Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
Ahojte, aj ja by som sa rada pridala, zatiaľ som tehotná iba na testoch a podľa kalkulačky by mal byť termín okolo 29.12. Dúfam, že to vyjde 🙂
wau , hned tak rano a kolke sme opat,to bol mimoriadny mesiac teda 😀 , ja idem k dokymu opat 10.maja
Ahojte, mám otázočku, keď pôjdem k dokymu na potvrdenie tehu, mám ísť ráno? Hneď berú aj krv, alebo nie? Síce už jednu dcérku mám, ale nejako si neviem spomenúť, že ako to prebiehalo 😒 .
@jankab2... krv beru aj neskor... mne po prehliadke o cca. 11.30 hod... vraj to na nimi merane hodnoty nema vplyv... aj na genetiku mi dovolili ranajkovat pred odberom...
adetka ďakujem, lebo neviem či prežijem bez raňajok 😀
dievcata, kedy zacina byt mamine vidno brusko? 😀
ahojte mam otazocku ako sa dostanem do tej sukromnej temy??? Zatial sa tesim sama ...nikto to nevie ,ani otecko a ten to ani vediet nebude ,nemam sa s kym potesit a porozpravat ,obcas to na mna uz dolahne a mam chut to vsetkym povedat ,ale nemozem ☹ ...ach jo...inak som asi stasny clovek ,nieje mi zle iba obcas ma boli podbrusko a som akasi unavenejsia ,ale co ma trapi je nechutenstvo...vobec nejem a ked tak velmi malo ,schudla som uz tri kila...je to normalne????som v 9tt...
@tinusiatko aj mna stale pobolieva podbrusko, hadam to tak ma byt... ???
@solinkarka Ahoj a v ktorom si teda teraz týždni? A Tebe už doktor potvrdil tehu? Lebo ja idem toho 16. prvýkrát a som z toho dosť nervózna! Mám brať aj Duphaston a vôbec to nemám oficiálne pot vrdené - len testom. Teda už som si spravila 2 a oba boli celkom jednoznačné, ale napriek tomu by som sa asi cítila istejšie keby mi to potvrdil lekár! ☹
@zuzmor002 no ja som len v 4tt a vcera som bola na preventivku a som mu spomenula ze som asi tehu tak kukol aj na sono ale este nebolo nic vidno,lebo je fakt skoro, iba podla sliznice povedal ze to vyzera na teho...toho 16.maja by uz malo byt nieco vidno...a kto ti kazal ten duphaston?? lebo mne povedal ze sa dava az ked vidno plod aby ak by som nahodou potratila aby som ho neudrziavala v sebe
@solinkarka
@zuzmor002 Ja som uplne na zaciatku, asi tyzden mi meska... a bola som v utorok u doktora,lebo som zacala mierne spinit, ten mi hned predpisal duphaston a tiež som ho brala v druhej polovice cyklu (od 16.dna), ked som chcela otehotniet.
ahojte maminy cakatelky. Pripajam sa k teme. Tehu mam potvrdene, som v 5tt, minuly tyzden som zacala spinit, lekarka mi predpisala 3x1 duphaston, ale v stredu som zacala spinit znova, tak mi lekarka predpisala duphaston 3x2. Na sono uz bolo vidiet embryo, ale srdiecko mu este nebilo. Snazili sme sa dva roky, teraz to vyslo a hned taketo problemy.
