icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
30. jún 2012

@klemente no tu hrozný hic ale aspon možem prať a prat ...hned to schne 😀 😀

miskachrumka
30. jún 2012

@klemente ja som už tiež toho dnes urobila ...ale sa aj potim už mám jednu sprchu dnešnú za sebou a kím malý spí pojdem ešte raz ....a večer grill párty zas budeme smrdieť ako udená klobása hahahha

tamara2307
30. jún 2012

v 32tt..takto neskoro som si bruško zvečnila..ale vždy lepšie ako nikdy 😎

tamara2307
30. jún 2012

no dobre, tak fotka nebude..neviem, prečo nejde nahrať :(

gabkostanka
1. júl 2012

Ahojte babule 🙂
mam otazocku - vy uz mate vybrate meno pre babo? lebo my sa stale nejako nevieme dohodnut 😅

miskachrumka
1. júl 2012

@gabkostanka podobne som na tom aj ja ....tatik nám pride o tyzden tak ideme zas vyberat ..on je rozhodnutý pre Tobiaska no ja stím nemom niesom stotožnená .....nejak necítim že by bolo to pravé pre maleho pri Dáviskovi to bolo iné tak som hned vedela že bude Dávidko a ak dievča Laura ...a ked sa na rodil bolo to to pravé meno prenho!!
no teraz 😒 😒 😒

miskachrumka
1. júl 2012

Maminy ako to idete dnes zvládať ?
dnes 39C 🙄 🙄 🙄 som zufala tažko sa dýcha :/ ....normálne sa bojím čo bude 😒 😒

gabkostanka
1. júl 2012

@miskachrumka ani sa nepytaj 😝 strasne su tie horucavy a to som prave dovarila nedelny obed 😝
my mame viac mien: Roman, Filip, Viliam, Peter, Viktor a pre dievcatko mam uz vybrate davno Stela 🙂

miskachrumka
1. júl 2012

@gabkostanka mna to ešte len čaká kedže teraz sme ranajkovali ...
a ja som mala pre malu Sofia tak už nevyberám ale chlapček čo to aj má byt chlapček tak som chcela Denis kedže máme Dávidka no mm ma hned zrušil že žiadny Denis ani Daniel ....ani Damian ....tak že on chce Tobiaska no ja nechcem Tobiska chcem Adamka alebo Dominika no asi bude na 80% Adamko

gabkostanka
1. júl 2012

@miskachrumka Denis sa mi paci, Adamko je tiez pekne meno a hodi sa aj k Davidkovi 😉
my sme hore od pol6 a poobede ak sa maly vyspi pojdeme k mame na zahradu, maôlemu vytiahneme bazenik nech sa clapka

miskachrumka
1. júl 2012

@gabkostanka aj mne sa velmi páči to meno je také skvostné ...

aj Adamko je pekné ...no ešte niesom rozhodnutá uvidíme čo sa zmení do porodu ..a čo povie mm ked príde

gabkostanka
1. júl 2012

@miskachrumka ved ktovie ake vyberiete, este stale mate cas 😎 mojej kamoske sa nedavno narodil Teo, ina ma zase Huga a Denisa ma bratranec

slivka233
1. júl 2012

Ahojte dievcata

@miskachrumka som v rovnakom tt ako ty 33tt..a cakam chlapceka a ako pises vyber mena je teda bola u nas kazdodenna tema..nakoniec sme vybrali meno Dominik, ale bude sa pisat ( Domenico) ...je krasne, aj vyznam mena je dobry. To len taky postreh inak do tejto temy prispievam prv krat.

miskachrumka
1. júl 2012

@gabkostanka no Hugo sa mi nepáči vobec ja si nepomožem :/

miskachrumka
1. júl 2012

@slivka233 aj mne sa páči velmi Dominik 🙂
kde si bola doteraz ?prečo si sem neprispievala ?

slivka233
1. júl 2012

no tak vseobecne,tehotenska kalkulacka a v miestnosti tehotne slovenky v Uk ... polepsim saaa... a kedy mas presne termin?

miskachrumka
1. júl 2012

ked klikneš na moju fotku tak ti to ukáže .... ale ževraj 25 no pochybujem bude to skor !

mishuu
1. júl 2012

ahojte kočky, čítam si Vás, čo nového...nejak túto augustovú tému zanedbávam 😅
ale pokúsim sa polepšiť 😉
Už sa nám to blíži maminky, že? Tieto horúčavy sú ale neznesiteľné, bude to ešte dlhé čakanie ak bude do augusta takto teplo 😝 😒
Baby mám otázku, je tu niektorá z Vás čo má cervix skóre 4? Ja ho mám už od 28tt 😒 mesiac som ležala doma aby sa to nezhoršilo, teraz som mala v stredu poradňu a dr povedal, že nie som otvorená viac ako minule (vtedy som bola vraj takmer na jeden prst) a krčok mi už nemeral, vraj ak sa neotváram, mal by byť aj krčok v kľude...tak dúfam, že je všetko OK. Ležať už nemusím celý deň, ale mám veľa oddychovať a mám aj magne b6 tak ho papkám.
Vtedy v tom 28tt som aj cítila niečo ako falošné kontrakcie, aj my tvrdlo bruško, ale ako som nabehla na to magnézium tak mi odvtedy bruško nestvrdlo ani raz, za ten mesiac čo som ležala som mala asi 3-4x dokopy taký pocit v bruchu ako na mrchu a trošku bolesti krížov, ale vždy to bolo len raz za deň (večer) a po pár sekundách to prešlo...normálne mi je teraz až ľúto, že nemám ešte tých poslíčkov 😅 😀

