icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

odabinka
5. jan 2012

Ahojte... Moj mesacny drobcek je od zaciatku na flasi a posledne 4dni pocas papania prestane dychat. Dalej taha flasu, ale nedycha 😢 Uz som z toho na nervy. Neviete mi poradit, ze preco sa to stava? A ako ho mam setrne rozhybat aby sa nadychol?

dazdovka
5. jan 2012

@fifi284 Ahoj fifi, si sikovna, drzim palceky. Bradavky by nemuseli stipat ani bolet, ak das prsko babatku dostatocne hlboko do pusy, vlastne viac ako 2/3 dvorca je potrebne aby malo v puske, musi spravit ooobrovsky haaam 🙂 Ale i mna skoro vzdy sekne mrna pri prvom prisati, je ako krokodil 😅

martuska00
6. jan 2012

ahojko dna 26.12.2011 na Stefana o 9,30h sa nam narodilo dievcatko Vaneska merala 47cm a 3250gramou

fifi284
6. jan 2012

@martuska00 Gratulujem a želám všetko naj naj naj 🙂

fifi284
6. jan 2012

Ach baby. Dnešný deň totálna katastrofa. Neviem, čo sa malému porobilo, ale celý celučičký deň bol umrnčaný, nie a nie spinkať, keď aj zaspal, tak za cca 30 min. bol znova hore. Papať - jedine z fľašky, darmo som skúšala cici, jednoducho hystéria a nič nepomáhalo... Pritom plienky mal pokakané, aj cika bola takmer pri každom prebalovaní, prdkal dosť, takže bruško ho podľa mňa netrápilo...Fakt, dnešný deň úplne na mozog. Verím, že zajtra bude lepšie. Teraz hajinká, je okúpaný a napapaný. Mám strach, čo sa bude diať v noci. A to som sa tak tešila, že sa začalo dariť v kojení. 😢 😖 ☹ 😒

dazdovka
6. jan 2012

@fifi284 to je zrejme dvojtyzdnova laktacna kriza, neviem co ju sposobuje, no uz nas v porodnici na to pripravovali, neboj nic, treba vydrzat, ak davas umele mlieko, svoje si skus este odstriekavat aby si ho nestratila. Ono sa to snad upravi za par dni, babo sa ukludni, neboj nic. My mame to iste, vcera i dnes stokrat kojim, prebalujem, padam unavou. Babo nakrmene a po chvilke zas nepokojne, otaca hlavicku, chcelo by sa stale nechat krmit a hompalat, s holym zadkom nechat kopat nozickami... Co bolo zvlastne, dnes som skusala uviazat babysatku a vzdy ked som malu fajne do nej vpratala (natesno) tak v nej paradne tuho zaspala. Aj som sa kukala stale ci zije, ci dycha, bo ozaj bola o mna riadne pripucena 😀
Maju teraz nejake adaptacne obdobie (moja mam mi radila pretriet tvar zacikanou plienkou, ze na mne to vzdy fungovalo, no fuj), uz inak vnimaju, kopa veci sa im v hlavicke hmyri, cucanie mliecka im prinasa taky pocit istoty a pokoja, drzim palce, nech nas to rychlo prejde 🙂

fifi284
6. jan 2012

@dazdovka co by som ja bez teba robila?! A vseobecne bez vas bab,co mate pre mna vzdy nejaku radu,povzbudenie a mileho slova. Cloveku sa potom hned o nieco lahsie "bojuje".Niekedy fakt staci len vedomie,ze nie len moje dieta je nepokojne,nie len moje place... Viem,vsetky deticky si prejdu roznymi obdobiami a ani nase nebude vynimkou. Dnes mi sestra napisala,ze skoda,ze deticky nemaju na cele displej,na ktorom by bolo vypisane,co ich trapi,preco nespia,preco su nepokojne. Veru by nebol na skodu... Drzim nam babulky palce,aby sme to zvladli aby sa dni dostali do zabehanych kolaji!

