Pôrod v auguste 2012
Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?
@vcielkamaja ani nehovor ja neviem co uz mam robit v tych teplotach ...a nie to este 36 stupnou... na nervy s toho som
@bonninka aj ja gratulujem...nech ste hlavne zdravucky 😉))
Baby a beriete do nemocnice aj dudlik pre babo? Ak ano, prevarite ho este doma, alebo to urobia sestricky tam?!
@smolinka024 ja som si ho pribalila do tasky...a ano doma som uz vyvarila aj dudlik aj flasky....... radsej sama ako niekto iny....
@vcielkamaja aj u nas sa k niecomu vcera schylovalo ale nic z toho 😝
@smolinka024 ja si beriem už tretíkrát so sebou aj vyvarené dudliky. Možno použiješ,možno nie,ale lepšie tvoj a vlastnoručne vyvarený,ako "náhradný" od sestričky 😉
@smolinka024 @monika1091 co si chces zobrat si nachystaj doma, urcite ti sestricky nebudu vyvarat cumle ani nic iine,..
@smolinka024 já jsem si vzala cumel ještě zabalený a v porodnici jsem si ho jen vyvyřila - převařila jsem vodu v konvici a dudel hodila do hrníčku, přelila horkou vodou a chvíli nechala prohřívat. Ale nikdy nevíš, jestli tam bude konev, tak možná už doma převařit je lepší řešení. Jinak v porodnicích všeobecně moc dudlíky nemusí. Je k tomu plno nesmyslných důvodů od toho, že to neprospívá kojení, že je to zlozvyk,....takže se připrav, že možná budeš poslouchat blbé kecy. Mě Miško začal strkat prstíky do pusinky a nasávat přes ně vzduch do žaludku, takže pro mě jasnej impuls, že je ten dudlík daleko lepší řešení a taky jsem si to všude obhájila. Jen sestřičky říkaly, že kdyby došla paní Docentka, že mám radši dudel schovat, že je dost protivná, ale nikdy jsme ji naštěstí nepotkali 🙂 a dokonce když jsem měla návštěvu a dala malého hlídat sestřičkám do školky, tak jsem potom dudel nenašla, tak jsem je podezřívala, že mi ho schválně ztratily, ale za chvíli přišla sestřička ke mě do pokoje, že mu spadl na zem a steriluje se 😉 pak mi ho samozřejmě donesla, takže tak u nás s dudlem 🙂
@vcielkamaja chudatko.. myslim teraz ty (babo je v pohode, to ma v brusku stalu klimatizaciu 🙂 ). hned by som ti pozicala nas klimatizovany byt, keby nebol plne obsadeny!!! ja viem, co to je, mne je v tychto teplach fyzicky zle. mam - okrem ineho - aj problemy so stitnou zlazou, ktore sa paradoxne prejavuju neznasanlivostou tepla. a este som obeeeznik obeeezny, takze katastrofa, ledva fucim.
A zajtra mam ist rodit!!!!
Teraz pred chvilou sme sa vratili z obchodu, bola som na teple cca 5 minut, zvysok cesty v klimatizovanom aute a klimatizovanom obchode. A prisla som domov s teplotou :(. Viem, ze je to len z tepla, ale aj tak mi to na nalade nepridava..
@miskachrumka no toto toto! akurat som aj vcielke odpisovala.. ked bola prva varka horucav, isla som do poradne, a vravim taxikarovi Ja viem, preco je tak horuco, lebo JA som tehotna, aj pred dvoma rokmi, ked som bola tehotna, bolo takto katastrofalne.. s uplne vaznou tvarou sa ma opytal, ze kedy sa chystam znovu otehotniet 🙂.
Asi pred mesiacom sme si dali urobit do bytu klimu, a bola to asi najlepsia vec (hned po umyvacke), ktoru sme si do bytu zaobstarali. Neviem si predstavit, ako by som teraz fungovala.
