icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

slavenas
14. apr 2011

pekný deň dievčatá 🙂

hlásim sa po krátkej odmlke , v pondelok som cestovala aj s malou do UK za bratom a švagrinou (tiež je tehu) tak sme teraz u nich až do veľkej noci .

my sme ok len som stále neskutočne unavenáááááááá 😔

verím že aj vy aj fazulky v bruškách sa máte dobre a všetko je ok 😉

slavenas
14. apr 2011

@jajona ano ja mám potvrdené srdiečko 😵

a čuch mám aj ja teraz neskutočne "vycibrený" 😀 všetko mi smrdí

erika0802
14. apr 2011

ahojte chcem sa opytat ak je to s kupanim v tehotenstve myslim doma vo vani moze sa alebo nie?lebo jedny hovoria ze nie a jedny ze ano tak ako to je ?mozem sa kludne kupat alebo iba sprchovat?dakujem 😉 😉 😉 😉

chirabell
autor
14. apr 2011

@jajona vitaj 🙂 prehlad bude coskoro, spracovava sa zoznam, ak chces sa pridat, pisni mi do posty svoje udaje...krstne meno, vek, predpokladany termin porodu, ak chces aj co beries ci dake vyaminy a tak bol tu dobry napad, ze aj meno pre dietatko nad ktorymi uvazujete... ale je nas tu uz dost, 20 mozno aj...vacsina este len v skorom stadiu, ale postupne pribudaju potvrdenia od lekara a tym co su zaciatkom decembra uz aj srdiecka 🙂

chirabell
autor
14. apr 2011

@erika0802 kupat sa mozes, ale nie v horucej vode, no a vlazny kupel, neviem ci stoji za to...tam ani tak nejde o to kupanie, ale o tu teplotu vody a horuca teplota sa neodporuca, lebo moze vyvolat potrat vraj...ja milujem napriklad horucu sprchu, no tak som sa preorientovala na vlaznu...co uz...horucu si pre dobry pocit dam obcas len na nohy :D hlavne ide o brusko...a to sa neda kupat bez ponoreneho bruska...a potom aj srdce tehotnej ma vacsiu zatat tak tiez horuca voda nerobi dobre

erika0802
14. apr 2011

@chirabell ahha takze pokracujeme zo sprchovanim ..dakujem moc aspon budem vediet .... 😀 😀 😀 😀

aquila4
14. apr 2011

@chirabell dakujem, si mi to pekne napísala, dnes som mu oznamila že my vyšli aj krvne testy pozitívne a on nič.. proste sa tvári že jeho sa to netýka, on si rozprava so mnou o hocičom inom ja mam fakt už na neho skrýknut ,alebo hocičo iné nech sa už uvedomí.. jeho to vôbec netankuje on je vo svojej kukle a nič nerieši.. akokeby ani nič nebolo.. ja už som z nervami dolu

mariana7537
14. apr 2011

@chirabell Ja som k neurologičke letela,len čo som zistila,že som tehotná a vraj možeme len paralen ☹ Ja mávam také migrény,že ich mám aj 3,4 dni v kuse,nepomáhajú ani lieky,ani magnéziové a algifenové injekcie,väčšinou sko nčím v nemocnici na infúziách a potom som ako po opici.Normálne mám z toho strach,keď mna to teraz chytne.

chirabell
autor
14. apr 2011

@aquila4 tak ho neries ani ty, jednoducho mu porozpravaj co chces, ale necakaj reakciu, len proste povedz, nech pocuva ked nic ine, nech citi ze sa to naozaj deje...a kludne si zapni net pred nim a pozri nejake mamickovske alebo babatkovske stranky, s mamkou ak sa stretnete prehod par viet o tehu...proste ako by sa nic nedialo, ze on to nevnima, pre teba to je tvoja sucast a hotovo...neries ho...on sa musi vyriesit sam...ty sa len zbytocne stresujes a to babatku nerobi dobre

chirabell
autor
14. apr 2011

@mariana7537 o paralene viem, ale to mi vravela vseobecna lekarka, len dodala, ze to mam este prekonzultovat s neurologickou, ci nahodou nieco nie je...takze nie je...skoda casu na konzultaciu ako tak vidim...no ja nastastie nemavam take dlhe a ani take silne zachvaty ako ty, ale ked drapne rano, tak prejde az na druhy den a k veceru sa to stupnuje, ked drapne poobede a neskor, tak zalezi od toho aka je noc, bud prejde do rana alebo pokracuje...ale dlhsie ako den nebyva, no tak uvidim ako sa to pomeni teraz pri tehu...a ako o tom pisem, idem sa napit a dat si okuliare, mam tu sero a divny pocit, dufam, ze si ju neprivolam 😝

