Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@miskachrumka ved ano ale na 3d som bola v 27tt a vcera uz mala 1400
a neviete ci by mal lekar standardne povedat mamicke kolko babo vazi? Lebo ja ked som sa spytala, tak povedal len, ze ma nieco cez kilo..no to viem aj sama z internetu, ze kolko by malo mat, ale ja by som chcela vediet presne to moje dietatko kolko ma...
@nati04 to za 3 tyzdne pribere dietatko až pol kila ?
tak som zvedavá kolko pribral náš náš mal 980 g pred 3 tyždnami
@mataninka nemusi to povedat a ani vediet, s prvym synom ked som sa pytala na vahu pocas sona ( to som chodila uz posledny mesiac na poradnu do nemocnice), tak mi povedali, ze asi ma tolko kg - ale to vieme aj v tabulkach najst
@miskachrumka no vidis ja som to tak aj citala ale podla normi by mala mat okolo 1600 ale tak ja nebudem mat asi velke babetko lebo som aj malinka;)
@nati04 tak sme boli na 4d pred 2 tyždnami neviem ako som to rátala tri budu akurát v utorok v poradni !
@miskachrumka vcera som pozerala ako by malo priberat
napr. http://www.alinka.sk/c/priemerna-dlzka-a-vaha-p...
len odhadovana vaha moze byt +- 0,5 kg
@nati04 a on ti babo odvážil normálne na 2D sonom ?
mne ho ešte moj dr nevážil alebo vážil alenič nepovedal 😠 😠
@gabkostanka no podla tohto mal malý viac ako by mal mať 😒
všade je ináč písané !
@miskachrumka ano aj na 2d sone sa da podla merani vypocitat odhadovana vaha plodu 🙂
@gabkostanka ja mám tabulku zo 4d sona ale nieje tam dlžka 😕
@gabkostanka dakujem asi vymením doktora lebo tento nič nevie povedať ☹ 😠
@miskachrumka aj moj vazi viac - vcera mal cca 2,2 kg ...ale to beriem len orientacne, kludne moze mat aj menej...no dufam, ze viac uz nema 😅
@miskachrumka ano ja som bola na obycajnom ultrazvuku teraz ani neviem kedy bude najblizsie ale ja uz chodim do nemocnice takze tam neviem ako to funguje u mojho lekara v sukromnej klinike mi povedal vzdy ved to sa ho len opytaj ze kolko malinky vazi on ti povie urcite;) a v knizke mas normy kolko asi by babo malo mat aj ked podla mna sa toho drzat moc neda je to individualne.
@miskachrumka ja som bola na poradni tiež pred troma týždňami a keď mi doktor povedal, že za dva týždne malá pribrala pol kila tak som až neverila, v tedy mala cca 1600 g, teraz mám ďalšiu poradňu vo štvrtok po tých troch týždňoch tak som zvedavá koľko mi povie teraz, ale rátam, že bude mať určite cez dve kg 🙂
@gabkostanka aha no moj prvorodený mal na konci 38tt 3400g a 50cm
@miskachrumka mne na 2D dlzku tiez nevravela ani pri prvom, ze to sa uz teraz tazko meria, my sme mali prekvapenie ked sa narodil, ze 54 cm 😝 ( ja mam 161), ale vahu odhadla celkom slusne cez 3,5 kg a mal 3,67 kg
@gabkostanka co ze? 2,2 ? tak to je dost to bude velke babeno ;) ale ved asi lepsie ako mensie
@miskachrumka ja som začínala 30tt a mne gyndoš povedal, že vážime okolo 1600 g a podľa tej tabuľky čo dala
@gabkostanka máme o 300 g viac.... to je dosť.... 😉
@gabkostanka ja mám len tuto tabulku ja sa v nej vobec nevyznám 😒 to som bola podla pm 27+0
teraz som sa docitala na fore -za babatko zhruba priberie denne 25 g, kebyze to zaokruhlime 100 g - na tyzden.....
@jespera to si nejak zle vypočítala ....100g je len na 4dni
ale tak ak to zaokrúhlime tak od 100-150g
@miskachrumka
Skratky z ultrazvuku
CRL – cranium rumph lenght: dĺžka plodu od hlavičky po zadoček
AC: obvod bruška plodu
HC: obvod hlavičky plodu
TAD: priečny priemer bruška plodu
TCD: priečny priemer mozgu
APAD: predozadný priemer bruška plodu
BPD: biparietálny priemer - vzdialenosť temenných kostí hlavičky plodu
OP: ozvy plodu (v termíne pôrodu od 120 – 160 úderov za minútu).
FHR: reakcia srdca plodu
AFI: index hodnotiaci množstvo plodovej vody
EFW: odhad hmotnosti plodu
EKG: elektrokardiografia, kontrola pravidelnej činnosti srdca
CTG - kardiotokografia - kontrola činnosti srdca plodu a kontrakcií maternice
AS: akcia srdca
FL: dĺžka stehennej kosti
HL: dĺžka ramennej kosti
GA: gestačná dĺžka tehotenstva
OPP/OPN (OP+/-): ozvy plodu počuteľné/ nepočuteľné; približne od 14. týždňa
OPPP: ozvy plodu počuteľné, pravidelné (srdce dieťatka pulzuje takmer dvakrát rýchlejšie ako srdce budúcej mamičky- približne 140 úderov za minútu, mamička má cca 72 úderov za minútu)
OFD: Predozadný priemer hlavičky
PI, RI: indexy hodnotiace prietok krvi cievami
Ceph: cefalická poloha – hlavičkou nadol
PPH: poloha pozdĺžna hlavičkou
Vx: vertex – hlavičkou nadol
Kp: koncom panvovým – hlavičkou nahor
L: pozdĺžna poloha plodu
už viem čo sa sa chcela dlho spýtať a nie a nie si na to spomenúť.
Kúpili sme ku kočíku tašku inej značky, no čo sme nezistili doma: taška sa ku kočíku nedá ničím pripevniť. Tak takýto ošmek som nečakala. No nedávno som videla, že jedna mamička ma tašku na kočíku len tak zavesenú o tie polohovacie klipsy na posúvanie rukoväte. No to sa mi nezdá, veď keď sa taška zaťaží, tak sa bude šmýkať a vôbec, bude zavadzať. tak teraz neviem, či tam máme prišiť nejaké cvoky alebo čo..Ako to máte vy s taškami na kočík?

@jespera a normálne nám ho odváži na poradni ?
pri 2d sone ?