Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
Ahojte, ja som tiez este stale po kope, ale zatial mam este dost veci v plane vybavit, tak sa neponahlam 😝 Niekedy ma pochytia myslienky, ci uz to na mna nejde.... hlavne takto vecer, ked babo zacne vyvadzat, tak mam kontrakcie aj kazdu polhodinu, ale to sa zase v noci ukludni... akurat vzdy ked vstavam na wc, tak myslim, ze nedobehnem, lebo zas tvrdne brucho. Uz mam pocit, ze tych kontrakcii bolo tolko, ze keby sa to dialo suvisle, tak by som mala uz aj odrodene 😀
Ahojte, od včera večera mi odchádza hlienová zátka. Dnes mám akurát poradňu, mala by som stíhať aj CTG a potom sa uvidí. Držte palce 🙂
@lusja a tak aspon sa prejdes a ked tam poznas ulicky tak je to v pohodicke 🙂
tak ten hamiltonov hmat by som asi potrebovala aj ja,lebo nam sa akosik nechce ist ☹
kamoska vcera porodila a to mala termin19.tak ja neviem ci som taky dobry hostitel,ze sa babenku u mna tak paci 🙂 ale ja uz ho chcem 🙂 🙂 🙂
a nie ,ze ja pridem v piatok na kontrolu do nemocnice a budes to mat za sebou 🙂 🙂
@lienocka1212 no, nakoniec ma drahy odvezie na poradnu, aspon daco 🙂 ale spekulujem, ze by som ho potom vytiahla aspon mrknut na trhy... na detsky punc 😀
veru, kamoska s terminom 24.12. porodila v pondelok poobede... a tomu mojmu sa tusim ozaj az moc tiez paci tam, kde je...len by som to uz chcela mat za sebou, nech sme na vianoce doma... vidis, asi ich prilis dobre krmime, mali by sme sa dat na dietu 😀 😀 😀 mozno ich to vypudi.
som zvedava, co to bude za hmat, dakto hovori, ze to dost boli, dakto povie, ze iba neprijemny pocit...
hihi, no ved uvidime, ci sa v piatok aj v porodnici nestretneme, teba si tam nechaju a budeme mat nakoniec aj spolocnu izbu 😉 to by bolo!!! 😎
baby akosi sa nechce drobcom vonku ani mojmu
včera som bola na kontrolke malá má 3300g a termín mi posunuli na 25.decembra tak som zvedavá 😀 kedy sa vyberie vonku
@fifi284 Ahoj, tiez mam zatku v procese vyjazdu, vcera na poradni ma doktor tak odšróboval, ze som ho skoro kopla, obavam sa ze mi spravil hamiltonov hmat, bez toho aby mi cokolvek povedal, len ze ideme sa pozriet na krcek a riadne ma tam podriapal, debo. Roztrhne ma od jedu, ak mi to teraz urychlil a nieco sa skomplikuje ☹
Tebe zelam vela stastia a hladky priebeh porodu 🙂
ahojte dievčatá,tak zajtra mám termín a stále nič,akurát že ma bolí kostrč od rána,sem tam brucho ale nič sa nedeje,je mi trocu divne,ani neviem ako ☹ dnes som sa dala znovu na generálne upratovanie,zas som poumývala okná,celý dom a stráááášne sa mi chce spať,aj som chcela ostať v posteli,ked som uspávala drobca,ale išla som zakúriť a najesť sa,lebo tá kostrč ma bolela a asi by som sa pri ňom dosť hmyrila,tak radšej nech spinká 🙂 dúfam,že na zajtrajšej poradni mi doktor nepovie,že budem prenášať,lebo už nevládzem...
@hanahsuza No ja sa citim tak isto a moja lenivost je ukazkova..prave teraz by som mala varit segedin... 😖 Hadam nebudes sviatkovat v spitali..Ak neporodim,tak mne budu vyvolavat,myslim,ze dvadsiateho.Tak snad si maly svihne. 😀 V piatok idem na kontrolu,tak uvidime,co nam povedia...