mariana7537
14. apr 2011

@chirabell Ja som vypleštila 9 eur za rýchly termín k tej neurologičke a keď mi povedala,že možem len paralen,myslela som,že mňa porazí. 😠 😠 😠

chirabell
autor
14. apr 2011

@mariana7537 tak to teda verim...tak si drzme palce, nech sa nam zachvaty vyhybaju velkym oblukom a ked pridu, nech su slabulilinke 🙂

aquila4
14. apr 2011

@chirabell my spolu nebyvame. on už ma dceru tiež.. on nej hovorí stale.. ale to moje babatko ako keby neexistovalo..ako keby som nebola tehotna, a ked som že je to len moja vec.. mna to strašne ubíja, mam strach, stress a všetko.. ja neviem či to takto vydržím. ale jedno viem že ked mi nepomôže teraz nech nečaka že ked sa male narodí že ho vôbec uvidí.. ja potrebujem podporu teraz nie potom..

kormelia11
14. apr 2011

ahojte dnes som bola na sone 🙂 konecne som kludna mala som spinenie tak som sa bala ale na sone nebolo vidiet krvacanie doktorka mi zobrala vyter ci to nie je nahodou infekcia...termin mi vychadza 2.12 takze nie 6.12 ako som mi vyslo na tehotenskej kalkulacke 🙂

chirabell
autor
14. apr 2011

@aquila4 skus mu povedat najblizsie, ked bude hovorit o svojej prvej dcere, ze teba to nezaujima rovnako ako jeho nezaujima tvoje dieta, ze to je len jeho vec...a ze ked tvoje dieta je tvoja vec, tak dobre, ale potom sa podla toho zariadis (specifikovat mu to nemusis, ale ako matka pre svoje dieta budes chciet to najlepsie, takze si pokusis vysudit slusne vyzivne, neuvidi ho len ked ty budes chciet a pod, moznosti ako byt hnusna nanho je vela, len sa nedaj) no teraz to neries...jednoducho ked jeho nezaujimas ty a vase (jeho druhe) dieta, tak teba nemusi zaujimat jeho dcera a hotovo...nemam to rada, ale niekedy treba rovnako inak dotycnemu nedojde

aquila4
14. apr 2011

@chirabell vieš ja už mám isté , že od 3 mesiaca ak sa to malé udrží musím íst na rizikove kvoli problémom čo som mala a toto mi fakt neprospieva, musím všetko postíhat dovtedy si robím už vybavičku aby som potom nemusela ak by boli komplikacie dnes som malinkemu kupila taký pekný overalík a bundičku a zohnala som aj bodička čo som chcela tak si nakupujem všetko sama aby som sa aspon trošku potešila lebo by som asi preplakala dni.. nikdy som si nepredstavovala že ked nahodou budem raz tehotna budem to mat takto.. namiesto toho aby som sa tešila z každeho dna len plačem...a premyslam že som bola hlupa ked som si myslela že by ma podržal, keby nahodou k niečomu takémuto doslo..

chirabell
autor
14. apr 2011

@nadenka8 @jana776 @sny @wieruss @gloria9 @erika0802 @tutulienka @usjak @sis12 @chirabell @komisakpd @slavenas @majka_3 @sarias @mariana7537 @lucia8688 @ashley622 @lenka1803 @xclusive @andul @mandm @jankaham @jenis @adetka @vika34 @deni26 @atima @kormelia11 @aquila4 @jajona @murinka @nkaps @usjak @zuzika251 @mikisa27 @betina1984

O Z N A M

zienky oznacene ale aj neoznacene (vam sa ospravedlnujem, ze som vas zabudla, ci prehliadla) ...zalozila som sukromnu skupinu decembroviek, predsa len obcas tu preberame citlive temy, ktore nemusi kazdy citat, aj ta nasa tabulka obsahuje nase mena, vek, nie kazdej to dobre padne, ze o tom moze vediet kazdy kto pride na forum, obcas sa sem kde kto zamiesa len tak...takze...tu je sukromna tema, kazda z hore oznacenych zienok je uz pridana ako clen, tak by ste ju mali vidiet nalavo s temach pod kolonkou sukromne temy s klucikom. Tie ktore nie su oznacene a chcu sa do sukromnej temy pridat, poslite mi sukromnu spravu, pridam vas velmi rada. Zatial je tam vytvorena jedna diskusia Tabulka. PROSIM do nej nepiste kadeco, len prispevok ktorym chcete aktualizovat svoj udaj v tabulke, ja ju raz za 2-3 dni potom aktualizujem podla vasich prispevkov. Na ostatnu debatu je vytvorena diskusia Čajovňa...kedže v tehu by sa kavička veľmi nemala (aj ked si niektore davame 😉 ) ...ak chcete zalozit specificku diskusiu, napriklad o citlivej teme potraty alebo ak vas trapy nejaka otazka, napr kedy srdiecko a pod...kludne zalozte novu diskusiu ...ak by vam to neslo alebo neviete ako, napiste mi spravu a ja to zalozim za vas.
VERIM, ze sa v novej sukromnej teme budeme citit lepsie, mozno otvorenejsie, aby sme nase tehu prizivali pokojnejsie, krajsie, informovanejsie a tesili sa zo spolocnych radosti ako rastieme a tak 🙂
Tak hura na to... 🙂

