icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

fifi284
28. jan 2012

@hanahsuza ja sem vzdy nakuknem vecer. Kuknem co nove a potom rychlo spat. Nas malinky ma mesiac a 11 dni a sem-tam sa usmeje,hlavicku drzi celkom fain,ale este ma co zdokonalovat. Hracky ho zatial nebavia, sleduje ich ockami,ale rucicky pcha zatial iba do ust. No a ggg,bbb a vseobecne blabotanie je skor vecou nahody ako cielene.Ja sa zaroven opytam, kolko spinkaju vase deticky?Myslim cez den. presnejsie medzi dvoma papaniami su kolko casu aktivne a kolko spinkaju? A pocas dna ich davate spinkat do postielky? A uspavate alebo zaspia.sami?

fifi284
28. jan 2012

@janka3591 tak na toto viem odpovedat uplne presne. Moj maly papa presne kazde 3 hodiny, v noci spi 1x 4 hodiny a potom znova kazde 3 hodiny a papkame medzi 90 - 120 ml. Kedy ako. ked papa moje mliecko,tak spapa viac, ale ak mu dam umele, tak mu staci tych 90. Aj ked dnes vecer,posledne 2 krmenia spapal 150 mojho a 120 umeleho. Takze mozno budu toto nove mnozstva. Uvidime.

katusskaa
28. jan 2012

mate niekto reakciu na ockovanie proti TBC? my blbci sme maleho dali zaockovat a mame zdurenu uzlinu, ideme na plucne. tak dlho sme to zvazovali, vahali, radili sa s lekarmi... radsej som mala poriadne googlit...

janka3591
29. jan 2012

@fifi284 vdaka 😉 my sme na tom podobne, v noci papame kazde 4 hodiny ale cez den kazde 3 hod. a tiez 90 ml, lebo ked vypijeme viac, hned to aj vygrckame 😒

janka3591
29. jan 2012

@katusskaa juuuuj ☹ my zatial len cervenu vyrazku na pliecku, ale tiez sa obavam dalsej moznej reakcie 😠

dazdovka
29. jan 2012

Ahojte, tak ja neviem povedat, kolko Veska spapa, ale od narodenia pribrala min. kilo, teda na poradni ked mala 1mesiac+2dni mala presne o kilo viac. Ja kojim, mrnatko si pyta zhruba kazde 2-3 hodiny, primerane tomu, ako sa naje v predchadzajucom kole (nevazim ju, neviem kolko vypije, ale niekedy si ju prilozim 2x, niekedy 3x za sebou, lebo medzi tym su grgania a tiez mliecko netecie z prsnika tak suvislo ako z flasky).
My sme pred tyzdnom zacali s bezplienkovou komunikacnou metodou, kedze malicka sa nam nechcela vykakat ani vycikat do plienky, vzdy len rozbalena, tak teraz uz vypusta kako len do "nocnika". Nasla som u svokry idealnu nadobu na bezplienkovanie - plastova nadoba k tycovemu mixeru 😀 zacviknem ju medzi stehna, babatku vyzleciem pancusky, dupacky, schulim si ju do klbocka a podrzim nad tym serblom. Vzdy sa snazi nieco vypustit, sa jej to paci ako ju chvaaalim tesim sa 🙂

hanahsuza
29. jan 2012

Tak už aj ja som vyšla na svetlo sveta 🙂

lienocka1212
29. jan 2012

@fifi284 Ahoj prave citam o Baby calm co podavate malemu , chcem sa opytat ci je ozaj taky dobry ako opisujes,lebo mne strane maly stenie pri kazdom jednom prde a strasne tazko zaspava.. hlavne v postielke ,nevie sa mi ulozit .. ☹ aj hodinu dve ci viac place niekedy som z toho na nervy (pravidelne),tak ked mas dobre skusenosti tak vyskusam aj ja 🙂

lienocka1212
29. jan 2012

@fifi284 tak cez den je to horsie,lebo sa mi nechce ulouit v postielke tak po 10 az 20 min ale snazim sa okolo 11 kocikovat ,to spime do 14 a potom papanie a zasa kratka prechadzka s manzelom nech si uzije maleho aj on okolo 18 kupanie a 2 a 3 hod plac( skusame vsetko) nakoniec sa unavime vsetci traja ☹ a zaspime 🙂 a kazde dve hodky kojim presny je ako svajciarske hodinky 🙂 ale v noci je v pohodicke len to ulozenie spat sa je hrozne..,aj ked on spi ale hned sa strhne a ideme odzaciatku plac....