hanahsuza
7. jan 2012

Ahojte žienky, aj ja si myslím, že pre našich drobíkov je veľmi dôležité aby sme pre nich mali vždy jednu ruku voľnú na ktorej by sme ich mohli nosiť všade zo sebou, ja automaticky malého beriem čo len zamrnká, hneď sa ukludný, je potom hneď spokojnejší a keď hľadá cicík, ponúknem mu ho, vlastne na požiadanie kedykoľvek..viem, že je to len prechodné obdobie, ten pocit istoty ktorý bábätkám dáva naša maminkovská náruč je pre nich pevným základom pre ich dobrý vývoj 😉

dualcore
9. jan 2012

ahojte 🙂 tak dnes sme mali 1.poradnu a ten moj zralok pribral cele kilo za mesiac a podrastol o 4a pol cm.ma uz riadne sunky a to som sa bala ci mu moje mliecko staci.🙂

erov
9. jan 2012

Ahojte mamičky,darujem neotvoreny nutrilon 1 -800g s dátumom spotreby 19.11.2012.zakúpila som ho v júli 2011 ked sa mi narodilo babo pre prípad že by mi nestačilo mm,avšak nikdy som ho nevyuzila.v pripade záujmu má kontaktujte cez ip

marthiana
9. jan 2012

@martuska00 gratulujem a prajem Vám veľa zdravíčka 🙂

katusskaa
10. jan 2012

ahojte, pridavam sa k vam, aj ja mam decembrove babo, Misko sa narodil presne na Mikulasa 🙂 cize skore decembrove babatko. chcem sa opytat - nechavate deticky spavat v autosedacke aj doma? zaspi aj v postielke, ale trva to dlhsie, a spi kratsie, spanok je nepokojny, aj ked je v zavinovacke. v autosedacke je tichucko, uplne sa skludni, je tam ako v takej svojej jaskynke.. nechcem ho tam davat spavat pravidelne, citala som ze to moze byt aj nebezpecne, vraj hrozi riziko udusenia, plus je to zle na chrbticu atd. pravdupovediac neviem comu verit - je mu tam ocividne dobre. nocne spanie mame v pohode, ide len o denny spanok - ak si dobre nepospi, potom je aj v noci nervoznejsi.

hrdamamicka
10. jan 2012

Ahojte, tak aj ja sa k vam pridavam. Mne sa drobec narodil 30.12. Mal 3,68 kg a meral 52 cm. Po tvrdom a tazkom boji je nakoniec tu, kedze sa mu vonku vobec ale vobec nechcelo. Zatial sa drzime celkom fajn, maly ma lepsie aj horsie dni ale zvladame to bez problemov. Dnes nam odpadla pupocna snura tak sa tesime. Maly je od vcera vecera to najlepsie dieta na svete, pekne spinka, zobudi sa na krmenie a zasa sup do rise snov 🙂 len som zvedava ako dlho nam to takto vydrzi. Ozaj, ked maleho krmim tak sice pekne papka ale stale sa mrvi a puci akoby tlacil do plienky, niekedy pri tom zacne aj plakat ale cicu nepusti ani za nic. Mliecka mam vela, ked sa pusti tak to strieka vsade dookola takze sa nebojim toho zeby cucal naprazdno ale to pucenie nechapem. Neviete niekto cim to moze byt? A este jedna vec. Maly ma krasny pohlad ale sem tam sa stane ze mu ocko ujde a troska zaskuli. Je to normalne?

hrdamamicka
10. jan 2012

Ohladom tej autosedacky, tiez som pocula ze nie je zrovna najlepsi napad nechavat v nej babo dlhsie nez je treba na prepravu, kedze kosti su este velmi makke a babo je tam take spucene. Musim povedat ze ten moj maly si tam tiez rad pospi, zakazdym zaspi hned ako sa auto pohne. Ja ho ale vyberiem hned ako je to mozne. I ked je to troska na skodu kedze kociare teraz umoznuju upevnenie autosedacky do ramu kvoli setreniu miesta aby sme nemuseli tu hlboku vanicku brat zo sebou na nakup alebo do shopping centra. My mame vacsie auto tak ja ju tam vzdy hodim a maleho prelozim aby spinkal pekne rovno.

