Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
Dobre ránko tak máme štvrtok zatial upršaný 😠
ale hádam bude pekne 🙂
@fate_girl ono kus klesnout má už v 8 měsíci, takže je to určitě v normě, víc pak klesne těsně před porodem. Já jsem taky zrovna včera večer zkonstatovala, že ráno jsem si ještě viděla na pupek a večer už ne 🙂 a dneska jsem byla na poradně a všechno je OK, zatím nerodíme 🙂 CS už mám sice 5bodů, ale ještě jsem zavřená, takže v poho 😎 a ty bolesti jsou určitě poslíčci. Je to takovej pocit jako při silnější menstruaci. Nicméně tašku už klidně sbalit můžeš, abys byla v pohodě 😎
@fate_girl lepsie je mat uz asi zbalenu 🙂 ja som bola od 35.tt otvorena na 1 cm, tak som uz mala pre istotu vsetko nachystane 🙂 snad toto babo vydrzi az do terminu, lebo si chcem este uzit s malym leto, stale si neviem predstavit ako budeme na zaciatku fungovat, predsa len sestonedelie, ocino stale v praci, sa zacinam bat, ci budem stihat tohto nezbednika a miminko
@miskachrumka u nas prsalo cez noc, teraz som s malym bola kupit noviny a teda riadne teplo je vonku. A ty si priamo z BS? ides rodit tam? sme v rovnakom tyzdni, sa tam mozno aj stretneme 😀
Baby aj vam sa sem tam tak tazko dycha? ja som bola dost stihla, rebra ma bolia hrozne, ale to som si uz zvykla pri prvom, no teraz mam pocit, ze mi tlaci aj vyssie a niekedy sa fakt nemozem dobre nadychnut.
@miskachrumka ja nestresujem! ja som sa len opytala, ze ci je v norme, ked uz mi zacalo klesat brusko!
@bonninka ja mam poradnu v utorok, preto som sa pytala, skusenejsich, ze ci to je oka, alebo mam ist pre istotu zajtra doktorovi, bo ako ja sa necitim nejak zle, len sa mi to zdalo byt skoro aby kleslo a tie bolesti som si myslela, ze bud su to uz poslickovia, alebo len telo reagovalo na namahu a stres z predchadzajuceho dna 🙂
@ela2710 asi zajtra pojdem na posledne nakupy, co mi bude treba este do porodnice a pre istotu zbalim, len doteraz som sa tomu trasku branila ju este balit, lebo pri mojom stasti, ju rano zbalim a vecer ma muz bude brat do nemocnice 😀 a s tym dychanim som mala aj ja problemy a hlavne v noci som sa budila na to, ze ma ako keby dusi, ale uz je to oka, uz sa mi opat dycha dobre a rebra ma bolia hlavne z toho, ze musim lezat na bokoch... 😒
@ela2710 jéj to by bolo super 🙂
mala by som v bs ak si to ešte nerozmyslím !
prečo chceš ist sem rodiť ?
@ela2710 aj tu pršalo v noci aj ráno aj slniečko vyšlo a už aj zašlo ja som si okná umyla ,tak dufam že vydržia aspon do zajtra 😒
konečne mám poriadne čo som nestihla v sobotu ...a robím buchty na pare už sa na ne teším od včera 🙂
@miskachrumka aj my sme dnes mali buchty na pare 😀 a do BS by som chcela ist preto, ze ZH ma nelaka, ale nikdy nevies, mozno ani nestihnem 😀 v ZH som mala prvy porod - dost tazky a mozem dakovat, ze mal sluzbu akurat lekar ktoreho som si najviac priala, vdaka nemu vsetko dopadlo dobre, ale druhykrat by som ho uz nemusela ,,chytit" a na ostatnych lekarov nemam od znamych dobre ohlasy, par sestriciek na novorodeneckom mi vobec nesadlo, pomoc prvorodicke s kojenim ziadna, a hlavne socialne zariadenia ako sprchy a zachody su fakt v divnom stave, zachody sa nedaju ani len zavriet, a kedze su len dva, a nas tam bolo veeela bolo si treba dvere drzat, a teda po porode si rada, ked si na ten zachod sadnes, nieto sa este nacahovat za dvermi, a sprchy mi prisli ako v base, proste vedla seba, bez hocijakych zavesov, a mala som akurat to ,,stastie", ze nesla zadna, takze sa dalo sprchovat len v tych pri dverach a nieze by som bola nejako velmi narocna, ale kedze tam je spojene oddelenie s gynekologickymi problemami s porodnickym, nebolo prijemne ked na teba kazdy v sprche hladel, najma po porode, zeny fajcili v sprchach a na zachode ako o dusu, vsade to smrdelo, proste ja som nemala az take super skusenosti ako by som si priala, no keby som ozaj nestihla do BS, nemala by som na vyber, ale snad to stihnem, ked som si pozerala foto, vyzeralo to tam velmi pekne, a este jedna vec ma odradza na ZH, prvykrat som bola na spolocnej izbe s maminkami, co mi velmi pomohlo, nebolo mi smutno, stale sme o niecom debatili, nadstandardna izba bola obsadena, je tam len jedna a za skoro dvojnasobnu cenu nez v BS, tato izba je v ZH stale plna, pri tomto babatku by som uz chcela nadstandardnu, a to najma preto, aby som mala trosku sukromia, aby ma priatel mohol chodit navstevovat aj na izbu + sem tam mi priniest aj maleho, aby si videl sestricku 😀 a v BS je tych izieb 6, tak snad budem mat stastie a aspon jedna bude volna, cena je tam tusim okolo 16 eur za noc, a to sa mi zda este celkom prijatelne 🙂 a bolo by super, keby sme sa tam stretli, kym budu deturence spat, mozme klebetit 😀
@ela2710 no vieš čo ešte som to nedočitala do konca .....len pár viet a už ti musím napísat že ani tu to nieje vyhra sestričky nula bodov .....pomoci som sa tiež nedočkala ani len nohy mi nemal kto obviazat po sekcii a podobne veci ☹ ☹ ☹ ja keby som byvala inde sem určite nejdem rodiť !
