icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

hanahsuza
29. dec 2011

Ahojte kočky, táákže dňa 24.12.2011 o 08:05 ráno sa nám narodil synček vážil 3300g a meral 51cm,sviatky som síce prežila v pôrodnici, ale stálo to za to, bol to nádherný vianočný deň 🙂

katkaking
29. dec 2011

@adunka73 ked nic z toho nezozenies, tak aspon vela pi aby sa malo mliecko z coho tvorit. A dobra je aj mrkva a zaprazene polievky, tak si rob zaprazenu mrkvovu 😀
No a nas je doma trochu viac-moji rodicia a my (takze mamina vari pre vsetkych, nastastie)...teraz je mm doma, ale od buduceho tyzdna bude uz zarezavat v praci, takze mi nebude pomahat cez den s detmi...asi mam tu vyhodu, ze mam dve baby (takmer 3 roky a takmer 1,5 roka) a vedia sa uz trochu zahrat aj spolu...no a najma maleho uzasneho anjelika ktory je straaaaaaaasne dobrucky, spinka papa spinka papa a ked nespinka tak lezka tichucko v postielke, obzera si rucicky a tak. 🙂
No a aj nas maly dostal soplik, ale nic s tym nerobim, neviem co...dufam ze mu to skoro prejde. Ked sme prisli z nemocnice domov, tak boli baby chore, tak asi od nich to dostal...
A ja nemam problem s kojenim, ale s uspavanim dievcat-obe chcu mna a to sa uz neda zvladat. A tiez mam hemoroidy, tak s tymi bojujem o 106, ale nejako sa nedari ☹
Inak z aktivit pre baby ti napisem IP...

dazdovka
30. dec 2011

Ciao maminy 🙂 tak i ja pridavam v skratke, lebo este nemozem sediet na zadku pred pc a z telefona sa mi neda odoslat, lebo blby wifi-signal...
V prvom rade, gratulujem vsetkym maminam, ktorym pribudli deticky, vela lasky, pokoja, trpezlivosti a zdravia zelam.
Nam sa narodilo dievcatko Vesna, je zdrava a krasna, porodne miery mala takmer idealne 😀 4280g/53cm. Teda na pomery decembroviek sa mi zda, ze celku zapada do priemeru. Este jedno chcem povedat, na zaciatku tehotenstva, niekde v 3tyzdni som zacala brat antibiotika Ciplox - 5dni vysoke davky, kvoli zapalu mocovych ciest a potom este 3tyzdne o nieco mensie davky tiez Ciplox, na doliecenie. Nevedela som ze som tehotna, ked som si tehotenstvo potvrdila testom, bol 6tt a moj gyndos aj moja obvodna odporucali prerusenie tehotenstva. Babo sa narodilo uplne zdrave, cule, pribera dobre, nema zltacku, apgar skore 10/10, vsetky vysetrenia po porode vysli s velmi dobrymi vysledkami, este doktori po porode, ze hm hm aku paradnu velku zdravu placentu ste mali 🙂 Ach, ja som taaaakaaaa stastnaaa 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

lienocka1212
30. dec 2011

Ahojte babenky,tak po 10 dnoch stravenych v nemocnic sme konecne doma.21.12.2011 o 10:48 narodil nase malicke babenko vazli sme 2320g a 48cm .Vytrpeli sme si svoje a vsetky mamina a babenka prajem vela,vela,vela zdravia ....
Je uzasne ,drzat svoje dieta v naruci

tatianka7
30. dec 2011

@lienocka1212 gratulujem kocka,vela zdravicka prajem,lebo my sme uz aj chorucky a to je hrozny pocit bezmocnosti,ked malinke place a my mu nevieme pomoct ☹ Uz sme boli 2x na pohotovosti.. A vy ste preco boli tak dlho?

katkaking
30. dec 2011

@tatianka7 a co je malemu? lebo aj nasho chyta soplik...co vam povedali-alebo dali na pohotovosti? tak hadam budu nase drobniatka skoro zdravucke 🙂

gabriellka
30. dec 2011

ahojte môžem sa spýtať? kočeny ktoré kojíte dávate svojim drobčekom aj čajík?

tatianka7
30. dec 2011

@gabriellka Ahoj,ja davam,ale len ked ma maly velmi dlho suchu plienku.Alebo ked mi velmi plakal a mal uz sucho v ustockach.Teraz sme chori,takze sme si presli kadecim.V porodnici mi vraveli,ze ked kojim,netreba mu cajik.

czechzuzanaba
30. dec 2011

@gabriellka ne 🙂

tatianka7
30. dec 2011

@katkaking No,zacali sme kolikou a sme trosku prechladnuti,a kedze mi preplakal 13 hodin temer v kuse,tak bol aj vyhladnuty.Dali nam na koliku Infacol,na sopliky sprej do nosteka a pre istotu aj Nutrilon,ak by este nechcel moje mliecko.

