icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

apoloma
3. máj 2011

martina28p a ako sa to prejavuje ze mas ladvinovy piesok???lebo ja som mala pred par dnami tiez bolesti v chrbte a nevedeli mi povedat z coho to je!!ale moja obvodna doktorka povedala ze mam pit urologicky caj na precistenie a aj napriek tomu ze som tehotna takze zrejme sa ten cajik moze aj v tehotenstve!!!

martina28p
3. máj 2011

@apoloma ked som bola tehotná s prvým synčekom,asi v 7 mesiaci som dostala dosť velké bolest,kedže som pôrodné nepoznala,myslela som si,že to asi na mňa prišlo-nepreháňam,bolo to dosť bolestivé,bola som na zastávke v meste a tam mi jedna pani pomohla do nemocnice a tam mi povedali,že je to ten piesok,chceli ma cievkovať,ale už som bola v pokročilom štádiu-bolel ma pravý bok a vystrelovalo to do chrbta ateraz sa to opakuje,ale je to len ten pravý bok,bola som pre istotu na urologii,robili mi sono a zas mi to potvrdili,nesmiem piť žiadne minerálky,lebo sa piesok z nich tvorí a piť vele vela vody,mám pocit,že tiež tiež mi odporučili urol.čaj,ale istá som si neni,ale radšej sa opýtam gynek.inak ďakujem a dúfam,že ti to prejde 😉 papa

apoloma
3. máj 2011

martina28p tak presne tieto iste bolesti ma trapili celu velku noc!!!podotykam ze vtedy som este netusila ze som tehotna lebo test som si robila 26aprila no uz tyzden pred tym som mala tieto bolesti bolo to neprijemne bola som na sone pankreasu pecene zlcnika ale nic chvalabohu nezistili tak mi robili komplet odbery krvi plus moc a tiez v respekt.vsetko v norme a potom ze mam ist este na rtg pluc a chrbtice ale ked som povedala ze mi par dni meska menzes tak mi odporucili este pred tym ako pojdem na rtg urobit test tak som si ho robila v topolcanoch v cukrarni haha))a bol pozitivny))))) trakze odvtedy tie bolesti neriesia lebo aj tak ze na nic neprisli a ze ked som tehu nemozem aj tak brat ziadne lieki no medzitym to zda sa preslo ta bolest chvalabohu!!inak som mala vtedy aj teploty a behala som po pohotovostiach v topolcanoch aj v piestanoch!!!!a comuvsetkemu sa mam teda radsej vyhnut ak by to bol nahodou ten ladvinovy piesok??lebo mna bolelo tiez na pravej strane vpredu tesnr pod prsnikom a vystrelovalo mi to dozadu do chrbta az ma pomaly zacinala boliet prava ruka!!!...

dualcore
3. máj 2011

ahojte tehulky tak ja som dopadla uzasne hned na zaciatku.som v 8tt a uz musim uzivat bioparox a prospan.normalne som z toho na nervy ze hned na zaciatku tehu som ostala taka chora...len dufam ze mimcu to nic neurobi.pri som nebola chora cele tehu tak teraz mam o to vacsi strach ...ach aspon ze vo stvrtok mi idu robit uz krvne testy...tak hadam bude vsetko ok !

lub276
3. máj 2011

🙂 😉 Ahojte pridávam sa k Vám. Ja som v 10tt. a dnes mi lekár povedal termín čiže 4. 12. 2011 - no možno aj na Mikuláša🙂 ale teším sa🙂 😅

tremonti
3. máj 2011

neviete co je s chirabell? ja by som rada do sukromnej temy ale ona tu nebola uz od 29.4. ????

veronika002
3. máj 2011

Ahojte baby, môžem sa k vám pridať??? včera som bola u lekára a malinká bublinka tam už je vidno 🙂 zajtra idem na krv a po tehu knižku, asi ani spať nebudem 🙂 🙂 🙂 termín máme 22.12. no lekár povedal, že aj neskôr ku koncu roku 🙂 sono nepreukázalo žiadne hematómy, tak to ma veľmi teší, že je to čisté... 🙂

tremonti
3. máj 2011

kočky prosim vas co pomaha proti grcaniu ???

mamatina
3. máj 2011

@tremonti ahoj, ževraj pomáha málo , pomaly a často jesť. ale na mňa to nejako neúčinkuje ☹ žalúdok si naháňam najviac ráno, ale potom pokračujem celý deň. nejako to budem musieť pretrpieť. ☹

tremonti
3. máj 2011

@mamatina ja mam skor problem vecer kolo osmej deviatej. v ktorom tyzdni si?

mamatina
3. máj 2011

@rebelie ahoj, ako si dopadla na ultrazvuku ? 🙂

mamatina
3. máj 2011

@tremonti začala som 10tt. a ty?

tremonti
3. máj 2011

ja som 7tt+5🙂 je to tvoje prve tehu? na usg si uz predpokladam bola🙂

mamatina
3. máj 2011

@tremonti toto je moje tretie. mám 5 ročného syna dominka , 2009 som mala missed v 7 tt, alebo tak nejak. bola som už na povrdení tehu a budúci týždeň idem na ďalší . už by malo byť všetko vidieť, a mali by sa robiť prvé genetické testy. už som z toho trochu vyšla, predsa je to dávno 🙂 ty?