janka3591
10. jan 2012

@katusskaa ahoj je to tym, ze v autosedacke je dieta stiahnutejsie...skus ho cez den zabalit pevne do zavinovacky, ale tak aby rucicky malo pri sebe (teda treba zabalit aj rucicky) a daj ho spinkat..Citala som o tom velmi vela je to tzv. Karpova metoda ( robia to aj detickam, co nemozu spinkavat v noci, v postielke) My dokonca mame aj tzv. zazracnu zavinovacku, ktora na tento ucel sluzi 🙂 i ked sme ju este ani raz nepouzili 🙂 Inak my mame autosedacku taku, ze ju po vybrati z auta vieme dat na lezmo a na kostru kociara, takze nam tam lezka a spinka uplne v pohode 🙂

dazdovka
10. jan 2012

@hrdamamicka Gratulujem k babatku 🙂 K tvojim otazkam, neviem si uplne predstavit to mrvenie a pucenie, no podla mna je mozne, ak mas vela mliecka, ze mu to strieka na plnu pusu, asi mu to je trosku neprijemne, nestiha tak rychlo prehltat... Mozno si skus pred kojenim trosku odstriekat, aby islo mliecko do pusinky uz slabsim prudom (babo si to aj tak vytiahne). Co sa tyka obcasneho skulenia, tak to sa stava uplne vsetkym babatkam, este nemaju na tolko skoordinovane svaly, ktrorymi riadia pohyby oci. Okolo pol roka by to malo byt uz v poriadku. Musim ist malu krmit. Budem rada ked este popiseme 🙂 Vela stastia 🙂

adunka73
10. jan 2012

@fifi284 Ahojky vsem,nestiham vas cist,jen pro uklidneni,my jsme uz cici vzdali a tyden jedeme jenom na flasce a funguje to dobre.Maly je mnohem klidnejsi,nez kdyz jsme bojovali s kojenim,byly to o strasne nervy...mlicko se mi postupne ztratilo behem par dnu,mela jsem ho cely cas velmi malo,takze jsem zas jiny pripad.Kojila jsem prvnich 14 dnu od rana do rana,nic jineho jsem nedelala,jenom sedela s malym u cici,ale plakal stale hlady .On by rad cucal,ale tezko vytahnul jenom par ml a to mu zabralo dlouhy cas.Unavou z te roboty pak usnul napul hladovy na chvilicku,pak se probudil s placem a na novo-robota u cici,nic neteklo a porad dokola...Z flasky dnes vypije kazdou 2-3 hod 100ml a je spokojeny,ja taky a zbytek rodiny ani nemluvim.Je mi to sice strasne moc lito,ze nam kojeni opet zkrachovalo jako naposled,ale musim se s tim smirit.Neni kazde zene dano od Boha,aby uzivila svoje dite z vlastnich zdroju... ☹

fifi284
11. jan 2012

@adunka73 Ahoj, ukľudním ťa, sme na tom rovnako. My sme kojenie pár dní skúšali, aj som si myslela, že to bude ok, ale Riško bol tiež nekľudný, aj keď zaspal, tak len na chvíľu a potom znova plač, cici a odmietanie. Tak som začala odstriekavať. Takto mám prehľad, koľko papá. Ja som mala skôr ten problém, že ma malý odmietal. Nie a nie ostať na cicke. Aj keď sa prisal, tak max. 5 minút, potom sa pustil a už nie a nie otvoriť ústočká. Keď nemám odstriekané toľko, že by mu stačilo, tak mu dáme umelé. Je to tak ako píšeš, je spokojnejší aj on, aj ja. Tiež spapá okolo 100ml. Takže tak. Nevadí. Ešte nejaký čas, kým budem mať mliečko ja, tak ho bude dostávať, keď sa stratí, tak bude dostávať len umelé a k tomu kooooopu lásky 🙂 Hlavu hor, veď tá je najdôležitejšia 😉

hanahsuza
11. jan 2012

@adunka73
@fifi284
Kojenie z nás lepšie maminy nerobí, svoju lásku vieme svojim maličkým prejavovať toľkými spôsobmi, kojenie je len jedno z mnohých láskyplných prejavov, takže máme ešte veľa variant 🙂 Veľa radosti z materstva prajem nám všetkým 🙂

dualcore
13. jan 2012

ahojte pozeram ze nejak asi ani jedna z nas sem nema moc cas pisat. baby to aj vasi drobci su taky uplakany ked niesu na rukach?moj dani je bud na ciciku alebo spi alebo stale place kym nieje na rukach. ☹

