icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
25. jún 2012

@nati04 neboj musime ani nei my ale detičky .....ja by som tiež chcela rodiť okolo 38tt na čo čakat dalsie 2-4tt

gabkostanka
25. jún 2012

@jespera ahoj, ides klasicky 6 tt pred terminom, lekar ti vypise papier, zanesies to zamestnavatelovi a ten ti bud da papiere a odnesies ich sama do socialnej poistovne, alebo to urobi tvoj zamestnavatel a tebe pride uz len priznanie materskej. Treba to oznamit aj uradu soc. veci, ze ti skoncila rodicovska.

miskachrumka
25. jún 2012

@gabkostanka ja som bola na socialnej po 3 rokoch v že mi skončila materská a oni ma tam nemali ani evidovanú že som vobec bola na materskej dovolenke :(
hroza tak tri roky ako keby neexistovali 😠 😠

nati04
25. jún 2012

@miskachrumka aj ja by som chcela tak ;)

miskachrumka
25. jún 2012

@nati04 podla mna aj budeš ked ta už dlhšie trápia opuchy ako aj mna pri Dadkovi ..tak ta nebudú dlhšie trápiť

nati04
25. jún 2012

@miskachrumka ako to myslis? mne nehovorili ze by som mala ist cicarskym zatial

madzik
25. jún 2012

baby co robite ked mate opuchnute nohy?

jespera
25. jún 2012

@madzik
ja beriem magnezium, pijem vodu magnezium, lezim - sedim ako sa len da s nohami hore, ale nema to absolutne ziaden ucinok ....a dnes co ani horuco neni, nechapem z coho mam take nohy....

nati04
25. jún 2012

@jespera ani ja to nechapem mne je horsie ako vcera;( a tiez robim vsetko a nic nezabera;(

nati04
25. jún 2012

uz mate kociky doma?lebo mi ho uz mame doma ale ja som poverciva takze doma v druho
byte

alinka01
25. jún 2012

@jespera Ahoj, ja som na rodicovskej a teraz znova budem na materskej. Tak na urade prace chceli odomna kopiu papiera ktorymi vypisal lekar na matersku a potom mi prislo vyrozumenie z UPSVaR ze mi zastavili rodicovsky. No a ten papier co mi vlastne lekar vypisal na matersku som poslala svojmu zamestnavatelovi. Kedze moj pracovny pomer stale trva, tak do socialnej poistovne to posle moj zamestnavatel.

jespera
25. jún 2012

@alinka01 takze papier od lekara na matersku - dat zamestnavatelovi a upsvar. No a prispevok za starostlivost o dieta - tak nejak sa to vola, je to nejakych 41 eur - pozeram ze prve tvoje prve dieta este nema tri roky....len neviem ci je to jednorazove, alebo ako to je....take nieco si si ziadala tiez?

alinka01
25. jún 2012

@jespera Ked som bola na urade zaniest tu kopiu od lekara tak som si uz vypatala vsetky papiere, ktore budem potrebovat aby som dostala prispevok pri narodeni a priplatok k prispevku plus tie papiere co musi vyplnit gynekolog a detsky lekar ze sa babo dozilo viac ako 28 dni a tiez mi dali aj papier Ziadost o prispevok na starostlivost o dieta ( to ma vraj vyplnit manzel). tetula na urade mi povedala ze je to vraj okolo 80 eur a je to jednorazovo. Ale to ti staci vsetko vyplnit az potom ked sa babo dozije 28 dni a budes mat vsetko potvrdene lekarom. Dufam ze som to napisala zrozumitelne 🙂 Aspon tak ma informavala tetula na urade .-)

miskachrumka
25. jún 2012

@nati04 kde si čitala že som napísala niečo o sekcii 😕 😕

nati04
25. jún 2012

@miskachrumka dedukujem z toho ze to byva skor nie?

miskachrumka
25. jún 2012

@nati04 ja som písala že ked puchneš možno ti poradia sskor porodit ...ale nepísala som žiadnu sekciu ..budeš normálne rodit ak sa teda nič nezkomplikuje !
ako mne nečakane :/

nati04
25. jún 2012

@miskachrumka no ved uvidime a co robis?

lucik194
25. jún 2012

no mne tiez nepomaha vykladat nohy a ani tabletky co na ne beriem (detralex proti opuchom).... co pomaha je studena sprcha na nohy tak 3x denne.....