hanahsuza
29. jan 2012

@dazdovka fíha, o bezplienkovej metóde som čítala, ja som chcela pri druhom dieťatku, dcérke začať s látkovými ale akosi som sa nemala s kým poradiť, ktoré plienky by som využila najlepšie, lebo na trhu je toho už kvantum a keďže to nie je lacná záležitosť postupne som od toho upustila 😢 ale čo nie je môže byť veď mám ešte tohto plienkového drobčeka. Ale s plienkami pri mojich prvých dvoch sme s plienkami skončili veľmi skoro keď už mali 2 rôčky plienku nemali už ani v noci, no za to obdobie sme teda plienkami poriadne zaťažili životné prostredie, čo som čítala že jedno dieťa vyprodukuje za plienkové obdobie, teda za tie 2-3 roky 1 tonu odpadu, ktorý nie je recyklovatelný ☹

fifi284
29. jan 2012

@lienocka1212 ja ti kvapky baby calm viem len odporucit. Malemu chutia,nemam problem mu ich dat,nevypluva ich. Pekne sa napapa,uz pocas papania prdka. Fakt je to ovepa lepsie,odkedy mu tie kvapky davame. Vecer nam zaspavanie trva cca 30 min. Jasne,mame aj my dni,ked si poplaceme,ale max. 15 min. My sme mali problem aj s kakanim. No uz aj to je v poriadku. Maly sa vibec nesily,nema krce a pekne plienku naplni raz,niekedy 2 krat za den. Viem,ze kazde babo je ine. Vyskusaj,ved za to nic nedas. Teda okrem ceny v lekarni. Drzim palce,aby pomohli.

dazdovka
30. jan 2012

@hanahsuza seerus 🙂 ja som si poradila s vyberom latkovych plienok pomocou tohto prehladu, ktory pripravila skusena mamina, tak som si dovolila doverovat a vybrala som tie, ktorym davala najviac bodov https://www.modrykonik.sk/fotoblog/tigerca10/cl... Kupovala som vsetky z bazaru tu na konikovi, ale mozem povedat, ze pouzivame len plienky systemu all in one. Totiz ked uspesne chytame kako do nocnika a tiez aj cikanie (ak sa nepocika pocas prebudzania zo spanku) minieme cca 3 denne a aj tak periem kazdy druhy den, takze zatial mi staci tych 10 co som cez bazar nakupila. Latkove plienky ktore su systemu - nohavickove a na to sa davaju PUL-ky, tie vsetky z bazaru prisli priserne opotrebovane, su strasne drsne, naopak tieto all-in-one maminy latkarky pouzivali minimalne, alebo si ich setrili, kedze boli drahsie a preto su paradne zachovale, fakt vsetky co som kupila su ako nove.
Inac je to sranda ked babo schulis do klbocka nad tu nadobu, ono sa taaak snazi aby furt nieco vytlacilo, vzdy sa fajne vyprdka, pusti kako, vycika, taka je zlata 🙂

lienocka1212
30. jan 2012

@fifi284 dakujem vyskusam lebo,chuda moje male on sa aj vykaka,ale to tlacenie a koncert pri tom ☹ a neustale mu nemozem pomahat, ☹

hanahsuza
30. jan 2012

@dazdovka Ďakujem ti dáždovôčka, budem pamätať na tvoje slová pri výbere látkoviek 🙂 Ako čítam Veska s tebou úžasne spolupracuje, ste dobre prepojené a tak to ma byť 😉