@miskachrumka sestricky su asi vsade rovnake 😒 ja som mala na nasom oddeleni celkom fajn, len to novorodenecke mi nesadlo...a nepaci sa mi, ze si pisu, ze maminkam hned davaju babatko, nie je to celkom pravda, ja som na druhy den celkom v pohode chodila, vladala som, a maleho mi aj tak dali na izbu az na treti den, a teda tie tri dni boli zabijak, maleho mi nenosili na kojenie kazde dve hodiny, neviem ci mali az tolko roboty, ale maly sa narodil 12:45 a prvykrat mi ho doniesli az v noci okolo jednej 😒 nikto ma nebol za cely ten den ani kuknut, teda som ani nemala moznost si ho vypytat...
@ela2710 tu v bs je najhoršia vrchna sestra pravá ruka primára !
Ahojte babeny tak ako sa vam dneska dari? My sme boli v utorok na poradni, malinka je ok, niektorymi mierami sa predbiehame vraj o dva tyzdne, asi bude dlha po tatovi 🙂 a vazime nieco cez 2,6 kg. Videli sme, ze je vlasata, takze nam vyjde von asi maly pankac. 🙂 A rukou si hladkala ritku, mala uchylacka. 🙂 A inak je vsetko ok, akurat ze ten moj tlak sa im nepozdava, mala som 135/85. No a Dr. sa rozhodla ma poslat na interne vysetrenie - z coho vyplynulo ze nieco ako predoperacne aby som mala keby som nahodou musela ist v nemocnici sekciou. A este mi tam pisala na nefrologiu, ale to neviem ci budem musiet, ci to az podla vysledkov z interneho. Taaaaaak uvidime, ale ja sa citim vyborne a malinka je aktivna a zlatucka. 🙂
ahojte 🙂 nooo musim sa pochvalit ze uz len jednu izbu nam treba namalovat a sme skoncili 🙂 🙂 🙂 vcera som zo svokrou bola v ke vyberat gauc 😀 je to pecka zariadovat si byt 🙂 teraz isiel moj drahy po stol do kuchyne a po chladnicku 😀 a inac...uz druhu noc som sa zobudila na nejaky cudny pocit v brusku...akoby krce alebo co...dufam ze to nic neznamena 😝
@monculka Poslíčci – předzvěstné stahy – dokážou být velmi nepříjemné, ale nemají pravidelné intervaly, nezesilují, jsou stále stejně silné a často i bolestivé, ale koupelí v teplé vodě zjistíme, zda ustupují či zesilují. Jestliže kontrakce ustupují, prodlužují se intervaly a slábnou, jedná se o poslíčky, a ty nevedou k porodu. Jen porodní cesty připravují na porod 🙂
Maminy ja stále špekulujem nad menom.....
rozmýšlam nad Admkom alebo Dominikom 🙂
@bonninka ahoj ako sa cítiš ?
@miskachrumka mne sa páči Adamko
@miskachrumka Adamko je pekne 😉
@miskachrumka ahojky, no už jsem docela unavená, dnes mi doktor do knížky napsal už 5b na cervix skore, ale ještě se neotvírám, jen už cítím jak mě dole dost píchá občas, tak už se mi to blíží. V pondělí konečně nastupuju do nemocnice. tak jsem zvědavá co mi řekne doktor co ho budu mít u porodu, že jestli bude normální nebo sekce, ale té sekce už se teda dopředu bojím ☹
@bonninka nemám teraz čas ideme preč ale napíšem večer 🙂
ja viem čo citiš :(
budeš tu ?popíšeme !
@bonninka prečo už pondelok ideš do nemocnici?
či mysliš len zaznam a podobne ?
@miskachrumka jdu tam teprve poprvé co se chodí od 36. týdne, tak uvidíme co tam bude, nic exklusivního teda nečekám 😒
Ahoj dievčatá, má niekto skúsenosti s Antibiotikami Cedax 400mg, opakovane mám hnis v moči tak mi ich doktorka predpísala a v lekárni mi povedali, že sú dosť silné, bral ich niekto?

@fate_girl ano mohlo ..mne kleslo na konci 36tt a dva tyzdne som išla do nemocnici ....a nestresuj