Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
Tak koceny z decembroviek,podaktore este 2 v 1 -drzim palceky a prajem vsetkym vela vela veeeela zdravicka a stasticka,krasnych novych dojmov a zazitkov s novymi clenmi rodiny 😀 a Stastlivy Novy roooook.. 😀 😀
@adunka73 veď ako vravím. Určite nie som jediná na svete. Už ma ukľudňuje (dočasne) vedomie, že aj keď z fľašky, ale zatiaľ dostáva väčšinou moje mliečko. Viem, že odsávačka nedokáže nahradiť pery bábätaka, ale kým potečie mliečko aspoň takýmto spôsobom, tak to bude aspoň aká-taká útecha. Veru slzičky som už aj ja uronila, ale už sa tým nechcem stresovať, zosmutňovať. Prečítala som si milion článkov, pozrela milion videí o kojení... No aj tak to neide. Treba to prijať a ísť ďalej. Aspoň si to spojím s predsavzatím do nového roka: Nebudem sa stresovať kôli kojeniu!!! Malý od hladu neumrie a určite bude spokojnejší s kľudnou maminou ako vystresovanou. Či už na UM alebo nie. Treba myslieť pozitívne 😉
@drobcek24 Gratulujem vám ku dcérke Ninke..áno, aj my sme mali požehnané Vianoce, nádhera že? Máme vianočné detičky 🙂 Ja som rodila v Liptovskom Mikuláši. Keď ste porodila, my sme akurát vyrazili z domu 😉 Môj drobík sa narodil o 08:05 ráno 🙂 Prajem krásny nový rok vám, bábätku i vašej rodinke..držkajte sa
Všetkým krásne prežívanie poslednej polhodinky v starom roku a všetko dobré do nového roku vám prajem i vašim bábätkám decembrovky 🙂 🙂
@tatianka7 nemala som ziadne kontrakcie a bola som po TP dlho tak ma zobrali do nemoc.dali nam vyvolavacku nezabrala malemu nenamerali ozvy,tak na druhy den rano sono a do 30min som bola na oper.sale mal 5krat omotanu pupocnikovu snuru okolo krku.....
porodna vaha bola2320g a 48 cm ....
5 dni v inkubatore,nastastie som mal mlieko o to urobilo zazraky malicky zacal pekne priberat a 29.12.ked sme odchadzali z nemocnice tak sme mame 2550ga teraz je to urcite viac
sme v nallepsom poriadku mame vsetko co ma mat akurat maminka ma doma malicku babiku a je strasne krasny 😎 🙂 🙂 🙂
@lienocka1212 Fuj,riadny stres,kocka,gratulujem ,ze si to tak zvladla a vela sily a zdravicka aj malemu. 🙂 drzkajte sa,mojka.
@fifi284 velmi ma to mrzi...ale hore hlavu, moja neterka ma 7,5 mesiaca a bola "kojena" z false, svagrina tiez takmer stale odsavala a davala jej mliecko pit z flasky. Myslim ze spominala ze sem tam kojila s klobucikmi ale bez nich sa mala vobec neprisala... 🙂 Tak vela vela trpezlivosti pri odsavani ti prajem a to najlavnejsie, vela vela mliecka, aby bolo co odsavat 🙂
@fifi284 netráp sa tým, že sa nedá kojiť, ja som na tom od začiatku rovnako. Po sekcii sa mi mliečko objavilo až na 5 deň, v nemocnici som plakala so vankúša, keď som deťom nemohla dať mliečko, tiež ma zachránil len dudlík pred krikom. Ja mám dosť veľké prsia ale stratili sa mi bradavky a drobci sa nevedia dobre prisať a aj mlieka je určite málo. Tak odsávam, ale tiež to nie je výhra, veľa toho nevydolujeme a tak sme na UM a skôr dokrmujem svojim mliekom ako opačne. Aj som sa s tým zmierila, i keď najradšej by som drobcom dala vlastné mlieko. Nebou X detí bolo odchovaných na UM, tak to nejako zvládneme aj my. Veľa síl prajem. 🙂
