Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@mt1986 už som to pre istotu prepla 😝 😝
@mt1986 joj čo by som ja dala za klasický porod ☹ ☹ ☹
@mt1986 Ja sa len bojim ci budem mat nachystane veci doma. pred necelym tyzdnom som bola totiz u gynekologicky a vravela ze maly uz je nizko ze sa mam setrit. A kedze ma dvojcievny pupocnik miesto trojcievneho budem chodit castejsie na sono a vravela o nejakych komplikaciach. Ktore ak nastanu budeme musiet ist na svet skor. A toho sa troska bojim. Ale verim ze tam este aspon do toho 10. jula vydrzi a potom by vraj porod uz mal byt dobry a nie predcasny. alebo teda nemalo by to malemu vadit tak ak keby sa narodil dovtedy.
@miskachrumka tak tak ☹
čo si mala sekciu?
@smolinka024 ahoj, tlak mam 90/75 cca . tlak som mala stale nizky - a mam aj teraz....
@miskachrumka ja by som tiez radsej prirodzene, a u teba uz je sekcia ista? kvoli comu ?
@mt1986 ano aj teraz má čakaá je to velká bolest po zobudení ☹
@jespera lebo som ju mala aj pri prvom a gynekolog povedal že nejde zbytočne riskovať 😒 taka si to tak má byť neviem 😒
@mt1986 no dufam lebo sme si snim uz prezili vela cez krvacanie v 8 tyzdni, potom sme brali tabletky proti potrau amnioceza a teraz len sami doktor :D dufam zebude vsetko v poriadku hlavne ze rastie ako ma a vysledky zatial vychadzaju dobre🙂:🙂 no dufam ze nebudem prenasat :D bud nech porodim par dni vopred necakane alebo v den terminu :D myslim ze to bude menej narocne na psychiku :D ale nikdy clovek nevie co si jeho telo a hlavne malicky zmysli :D:D:D
@miskachrumka - uff ☹ prečo? čo je bejbinka zle otočená?
@mt1986 nie nie ...
aj prvý malý bol ok išli sme rodiť normálne .....
aj sme rodili no po 15hodinách sa mu zpriečila hlavka a nemohla som ho vytlačiť lebo by som mu zlomila vazy 😢 😢 😢 ☹
tak ma viezli rychlo na salu :(
to bolo rychle už len posledná hrozná kontrakcia a maska na tvari a už len si pamatám prvu fotku synčeka a velku bolest a vyberanie hadičiek z brucha všetko bolo tak hrozné alebo skor nečakané ☹ ☹
ale ked ho doniesli bol to krásny okamih a potom ho zobrali a zas sa začala nočná mora prvá vstávanie z rozpáraným bruchom a podobne ☹ ☹ ☹
nejak na to nechcem myslieť nerobí mi to dobre ☹ ☹ ☹
@barca20 ale no tak troška optimizmu, už len skrz toho ako ste sa vytrápili 😢 už ste z toho najhoršieho vonku 🙂 Malinký je už v skutočnosti vyvinutý len tento mesiac sa mu niečo robká z pľúcami nejako sa to mení a potom budete len a len priberať na kráse 🙂 naozaj skús myslieť na niečo iné, krajšejšie a hlavne oddychuj 🙂 a do polky júla ti to ubehne ako voda 😎
@mt1986 po tejto skusenosti sa každý čuduje a obdivuje ma ,že som sa dala na druhé a že som zabudla ale ja som nezabudla ☹
@mt1986 a teraz ma čaká to isté !
len horšie je že už viem čo to obnáša a lepšie je nevedieť !
a rozmýšlam či dať urobiť bikiny rez alebo zas rozpárať brucho od pupka dole ☹ ☹
🙂 na to vsetko mam optimizmu az az :D Viem ze to ubehne :D sak teraz mi este len oznamila doktorka ze som v 6 tyzdni a uz je o 32 tyzden :D ani neviem ako :D A s prirastkom :D chvala bohu na to ze ja som pribrala len 4 kila od zaciatku malicky pribera ako ma aj rastie tak som rada... lebo ked som videla ine zeny v ojom tyzdni tehotenstva tak tie uz len ledva chodili a mali velke bruska.. no ja mam len take male brucho :D ale doktorka hovorila ze to je ok :D A myslim len na to najkrajsie ako uz budem maleho drzat na rukach a budem ho moct poriadne chytit a vyobimat :D lebo takto sa stale dotykame len cez brusko :D
baby mozem soda bikarbonu ?
