Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@lucia3006 krček má normálně zhruba 4 cm, já ho mám zkrácenej už asi od 30. týdne, takže to je v podstatě na tuto dobu těhu úplně v pořádku 🙂 a streptokok se před porodem už neléčí, protože by to nemělo význam, ale při porodu ti dají jednu infuzku antibiotik, aby se prcek při průchodu pochvou tím streptokokem nenakazil, osobně mi to nepřipadá nijak užitečné, ale dělá se to tak ☹
joooj dievcence, dnes som si prvy krat obliekla nohavice, co som nosila este pred tehotenstvom.. to bol taky dobry pocit, ze sa opat do nich mestim 😉
@vcielkamaja vôbec netuším, ale vraj 2,5 až 2cm je už taká veľkosť, že by sa mal začať otvárať alebo niečo také...
Este raz Vam dakujeme a aj my prajeme Vam a babatkam vsetko dobre 😀 😀 😀 😀
Baby a ja som bola vcera u svojho doktora v NR - na poradnu - koniec 36tt. Zobral mi ster na streptokoka, urobil rychle sono - a iba povedal, ze babo je ok (zmeral hlavicku a stehennu kost) - hned zacal vypinat sono a ja ze, by som rada uz vedela kolko ten moj maly asi tak vazi. Tak mi povedal, ze teraz by mal vazit asi 2900 az 3000g. A to bolo vsetko. Podla mna mi to povedal len odhadom - podla statistik :( Doteraz mi nikdy vahu nespominal (ja som sa vzdy pytala na dlzku maleho). No a co sa tyka krcku, tak to uz absolutne nic nespomina. Len ze sa neotvaram. Tak neviem - mam s nim byt spokojna, alebo je on len taky flegmos, ze ma nechce zbytocne zatazovat nejakymi informaciami ?! Lebo ja som k nemu prestupila ked som bola v 3. mesiaci - na odporucanie - a teraz som si nie velmo ista ci je aj on az taky "profesional". Okrem toho som si myslela, ze to je moja posledna kontrola u neho a teraz uz budem chodit v NR do nemocnice - a ze vraj to zrusili - tam chodia len rizikove a tie co prenasaju - tak to som tiez zostala prekvapena, lebo ja som cely cas PN a bola som rizikova. Tak fakt neviem... 😖
@smolinka024 já bych se tím určitě nijak netrápila, protože sono v 36 tt je v podstatě nadstandartní akce. Takže určitě nic nezanedbal, právě naopak zkontroloval ti, jak je velká hlavička a ta stehenní kost, což je podstatné. Ono s tím ultrazvukem nejsou všichni doktoři za jedno, protože někdo tvrdí, že to ty mininka ruší a je lepší, aby měly klid, tak dělají jenom ty co jsou potřebné. A koukni se jinak do knížky, třeba tam něco napsal, pokud ti řekl, že se neotvíráš, tak může být krček prostě v normální délce a nic se neděje, tak to není potřeba říkat. Já jen, aby sis nedělala zlé závěry z toho, že někomu to doktor řekl právě proto, že se tam něco děje a tobě v podstatě nic říct nemohl, když je pořád stejně dlouhej 😎
@mt1986 ahoj, mne volali vcera...povedali mi to iste. pripada mi to divne, lebo povedlai, ze kocik som sice nevyhrala, ale vyhrala som 400 eurovú poukážku na odber pupočníkovej krvi.potom do mailu mi poslali akože akčnú ponuku...najprv som bola nadšená, ale asi si len takto snažia získať klientov....
