Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@solinkarka vyzera to tak, ze tema januar 2012 este nie je... to uz su januarovky? jeeeej pekne teda sa to rozrasta, drzkajte sa..
@usjak no ja mam termin 13.1. a urcite su aj nejake skorsie 😉
@solinkarka je to mozne, ale asi sa este nikto nechopil zalozenia temicky...
ahojte je tu niekto??mozem sa nieco spytat
ahojte mozem sa k vam pridat, dnes som bola u dr. a mam potvrdeny 6 tt 🙂 , termin 25.12.
@chirabell ahoj, budes taka dobra a pridas ma medzi vas?
ahojte kocky prosim vas som uplne v rozpakoch robila som si tehu test vcera aj dnes a obidva su pozitivne no dnes u doktora mi robili hcg z mocu a bolo negativne stalo sa to uz niektorej???nerozumiem tomu inak by som mala byt priblizne 4tt podla nich ale podla mna asi tak 2tt !!!som zmetena z toho a nechapem((((budem vam vdacna za kazdu radu papa
ahojte, aj ja sa k vam pridavam a uz som poziadala o pridanie do skupiny 🙂
Ahojte tak aj ja by som sa rada pridala 🙂
fnuk
@graceful9 @berunka1975 @rajulko @kvietok23
dala som vam pristup do sukromnej temy decembroviek.
poprosim vas, na volnu debatu vyuyivajte cajovnu alebo vytvorte novu temu ak mate zaujem nieco specialne prebrat na jednej kope. Tema tabulka je len na doplnanie udajov, napiste ako prispevok alebo mne do sukromnej spravy a ja to cca raz denne aktualizujem.
Prosim nevykecavat v tabulke o inych veciach 🙂 a prosim prispiet do nej, nakolko je to fer voci ostatnym, ze by sme o sebe trochu nieco vedeli 🙂 vdaka.
@solinkarka jeeeho, tak predsa sa podarilo 🙂 parada, gratulujem. Drzim palce, aby to uspesne vydrzalo az do konca a co sa temy tyka, budes ju asi musiet zalozit ako prva 🙂
@apoloma no lekar ma pravdu, test ti vyjde pozitivny najskor v 4tt,to znamena par dni pred ocakavanym menzesom, pretoze sa to rata od 1.dna poslednej mrchy v 28dnovom cykle, ak je dlhsi ci kratsi, treba to upravi, defacto sa pridavaju 2tyzdne pred ovulaciou. Ak by si bola len 2tt ako pises, mala by si prave ovulaciu 🙂
No a ci je to mozne...nepotesim ta, ale ano je, neviem ako citlivy test si si robila, ale v takychto skorych tehotenstvach dochadza casto k samovolnym potratom, ak sa vajicko zle zahniezdi. To znamena, ze test ti jeden den moze vyjst pozitivny, ale o par dni moze byt vsetkemu koniec, preto sa odporuca robit testy az po meskajucom menzese, aby nedochadzalo k zbytocnemu sklamaniu. No bohuzial, vela z nas to nevydrzi a testujeme skor. Preto aj potvrdenie tehotenstva lekari vacsinou objednavaju az 2tyzdne po meskani, ze by uz bolo aj srdiecko alebo aspon minimalne gestacny vak vidiet. V 4tt sa da jedine podla hcg a tam sa neda ani vylucit, ci je mimomaternicove alebo je to ok.
Skus si urobit test o den dva a ak ti vyjde stale pozitivny, chod na krv to by malo ukazat lepsie. Neskor potom sono. Drzim palceky, aby to stastne dopadlo 🙂
Ahojte maminky,tak aj ja som zvazovala,ci sa pridat ci nie,len sa to vyriesilo dako same...v 7tt som spontanne potratil a atiez nam predbezne vychadzal datum porodu na 6.december...no cez sviatky sa to vsetko zmenilo....
Tak vam prajem nech ste vsetky ok a fazulky v brusku nech pekne rastu a su zdravucke!!! a nakonci budete mat pod stromcekom krasne balicky :D
Ahojte.
Este len pred par dnami som to zistila a vas uz je tu tolko 🙂 Tiez sa k vam pridavam... budem mat darcek na vianoce 😀
@chirabell no tak velmi pekne dakujem 🙂 možno zajtra alebo bud.týždeň už pôjdem ku gynek.tak hádam by už aj srdiečko mohlo biť....trochu ma bolí brucho,ale pripisujem to len práci v záhrade alebo aj tomu,že ten môj krpec je naučený sa pred spaním mojkať na rukách,neviem ako ho to odučiť,hádam ked bude bruško väčšie 😀 zatial sa majte krásne pekný deň všetkým maminám
Ahojte, tak ja som predvcerom zistila, ze budeme mat druhe babetko a podla tehotenskej kalkulacky mi vychadza termin 21.12.2011. Idem akurat dnes k lekarovi, tak dufam, ze mi to na sto percent potvrdi🙂 Lebo ziadne priznaky okrem pozitivneho testu a vynechanej menstruacie nemam.
