Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@tatianka7 ...my jedeme jenom na UM,uz 130ml kazde 3 hodiny,kdyz vypije mene,tak za pul hodky nebo hodku dojede ten zbytek.A kaka hustejsi konzistenci,svetle zeleno-zlutou ,asi co druhy den.Brisko zatim v pohode,snad nebude hur.Ani to slovo kolika nechci vyslovit 😖 V noci se budi na jidlo kzde 3 hod.ale mrvi se je neklidny mezitim co ma spat,to je hrozna procedura,prebalit,nachystat flasu,piti,nechat grknout pak polozit,jeste znovu 5x zvednout a znovu nechat grknout,pak se zas krouti a nevi co se sebou...az je rano.To docela zaspi tvrde a uz abych zas vstavala s nejmensi dcerkou.Mam maraton od rana do rana 😎 Premyslim,ze ho dam na noc spat do autosedacky,jedine tam spinka docela v klidu.Pouzivate nektera satek?
@fifi284 aha,satky jste uz diskutovaly...taky nad nim premyslim,tez se mi zda komplikovane to vazani.Mela jsem minule klokanku,ani jedna dcerka v ni nechtela byvat a to jsme kupili tu nejlepsi a nejdrazsi od 0-9 mesicu.Nefungovala vubec.Satek s kovovym kruhem jsem se nenaucila vazat,tak dcerka vyrostla nez jsem na to vazani 😅 mela nervy a cas.Nevim,zda ten elasticky treba?
Už máte niektorá krst za sebou? 😵
@superstarka My budeme krstiť vo februári... spojíme to aj s manželovou 40-kou... 🙂
@nikita308 Tak to máte dobre načasované 😀 Manželovy prajem všetko najlepšie a tebe nech krstiny dopadnú bez stresu,plné pohody a šťastia. 😵
@superstarka Ďakujem... za manžela... tak stres určite bude, ale dúfam, že nie veľký... 😉
My to máme podobne, keď malý drobík nespí tak je najradšej pri mne na rukách, alebo na cicíku a keď spí tak je najradšej pri mne a na cicíku 🙂 inak plačká+moje ďalšie dve deti robia najradšej všetko len so mnou a okolo mňa.Asi týždeň som úplne reálne pocítila aké to je byť na všetko sama, pretože manžel ochorel a tak úplne vypadol z hry, a keďže je moja jediná pomoc bolo to náročné V noci sme v posteli natlačení ako sardinky, s manželom si síce ľahneme samy ale keď vstávame všetky deti pri nás, doslova..a to nočné budenie, raz jeden cická, alebo sa prebaľujeme, potom o hodinu sa chce malej na záchod, alebo piť, potom o hodinu kričí najstarší maminka poď ku mne, naprav mi perinku, potom sa malý zobudí, lebo chce cickať, potom o piatej prejde najstarší a zavolá i sestričku a už je nás v posteli príliš a tak si ráno necítim jednu bočnú stranu a takto mi fungujeme 🙂 ale napríklad dnešný večer bol príma deti už od pol deviatej spali a tak sme si mohli s manželom pozrieť film 🙂 😉 a teraz nieže by som išla spať,ale tu žmúrim a to ma v noci čaká ešte prácička okolo detí, ale čas ide tak rýchlo a všetko je len okamih, dnes je tak a zajtra inak, nič sa nebude opakovať, alebo ako adunka napísala ešte 18 mesiacov a sme v pohode, ale buďme optimisti ešte 17 mesiacov 🙂 😉 a tak sa nad tým len pousmejme a ideme ďalej
@adunka73 @fifi284 @tatianka7 Ciao maminy, preberali ste tu babysatky, tak sa pridavam. Kupila som uz davnejsie pevnu 6m dlhu satku, taku aby ju mohol bez problemov nosit aj moj chlap. Dala som si ju poslat z UK, neni pruzna, ale je to prijemna pevna latka, trosku chladiva, na leto bude najsamsuper. Babo sa v nej rado nosi, teda vlastne vzdy zaspi ked si ju tam vlozim, vzdy dost natesno, tak aby bol chrbatik v pevnej polohe, hlavicku ma na mojich prsiach, nozky nejako pokrcene (asi trosku ako v tureckom sede) a je hrozne spokojna, zaspi hned a tvrdo, potom ju zlozim na postel, nejako opatrne sa vymontujem zo satky a mala este 4hodiny spi ako zarezana. Velmi zbytocne bolo kupovat tu najdlhsiu satku, aj 5m by bola dlha na tento novorodenecky uvaz, no hadam ked bude vacsia a budeme ju viazat na chrbat, tak nebude tolko latky odstavat.