Inak baby tašku do pôrodnice máte už niektorá zbalenú? Ja už mám, už by som najradšej išla rodiť, ale radšej ešte počkáme, nech je bambuľka pekne veľká, teraz v stredu mala 1975g 🙂

miskachrumka
1. júl 2012

@mishuu a kolko mala na 4d u Neubauera ?
náš mal 950g na začiatku 27tt resp 26+6

mishuu
1. júl 2012

@miskachrumka ja som bola na 4D v 25+4 a mala 775g a teraz v 31+3 na kontrole mala tých spomínaných 1975g 🙂 na tom 4D mi povedal, že pôrodnú váhu by mohla mať cca. 3400g tak som zvedavá...

miskachrumka
1. júl 2012

@mishuu aj mne že malý by mal mať okolo 3500g tak som tiež zvedava ...tento moj mi ani pohlavie zas nevidel ani neodvážil ach jaj asi musím byt tvrdšia !

miskachrumka
1. júl 2012

@mishuu ja idem do poradni 12teho tak nech mi ho odváži laskavo ...nie vždy meria iba hlavičku a to je všetko 😠 😠

bonninka
1. júl 2012

@mishuu já už mám cervix skóre 5,krček poloměkký, zkrácený, ale zatím zavřený. Zítra už jdu na první vyšetření do nemocnice, takže uvidím jestli to za ty 4 dny nějak postoupilo, pořád cítím takové píchání dole a poslíčky mám v podstatě skoro každý večer,...

bonninka
1. júl 2012

@miskachrumka já mám hmotnost jen z ultrazvuku, co byl ve 20 týdnu, pak mi taky nenapsal, a když jsem mu to vzpomenula, že bych to ráda věděla, tak mi řekl, že mi odpovídá termín podle menstruace s ultrazvukem, takže je hmotnost určitě v pořádku a nemusím to řešit,...
A ozaj, jak jste dopadli s Davidkem na těch mandlích, nebyli jsme tu tou dobou tak ani nevím. Doufám, že to bylo v pohodě.

mishuu
1. júl 2012

@bonninka no teda tak to už áno, držím palce zajtra nech je všetko OK, ale vlastne už si v 36tt pomaly aj rodiť môžeš 😉

@miskachrumka veru nedaj sa odbiť, pekne nech malému pomeria bruško a povie ti aspoň cca. váhu, ja by som tiež bola zvedavá, mne váhu z každého sona aj zapisuje doknižky...
Inak vieš čo je divné, že od 8 mes. sa chodí každé 2 týždne do poradne a mne teraz povedal, že vyzerá byť všetko v poriadku, tak že to necháme až o mesiac... 😔 som trochu sklamaná, tešila som sa, že budem chodiť už každé 2t že mi to bude tak rýchlejšie ubiehať, ale aspoň že 10.7. idem ku sestričke ukončiť PN a vypísať materskú 😉 a keby som dovtedy mala nejaký problém, rovno sa na 11.7. objednám a bude to pekne po 2 týždňoch 😉 ale snáď bude všetko v poriadku...

bonninka
1. júl 2012

@mishuu to mě tak taky dělali, sice si ty 2 týdny prodloužili jen na 3, ale i tak, pokud je vše v pořádku tak se není proč stresovat,...Jinak mě by už taky nijak moc rodit nevadilo, jen ještě máme měsíc do termínu, tak bych klidně ještě jeden nebo dva týdny snad vydržela a pak už klidně 🙂

mishuu
1. júl 2012

@bonninka keď sa budem cítiť dobre tak ten mesiac vydržím 😉 to už bude 25.7. a len mesiac do pôrodu 😉
no ja som už tiež nedočkavá čo sa rodenia týka, veľmi sa už tešíme na maličkú a už sa mi tie dni tak veľmi vlečú, je to už blízko a predsa mám pocit, že ešte ostáva strašne veľa času do pôrodu, ale hovorím si, nech vydržím do konca júla a potom už pokojne môžem porodiť 😉

klemente
1. júl 2012

baby, lakujete si nechty? Ja v poslednom čase hej, keď sa nosia sandálky, tak aby som mala do nich nohy. No nie je to nebezpečné? Tie výpary. Čo myslíte?

cicimon
1. júl 2012

@klemente jasne ze si mozes lakovat nechty, len tesne pred porodm by nemali byt nalakovane

miskachrumka
1. júl 2012

@bonninka ano všetko bolo super 🙂 trošku som si poplakala ale v pohode ...už cestou domov robil skazu 🙂 🙂 🙂