@fifi284 Ahojcek, tak sa chcem len pridat, ze mi sme mali taky isty problem :( uz v nemocnici sa nechcela prisat, bola malinka - 2400 g tak sme to pripisovali, ze este neni taka silna...musela som zacat s UM a od zaciatku pumpovat - lenze mliecka neni dost a pumpovanim ho pomaly stracam..uz som sa po vcerajsku uplne vzdala kojenia, a koli dopraskanym bradavkam som dnes uz nic nepumpovala.....tiez som plakala a este teraz som hrozne ale hrozne smutna.... Mala ma teraz jeden mesiac a uz bude len na UM :( ☹
@tatianka7 To nebol ani stres skor by som povedala,ze nevedomost nikto mi nic nepovedal maleho som videla az na druhy den v inkub.a to bola rana ktoru nikto necakal.... ☹ hlavne ja ktora fakt som robila vsetko pre to aby bolo vsetko tip top... poplakal som si a potom to bolo uz ok malicky je zdravi a to je hlavne ,teraz mi pekne pribera ,ked sme odchadzali z nemocnice tak mal 2550g teraz hadm aj viac 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
som najstasnejsim clovekom ,ze ho mam pri sebe a ja mu stale hovorim,ze on je moja mala babika 🙂 🤐 🤐 🤐
Volam sa Radko a prisiel som na svet 28.12.2011 bol som velky (3650 G, A 52 CM) na mamicku pretojej museli robit sekciu, ale nakolko jej to robil odbornik s velkym "O" a vsetko je zatial v poriadku, tak nas na Novy rok pustili domov o den skor ako by sme mali, aby nas ocko nebol sam 🙂
@stanka1j
@misi76 ja som tušila, že nebudem sama. Ešte stále ma to celé mrzí, že to neide. Strašne ma štve, že sa ani nemám na koho obrátiť s prosbou o pomoc. Viem, že existujú laktačné poradkyne, ale v našom okrese - najbližšie až Nitra. Bolo by fain, keby bola aj priamo z KN,alebo bližšia. Je to totálny pocit bezmocnosti, keď niečo chceš, ale poriadne nevieš ani ako na to. Darmo pozrieš videá a obrázky. Na všetkých sú tie detičky také kľudné a vedia čo robiť. Keď som sa o to isté pokúšala s krpcom, tak zo sebou mixoval ako žaba v mixéri 😅 Podobne je to aj so strihaním nechtíkov. Kukala som video, kde to dieťa ležalo, nespalo a vôbec sa nehýbalo. To náš je pravý opak 🙂 A áno, s odsávačkou to ani ja určite nedotiahnem ďaleko. Tiež si všímam, že je mliečka menej a menej... Vééééľká škoda. Baby, držím palce, aby sme, ste hlavne zdraví boli a netrápme, netrápte sa. Hlavne nech sú babätká spokojné.
@lienocka1212 No vidis,my sme nemali problemy ziadne a teraz sme si pobehali po pohotovostiach a maly nam schudol,tak som zvedava,co zajtra povie dr.Mliecko mi odchadza,tak mu uz musim pridavat Nutrilon 😢 😢 😢 .Som z toho strasne smutnaaaa..Tak sa drzkajte pekne.
@tatianka7 podobne aj vam vsetko dobre a netrap sa mliekom ,ked to nejde tak co narobis dolezite je ,ze malicky je zdravy a chuti mu papat 🙂 🙂 🙂
pozeram,ze nas Adamko je najmensie decembrove babenko 🙂 🙂 a to lekar tvrdil na sone ,ze bude mat 3600g teda fakt neviem co tam ten videl ☹ ?
