icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

swanqueen
17. jún 2011

@zuzlik_12 no ja ta unava to iste!!! v prvom trimestri to bol brutal, vkuse by som spala, v robote po obede mi hlava padala. teraz uz je to lepsie,ale tiez nevydrzim hore dlhsie ako do 9. o 9 uz lezim v posteli a spiiiim ako keby som robila cely den v bani 🙂. co sa tyka jedla to je jasne ze nebudem experimentovat, teraz sa budem bat uz aj zeleninu kvoli tomu co sa deje, cize len olupane ovocie a zeleninu asi vobec. minuleho roku sme tiez boli v turecku a papala som vsetko na co som mala chut a chvaalabohu nic mi nebolo. ale teraz budem velmi opatrna. vies co, poviem ti, ze ten mikulassky darcek je sice planovany a chceny,ale necakanyy, my sme sa snazili rok, cize ja uz som prestala tak strasne chciet a vtedy to prislo 🙂 ty budes mat novoročný 🙂

swanqueen
17. jún 2011

@gloria9 dakujem Jani! ozvem sa ked sa vratime, ze co mas nove, ako ste vyrastli za tych 9 dni 🙂

gloria9
17. jún 2011

okik hned mi pis ja som tiez zvedava o desiatej cestujem do brna fuuu este veci nemam pobalene aj sa tesim aj sa bojim dnes som si skusila obliect firle a zistila som ze uz to nejde takze tehotenske nohavice si musim kupit pretoze ked sa ochladi tak nemam si co obliect a dnes jak prsalo aj fukalo u nas mam pocit ze mi nejak rychlo rastie brusko tak uvidime ake tehulky budeme na konci. Pozeram ze ste sa snazili rok a u nas to bolo rok a pol uz som ani nedufala a ani to neriesila a zrazu som zistila ze som tehotna juupi takze vidim ze sme na tom dost podobne. Takze este raz davajte na seba pozor. Krasnu dovolenku ti prajem a hlavne vela peknych zazitkov.

swanqueen
17. jún 2011

@gloria9 jeej ty uz si vhupla do 17.tt? ja az v pondelook. preeesne aj ja mam ten problem, predvcerom som zistila ze uz sa do nicoho nezapnem. mam jedny tehu leginy a vcera som si musela ist kupit jedny tehu nohavice dlhe, take letne a jedny kratke. presne ako pises, ochladi sa a ja si nemam co obliect!!! ked sa vratim z dovolenky musim si aj nejake tehu rifle uz kupit. dakujem veeelmi pekne, davaj aj ty na seba pozor. hlasim sa 1.7. 🙂

zuzlik_12
18. jún 2011

@swanqueen Takže želám krásnu dovolenku a šťastnú cestu. 🙂

swanqueen
19. jún 2011

@zuzlik_12 dakujem velmi pekne 🙂 ozvem sa ked sa vratim. drzte sa tu! 🙂

lauderdale
19. jún 2011

ahojte baby, pridam sa k vam, ak mozem 🙂 my mame termin 23.12, takze o krasny darcek mame postarane 🙂 velmi sa tesim. Ako som si citala vase prispevky, tak som sa trosku ukludnila, lebo strasne sa bojim o babatko, aby bolo v poriadku, aby bolo zdravucke, vsetci naokolo mi hovoria, ze mam mysliet pozitivne, ale tym myslienkam sa neda vyhnut. Este stale mam vecerne nevolnosti, tak dufam, ze to coskoro prejde. Chcem sa aj opytat, boli ste niekto na vysetreni krcka maternice (odber casti krcka) pocas tehotenstva???

flowerfairy
19. jún 2011

@lauderdale Ahoj aj ja sa pridavam, vlastne uz som sem raz pisala... My mame termin 22.12., takze tiez vianocne babatko , 🙂 ja ked podla ultrazvuku to bude asi skor. Aj ja mam este stale vecerne nevolnosti, vlastne celodenne, ale vecer je to najhorsie, hadam uz to povoli. Pri prvom babatku to trvalo 4 mesiace, ale teraz je vsetko nejake horsie. Hlavne, aby bolo zdravucke, aj ja sa o neho velmi bojim.
Odber casti krcka? To neviem. Nemyslis odber buniek na cytologiu?