Martina28p ja musim maleho oducit spat s nami v posteli, lebo postel pre styroch sa nam do spalne fakt nezmesti🙂
Ahojte dievcata a tesim sa, ze nas je tolko🙂
ahojte dievcence! som tu so svojim druhym tehotenstvom- prve skoncilo v 6tt. teraz som v 7tt+6, a mame predbezny termin na 12.12. 🙂 v den ked bude mat manzel 30 🙂 som taka stastna... dievcence, chcela som sa opytat, zaciatkom 12 tt ma doki objednal na krvne testy- neviete mi povedat, co mam od toho ocakavat?
dakujem a tesim sa, ze som tu s vami
@miselka123 ahoj, gratulujem k tehu :o)) testy v 12tt. sa robia aby sa vedelo, ci je babatko v poriadku.
@ ivka_marek dakujem pekne 🙂
ano, to mi vsade hovoria o tych testoch, ale mne to nejako nestaci... chcela by som vediet co najviac... ake choroby, aka je spolahlivost tych testov- vraj vacsinou vysledky vystresuju mamicku vopred a uplne zbytocne... uz som stresov prezila dost, rada by som sa im vyhla kde sa da :-/ 🙂
@miselka123 Taky gratuluji k těhu. Co já vím, tak testy v 12. týdnu jsou kombinace krevních testů a ultrazvukového vyšetření a pokud vím, tak jsou výrazně spolehlivější a průkaznější než triple-testy, které se dělají v 16. týdnu. Testují se ty nejčastější postižení - Downův syndorm a podobně, ale stejnak pro potvrzení Tě pak většinou ženou na amniocentézu... Ale (aspoň v ČR) žádné genetické testy nejsou povinné a nemusíš je absolvovat, pokud nechceš...
@rebelie dakujem pekne za odpoved
@miselka123 Není zač. Ještě něco, co jsem našla:
Dnes se standardně provádí odběrem krve mezi 16. - 17. týdnem těhotenství, při kterém zjišťujeme hladiny tří hormonů (alfafetoprotein, hCG a estriol - proto název triple test) a přepočítáváme na věk ženy.
Toto vyšetření nám při pozitivním výsledku odhalí riziko genetické (chromozomální) vady plodu se 64% pravděpodobností. Při pozitivním výsledku je doporučeno těhotné ženě podrobnější vyšetření - odběr plodové vody (amniocentéza), které je v tomto případě plně hrazené pojišťovnou a slouží ke genetickému vyšetření plodu. Na některých pracovištích je již dnes možné provést biochemické vyšetření od 10. do 12. týdne, které současně s podrobným ultrazvukovým vyšetřením ve stejném období stanoví riziko chromozomální vady plodu s pravděpodobností až 84 %. Invazivní vyšetření (amniocentézu nebo odběr vzorků choria placenty) je tak možno provést dříve.
ahojte buduce maminky🙂 rada by som sa k vam pridala.Dnes som bola na usg a mame srdiecko a 1,03 cm. podla usg sme presne 7tt🙂 ako sa dostanem do sukromnej temy?
Ahojte baby, rada by som sa k Vám pridala, mala by som byť tehulka, ale nemám to zatiaľ potvrdené od lekára! ☹ Objednal ma až na 16. 5. a ja sa už nemôžem dočkať! Testy som si robila 2, oba pozitívne a aj nejaké tir tehu príznaky mám, len pokiaľ to neuvidím na ultrazvuku, tak neviem, či sa môžem tešiť. Aby to nebolo predčasne. Termín mi vychádza na 31. december, takže sa do Vašej témy vojdem len s odratými ušami! 🙂 🙂 🙂
Ahojte babulky, s usmevom na tvari sa pridavam ku vam, tento tyzden v utorok som tiez nasla na testiku //. Velmi sa tesim a verim, ze tento krat to bude uz OK. Len som zacala trosku spinit, uzivam dufaston.... Prva poradna ma caka 11.05. uz teraz sa nemozem dockat... 🙂

Baby je aj tema januar 2012 neviete?? lebo uz su januarovky ale temu neviem najst 😉