hanahsuza
30. jan 2012

@fifi284 tak ako ti to ide so šatkou? 🙂

fifi284
30. jan 2012

@hanahsuza prvé pokusy boli skôr plačlivé ako spokojné, ale nevzdala som to a teraz je to už v pohode. Uviazať som sa ju naučila hneď. Pokukala som videá a zatiaľ viažeme iba kríž s kapsou von. Môžem povedať, že malinkému sa u mňa páčia a ja ho mám tiež pod dohľadom. Ja nekojím a takto sme aspoň trocha spolu - telo na telo. Pekne si zvykol a spinká takmer 5 minút potom, ako ho do šatky napasujem. Určite môžem šatku odporučiť každému, kto nad ňou uvažuje. Moja je tiež 5 metrová, je to dosť dlhé, tak zvažujem, že ju o meter, alebo aspoň 80 cm skrátim. Ešte aj tak bude stačiť aj mne a aj priateľovi. Zvažujem, že časom objednám ešte jednu. Táto je úplne jednoduchá, elastická, jednofarebná, vlastne asi aj najlacnejšia. Už budem mať konkrétnu predstavu. Len neviem, aké to môže byť s neelastickou. Mne dosť pomáha tá elastickosť pri vkladaní malého na miesto... Neviem si predstaviť, že by sa tá látka nenatiahla. Ako by som ho tam vpratala???? 😀

fifi284
30. jan 2012

@lienocka1212 držím palce. Prípadne skús ešte sab simplex. Ja som zvažovala aj tie. Ale vybrala som baby calm. Zatiaľ zaberajú.

lienocka1212
30. jan 2012

@fifi284 ahoj tak,kupila som infacol,lebo baby calm nemali,ale je to na rovnakej baze len tieto maju taku prijemnu pomarncovu chut 🙂 musela som skusit 🙂 ,tak uvidime ,ale dnes mame asi dobry den doobeda spinkal v postielke ,potom sme dali spolu 3 a pol hodiny na cerstvom vzducha a ked sme prisli,tak zaspal na hodinku absolvovali sme uz aj kupel a dnesne uspavanie trvalo cca 10min,tak neviem,neviem ochvilku pojdeme papkat cici a uvidime aka bude noc 😨

tatianka7
30. jan 2012

@dazdovka Dakujem za radu,vyskusame,lebo tomu nasmu drobcovi sa cez den vobec,ale ze vobec nechce spat.. 😀 😀 😀

tatianka7
30. jan 2012

@adunka73 Pocuj,Ty chodis v noci ku nasmu malemu?To ako keby si o nom pisala :O) Akurat,ze nas spapa naraz aj 200ml dakedy...uz mame 5 a pol kila a sest tyzdnov.Pri narodeni vazil 3630g...Takze tak,vela statstia prajem a hlavne pokojnejsie noci.

minuska8882
31. jan 2012

@fifi284 ahoj, aj ja som si kupila tu šatku, zajtra mi má prisť tak som zvedavá... dúfam že aj našemu malému sa tam bude páčiť, my máme problém že skoro celé doobedie preplačeme a poobede prespinkáme pekne v postielke, tak ja by som ho chcela v nej nosiť iba doobeda a poobede nech spinká v postielke, len dúfam že sa mi na to nenaučí... ked ho z nej vytiahneš a položiš tak neplače?

minuska8882
31. jan 2012

babenky čítam že chodíte s miminami von,.. chcem sa opýtať aj v takýchto mrazoch.. lebo u náš je aj -15 stupňov,.. a to je asi dosť chladno nie?... nemohlo by sa mu nič stať?.. my sme boli zatial von iba 2krát,... a to ked bolo tesne pri nule... strááášne by som rada išla von, len sa bojím aby mu mráz neublížil...