@miskachrumka já ti teda nechci nijak radit, ale ten wobenzym bych si asi hodně rozmýšlela. Teď je léto, všechno plné vitamínů, sluníčko léčí už tím, že krásně svítí a myslím, že lepší doba k hojení není. Mě to teda bodlo a pokud si dáš ještě nějaké enzymatické urychlovače, tak aby ti to ještě nezaškodilo,...navíc po sekci pár dní tabletky stejně nesmíš papat, kdyby to bylo v pohodě, tak by to snad i doktoři doporučili, ale já jsem to ještě nikde neslyšela,...a na kojení bych se toho bála teda ještě víc,....to není nic ve zlém.
Ale jinak ti musím napsat, že pokud bych si po svém zážitku z porodu mohla vybrat anestezi, tak bych šla asi taky do celkové. Já jsem cítila úplně všechno - nejhorší pocit na světě, od toho, jak ze mě malého skoro 15 minut nemohli vydolovat, pak mi tu maternici vytahovali na břicho, vytírali uvnitř těma utěrkama, zašívali, vraceli do břicha a šili to břicho, házeli mi po břichu různé nástroje, pořád všechno přepočítávali,prostě všechno cítíš, jen tě to nebolí. Hnusný pocit a navíc, když malého vyndali, tak se mi dělalo už pak celou dobu moc zle, sotva jsem to rozdýchávala. Pak mi ho stejně jen ukázali zabaleného a to si ho můžu prohlídnout i potom, co bych se vzbudila.
Tak baby, zajtra mi drzte palce.
Mam ist do nemocnice (akurat zajtra mam termin), a ak bude vsetko pripravene na porod (krcok dostatocne uvolneny a dieta zostupene), ide sa rodit! Krcok vyzera fajn, a uz pred tyzdnom lekar povedal, ze dieta zacina zostupovat, tak sa upinam k nadeji, ze to uz bude 🙂.
Viac by som fakt nevydrzala. Kazdy pohyb je bolest. V noci spim 4 hodiny, a potom som hore kazdu hodinu. Nie kvoli zachodu, ale kvoli tomu, ze sa v spanku povedzme pomrvim, a prebudim sa na bolest.. Chodenie je tiez nanic, hrozne ma bolia slabiny. Myslim, ze ma bolia svaly, ktore sa upinaju na slabinach (a siahaju na brucho, mam ho ako svet).
Mam zaplateny epidural, ale vraj ho druhorodickam davaju, az ked su otvorene na 5-6cm. To je teda mrzute ☹. Nehovoriac o tom, ze na samotny porod ho nedaju, tak to ma este len stve :(.
U vas davaju epi aj na porod? Vo filmoch to vyzera tak pekne, lekar iba povie "teraz ide kontrakcia, tlacte", zena zatlaci, a je to. Posobi to velmi bezbolestne 🙂. Akurat u nas to tak nechcu robit, brekeke. Vraj aby sme citili kontrakcie, ze kedy mame tlacit. Ja som pocas prveho porodu veru ziadny pocit na tlacenie nemala!
Stale nemam zariadene vsetko, co by som chcela, ale vacsinu ano, aspon tie veci, ktore nemohli pockat. Takze zajtra o polosmej rano 🙂
@vietnamka moc moc moc ti držím palce, nech to máš čím skôr úspešne za sebou. budem na teba a malého Janka myslieť 😵 😉
@smolinka024 beriem do pôrodnice aj dudlík, doma prevarený...
žienky, na mňa sa už asi všetko lepí... ☹ tento týždeň sa mi na jazyku vzadu vyhodili také malé pupáčiky a teraz ich mám komplet na celom jazyku. davala som si na to Florsalmin, nezdalo sa mi, že by to malo nejaký účinok. dala som si na to dnes "fialku"...viete, takú fialovú vodičku a sú z toho celé ústa fialové...štípe ma to, nepríjemné to je. mama mi vravela, že už teraz ku koncu nech čakám naozaj všetko. chcela som ísť s tým k svojmu obvodnému, ale neviem, či mám ísť. či ma nevysmeje... ☹ 😒 som aj premýšlala nad tým, z čoho by som to mohla mať,, lebo nič neobvyklého som nezjedla. akurát, že som jedla viac nektariniek, ktoré boli kupované bud na trhu alebo v tescu, ale vždy som ich umyla. 😒
toto teplo ma na obed zmohlo, normálne som zaspala jak malé bábo. a zobudila som sa spotená jak myš...a ešte zajtra tie 36 stupnové teploty...