To viazanie
sa nam paci a funguje aj toto
https://www.youtube.com/watch?v=7R5Xy04OZYsmne stacilo dvakrat vyskusat pred zrkadlom tieto viazania s pustenym videom a uz som si ich vybavila z pamate pri dalsom viazani. Odporucam 🙂
@dazdovka opäť si mi pomohla 🙂 priznám sa, že šatky a nosiče som začala pozerať ešte keď som bola tehotná, ale až doteraz som sa nevedela rozhodnúť, čo kúpiť. No tvoje odporúčanie, a tie super videá ma fakt dostali a tak som dnes šatku objednala. Už ledva čakám, aby prišla 😉 Na tých videách je jasne vidieť, ako šatku uviazať, ako do nej bábo vložiť. Už len dúfam, že keď tam Riško zaspí a ja ho vložím do postieľky, bude spinkať aj tam 😀
@fifi284 🙂 jeeej to som rada, dufam ze sa vam s satkou dobre zzije.
Ja som pri prvom dietati mala klokanku, ta bola vhodna od 3 mesiacov a babo bolo uz dost tazke, no i tak sme ju dost vynosili, nevyhodu mala v tom, ze dietatku odkvackavala hlavicka ked tam zaspalo (moje deti v nosicoch vzdy velmi rychlo zaspia), bolo v nej nepekne vykrutene. So satkou takyto problem nemam, uviazem ju natesno, s tym ze i hlavicku ma podopretu. Dalsie sposoby uvazovania najdes tu: http://www.nosime.sk/sk/vsetko-o-noseni/dalsie_...
a krasna satka s viazanim na sposob klokanky tu: http://www.femininbio.com/maman/videos/portage-...
@superstarka ano, my sme uz krstili 😉
@adunka73,
@hanahsuza tak to vam nezavidim, aj ked aj ja mam niekedy taky nocny maraton, ked nie maly, tak mala so mnou v izbe a ked oni dvaja spia tak najstarsia dobehne s placom za mnou...ale verim ze to rychlo prejde a kazdy si zvykne.
Nas zacalo bolievat brusko, SAB Simplex akosi nepomaha, tak som dnes kupila Infacol, tak uvidim ci to bude lepsie...snad ano, lebo niekedy sa nemozem pozerat ako sa maly skruca v krcoch-ale nastastie neplace, len sa puci...
Kolko vam deticky pribrali a narastli za mesiac? lebo nas "maly" mal na mesacnej poradni 5 kg, cize pribral uz 1,5 kg a narastol o 7 cm...zda sa mi to dost vela, ale co mam robit, ked sa len kojime (a to vacsinou nie castejsie ako po 3 hodinach, niekedy aj viac...). Tak ma zaujima, akym krokom priberaju ine deticky... 🙂
@katkaking mne to akosi ani nevadí 🙂 😉 veď oni z toho vyrastú (ohľadom môjho maratónu). Inak, dnes sme boli v poradni a akurát som premýšľala, že načrtnem tému ohľadom toho, ako tie naše bábätká vyrástli, takže si mi dobre prihrala 😉 my sa tiež kojíme a malý narástol 5 cm a pribral 800g, takže má 56cm a váhu 4100g a je naozaj krásny 😵 Gratulujem ti, musíš mať naozaj dobré a sýte mliečko keď ti tak krásne malý narástol, a to sa ani tak často nekojíte len tak ďalej 😉
A čo sa týka krstu, my to máme tak, že deti chceme dať pokrstiť, keď budú trochu väčšie a budú tomu viac rozumieť, ale vychovávame ich k viere,napríklad večer pred spaním máme čas rozprávky, chvál a modlitby, rozprávame o Bohu, takže základ je tam, ale nepozeráme na tradície, že dieťatko dáme pokrstiť automaticky ešte dvojtýždňové iba preto, lebo sa to tak robí.
@katkaking aj moj maly tak rychlo pribera. prva poradna bola po dvch tyzdnoch od pichodu z porodnice, pribral 700g, z 3200 na 3900, o dva tyzdne este viac - z 3900 na 4740. vcera som s nim bola na kontrolny usg hlavicky, v porodnici, aj tam ho vazili, tak ma uz 4940. ja som rada, podla primarky novorodeneckeho je to prilis rychlo, vraj nestiha tu vahu a ma ochabnute svalstvo, ale ja nemyslim, bol rozospaty, jasne ze sa mu nic nechcelo.