gabriellka
30. dec 2011

@czechzuzanaba
@tatianka7 aj mne hovorili že netreba a ani nedávam. ale ja mám malú hladošku a niekedy sa napapá, uložim ju a ešte mliaska a mrví sa, tak ma napadlo že tým čajom by som ju možno obláznila trochu. hlavne v noci

katkaking
30. dec 2011

@gabriellka ja nedavam ale len preto, ze mam dost mliecka, ale keby bolo treba-ze som niekde prec tak mu urcite nachystam ak by nahodou bolo treba. Malej som davala od 1.tyzdna fenyklovy a dobre jej to robilo aj na brusko...a najma sa naucila aj z flasky pit a na inu chut ako mliecko a potom nebol problem ked som zacala zavadzat prikrmy aby sa po jedle aj napila. Druha mi nechcela od zaciatku cajik, tak som jej nedavala a ked zacala papat tak nechcela cajik a bol problem ju na neho a na flasu naucit 😉 tolko moja skusenost 🙂

czechzuzanaba
30. dec 2011

@katkaking a na co ucit na flasu? 🙂

janka3591
30. dec 2011

@dualcore
@tatianka7
ahojte, tak my sme nakoniec zohnali tu zazracnu ˇgripe water´na koliku vdaka kocke tu z novembroviek 😉 dokonca bola velmi ochotna a sla nam ju kupit do Madarska (nakolko sa tu na SK neda zohnat) a v Anglicku mame objednanu ale bude az nejakeho 10.1. a musim povedat, ze sme uz nemali bolesti od pondelka 🙂 v pohodicke papame, kakame a hlavne spinkame, nie su ziadne krce a bolesti 🙂 co je to najpodstatnejsie 😉 U nej to zabralo u 2 deticiek a dava to nadalej preventivne 😉 Je velmi vela o tom napisaneho v roznych forach, hlavne na UK a US strankach. Nasa lekarka nam to vrelo odporucila, takze ziadne obavy sme nemali 😉 Urcite aj Vam odporucam sa poobzerat, ak mate tiez podobne ZLE skusenosti s KOLIKOU

adunka73
30. dec 2011

@hanahsuza gratuluji a preji moc zdravicka vam obema,jake krasne exoticke jmeno malicky dostal 🙂

hanahsuza
30. dec 2011

@adunka73 Ďakujem ti veľmi pekne,potešilo 🙂 🙂

katkaking
30. dec 2011

@czechzuzanaba Starsia mi bola naucena aj na flasu a ked prislo leto a bolo velmi teplo, papala uz aj ine ako moje mliecko a nebol problem s pitnym rezimom. Mladsia na flasu nebola naucena (ani na vodu alebo cajik) a mali sme problem s pitnym rezimom, odmietala cokolvek pit (a mala aj na hlavicke prevalenu fontanelku-co je znak toho, ze ma dietatko malo tekutin a moze nastat dehydratacia). Ale vyhodou zase je, ze teraz ma rok a pat mesiacov-myslim ta mladsia a uz sama pije z pohara, hrnceka...nemusim jej ho ani drzat 🙂 Takze asi vsetko ma svoje pre aj proti 😉

adunka73
30. dec 2011

@dazdovka srdecne gratuluji k velike zdrave princezne a preji vam vsecko dobre do zivota 😵

tatianka7
31. dec 2011

@janka3591 waw,tak to skusime,ak este budeme mat problemy.Zatial nam problemy robila kolika s hladom,lebo ani papat nechcel,tak uvidime. 🙂

xclusive
31. dec 2011

@janka3591 Mozem sa opytat ...ta Gripe Water sa moze savat aj kojenym detom??? nestiham docitavat tak som ,len zazrela,ze tam pises o problemoch s kolikou a Gripe Water...dava sa to detom nejako po lyzickach ?hladala som na nete a tam su stranky len po madarsky a prekladac obcas prelozi blbost...mozes mi to troska ozrejmit?