fifi284
13. jan 2012

@dualcore presne tú istú otázku som chcela aj ja napísať. Posledné dva dni malý nič iné nerobí, iba plače, akonáhle ho položím z rúk. Dokonca plače na úkor denného spánku. Ak si s ním neľahnem do postele, tak len veľmi ťažko zaspinká. Aj to iba s dudlíkom, ale akonáhle mu vypadne, tak je hore a zas plač. Keď je na rukách, tak sa robí, že zaspal. Položím ho do postieľky a do 5 min. sa ozve plač. Už to mám odstopované 😒 Neviem, dokedy bude toto obdobie trvať, no dúfam, že čoskoro bude iba minulosť.

dualcore
13. jan 2012

@fifi284 to ako keby si pisala o mojom malom.presne tento isty scenar je u nas.jedine kedy vydrzi bez placu aspon 10min. je ked ho necham holou ritkou 🙂

fifi284
13. jan 2012

@dualcore je to asi nejaké vývojové štádium bábätiek, ktoré dúfam, nebude dlho trvať. Je to fakt dosť na nervy, keď človek nevie ísť na záchod, nestíha sa najesť, osprchovať,... lebo sa spustí "alarm"... Som zvedavá, aká bude noc, lebo zatiaľ - odklopem - aspoň v noci spinkal v pohode.

tatianka7
13. jan 2012

@erov jeej,ja by som mala zaujem,zial,moje mliecko je asi slabe,tak uz nutrilonujeme... 😒

tatianka7
13. jan 2012

@dualcore No a ja ze ake nepokojne je nase babo a kukam,tu sme viacere tak... 😀 Chcem sa spytat,ci je nieco vhodne na nosenie mesacnych babetiek,ci je satka vhodna,alebo je lepsia klokanka...Lebo o chvilu budem ako Rambo 😀 😀

dualcore
13. jan 2012

@tatianka7 ja mam klokanku od chicco vhodnu od 0mes. ale aj tak ju pouzivam minimalne. Veru je to o nervy ked su takyto plackovia.uz ma chytala pochybnost ci mam dost mlieka a tak pre istotu zacinam brat senovku a benedikt.dufam ze to na mm zaberie.

fifi284
14. jan 2012

@tatianka7 dosť som čítala na tému nosenie bábätka a veľmi odporúčajú šatky. Aj som ich už pozerala, ale zdá sa mi dosť komplikované to viazanie. Nosič, alebo klokanka by zas mala byť taká, aby z nej bábätku nevyseli nožičky, ale aby kolienka boli vyžšie ako zadoček, kôli bedrovým kĺbom. Kuk prípadne tu http://www.liliputi.sk/index.php?option=com_vir..., tu som kukala aj ja. Veľmi silno rozmýšľam, že objednám. Aj tu na koníkovi je už téma o nosení detí, skús kuknúť. A s tým mliečkom, my sme na tom podobne, tiež dokrmujeme UM. Posledné 3 dni máme problém s kakním. Neviem, či je to od UM, alebo čo sa deje, ale nepokojný je podľa mňa hlavne kôli tomu. Nepomáha ani cvičenie, ani masírovanie bruška... Dnes som už nevydržala a strčila mu teplomer do zadku a vyšlo hovienko. Len sa bojím, aby si na to nenavykol.... ☹

sue226
14. jan 2012

@dualcore my sme na tom uplne rovnako,ani moja mala nechce spat a place.minule som ju nechala 5min plakat,potom zobrala na ruky,behom min zaspala,dala do postielky a potiahla 4hod spanku.Na rukach ju nechcem az tak casto nosit,ked ma ist spat,ale co sa da robit...Musime vydrzat 🙂

dualcore
14. jan 2012

@sue226 ja si idem teraz na tyzden oddychnut.budem na navsteve s detmi u rodicov. snad sa mi pri tej troche oddychu podari zvysit tvorbu mliecka. 🙂

tatianka7
14. jan 2012

@fifi284 dakujem za radu,kocka.Aj mne sa zda,ze cim castejsie papa UM ,tym menej kaka... 😕 Snad sa vam to upravi,drzim palceky.