@katkaking My sme mesačnú poradňu absolvovali včera.Malý papká aj moje mliečko ale aj umelé. Za mesiac pribral 1100 gramov a narástol 4 cm. Inak s tým bruškom sa aj my trápime. Tiež si odklopem, našťastie neplačeme, ale pučí sa riadne. Ešte sme neskúšali žiadne kvapky, ani čajíky, ale dnes veru naženiem priateľa do lekárne, aby niečo kúpil. Je to hrúza des, keď kôli brušku nevie zaspať. Keď by už aj zaspal, tak je tu kŕč zas a je po spánku. Ach, chúďa moje. Dúfam, že to čoskoro prejde. Držím palce aj vám, nech sa bruško umúdri 😉
@fifi284 vsetci sa asi trapime s rovnakym 😠 my sme mali uz aj revy, zacalo to minuly tyzden, dovtedy to nejako zvladal bez plakania. poradili mi na to infacol, ale skusame vsetko - tepla plienka, masaze, cvicit s nozkami, nosit sa, hlavne pokoj, aby nebol nervny. ale ide ma porazit ked si tak fajne zaspi a zrazu presne ako pises, pridu krce, prdiky a je hore
@katusskaa nie som zloprajná (existuje vôbec takéto slovo 😀 ) ale je to akýsi pocit vnútorného čiastočného upokojenia, že problémy, ktoré máme my sú vlastne problémy, ktoré riešia aj iné decembrové bábätká. Bola by som najradšej, keby žiadne problémy neboli a my by sme si tu písali, koľko sa naši drobci smejú, hrajú a v kľude spinkajú. Verím, že príde aj ten čas. Vždy keď pozerám fotky cca 3 mesačných detičiek, tak ma ukľudňuje, že sa prevažne usmievajú. Hádam sa aj to moje bude za pár týždňov usmievať. Bábätká fakt musia prekonať veľmi veľa, kým príde obdobie smiechu a pokoja. Som veľmi rada, že toto fórum existuje a že si vieme takto napísať a poradiť, alebo aspoň posťažovať 😉 Načerpať nové sily a šup mamičkovať ďalej 😀
Baby, zmena. Ani ja, ani priateľ nie sme zástancami podávania liekov, všelijakých kvapiek a tak, ale už ma fakt nebavilo pozerať ako sa malý Riško zvýja, pučí, je nekľudný a takmer bez pokojného spánku. Prečítala som kopu tém na kvapky pri problémoch s kakaním a prdkaním. Presvedčili ma kvapky Baby calm, hlavne preto, že sú 100% prírodné a nie sú návykové. Vraj. Včera ich priateľ kúpil a večer sme začali. Dostal prvých 10 kvapiek pred jedlom. Neviem, či to bola náhoda alebo nie, ale do pol hodiny ma čakala v plienke nádielka ako na vianoce 😀 😀 tešila som sa hádam viac ako Riško. Tak sme s kvapkami pokračovali aj pri ďalších papaniach. Všimla som si, že si malinký ľahšie odgrgne, žiadne krče, noc sme mali super, papanie, grganie, prebalovanie a cca 15 minút uspávanie. No a ráno??? Bol znova vykakaný!!! Musím podotknúť, že už mi 2 dni nekakal, tak teraz naplnil riadne. Zatiaľ som rada, že som sama seba presvedčila, aby sme kvapky vyskúšali. Dnes ich budem dávať ešte pri každom papkaní, ale od zajtra asi iba pri každom druhom. Uvidím. Doteraz sme nič neskúšali, len sme trpeli. No od včera je Riško oveľa kľudnejší, spokojnejší a ja s ním. Len som chcela napísať, možno niektorej maminke pomôžem. 🙂
@fifi284 ja davam infacol, to by malo byt rovnake ako espumisan, a sabsimplex. dr mi tvrdila ze ucinne latky su tam rovnake, nevstrebavaju sa len nejako naviazu na seba ten prebytocny vzduch. odkedy ho davam, velka kolika nebola, sem tam sa puci. musim pozriet este ten baby calm, s tym nemam skusenost. ja ani nedavam stale, tak dvakrat denne, hlavne ku veceru
@smalova ahojky, maly je uz "velky", mame uz 5 kg a narastol 7 cm. Uz spinka trosku menej ako na zaciatku, ale stale je to dobre... az na to, ze ho zacalo bolievat brusko, tak skusam vsetko mozne, niekedy aj nemozne... ☹ no...a teraz sme momentalne vsetci nascipnuti, aj malemu zacali sopliky, tak dufam ze to pri nich aj zostane a bude to co najskôr prec, fuj fuj, choroba, nech uz ide prec 😠 A vy ako, kojite sa? ako rastiete?...papa
