icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

luci137
6. júl 2012

@miskachrumka aj mne velmi chutia jogurty mnam, no malý dnes kope riadne ale skôr z toho že sa každú chvílku uvarí asi ....je tu strašne horúco.

luci137
6. júl 2012

inak niečo som tu začítala že pri problémoch z očami/krátkozratk. sa odporúča cisársky nič také som doteraz nepočula ani nečítala neviete niektorá niečo o tom počuli ste niečo také?

luci137
6. júl 2012

@miskachrumka aj ja mám velmi málo s krátkym,ked tak dám na to ešte tenký svetrík,ani neviem čo a kolko mam ešte kupovať je to zle ked neviem aký bude veľký a ako rýchlo bude rásť tak mám toho pomenej zatiaľ.ešte mám dotaz tá nočná košela do porodnice musi byt kojenecká alebo staci obycajná na ramienka???

cicimon
6. júl 2012

@luci137 indikacia na cisarsky byva v pripade velkeho ocneho tlaku, zavisi ake su ocne problemy ale ani operacia oci este nemusi byt indikacia

mimi126
6. júl 2012

Tak dalsi predpokladany augustovak je na svete. Kamaratka porodila v 31tt. Je to drobcek ale bojovnik. Mam ju tu medzi priatelmi. Ozaj maminky kde to na vas prislo, bolo to necakane aj ked to cakate?Je to fakt taky chaus?zacinam chytat malinku paniku.🙂

miskachrumka
6. júl 2012

@luci137 no to je ten risk prvorodičiek že nikdy nevieš čo a ako bude ...

miskachrumka
6. júl 2012

@mimi126 aj mne kamarátka porodila dnes v 37tt

dzio2
6. júl 2012

Ja tiez cakam v auguste , uz tretie a mam paniku , ale strasnu , hrozne sa bojim ale hrozne, neviem to ovkladnut , myslim stale nato a preto som unavena neskutocne , lebo nedokazem vipnut

luci137
6. júl 2012

@miskachrumka no ved to že nemám ešte žiadnu skúsenosť netuším čo ma čaká,ale teraz si hlavne želám aby bol malý zdravý,aby sme to prežili obaja v poriadku,som teraz rozčúlená kvoli tej materskej s ktorou sme rátali ale čo už neviem či aj toto zlé je na niečo dobré ale dúfam že v ostatných veciach bude všetko ok ked už toto nevyšlo...bude to ťažké 😒

luci137
6. júl 2012

@dzio2 boli predchádzajúce porody ťažké?alebo paniku takú celkovú zo všetkého?ja sa skor bojim toho že netuším čo ma čaká a ako to bude bolieť 😒

miskachrumka
6. júl 2012

@luci137 o akej materskej ?vidno že nesledujem tel.noviny

miskachrumka
6. júl 2012

@dzio2 ale noooo po druhom to už musíš brat s rezervou 😉

luci137
6. júl 2012

@miskachrumka no ja som si bola dnes zaniesť žiadosť na SP,no a zamietli,písala som to do statusu, našli si dovod že posledná splatka bola zaplatená o dva týždne neskor,vraj ostatné nevadia iba tá posledná po skončení DNP/zrušení vraj tak je to v zákone.....čo už budeme asi len na rodičovskom ale to az po narodeni sa vypláca myslim....ani neviem s čím teraz na UP isť ked mi to neuznali....no otras,to asi mám akože hladať prácu až do porodu 😠

miskachrumka
6. júl 2012

@luci137 ja som bola v apríli na SP kedže malý dovršil 3roky v marci stím že teda skončila mi materská po troch rokoch a že nastupujem na dalsiu v teraz v juli .....no odvzdala som papiere ktoré mi dali na Ur.Soc.v.a Rod.
a potom prišiel šok že mojho syna tam nemajú evidovaného že som si sama na chybe lebo som si po porode nedoniesla papiere o narodení .. 😕 😕 😕 😠 😠
a ja že čo ?ved na Urade mi povedali že je všetko odoslané aj k vám aj nám to potvrdili tak potom kde je pravda ?
3 roky su fuč ☹ ako keby ani neboli 😠 😠 😠 tak tam majú dobrý bordel kravy ...!
nemám slov !!!!!!!budem sa musieť dobre premáhať ked tam pojdem po porode Adamka

luci137
6. júl 2012

@miskachrumka to je tiež nejaké divné to čo ešte hádam b y chceli aby sa tie tri roky doplatili naspať nie??a hlavne neochotné nepovedia poriadne nic a potom ked sa niečo stane tak si nájdu dovod preco nie....a tiež nerozumiem načo mi prišla upomienka vtedy ked vlastne som už automaticky teda nemala na nic nárok,no otras tieto úrady...