****Tak ahojte ****sme teda doma naspať ....neviem čo skor zas napísať ...niesom otvorená ani sa krčok neskracuje len sa gyndovi nezdalo ,že mám tvrdé brucho a chcel ma tam nechať ....no ja som mu slubila že budem doma velaaaa oddychovať ,,,tak ma pustil domov s tím že mám brať 6tbl magne /denne ....potom po poradni som išla na záznam no poviem bola to dilema vkuse sa malý vrtel non.stop bolo dosť tažké spraviť zazanam srdiečka lebo vždy sa presunul inam 😀 😀
ale napokon sa podarilo aspon na 8min natočiť stále som len stláčala pohyby 😀 😀
potom sme boli na prietokoch všetko v poriadku plodová voda okej aj placenta ...malý rastie na 36+1 máme miery 2785g a 49cm 😵 😵
neviem čo som ešte zabudla ??????? 😅 😉
a už je aj o porode rozhodbuté !bude to uplná anestéze s rezat bude brucho !
a máme to za dva tyždne dohodnuté !tak už len chvílku 🙂 to je asi všetko ,,,,,myslím :DD
@miskachrumka preco az 6tab mg denne? nie je to vela??
@cicimon lebo mám bolesti ..a tvrde mi brucho velmi ...a ešte musím vydržať dva tyzdne tak mi kázal užívat 6tabl aby som to vydržala hlavne aby tam vydržal malý !
@miskachrumka aha,,,, tak len nech vydrzi!
ja musim vydrzat min 1t
38@cicimon ja mám tiež tak tu sekciu na začiatok...38tt
ani dlhšie nevydržím !
@miskachrumka no ja sekciu nemam, aspon o tom neviem, ale kedze mm ide buduci tyzden prec, tak sa ziaden porod nesmie konat
@smolinka024 to ku komu chodis? akokeby som citala o svojom gynekologovi...ja mam poradnu zajtra
@miskachrumka a tak 2 tyzdne snad rychlo pre teba prejdu a budes mat uz svojho drobceka pri sebe 😉
@vcielkamaja verím že rýchlo ujdú !
no ak sa to zlepší a budem sa nahodu citi lepšie tam ma nechá aj dlhšie .....
@cicimon aj náš ide zajtra do Ba !
tak že som na to sama ....resp aj tak si musím všetko prežiť sama
@miskachrumka tak keby siel len tak blizko to by bolo ok, moj ide do svajcu..
@cicimon no z Bs je to 250km ..tak že dosť !
@miskachrumka oproti 1200 malo 🙂
@cicimon a na kolko ...ide preč ?
mne chodil mm do dánska 1800km no teraz sa už bojí odísť !
@miskachrumka no teraz len na 2 dni, inac chodi na dlhsie... ako nevadilo by mi to, keby to nebolo takto pred porodom a mala by som tu dakoho, kto mi postrazi malu... ale takto mam skor strach ja ako on
@vcielkamaja pridávam sa baby 🙂 absolutny flegmoš, neaktívny, moje ,,problémy,, su prenho banálne, nikdy sa nič nedozviem, ale pravdupovediac mne to asi vyhovuje, hlavne teraz pri druhom tehu, kedy v podstate o svojom tele všetko viem, problémy nemám, takže nepotrebujem sa sni nijako špeci nechávat sledovat, len šup-šup do poradne a rýchlo domov 😝
@cicimon podobne .....moj robi tu v bs ...a vie jeho šef že mám pred porodom aj tak ho dal preč 😠
no čo už mám narobiť ☹ musíme zas bojovať s Dadkom sami 😒
a ja tu mám maminu sestru a moju druhu mamu (macochu )tak viem že keby niečo tak pridu a odvezú ma do porodnice
@miskachrumka tak to nemas az take zle
@cicimon ani nie ale neviema ko budem ležať a oddychovať ked budem sním sama ..zas to bude o život on je malé šidlo ....neposedné
@vcielkamaja Ku Krjakovi... tak neviem ci sme u toho isteho😉 Ak k nemu teda patris aky mas na neho nazor?!

@miskachrumka nic to být nemusí, jen poslíčci, mě při prvním taky až do porodu nic nebolelo, teď mám bolesti každou noc k nesnesení už od 35.týdne, roztahuje se mi pánev, což mi taky není příjemný a pořád jsem zavřená. Takže to něco být může, ale taky nemusí,..musí to zhodnotit gynekolog.