icon

Pôrod v auguste 2012

lensam
30. nov 2011

Ahojte, je tu niekto kto má termín v auguste 2012?

miskachrumka
1. okt 2012

@satko17 jéj a kde bývyte v bs ?
križovatka ?drienová ?v centre ?ja som z priamo zo sv. Antona

miskachrumka
1. okt 2012

@smolinka024 my sme dali tiež koláčik a 20E

miskachrumka
1. okt 2012

@cicimon ved sme prišli od dr a malinký ma otrivin a fenistil a ambrobene sirup .. a musím ešte znebnuť do mesta kupiť tu udsávačku

miskachrumka
1. okt 2012

Tak sme doma dr povedala že tie soplíky niesu nič hrozné ale mne sa to nezdá ked chudatká dýchajú len noštekom ☹ ☹ ☹
máme otrivin a ambrobene sirup kedže aj kašle :((
a druhý ma chrípku už vyše tyždna tak že ked neustupuje tak že ho prelieči atb.sumamedom a unifloxom do nosa ...a tiež mu mám davať ten ambrobene sirup

carodejnica
1. okt 2012

@diamand
Nie, nevyjadrila som sa zle. To, že cumlík môže (znova zdôrazňujem, že nemusí) ohroziť dojčenie a osobitne dlhodobé dojčenie, je všeobecne známy fakt, pre toho, kto sa o dojčenie zaujíma. Môžete aj nemusíte s tým súhlasiť, ale to sú fakty podložené štatistikami. Mne aj moja laktačná poradkyňa odporučila cumlík nepoužívať, práve vzhľadom na to, že môj Maťo je zrejme "náchylný" prs odmietať. 😕

Tu nejde totiž len o tečenie... napríklad pri satí cumlíka dieťa používa iné svaly (neotvára dokorán ústočká) a tak sa môže pokaziť prisatie (čo by presne ohrozilo mňa a Maťa) .... ďalším rizikom je, že cumlík môže predlžovať intervaly medzi dojčením, dieťa je už hladné, ale namiesto prsa dostane na upokojenie cumeľ... tak nám pomaličky klesá produkcia mliečka, a postupne sa bábo odstavuje... to môže trvať dni, týždne ale aj mesiace.... Tak zase niekomu to možno vyhovuje, že sa takto dieťatko odstaví do roka, ale ak mamička chce dojčiť prirodzene dlhodobo, tak toto cumlík môže ohroziť. 🙂

..atď., atď. tu je to pekne zosumarizované - http://www.ukulele.sk/clanky/co-dat-babatku-nam...
Konkrétny príbeh jednej mamičky - http://www.mamila.sk/domain/flox/files/pribehy-...

Už len odkaz, pre tie mamičky, ktorým sa to nepáči, že tu dávam takéto články. Nechcela som už riešiť cumlík, ale reagujem na priamu otázku. 🙂 Taktiež nechcem nikomu vnucovať svoj názor, nech sa každá mamina zariadi tak, ako uzná za vhodné a ako to cíti. 😎
Peace, please. 😵

satko17
1. okt 2012
satko17
1. okt 2012

@miskachrumka bývame na drienovej. A vy ku ktorej detskej doktorke chodíte?

miskachrumka
1. okt 2012

@satko17 no velmi na vyber tu nemáme ale máme Višnovskú a vy ?

satko17
2. okt 2012

@miskachrumka no to je pravda,na výber veľmi nie je,aj my k nej chodime,k starej Višňovskej som chodila aj ja v detstve. 🙂

miskachrumka
2. okt 2012

@satko17 aj ja som chodila starej ale neviem aký si ty ročník lebo ja som chodila ešte aj starej Nemcovej tak bola ešte pred višnovskou ....teraz robí na podonickom oddelení pri babatkách určite si pamatáš ...a stará niekedy zastupuje mladu visnovsku aj teraz v ambulancii

monculka
2. okt 2012

baby davate svoje drobcatka spavat na brusko???lebo moja predvcerom spala na brusku od siedmej vecera do 1rana...asi sa jej tak lepsie buva...ja len ci to nevadi.

vcielkamaja
2. okt 2012

@monculka naša spáva na chrbte. ked ju dam na bruško, automaticky sa mi pretočí na chrbát...