@katkaking ahoj aho, no tak to som rada, že malinký je poslušný. Aj náš Maroško má soplíky, chúďatko naše malé. V utorok ideme do poradne tak nás budú merať a aj vážiť, napíšem potom ako sme postúpili 🙂 Kojiť ho ešte kojím, ale len dvakrát za deň - ráno a večer. Je veľmi nepokojný, keď papá moje mliečko a jedno kojenie to je pre nás katastrofa lebo kopcuje, miká ručičkami aj sa mi prisaje, ale na dáke tri minúty a potom dávame cumlík na ukľudnenie a zasa dokola to isté až kým neprejde dáka hodka.... a potomaj tak dávam NUTRILON lebo mu to nestačí. Doktorka naposledy povedala, že priberáme ukážkovo takže bolo všetko v poriadku. Pekne sa inak už smejkáme a bľaboceme také ááááá. tak sa majte pekne papa
@smalova a davas mu nieco na sopliky...alebo odsavas...alebo co s tym robis? a chodis s niim von teraz ked ma soplik? no, tak hlavne ze je spokojny ked sa poriadne napapa, ved to je dôlezite. Aj Matusko sa usmievka a tiez blaboce, dokonca uz sleduje kolotoc... 😉 tak sa drzkajte, pa
Nie, nechodím s ním von, ešte som v podstate ani s ním nebola. Teda tak na prechádzke v kočíku ešte nie. Len tak vo vajíčku cez vzduch do obchodu, doktorke a ku návšteve 🙂 Na soplíky mu dávam kvapky - volá sa to LIBENAR je to skôr taký roztok ako kvapky, nieje to škodlivé ako normálne kvapky - je to taký fyziologický roztok či ako sa to píše 🙂 pekne mu to zvlhlčí sliznicu a potom mu soplíky odsajem. Najlepšie sa mi osvedčila taká baloniková odsávačka na soplíky. No tak šikovný Matúško :-* hlavne nech ste už zdravučký a soplíky pominú. Vyskúšaj ten libenar ak si ešte nič nato nedávala, mne sa to osvedčilo. Dnes sme boli v poradni a máme už 4750g takže sme Vás ešte nepredbehli 🙂 xixi
Dnes nam prisla satka. Zajtra budeme testovat. Dufam,ze sa malemu bude pacit a ja budem mat volne ruky. Jupiii. Inak maminy,chcem sa opytat,ci aj vasi drobci chrapcia pri dychani.Niekedy je to skoro ako krochkanie,alebo akoby lapal po dychu. Neviem,ci je to ok. Pediatricka vravela,ze ano,ale mne to pripada az strasidelne. Chuda moje male.
Ej, akosi sme všetky zaneprázdnené, tak neprispievame, ale skúsim rozprúdiť diskusiu.
ČO VšETKO Už VAšI DROBčEKOVIA VEDIA? PODELTE SA O RADOSTNé ZážITKY.
Tak začínam môj malý má už 1 mesiac a 4 dni a čo raz častejšie sa usmieva,vlastne vždy keď ma vidí a to je teda často 🙂 dnes sa prvý krát zahral s plyšovou hrkajúcou loptou, lebo sú na nej také kadejaké ušká zvieratiek a jeden sa mu dostal medzi pršteky a tak to poťahoval nejakú chvíľu a to mu hrkalo a ja som sa tešila viac ako on 😀 Inak krásne drží hlavičku, keď ho dám na bruško, skrčí sa do polohy krtka a pokrčí nôžky akoby chcel kolenkovať 🙂 je veľmi vnímavý, všetko pozoruje a je šteklivý 😀 keď som ho hladkala po brušku troška sa akoby zachechtal a už vydáva tie prvé gg a bb a delfínie zvuky 🙂 🙂 A čo vy a vaši drobčekovia?
mamicky..ako casto papkaju vase ratolesti? a kolko asi?

@dualcore
@fifi284 u nas rovnako,jak maly neni na rukach-nejlepe na mojich-tak je neklidny a place.Uz jsem zkousela vsechno mozne,i tu Karpovu metodu zavinuti ditete jako larvicka,fungovala bezvadne 1 den,znicila jsem jedno prosteradlo misto velke zavinovacky,kterou nemam...a tim skoncila cela parada.Nechce mit rucicky za zadnou cenu stahnute k telicku,vzteka se jak blazen az se z toho cely vymota a chvili je spokojeny...dnes jsem ho dala spat do autosedacky,uz fakt nemuzu,tak diky tomu jsem skocila mrknout tady na konika,protoze uz spi 3 hodiny,zazrak!Jinak nemam cas si ani v klidu umyt zuby.Tajne jsem doufala,ze synek bude klidnejsi ako baby,ale je verna kopie svych uplakanych sester 😠 .Zienky.vydrzme,cas hraje pro nas,jeste takovyc 18 mesicu a jsme v pohode 🙄 🙄 🙄