@martuska00 Nooo,aj ja by som povedala.. 😅
@lusja
@dazdovka som doma 🙂 teda v poradni ok, ale ešte stále sa vôbec neotváram. Na mne teda nič neskrutkoval, len ma vyšetril, ale povedal, že nič. Vypísal mi výmenný list na pondelok do nemocnice. Vtedy má on službu a aj mne vychádza termín na 19. Vyšetria ma a uvidíme. Hovoril, aby som si už pre istotu zobrala veci so sebou, takže tam už možno aj zostanem. No od včera, ako mi tá zátka začala blbnúť, tak mám pocit akoby zo mňa v kuse niečo vytekalo, alebo skôr kvapkalo. To takto má byť? Sa cítim ako pocikaná :D Normálne som sa dnes zľakla, či mi nepretečie cez intimku.
@fifi284
@dazdovka
@lienocka1212
Cawte baby 😉 akurat som dorazila z poradne, dr. mi spravil toho "hamiltona" - vobec to nebolo take strasne, hoci je to dost neprijemne... este ze mi povedal, co urobi, inak by som asi tiez bola v soku. Termin som mala vcera, takze nemyslim, ze akekolvek postuchnutie do akcie by uskodilo 🙂
A ze zajtra rano kludne mam ist do porodnice, vraj som uz na 3 cm otvorena, krcok uplne makky, ze do zajtra vecera mozem kludne porodit. tak dufam, ze sa este dnes normalne vyspim a potom sup vezmem si veci a mozme ist... aj tak mi pred porodom musia dat infuzku s ATB kvoli tomu streptokokovi...
inak s tym vytekanim, ja mam taky pocit uz par dni tiez, akoby som mala stale mokro v nohavickach, tak sa chodim kontrolovat, ci nahodou daco nezbadam... a nic...
Takze, kedy sa to vidime? 😉
@lusja ahoj,prave som sa vratila od doktora a moj krcok este nie je celkom tam kde ma byt ☹ takze ked som bola na sone tak mi Karaba dal 17.12.a nakoniec ja fakt budem rodit 19 a budem tam spolu 🙂 nakonic budem mat ozaj babenko doslova pod vianocny stromcek 🙂 🙂 🙂 🙂
@lusja aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to nie 🙂 🙂 ,tak potom si aspon dvere podrz 🙂 a ja mozno pridem 🙂
@lienocka1212 budem ta cakat min. do zaciatku buduceho tyzdna 😉 som bola prekvapena, ze dr. mi povedal, ze som otvorena uz ako druhorodicka a ze je najvyssi cas ist tam. uz len preto, ze chcem aj epiduralku, ked teraz som na 3 cm, a ak mi maju dat este aj tu infuzku a asi aj vyvolavacku mozno... tak aby som vsetko stihla 🙂
fuuuuuuuuu, normalne mam aj obavy, ako to bude... ale tak, ked to slo dnu, musi aj von 😀
@fifi284 aspon sa citis ako pocikana 🙂 😉
@lusja vidis ty si aspon otvorna,suseda dneska zvonila ci som doma ,alebo ci uz nahodou nelezim 🙂 jasne lezim 😀 na piatom 🙂 ze do dvoch dni pojdem 🙂.....a doktor zasa nieco ine 🙂 ☹ tak nechame sa prekvapit 🙂 kto bude mat pravdu....