monculka
2. okt 2012

@vcielkamaja coze?to uz sa pretaca?...no moja bud je nervozna ked je na brusku a dviha hlavu len...ale ked je unavena tak ju dam na brusko a spinka...

vcielkamaja
2. okt 2012

@monculka aj doktorka na poradni sa cudovala, že co to robi, ked ju dala na bruško...

satko17
2. okt 2012

Ani naša mala nechce spat na brusku,pretoci sa na chrbatik.

satko17
2. okt 2012

@miskachrumka áno zastupuje ju,bola som si dať minulý tyzden predpisat nutrilon,tak tam bola stara.Ja som ročník1985, no Nemcova bola dobrá teraz na novorodeneckom,som obdivovala koľkokrát ma este energie.

lucia795423
2. okt 2012

@monculka mne niekedy tiez lepsie buva na brusku, len na nu musim viacej davat pozor...ale myslim ze inak je to v pohode...

monculka
2. okt 2012

@lucia795423 no aj ja som predvcerom tatina poslala spat do obyvacky bo nasa herecka spala n amojej strane a ja som si lahla k nej aby som ju mala pri sebe keby nieco...ale pekne buvala...

miskachrumka
2. okt 2012

@satko17 veru energie a vobec ta žena nestarne 🙂
primne híkala že nemožem tolko kojiť malého vždy ma karhala že máme krátke pauzičky je to super doktorka velmi skusená

miskachrumka
2. okt 2012

@lucia795423 tak my sme mali tuto noc doteraz najhoršiu :(((((((ä
asi to robia tie prekliate sople

lucia795423
2. okt 2012

@miskachrumka mno ani u nas to nebola ziadna slava...opicka zaspala az o 12tej a o 2 a 4 bola hore...no asi najhorsia doteraz...

lucia795423
2. okt 2012

@monculka aj mne kludnejsie spinka na brusku aj sa dobre vyprdka...vraj to je dobre na bolave brusku..len pozor aby sa nepogrckala...myslim ze to je preco by nemali spat bez dozoru na brusku...

lucia795423
2. okt 2012

@miskachrumka Ale to si asi pisala monculke bo ona mala super noc... 😉

monculka
2. okt 2012

@lucia795423 presne koly tomu lezim pri nej ked buva na brusku vecer...a cez den ked ju dam tak je pri mne v obyvacke a sledujem ju 🙂 no moja prdka aj bez toho aby spala na brusku... 🙂

vcielkamaja
2. okt 2012

baby, aj u nas bola tato noc zatial asi najhorsia, lebo doteraz v noci super spinkala...tiež mi zaspala až o pol 12, potom sa zobudila o pol 2, a potom každú hodinu hore a vstala o 06.00...o pol 2 som s nou hopsala na fitlopte, lebo som už nevedela, ako ju mám uspať...no a dnes asi dospáva, len sa budí každé 2 hodiny na papanie

monculka
2. okt 2012

inac tuto noc aj moja sa budila kazde dve hodinky...a rano o 5 som si ju dala na svoju hrud a tak zaspala do 6...fajne ma oslintala 😀

lucia795423
2. okt 2012

Chcem sa opytat ci mate skusenost...mala sa vcera strasne pokakala ale nemormalne mnozstvo a pri poslednom potlaceni mala take soplovite a asi styri cervene botky...ale fakt malilinke...zajtra ideme na poradnu tak neviem ci mam volat lekarku teraz abo pockat...inak je uplne v pohode, aj uz dvakrat od vtedy kakala s bolo to ok...na internete som nasla ze je to vraj v poriadku ale pre istotu sa pytam ci nemate skusenost...

lucia795423
2. okt 2012

@vcielkamaja aj moja bambulka dospava...A tiez vynimocne dlho zaspavala som ju musela supnut do kocika...

vcielkamaja
2. okt 2012

@lucia795423 skusenosti s tým nemáme, lebo malinká mi nekaká každý deň...inak minule nám okakala parkety 😀 z prebalovacieho pultu to letelo rovno na dlážku 😀 😀 😀 v piatok sme urobili rekord. malinká nie a nie zaspať. vstala o 5.00 ráno a zaspala až o cca 18.00, medzitým spala snád pol hodinu...to som už myslela, že prídem o nervy...

kalifa28
2. okt 2012

baby bol spln, tak možno preto deti nespia...