baby este jedna otazka ohladom registrovania sa do roznych "klubov a stranok pre deti" ..... kde vsade ste? ja som pri prvej bola vselikde ale uz si nepamatam kde vsade to bolo, ale viem ze vzorky mi teda chodili z viacerych stran 😀 😀

klasika DM drogeria (ta posiela veci pre starsiu az do 2 rokov), Nivea baby (rozne vzorky), krem bepanthen (na zadok na zapareniny poslali vzorky), hami posielalo kase a prikrmy), viem ze nutradefense teraz posiela vzorky....
prisli vam vzorky este z inych adries alebo kde ste sa este zaregistrovali?

miskachrumka
25. jún 2012

@nati04 momentálne kukam bez servitky a mám dost 😅 😅

nati04
25. jún 2012

@miskachrumka aj ja ;) ale trapne su tie zeny ;))))

miskachrumka
25. jún 2012

@nati04 navzájom si robia napriek ako deti :D

nati04
25. jún 2012

@miskachrumka ale neni to pekne ze sa takto chovaju ;( ozaj kocik uz mas doma?

miskachrumka
25. jún 2012

@nati04 nie nemám až koncom jula

nati04
25. jún 2012

@miskachrumka ja uz mam ale nie tu

smolinka024
26. jún 2012

@lucik194 a nutradefense ti odkial poslal vzorky? z ich stranky? ja nie som zaregistrovana zatial nikde (okrem nivea baby -ale odtial mi nic neprislo - asi az ked sa teda male narodi?!)

zuzanapd
26. jún 2012

Životné minimum predstavuje spoločensky uznanú minimálnu hranicu príjmov fyzickej osoby, pod ktorou nastáva stav jej hmotnej núdze. Tieto sumy sa upravujú vždy k 1. júlu bežného kalendárneho roka.
V závislosti od neho sa zvyšujú napríklad aj rodičovské dávky. „Suma rodičovského príspevku sa upravuje tým istým koeficientom, ktorým sa zvyšujú sumy životného minima s účinnosťou vždy od 1. januára nasledujúceho kalendárneho roka, t. j. od 1. januára 2013. K uvedenému dátumu sa suma rodičovského príspevku zvýši zo sumy 194,70 eura na sumu 199,60, teda pôjde o zvýšenie o 4,90 eura,“ informoval hovorca ministerstva práce Michal Stuška. Tiež od januára sa zvýši aj prídavok na dieťa a príspevok k prídavku na dieťa. Prídavok na dieťa sa zvýši zo sumy 22,54 eura na sumu 23,10 eura (o 0,56 eura) a príplatok k prídavku na dieťa zo sumy 10,57 eura na sumu 10,83 eura (o 0,26 eura).
Vzrastie aj daňový bonus, nezdaniteľná časť základu dane či výška minimálneho predčasného dôchodku. Suma daňového bonusu na dieťa sa má zvýšiť už od začiatku budúceho mesiaca o 2,5 %, teda 0,51 eura na 21,02 eura.

miskachrumka
26. jún 2012

@nati04 no ja som poverčivá tak kupujem kočik na konci už ked budem po 35tt tak bude ok možeme kupovat 🙂

miskachrumka
26. jún 2012

Ahojte prajem pekný utorok 🙂
dnes nám tu fuka 🙂
aspon ked je chladnejšie možem si porobiť .....🙂

lucik194
26. jún 2012

@smolinka024 vsetky firmy co posielaju vzorky ich poslu az po narodeni dietatka, na nutradefense som sa len vcera zaregistrovala (zaskrtla som novinky a vzorky, ale kamaratke pred mesiacom poslali vzorku) takze tie pridu....
ostatne (bepathen mi prisiel po zaregistrovani asi po 1,5 mesiaci, maly kremik), nivea mi posielala este pred 2 rokmi (ked som mala prve babo, vzorky kremikov, vlhcene utierky), hami posielalo kazde 4-6 mesiacov vzorky (mlieko a prikrmy), dm drogeria (teraz som dostala balicek na predajni, su v nom kuponiky na zlavu, lak na nehty, zubna pasta pre deti, jednorazova ziletka ..... predtym tam bolo viac vzoriek, myslim pred 2 rokmi) a potom ked sa babo narodi, vsade len podopisujes datum narodenia....

akuratne ale viem (teda ale nie na 100%), ze teraz existuje nejake nariadenie ze firmy nesmu posielat vzorky stravy detom mladsim ako 6 mesiacov....

plus v porodnici dostanes "kufrik" so vzorkami (predtym to bol kufrik, teraz je to taska 😎

miskachrumka
26. jún 2012

@lucik194 a ja som ešte dostala pekný ružový kufrík 🙂