janka3591
31. dec 2011

@xclusive ano moze sa davat aj kojenym detickam 🙂 no my sme boli zufali uplne kazde 3 dni sme chytali neskutocne krce ☹ plakala som s malym a nebyt priatela tak to asi ani nezvladnem 😒 nedava sa po lyzickach. treba kupit striekacku a podavat dietatku 5 ml (ja davam 3ml, lebo nemame este mesiac) ak vidis, ze je nekludne alebo prichadza nejaky problem ( natahovanie sa, treapnie nozickami a podobne )My sme zatial dali len 2x a maly je uplne spokojny. Ak vies anglicky tu su reviews http://www.reviewcentre.com/reviews62446.html to je jedna z mala stranok kde su ohlasy...my sme ich precitala desiatky a vsade boli len dobre skusenosti...a este aj tu kocka z novembroviek mala len dobre skusenosti, a lekarka taktiez len odporucila 😉 tak inu moznost som nevidela a fakt sme prekvapení 😉 Infacol, Sab Simplex cipky Viburcol ..nic nezaberalo ☹

janka3591
31. dec 2011

@tatianka7 ano ved uvidite 😉 my sme mali koliku kazdy 3. den ☹ skusali sme vsetko, ale nic nezabralo ☹

xclusive
31. dec 2011

@janka3591 dakujem velmi pekne za info....urcite sa to pokusim zohnat,lebo aj nas trapia krce....

tatianka7
31. dec 2011

@janka3591 Joj,dakujem za radu,hadam uz bude dobre 🙂

drobcek24
31. dec 2011

taaaaak konecne sme sa aj my dockali nasho anjelika.....Dcerka Ninka sa nam narodila 24.12.2011 o 2:24 a este sme dostali aj cislo 124, a 24 je moje oblubene cislo 🙂 Malinka je zdravucka pri porode mala 3800g a 51cm a j to najkrajsi vianocny darcek na svete krajsi si neviem ani predstavit... 😵

drobcek24
31. dec 2011

@hanahsuza tak aj vy ste dostali vianocny darcek ? kde ste rodili ? my na antolskej

fifi284
31. dec 2011

Tento rok končím totálnym fiaskom. Aspoň ma už v novom roku nebude mať čo sklamať. Od včera sa malý vôbec nechce prisať na bradavku, odmieta ju, plače, myká hlavičkou akonáhle sa k nemu priblížim. Neviem čo sa stalo, ale už to neriešim. Začala som mliečko odsávať a budem mu ho dávať aspoň takýmto spôsobom. Keď ho bude málo, dokŕmime umelým. Myslím, že nie som jediná žena na svete, ktorá z nejakého dôvodu nedokáže kojiť svoje dieťa. Som z toho veľmi sklamaná, trápi ma to, slzy na krajíčku, ale hladovať ho nemôžem nechať. Kríže ma bolia, z rôznych polôh, len aby čo-to vycuckal. Proste to neide. Už v pôrodnici sme mali problémy. Myslela som, že keď budeme doma, tak sa to akosi spraví, ale nie. Skúšala som s klobúčikmi, bez nich, po sediačky, ležiačky, na stojáka... Nič. Aj doteraz sa len veľmi ťažko podarilo vopchať mu bradavku do úst, no od včera ani na 20. pokus. A dnes večer ešte aj kolika... Neutíchajúci plač skludnil dudel. Takže ako hovorím: totálne fiasko... Ach, už nech skončí tento rok a ten nový začať s optimizmom a úsmevom na tvári.
Mamičky, želám vám šťastný nový rok, veľa radostí, zdravia a lásky s vašimi detičkami.

adunka73
31. dec 2011

@fifi284 drzim s tebou krok,nebud smutna,i kdyz je to moc tezke akceptovat...u nas je podobna situace 😠 od chvile co jsem mu zacala davat flasku-asi pred tydnem a postupne pije vetsi mnozstvi z flasky (ca 60-90ml 3x za 24hodin),tak zrovna jako u vas dneska zacal bojkotovat cici.Prisaje se,potahne a jakmile zacne tec mlicko tak me vztekle zuzla jako zuvacku,natahuje bradavku na vsecky svetove strany,vzteka se,odtahuje pritahuje,kope nozkama,krouti se jako had do klubicka a nakonec zacne plakat...jakz takz to jeste jde s druhym prazdnym cici(nefunguje na plny uvazek od sameho zacatku),to si teda trochu pozuzla misto dudlika,ale citim,ze konec dojceni je velmi velmi blizko.Stejnou situaci jsem zazila u posledni dcerky a to me straaaasne psychicky sebralo,8 tydnu jsem bojovala vsemi zpusoby za udrzeni laktace,proplakala potoky slz,nakoupila vsechny pomucky,vyzkousela vsechny doporucene rady...ale marne,skoncili jsme na UM.Ted jsem taky ukapla par slzicek,ale neda se nic delat. ☹ Preji vam do noveho roku spokojene a zdrave deticky,vam vsem tady v decembrovkach 2011 😵 😵 😵

adunka73
31. dec 2011

@drobcek24 no to je neuveritelna shoda cisel,krasa!Srdecne gratuluji 😎

tatianka7
31. dec 2011

@adunka73 aj vam stastlivy novy rok a vela hlavne zdravicka 😀