mandm
14. apr 2011

@chirabell no niekedy by som chcela mat zazrucnu gulu, ktora by mi povedala, co je spravne 😀 asi sa skusim poradit aj s doki, co si o tom mysli. inak vdaka za nazor... udalosti poslednych dvoch dni v praci aj doma sa vsak priklanaju k tomu, ze doma mi bude asi lepsie 😉

zabka1984
14. apr 2011

Ahojte, som po navsteve lekara. Potvrdene tehotenstvo. Velkost dutinky 7,3. Termin okolo 10.12. Tesim sa, ze je zatial vsetko OK, pretoze som po potrate v januari. Tuto noc sa mi snivalo, ze sme aj o toto prisli. Dufam, ze uz nie! Kontrola o tyzdne 6.5. Dostala som aj Duphaston a mam byt v klude.

adetka
14. apr 2011

@jajona ..ja nie ☹ ... dokonca ani dietatko nebolo vidiet...

nemko
14. apr 2011

@jajona ja som bola vcera a uz mi potvrdila srdiecko, druhe babo sa prestalo vyvijat

chirabell
autor
14. apr 2011

@nemko pod do sukromnej temy, dala som ti vstup uz 🙂 To ma mrzi ze jedno mimi sa prestalo vyvyjat, ale zas asi to tak ma byt a to druhe bude o to silnejsie 🙂

andu1
14. apr 2011

@chirabell cafko, po case som zasa tu, strasne vela toho popisaneho, nestiham vsetko citat 🙂 mozem sa tiez pridat do sukromnej diskusie?

chirabell
autor
14. apr 2011

@andu1 Ahoj, jasne, uz si tam vlastne si tam bola, len s preklepom, namiesto 1 bolo l...som to zle skopirovala asi, tak sa ospravedlnujem 🙂

nina87
14. apr 2011

ahojte,môžem sa pridať?my čakáme 3.dieťatko a malo by sa narodiť v decembri 😵

vieroocka
14. apr 2011

ahojte, aj ja sa pridavam. čakam druhe babetko, mam 2 a pol rocneho syna z velmi rizikoveho tehotenstva, pred nim jeden spontanny potrat. Teraz sa to na rozdiel od predchadzajucich tehotenstiev podarilo spontanne, tak dufam, ze bude vsetko OK. v pondelok idem k Dr. ale podla mojich vypoctov to bude decembrovciatko. Bojim, bojim, ako to pojde.

anjelaa
14. apr 2011

Ahojte, ak mozem rada sa pridam 🙂 . Cakame nase prve babatko, podla vypoctov tehu kalkulacky je idealny porod 18.12 😀 takze sme niekde v strede, uvidime co povie doktor. kedze je to moje prve tehu, vsetko je pre mna nove a kazda rada dobra 🙂 zatial sme na zaciatku a ratam kazdy dnik 😎 papa

anjelaa
14. apr 2011

@vieroocka gratulujem a drzim palce, aby slo vsetko podla predstav! aj ja idem v pondelok prvy krat k doktorovi, uz som bola mesiac dopredu objednana, ale kvoli inym zdravotnym problemom,ale medzitym sa nam postastilo otehotniet, tak to vezmem jednym tahom 😅

vieroocka
14. apr 2011

@anjelaa pozeram, ze si z okresu Zilina, ak sa v tom vsetkom spravne orientujem. To ak budes rodit v Martine, mozno stretneme 🙂)) ale to je este taaaaaaaaaaaaaak daleko. Drzim palce, vsetkym. Ja sa toho pondelka trosku bojim, snad to bude v poriadku.

chirabell
autor
14. apr 2011

@vieroocka @anjelaa @nina87 ahojte zienky, mame vytvorenu sukromu skupinu, ze by sme sa mohli otvorenejsie bavit a mozno aj lepsie spoznavat. Pridala som vas, najdete to tu a prosim vas, hodte mi do tabulky svoje udaje, ze by sme mali pekny prehlad, ktora kedy bude maminkou 🙂 samozrejme, ktore udaje zverejnite, je na vas, ale myslim, ze vsetky su take, ze ich netreba tajit a mozu inym zienkam pomoct, ked budu hladat koho oslovit pre radu 🙂