@miskachrumka juuuj nono toto ☹ ale no ani ty nestresuj, teraz budeš tlačiť o dušu a bejbinka pôjde prirodzene 😎 BABY TROSKA OPTIMIZMU, bo začnem aj ja bojim bojim 😉 čo som mala paniku z pôrodu a nočné mory 😢 Len na to nemysli 😉 veľa robí aj psychika 😉
@mt1986 no ja už nemám šancu na klasický porod tak ja už tlačiť nebudem ☹
a veru vela robí psychika no tak hlavu hore 😉
Mali ste niektora pocit v bruchu ako keby vase male babatko sa strásalo ? mne sa zda ze ked si posteklim brusko tak sa maly strase :D ALe steklit ho to asi nestekli ci moze? :D Ale niekedy sa mi zda ze s malinkym komunikujeme cez dotyky alebo teda cez jeho kopance a moje pohladkanie :D
@miskachrumka - tak tak hlavu hore 😎 😎 😎 však ked budeš držkať tvoj uzlíček šťastia v náručí tak to bude stať za to 🙂 🙂 🙂
@mt1986 no poviem ti takto ja som dost pribrala ked som uzivala antikoncepciu no pred rokom a pol som ju vysadila. Takze som bola uz na tu celulitidu zvyknuta a na to ze mam stehna a zadok velky. Na zaciatku tehotenstva som sa bala lebo do 6 mesiaca som schudla 2-3 kila. a som sa bala o maleho ale konecne sme zacali priberat. teda aspon malinky :D 🙂 Ale zas vzdy som sa tesila ze ked budem tehotna ake budem mat velke brucho a tak ateraz nic. ked niekomu poviem ze som v 32 tyzdni tak sa na mna kuknu ze to neni mozne :D
@barca20 naša mala futbalistka len kopká a kopká sem tam razy mám pocit akoby sa mi hádzala v brušku a dokonca sa nám zvykne aj štikútkať 🙂 ked chcem aby bola kľudná, tak sa s ňou rozprava budúci ocko pohladká bruško dá cmúčika a malinká poslúcha. Mňa nejako nece poslúchať 😉 bo ked sa jej prihovorím tak mam pocit akoby ma kopkala stále viac a viac 🙂
stikutku som este nezazila :D to musi byt bohovske :D Akurat ked chodili cez mesto maturanti a robili hluk vtedy som citila ako ho chudacika nadhadzovalo. Chudatko. No ale ten moj je tiez taka zloba si lahnem on kope odraza sa z jednej strany na druhu a ked sa buduci otecko chyti bruska aby to citil a nielen videl tak maly sa ani nehne :D Ale ked este len zacinal kopkat tak otecko ho chcel popocuvat tak prilozil k brusku ucho a malinky ho kopol priamo do ucha :D som sa musela zacat smiat :D certik nas maly :D Je to bohove:D som prvykrat tehotna a som strasne stastna. sice kazdy si mysli ze sme mohli este niekolko rokov pockat. ale S manzelom sme sa zhodli ze ked to pride tak to pride a nebudeme sa branit. a som strasne stastna ze to mozem prezivat taketo pocity :D aj ked zachvilku to kokanie bude asi bolestivejsie ale stale je to krasne 🙂
@barca20 ja som bola taka normálna pred tehotenstvom ani chuda ani tučnučka taka normálna 🙂 zo začiatku ako som priberala som mala depresioooo, že čo to 😕 , ale už mi je to jedno... môžem sa natierať aj bravčovou masťou a je mi to prd platné 😒 tak NO STRES .... bo strie a popraskané žilky už nezmyznú.... no ja som tak cca v 6 mesiaci bola na tom, že ked sa ma niekto opýtal, že KEDY BUDETE RODIT? tak pozerali po mne a na nejakú kozu, že čože ešte máte 3 mesiace pred sebou? a to nebudú 2-jičky? 😀 😀 😀
@mt1986 ja kedze som rychlo pribrala tak strie mam hlavne na stehnach. ale na brusku sa mi este teraz v tehotenstve neobjavilo vobec. zatial ziadne take problemy.. no nezmiznu ja si brucho po sprche vzdy natrem telovym mliekom. a zatial (musim si zaklopat) nemam na bruchu vobec nic. 🙂 Inak tí ludia su niekedy divný :D nepaci sa im ked je male brucho lebo to sa zle stravujes a maly bude podla nich maly a neviem co. :D a ked je zas velke brusko tak zas sa smeju ze su baby ako kacice a ledva sa gulaju a ci cakaju viac deti. :D Pre nich nikdy nieje nic dobre :D mne je uz jedno ake mam brusko :D Hlavne ze maly je rozmerovo v norme :D a ze on rastie ako ma :D

@barca20
@karcha - babenky nestresujte sa 😢 musíme myslieť pozitívne a hovoriť si, že to bude rýchle a bez problémov akurát my pred mesiačikom porodila kolegyňa tiež sa bála pôrodu ako čerta, ale vravela, že v pohode 😨 , že sa to tak rýchlo zvrtlo (t.j.10 hod ), že si to ani neuvedomila a prinzezničku držala v náručí