ahojte, ak by ste niektora mala zaujem o poistenie dietatka Farbicka, od Allianz,ozvite sa 🙂
@fifi284 ahoj, a nerozmyslala si nad laktacnou poradkynou? podla mna by si to nemala este uplne vzdavat? ja som tiez mala zo zaciatku problemy. v nemocnici sa mala nechcela prisat, takze som kojila s klobucikmi, ale z toho jej vela neslo, natrapila sa a ja tiez. az doma sa mi podarilo trpezlivostou a skusanim, ze sa nakoniec prisala a kojim normalne. ale mala som malo mlieka kvoli tym klobucikom, mala pribrala za tyzden len 50g, uz hrozilo prikrmovanie, tak som zavolala laktacnu poradkynu, zacala som brat vsetko mozne na zvysenie tvorby mlieka, laktacna sa mi venovala dve hodiny, ukazala mi spravnu techniku prisatia, vsetko mi vysvetlila a mala pribera uz viacej..neviem ci to tak pojde aj dalej, uvidime, mozno aj my budeme musiet dokrmovat, ale urobila som pre to fakt maximum. velmi tuzim kojit.. poznam aj baby co prikrmovali a potom sa im kojenie rozbehlo,cize mohli odstavit UM a nadalej kojit. ja som tiez neraz plakala kvoi tomu,takze chapem.. drzim prsteky 😉
@swanqueen Ahoj..možem sa opýtať ked si mala ttu poradkynu?? ja mám dvojtýždnoveho chlapčeka po 13tich rokoch a priznám sa,že z toho obdobia sa vela už nepamatam,ale prve deti som kojila len chvilku...tiež som mala problém s bradavkami a potom so zápalom prsníka..teraz chcem aby to bolo iné...malého kojím...v nemocnici super priberal,ale mali sme silnu žltačku a tak ked sme šli domov schudol na porodnu vahu...neviem prečo mám v sebe pocit,že malý sa dosť nenapapá a že asi nemám dostatok mliečka..stale si pýta ked je hore a ked mu dam tak zaspí po 10 minutach na prsníku...chcem sa opýtať,čo je dobre na tvorbu dostatočného mlieka..myslím aj aké tekutiny piť..všade je o tom písané,ale vela krat som sa strtetla aj s nazormi,že to nepomáha až tak...dakuje pekne za info..pekný deň..
@jedna_iva ahoj, no neviem ti povedat ci vsetky poradkyne radia rovnako, ale mne moja poradila tabletky - senovka grecka a benedikt lekarsky. to su bylinky ale v tabletkach. u nas v kosiciach to maju len v jednej lekarni, cize neviem ako u vas.. mne jednoznacne na tvorbu mlieka poradila toto. detska lekarka mi poradila aj homeopatika ricinus communis 5ch, takze som brala aj toto, ale laktacna povedala ze ona homeopatika neodporuca. ale citam tu,ze babam pomohli, tak som pre istotu brala aj to.. ja som urcite mala malo mlieka,kedze moja mala tak slabo priberala a kojila som ju aj tri hodiny niekedy s malymi prestavkami,to bolo neunosne! ja som sa nepohla z gauca cely den niekedy.no a okrem toho som jedla aj pila vsetko co sa hovori ze je dobre na tvorbu mlieka, cize zaprazane polievky kazdy den, pijem tie caje pre kojace zeny z lekarne, pila som aj meltu kavu, vraj aj ta pomaha a pijem vkuse vineu, to som sa tiez docitala ze pomaha... no a jasne ze najdolezitejsie je jest 5x denne. takze neviem povedat co z toho u mna zabralo. laktacna povedala ze preukazatelny ucinok ma ta senovka a benedikt. no a este podstatne je spravne prisatie. ci stimuluje aj dvorec alebo taha len z bradavky. u mna asi tahala len z bradavky,lebo jednu mam strasne prasknutu, trpela som pri kazdom prisati a teraz to uz necitim, ked sa prisaje. bradavky nemaju boliet ak je spravne prisatie. ale tazko mne ti radit, ja ti vravim co povedala mne, konkretne na moj problem. ona konkretne poradi riesenie tvojho problemu, preto je dobre ked pride osobne. mne napriklad poradila techniku ktoru mam kojit ja, aby sme priberali.. urcite to stoji za to zavolat si ju,ked mas problem a nevzdavat hned kojenie, aspon mne na tom zalezi.. ale ked ti maly pribera, tak je potom vsetko v poriadku. mne mala strasne malo priberala. teraz mame vahu a vazila som ju pred kojenim a po kojeni aby som vedela kolko vypije. ale laktacna povedala ze to nemam robit, lebo je to stresujuce pre mna aj pre dieta. dolezite je ze pribera, aj ked malo. a este jednu vec mi kazala, mam sledovat pocet pocikanych plienok za 24hod. kazdy druhy den. lebo nie kazdy den dieta pije rovnako, rovnako ako my. takze si to znacim a mam jej potom zavolat. musi ich byt minimalne 8. vtedy pije dobre. nesmie ich byt menej. tak neviem ci som ti aspon trochu poradila 🙂
@swanqueen Ahoj. Ďakujem za povzdbudenie. Rozmýšľala som nad laktačnou poradkyňou, ale v našom okrese žiadna nie je, najbližšie až v NR, čo je cca 100 km. Presne toto je to, čo ma tak štve. V tomto meste 100 rokov za opicami nič nie je, nemáš sa s kým poradiť, na koho obrátiť... Zúfalstvo. Skúsim ešte prikladať. Tiež by som strašne chcela kojiť. Veľmi veľmi veľmi.