fifi284
31. jan 2012

@minuska8882 asi ti nebudem vedieť dať odpoveď, lebo ja ho z tej šatky nevyberám. Mám ho tam dovtedy, kým sa sám nezobudí a to je väčšinou až vtedy, keď je hladný a má papať. Ja som rada, keď je pri mne, keď ho cítim, keď len skloním hlavu a vidím tú spokojnú tváričku, ako si odfukuje. Možno preto som sa ho zatiaľ ani nesnažila ho vybrať. Náš malinký doobeda tiež veľa nenaspí a poobede chodíme von na prechádzku ( u nás sa dá, tu mrzne iba v noci, aj to len tak na ukážku 😀 ), v šatke je teda buď doobeda alebo až pred kúpaním. Ale väčšinou pred kúpaním. Doobeda si zdriemneme spolu v posteli. Inak von s bábätkom by si mala ísť len do -5 stupňov. Takže v -15 by som určite neoporúčala. Ani si neviem predstaviť, že by sme mali cez deň -15 stupňov. Sneh by ma potešil, ale takáááá zima určite nie!

minuska8882
31. jan 2012

@fifi284 ale zaspí ti aj dobre v kočíku.. tak to je dobré... no by si si zvykla... u nás bolo v noci -22... na slniečku je cez deň iba okolo -2,-3.. tak skúsim zajtra okolo obeda vyjsť iba na slniečko.. aspoň na chvílku...

hanahsuza
31. jan 2012

@minuska8882 V takých veľkých mrazoch nie je dobré pre drobčeka aby si s ním išla von, len do -5 sa odporúča, takže ešte si počkáme u nás na Liptove dnes ráno bolo -20 stupňov a cez deň tých -15 teda riadna kosa

dualcore
2. feb 2012

ahojte vobec to tu nestiham. ☹ tak mne maly spinka prave doobeda a aj v kociku ked sme vonku ale poobede je to uz vacsinou problem.stale ho trapia vetriky ale uz je to o nieco lepsie.

fifi284
2. feb 2012

@lienocka1212 ahoj. tak ako? polepšilo sa?? Pomohol infacol? 🙂

barborkac
3. feb 2012

Ahojte, znova sa zapájam do debaty, ja sa tu na tomto modrom koňovi ešte nevyznám, tak som tu len občas. Ako vidím všetky máme šťastlivo po tom.. 🙂 Ja som mala termín 4.12 a porodila som 21.12. 3650g a 51cm. lienocka1212 aj náš malý tak tlačí ako nik, vždy ho to zobudí... a aj nás... moje malé.. začali sme dávať espumisan, celkom zaberá, ale nieje to úplne.. ale je to oveľa lepšie. Fifi, akurát aj ja uvažujem o kúpe šatky alebo klokanky, pozerám stránky, tak vravíš, že je to super hej?

lienocka1212
3. feb 2012

@fifi284 ahoj tak zabralo mu to,ale strasne tazko sa mu kaka musim mu pomahat ☹ aj ,ked on tlaci,tlaci a nic potom musim nabehnut ja a pomoct mu. ☹

katkaking
3. feb 2012

ahojte, ani ja nejako nestiham ani citat, nieto este prispievat 🙂 vsetci sme ochoreli, aj drobec ma zapal priedusiek a ma antibiotika ☹(( ale co uz, zmierila som sa s tym pomerne rychlo, radsej, ako keby mu to malo prejst na zapal pluc...
Maly pribera az az, uz mame 7 tyzdnov a 5,5 kg. Papa vtedy, ked si pyta, ale zvacsa je to tak najkôr po 2-3 hodinách, v noci je ten interval vacsí, niekedy aj 6 hodín.
Malý zaspáva sám v postielke (kedze je to nase tretie dietatko, tak je to normálne, nie je čas ho čičíkať na rukách alebo čakať s ním na prsníku 😀 😀 😀 ). Je velmi dobrý, len teraz ked je chorucký tak kasle, niekedy si nemoze odkaslať.
Von teraz v tych mrazoch nechodím ani s 1,5 ročnou a 3 ročnou, nie to ešte s malým, počkám si na teplejšie 😉
Kupili sme surodenecky kocit Phil and Teds, tak sa vytesujem a najma na to, ked s nim pojdem von 🙂