rozmysla,ze ak to nebude do nedele tak si aj stromek ozdobim stihnem 🙂
@lienocka1212 hmmmm, ja este stromcek nemam...chcela by som ho ozdobit, ked sa vratim... a ked nie, bude zdobit drahy. len sa nevieme zhodnut, ci chceme zivy alebo umely 😀 to je nas momentalne najvacsi problem 😀
a to ti susedka predpovedala, ze do 2 dni pojdes? no tak ju posluchnit!!!! nech sa tam vidime 😉 mozno sa to spriemeruje ...a pojdes o 3 dni 😉
@fifi284 ahojky, to ti asi odteká plodová voda, ale neľakaj sa to sa stáva, že koncom tehotnosti plodovej vody ubúda ale pokiaľ nie sú kontrakcie, tak sa nikam neponáhľaj, neboj určite ti celá neodišla, ale len kúsok z nej, ale na najbližšej poradni to spomeň, možno ti premerajú IPV- či je plodovej vody dostatok
@hanahsuza ďakujem za odpoveď. Tiež som myslela, či to nemôže byť tá plodová voda, no fakt netuším. Dnes sa to tak od 13:00 tej roztieklo. No a to som už bola po lekároch. Najbližšia plánovaná návšteva je až v ten pondelok, priamo v nemocnici. Určite sa na to opýtam, keď ešte budem 2 v 1 dovtedy. Je mi dosť divné aj to, že sa ešte vôbec neotváram a že sa malý ani netlačí dole. Niekedy mám pocit, že už nižšie ani nemôže byť, akoby mal pomaly vypadnúť. No fakt si neviem predstaviť, aké to bude, keď to bude naozaj... Vypadne??! 😀 😀 😲
@lienocka1212 @lusja nič príjemné, byť pocikaná. Alebo ako pocikaná 😒 No ale už tých pár dní vydržím aj takto. U nás som stromček chcela zdobiť v piatok alebo v sobotu. Uvidíme, ako zvládnem. Ale zvažujem aj možnosť, že ho tento rok ozdobí priateľ, aj tak sa už vypytoval čo on bude robiť tých pár dní, čo ja nebudem doma... Tak možno bude zdobiť stromček 🙂
ahojte tak my uz mame za sebou aj prvu koliku.chudatko moje tak plakal a krutil sa ale nakoniec pomohol espumisan a teply obklad.az mi srdce trhalo ked sa tak trapil vrabcek moj ☹
@fifi284 no veru! ved aj ja sa tam kazdu chvilu citim...nic prijemne... neboj, snad to budeme mat vsetky coskro za sebou 😉 nuz, myslim, ze zdobenie stromceka by som aj teraz zvladla uplne bez problemov... len uvidime zajtra, co mi povedia v nemocnici, idem tam pre istotu aj s vecami, keby si ma ozaj nechali, ze ideme na to 😉
takze kym sa vratim, drahy moze kupit strom - dam mu volnu ruku - a dokonca ho moze skusit aj vyzdobit 😉
Baby ktore budete rodit na Antolskej v termine od teraz do nejakeho 22.12. ????
U nas to na porod vobec nevyzera, v utorok 20.12. mam poslednu poradnu s porodnikom a potom sa dohodneme co dalej, termin mam na 22.12. tak som zvedava kedy sa malinka vypyta.....
@lusja som rada, že tu nemám jediná také pocity... Už fakt rozmýšľam, či je to normálne... Dúfam, že to do pondelka nebude takto kvapkať, lebo sa zaštuplím 😀 Ja idem v pondelok do nemocnice, tiež s vecami, ale z toho mám zas obavy, aby si ma tam nenechali náhodou príliš skoro. No to sa už hádam dohodneme s lekárom, či ma pustí domov, alebo mi pôrod vyvolá, alebo čo bude. Joooj, celé tehotenstvo bola taká pohodička a teraz tá nevedomosť, neistota a čakanie... Nemám to rada. Ale treba vydržať. Ale bud. týždeň už nemám poradňu, takže už asi fakt pomaly ale isto uvidíme svetlo na konci tunela 😎

@adunka73 dakujem..... mne zatial zatka neodisla, ale tiez si myslim ze ked ju uvidim, tak sa asi zacnem chystat do nemocky... mm bol dnes na sluzobke a vo stvrtok by mal ist zase, tak dufam ze niekedy medzitym-pred alebo po tom to pride 🙂