tremonti
3. máj 2011

ja som mala minuly rok missed v 8tt, mam antifosfolipidovy syndrom to sa zial vtedy nevedelo a tak teraz picham fraxik a dufam ze to dotiahneme dokonca🙂 ake geneticke testy sa robia?

mamatina
3. máj 2011

@tremonti sú to testy na vývojové chyby plodu. iba niektoré sa dajú zistiť už takto skoro. potom sú dalšie testy v 16tt. určite to dotiahnete do konca, treba tomu veriť. ahoj

rebelie
3. máj 2011

@mamatina Ahoj, díky za dotaz. Dopadli jsme dobře - srdíčko bije, mimi měří 17mm a termín porodu odpovídá na 9.12. Jen těhu průkazku mi zatím nedali, to prý až za měsíc, kdy jsem objednaná i na prvotrimestrální screening...

alenielik
4. máj 2011

caute baby, aj ja by som sa ku vam rada pridala, kedze s drahym sme uz 9tt v radostnom ocakavani🙂 termin je predbezne na 11.12., tak budem rada, ak sa budem mat s kym podelit o nase radosti-starosti. momentalne bojujem s chorobou, ale uz sa to lepsi, ten bioparox mi naozaj zabera. aj ked nie som nadsena, ze sa musim liecit, ale teraz to nemozem zanedbat. rovnako ma trapia aj ranajsie_celodenne nevolnosti, je to ako na hupacke, jeden den tak, druhy zase uplne inak. ked sa blaznia hormony je to asi vazne zazitok🙂 prajem vam vsetkym, aby sme to uspesne a s radostou dotiahli az do finale, mam taky pocit, ze to vsetko utecie ako voda🙂 ozaj, ako takuto novinku zvladli vasi manzelia-druhovia-priatelia?

erique12
4. máj 2011

ahojte, aj ja sa pridam do vianocnych darcekov
🙂

a tiez to mame potvrdene len teho testom a iba jednym.... ale dnes dame druhy a uz aj zavolam doktorovi. len som pocula, ze vraj doktori aj tak povedia, pockajte kym vam vymeska aj druha MS...

vazne som si ani len nepomyslela, ze to budeme mat uz vianocny darcek 😀 takyto...xixi

apoloma
4. máj 2011

caute babulky je tu niekto priblizne v rovakom tyzdni tehotenstva ako ja??som 5+5tt cize pomaly 6tt )))hm??a termin podla tehu kalkulacky 30.12

tremonti
4. máj 2011

@erique12 ja som este nepocula aby dr povedal ze mas prist az ked vynecha druha menstruacia.pre tvoj klud si za dr zajdi...

jankab2
4. máj 2011

@apoloma ja mám termín podľa kalkulačky na 29.12. tak som na tom približne rovnako, len u doktora som ešte nebola, ale chystám sa v pondelok alebo v utorok. 🙂, ty už si bola?

apoloma
4. máj 2011

jankab2 ahojky)) ano uz som bola brali mi krv na hcg a tehu sa potvrdilo ale sono mi nerobili lebo ze to by bolo este zavcasu tak ze mam prist 10maja..a kedy si mala posledny menzes??ja 25marca

erique12
4. máj 2011

@tremonti
vobec netusim ako to tu chodi, lebo keby som na SK, tak neriesim, ale tu (NL) som to citala niekde, ale mas pravdu, zajtra zavolam a spravim si termin. aj ked tu sa chodi k domacemu lekarovi a potom do tzv. poradne, ani nie na gyndu. proste iny kraj, iny mrav.... to som este zvedava, ake testy budu robit...

erique12
4. máj 2011

@apoloma
podla kalkulacky vraj 25.12. 🙂
tak to som zvedava ;)
uz si bola u lekara?

apoloma
4. máj 2011

hej ano bola somu lekara ale iba na krvicku ci sa potvrdi tehu))

apoloma
4. máj 2011

baby mate aj nevolnosti niektora co ste priblizne v takom tt ako ja??alebo ako sa citite lebo mne okrem toho ze ma bolia strasne bradavky a nemam menzes zatial nic nieje ))

martina28p
4. máj 2011

@apoloma ahoj,dnes som bola u gynek.tak som sa pýtala na ten urologický čaj,tak povedala,že môžem,tak isto pi raz denne,potom treba menej soliť a nepiť žiadne bublinky,ale piť vela vody,aby sa to vyplavovalo,u mňa to funguje,hoci vždy ked sa neovládnem a je mi z čistej vody už na grc,tak si dám nejakú malinovku a hned som v bolestiach,tak dúfam,že ti to pomôže 🙂 môžem sa ešte opýtať odkial si,ked spomynaš Topolčany?lebo aj ja som z blízkeho okolia,hoci som okres PE,ale všetkých doktorov mám v TO,mám tam lepšie spoje 😉

apoloma
4. máj 2011

martina28p som z Topolcian a kam hodis gynekologovi??teda ku ktoremu presne??

jankab2
4. máj 2011

@apoloma ja som mala poslednú ms 24.3. a mne zatial nič nie je síce ma nejaké 2 týždne boleli prsia ale to už prešlo, zostali mi akurát tak zvačšené. dúfam, že je všetko ok