@fifi284 tak to je fakt skoda,ze tam ziadna nie je, nechapem, ved to nie je take male mesto.. ona by ti zarucene pomohla. mozes ale skusit telefonicky alebo mailom poziadat o radu,aj tak sa da.. ja som najprv telefonicky, az potom sme sa dohodli na osobnom stretnuti,lebo predsa, skor ti ukaze tu techniku,ako vysvetli po telefone. ale skusit mozes. verim ti ze chces kojit, ja tak isto strasne chcem. stale to u mna nie je take ukazkove, neviem ci toho mlieka mam dost, ale snazim sa.. ked si s malym sama tak skusaj a skusaj, ked nie je velmi uplakany a ma trpezlivost. verim ze sa to podari, bola by skoda aby si sa odstavila ked mlieko mas! velmi drzim prsty!!!
Dakujem za podporu.Dufam,ze nebudem potrebovat. S obrovskou radostou oznomujem,ze dnes sa malinky prisal a vyzera totak,ze aj napapal,lebo uz 2 hodiny spinka. Hladny by asi nezaspal. Prilozila son ho sice az po "nastartovani" prsnika odsavackou,aby mu hned tieklo. Zabralo. Som zvedava,ci sa podari aj pri dalsom krmeni. Bolo by fain,lebo uz ma nebavi cistit flasky,odsavacku...je to ovela zdrasie,lepsie a aj pohodlnejsie. Tak si drzim palce 😉
@slniecko2011 nie je zaco...som rada ze sa kojite a prajem to kazdej mamine, kedze viem ze je to pohodlnejsie a urcite zdravsie.
@swanqueen, @fifi284 ja som pri prvych dvoch nemala doma detsku vahu, teraz som ju kupila vo vypredaji za necelych 5 eur...sem tam si ho prevazim,ale nebavi ma to stale. \par krat som ho aj pred a po papani vazila a spapal vtedy 60 az 70, neviem vsak ci je to malo alebo vela... 😒 ale pribera az az, za tyzden okolo 400g, zo dna na den vidiet ako rastie, tak som spokojna. Ja si na podporu mliecka davam na striedacku vineu, cajiky pre kojace maminky, jablckovy dzus, kavu caro, zaprazene polievky...a najma vela vela pijem, pocas kazdeho kojenia, alebo po kojeni.
Tak nech sa vam to poriadne rozbehne aby ste si uzivali babatka...a dajte vediet ako to pokracuje. Drzim palce! 🙂
Pokračujeme v kojení, od včera večera v podstate iba kojím, až na 1x - museli sme dokŕmiť z fľašky, lebo už nechcel ani jedno cici. Ale inak sa zatiaľ držíme. Bradavky štípu, ani nie že bolia. Trvá to tak pol hodinu po kojení, potom je fain, no a asi prvých 2-3 min. pri kojení. Ešte nám síce trvá, kým sa prisaje riadne, to je asi najťažšie na celom. Najnovšie ho zabalím do deky. Aj tie jeho ručičky. Trčí mu iba hlava. Tak sa mi s ním ľahšie manipuluje. Teda bez ručičiek. Však chvíľu vydrží byť "nakrátko". Po papaní má zas slobodu 🙂 Malé mrvítko moje 😀

@tatianka7 dekuji 😉