miskachrumka
6. júl 2012

@luci137 veru na grc ...aj prístup aj celý systém 😠 😠 😠 😠 ved sme na slovensku 🙄 🙄 🙄
no ideme my von tu sa v byte nedá vydržať hroza ....pekný den 🙂

luci137
6. júl 2012

@miskachrumka aj ja rozmýšlam, ale ani nezafúka....no uvidíme pa

konvalink
6. júl 2012

baby to moje malinke je od vcera nejake hyperaktivne,brucho sa mi vlni a normalne pocujem obcas take pukanie ako sa male toci 🙂...

mimi126
6. júl 2012

@luci137 ja tiez nemam narok na matersku. Mam opatrovnictvo na babku-takze na urad prace sa nechodim hlasit. A ked som prisla s paierom nahlasit matersku tak mi povedali-este aj s usmevom-ze narok nemam, lebo to je len "rozhodnutie o opatrovani" nie pracovna zmluva.A kedze dobrovolne som si neplatila tak budeme zit z rodicovskeho prispevku 190€ huraaaa :(

monculka
6. júl 2012

Tak hlasim sa z noveho bytu...konecne vsetko mame prestahovane takze uz len cakat na obyvaciu stenu a este postielku poskladat...neskutocne ma vycerpali tie dni stahovania...inac aj u nas konecne prsi aj teraz sa schyluje k riadnej burke.tak uz sa nam to riadne krati a ja nemam este ziadne veci do porodnice.inac bojite sa porodu?ja zatial to tak neberem ze to bude nieco tazke a hrozne 🙂 mozno pri prvej kontrakcii...hadam to zvladneme ved sme zeny ;)

monculka
6. júl 2012

@konvalink aj moja sa toci a vrti jak salena.... Niekedy mam pocit ze uz by najradsej bola vonku a poriadne sa popretahovala 🙂

nici66
6. júl 2012

baby poprosim radu. utorok som bola na UTZ mala som 35tt, kde mi lekár povedal ze maličká je malička má iba 2280g. dnes, t.j. 35+3 tt, som mala poradnu. dnes mi lekar povie že som otvorena na 1prs. mam sa bat ze porodim možno už zajta a malá bude príliž malá? mám oddychovať, lezat v posteli, hore nohy, alebo sa mozem pohybovať? trošku stresujem ze príde porod už v noci a budeme príliš maličké :((

konvalink
6. júl 2012

@monculka ja zatial na porod nemyslim,ja som sice stresantka ale zatial este stresujem nad inymi vecami a na porod este neprisiel cas 🙂

monculka
6. júl 2012

@konvalink no ved to ze ani ja na porod nemyslim a kazdy z mojho okolia sa pyta ci sa bojim a kazda co uz ma dieta ze to boli a ze mam sa pripravit a take...este dobry mesiac mam pred sebou :D zatial sa nebojim...

konvalink
6. júl 2012

@nici66 a co ti radil lekar?a ked ta neposlal do nemocnice tak ti zrejme porod este hned nehrozi...

nici66
6. júl 2012

konvalink lekár mi povedal, že sa nemám báť, že ešte nebudem rodiť, ale ak by prišlo, nič sa nestane. ani oddych neodporučal. ale sa bojím, chcem to najlepšie pre našu princeznu, a to by bolo ak by vydržala aspoň do 38tt.

hoogy
6. júl 2012

@nici66 moja tiez ma asi ako tvoja tak max do 2400g. otvorena na jeden prst mozes byt este do konca alebo to moze polavit skor. a doktor ti co povedal. keby si este 2tt vydrzala tak to by bolo najlepsie.

monika882
6. júl 2012

ahoj som nika a tiez cakam v auguste babo uz tretie ale terez sa bojim viac ako pri tych dvoch

monika882
6. júl 2012

cakame asi dievcatko doma mame dvoch chlapcov uz sa nevieme dockat termin mam 3O.augusta

dzio2
6. júl 2012

Mala som strasne tazke porody ako astmaticka , som sa dusila nevladzem dychat , v truhom tehu som mala posledne 2hodky vkuse kontrakcie bez prestavky , no nieco strasne , neberem to s nadhladom , ani sa to neda po skusenostiach co mam , a este manzel ide na mesiac prec takze sranda bude velka