@solinkarka No ja som mala pozitívny test ešte minulý piatok a keďže boli sviatky nemala som sa koho na ten Duphaston opýtať a tak som ho začala brať, lebo na letáčiku bolo napísané, že v prípade otehotnenia sa odporúča pokračovať v užívaní. Po sviatkoch som volala na gynu, ale nebol tam môj gynekológ - oni sa tam dvaja striedajú a ten mi povedal, že ho mám brať ďalej - teda predpokladám, že sa ho to sestrička opýtala, lebo ja som hovorila v telefóne len s ňou! Ale v pondelok tam bude môj a ja tam zájdem, lebo aj tak už nebudem mať ďalšie tabletky a uvidím, čo mi povie, či ho teda mám alebo nemám užívať. Ja by som teraz mala byť už v 6. týždni (5+3) ak dobre počítam a tak si myslím, že by to mohlo byť vidieť aj na ultrazvuku, neviem prečo ma sestrička chcela až na toho 16. 5. Bojím sa ten Duphaston vysadiť, lebo ja som pri prvom tehotenstve v 7. týždni začala špiniť, musela som do nemocnice a užívala som potom Utrogestan - to je myslím niečo podobné. Teraz si ma trochu naľakala, tak neviem, dúfam, že bude všetko v poriadku.
@zuzmor002 Brala som ho od 16.dňa cyklu 10dni (2x1), potom mi dosiel, tak som ho nebrala. (Teraz som cca 5tt). Ked som bola u lekara tak mi robil vonkajsi ultrazvuk a uz tam bola vidiet, mala cierna bodecka 🙂 tak mi ho predpisal a zase ho beriem 2x1. Spinim tak striedavo: dva dni nic, potom trosku mierne hnedo-ruzovkasto, a sem tam pocitujem bolesti v podbrusku. Tiez som z toho zmatena a bojim sa ako to dopadne... o prvu nasu falzuku sme prisli teraz januari. Teraz ma caka poradna 11.05., nemozem sa dockat.
@miselka123 Růst bříška je naprosto individuální - jsou holky, na kterých ještě v 6. měsíci není nic vidět a naopak holky, kterým se bříško rýsuje už cca od 2. měsíce... Nejtypičtější je podle mě, že bříško začíná být viditelné cca kolem 4. měsíce (ale to se ještě dá maskovat a těm méně bystrým to nedojde...).
@popetula Tak to bolo dosť skoro vidieť! Ja som ešte nevidela nič, ja si budem musieť počkaťaž do toho 16. 5. ale to už by tam mohlo byť vidieť aj srdiečko, len mi to pripadá nekonečne dlho. Ja som teraz zatiaľ nešpinila vôbec, 4. deň po vysadení Duphastonu som si robila test a keď bol pozitívny, tak som si hneď dala znovu Duphaston. Ale pri prvom som špinila a lekár mi dal Utrogestan ( čo je niečo podobné) a tiež to bolo takto skoro, ešte nebolo vidieť činnosť srdiečka, takže dúfam, že to bude v pohode. A si aj PN alebo nie? Mňa vtedy zobrali aj do nemocnice a na začiatku som mala dokonca injekcie až potom mi dali ten Utrogestan a Ascorutin. A celý mesiac som bola PN. Tak Ti prajem aby Ti to dobre dopadlo a možno budeme mať potom aj spoločný termín! 😉 Najhoršie je ale toto čakanie!
no neviem ako vam kočky ale mne už brušk vidno trošku ako take fajne napapane a nafuknute k tomu🙂 aj ked toho vel nenajem a schudla som tri kila...najbližsie idem na kontrolu 12.5.
chirabell napisala som ti nieco o sebe do spravy, pridas ma pls? 🙂
tak ahoj mamicky cakatelky...ja sa kvam idem pridat tiez kedze termin mam na 24.12. bude to uz moja 2mala fazula a velmi sa na nu tesim. 😉
dakujem...bodaj by sa aj malemu v nom chcelo ist von 🙂)))
@rebelie 😉 moc sa uz tesim
ako sa dostanem do sukromnej temy?
@miselka123 Ahoj. Chirabel ti musi povolit pristup. Staci trosku pockat, ona to tu aktualizuje pravidelne, neboj. Alebo jej napis IP.

@zuzmor002 ahoj...ja idem tiez 16.5 k dokymu 😉 ale ja mam termin zaciatkom januara a mozno stihneme aj december 😀