@vcielkamaja může to být i z pasty na zuby, jestli jsi náhodou nezměnila,...
holky odtiekla vam uz hlienova zatka?... šedo-hnedasta? lebo mne asi ano neviem to povedat na 100%
nooo takže dneska máme termín pôrodu, ale Sofinka sa moc na svet nechystá, by som povedala, že dneska sa cítim lepšie ako iné dni, len to teplo ma tiež ubíja ☹
@vcielkamaja - tak toto teplo zvládam len tak tak... som rada, že niečo zbúcham do hrnca potom si musím oddýchnúť, zvyknem aj zadrichmať a potom niečo poupratovať 😖 a zas vyložiť nohy hore bo ich mám ako slonica 😲 aktívna som cca od nejakej 8-ej večera, ale cez deň- oťapená ako mucha 😒
babeny cumlík som prevarila pred 2- dňami a šup ho do sa kufra k vecičkám do porodnice... 🙂
Ja cumlík neberiem, dcéra ho od začiatku vypľúvala a zvládli sme to aj bez neho. 😵 Navyše môže (nemusí) pokaziť prisatie, takže nechcem riskovať. 🙂
@mt1986 ja som aktívna hned ráno a potom doobeda, potom už končím, ledva sa hýbem, o večeroch ani nevravím. dlhé týždne bolo tak, že som zaspávala o 20.00, teraz sa to už našťastie upravilo a zaspávam neskôr. ja som s tým nemohla ani nič robiť, proste prišla "moja hodinka", zalahla som a do minuty zaspala. žiadne prinútenie sa, že teraz budem dlhšie hore, že nebudem spať...
ani detičky sa na svet nepýtajp v týchto teplách...možno si hovoria, že počkajú, až sa schladí 😀
@monika1091 no moja, zátka mi ešte neodtiekla...mne doktor vravel, že ak budem pociťovať väčšie bolesti, alebo mi odtečie plodová voda alebo ked začnem krvacať, vtedy mám ísť do pôrodnice
ja tiez nemam ani cumle ani flase ;)
@cicimon Presne, presne- aj ja tak. 😉 😵
Fľašu mám len jednu - nikdy nepoužitú, čo bola pri odsávačke a keby boli problémy, tak najskôr hľadám riešenie tu http://www.mamila.sk/pre-matky/kedy-kontaktovat... - a fľaše sa dajú vždy kúpiť, keby bolo najhoršie.. 😵
@vcielkamaja - možno som aktívna večer bo cez deň sa v týchto teplách vyvaľujem ako chrobák na chrbte 😀 a potom večer ani za svet spať 😝
Tak to sa o nejaký týždeň pôjdem zavrieť do chladničky, aby malinká prišla medzi nás 🙂 🙂 🙂
@monika1091 - aj ja som si myslela, že mi odtiekla zátka - bol to taký hnedožltkastý hustý výtok, ale babeny mi hovorili že zátka je niečo také ako s prepáčením sopeľ alebo ako bielko z vajíčka, že sa tak ťahá... 😒 no neviem mala som to 2x nič ma pri tom nebolelo ani nepichalo a o nejaký týždeň na to ma začali mordovať slávny poslíčkovia 😖
@vcielkamaja to iste aj mne povedali...... ale som zatvorena este... to si len ja myslim lebo take nieco pozorujem uz nejaku tu dobu na gatkach ... tyzden dva?

@vcielkamaja bože ani nehovor ja som tak hrozne nervozna a nevládna z toho tepla že matka príroda ma teraz fakt naštvala .... 😠 😠 😠