lauderdale
19. jún 2011

@flowerfairy ahooooj, no, tie vecerne nevolnosti ma uz nebavia ☹ ale presne, hlavne nech je v poriadku. tak to mame nadherny termin 🙂 ja si myslim, ze moje pride o taky tyzden neskor. musime to vydrzat, o takych par tyzdnov si to uz budeme vychutnavat, aspon dufam. a v com je to horsie?vraj nevolnost je dobre znamenie, ze babatko je v poriadku. ja ani nemam tolko energie, len spim, ked sa vela hybem, tak musim si sadnut a chvilu oddychnut. mne velmi pomaha pravidelne papkat a byt na vzduchu. a chodis cvicit, vraj to velmi pomoze pri porode, ty mas ake skusenosti??? ano, odber casti krcka, cytologiu mi uz robili, aj kontrolnu, len su nejake zmeny buniek a doporucuje sa to okontrolovat, takze idem do Ba na onkologiu, tak dufam, ze to bude ok. ze u zien do 30-tky su taketo zmeny caste. Stale pozitivne myslim 🙂 dakujem za kazdu radu, je to moje prve babatko a je to skvele takto si poradit 🙂 dakujem 🙂

marypaige
20. jún 2011

Ahojte mamicky 😉 v mojom brusku mam tiez male dietatko ktore ma termin narodenia 10.12. Bude to treti raz porod sekciou tak som zvedava co ma caka.

dualcore
20. jún 2011

@marypaige no mna to podla doktora caka sekciou tiez a to 2x dufam ze to bude v pohode ako pri prvej.a to som vzdy tuzila zazit porod tak ako ma byt. ☹

janka3591
20. jún 2011

Ahojte, dneska som bola na odber krvi :( zabudla som sa vsak opytat, kedy mam volat na vysledky :( neviete nahodou niektora z Vas, ako dlho to trva?

tehulka14
20. jún 2011

@janka3591 mne vraveli,že výsledku budu o 3 týždne

janka3591
20. jún 2011

@tehulka14 juuuuj az? vdaka 🙂 aspon viem, ze ich nemam otravovat s telefonatmi 🙂

vika34
20. jún 2011

@janka3591
mne brali krv v pondelok a mala som si zavolať vo štvrtok ,takže neviem ,3 tt sa mi zdá dosť a hlavne ked sa jedna o triple testy

tehulka14
21. jún 2011

@janka3591 aaaale prd opravujem sa cca 10 dní ja som si ten čakací čas zmýlila s hemastologiou o hentie mi kazalo o 10 dni prepáč 😉

janka3591
21. jún 2011

@vika34 Vďaka 🙂

janka3591
21. jún 2011

@tehulka14 v pohodicke 🙂 Tak aspon ze to tak dlho netrva 🙂

lianka7
21. jún 2011

Ahojte babulky,trošku som ku vám nakukla,keďže mám termín koncom novembra a ľahko sa môže stať,že budem patriť k vám...čakám chlapčiatko a chlapi sú lenivejší-možno sa mu nebude chcieť von 🙂

gabriellka
21. jún 2011

@vika34 tak to ti závidím. ja mám tiež výsledky až o 2 týždne a som z toho pekne nervozna 😒

ivuskam
21. jún 2011

ahojte,mozem sa pridat k vam? tiez patrim k tym stastnym co budu mat vianocne babatka..mame termin 19.12..a uz sa neviem dockat kedy to bude.. 🙂

gloria9
21. jún 2011

@adetka ahoj vidim ze sme v rovnakom tyzdni chcem sa len spytat ze ci citis uz take bublinkovanie?

flowerfairy
21. jún 2011

@lauderdale Ahoooj, drzim ti palce, aby s tou onkologiu bolo vsetko v poriadku, ved je to len pre istotu. Mas pravdu o chvilu si to snad budeme uz len uzivat. U mna pri prvom babatku bol druhy trimester fakt super, nevolnosti boli prec a citila som sa plna energie, vraj to tak byva, tak sa mas na co tesit 😉
Teraz mam ovela viac tych typickych tehotenskych problemov typu bolesti chrbta,zapchy,palenie zahy, zachodovanie kazdych 5 minut atd a furt som nejaka nachladena 😝 Ale mozno je to aj preto, lebo vtedy som bola na tom inac aj s kondickou, teraz po troch rokoch sedenia doma a krotenia maleho klbka energie som niekedy psychicky aj fyzicky uplne hotova. Cvicit som predtym chodila, ale len parkrat, lebo som nestihala, ale urcite to pomoze, tak ked mozes, pozri sa po nejakom tehulkovskom cviceni. Ja som nakoniec rodila sekciou, takze som to mala vlastne jednoduche. Teraz sa cvicit asi nechystam, lebo som na rizikovom, ale aspon chodim s malym kazdy den von, tak sa trosku prevetram.
Ozaj a co by ste chceli dievcatko, alebo chlapceka? Mas uz nejake tusenie? My by sme chceli dievcatko, ale myslim, ze to bude asi chlapec 😀 Neposlusny je uz teraz, ako jeho bracek 🙂 minule na ultrazvuku trvalo pol hodiny kym sa racil otocit tak, aby mu mohla doktorka odmerat nosovu kosticku. 🙂
Tak nech nam je kazdym dnom lepsie a nech si mozme uzivat tehotenstvo 🙂

flowerfairy
21. jún 2011

@marypaige @dualcore Ahojte, chcem sa spytat, je po prvej sekcii druhy porod automaticky tiez sekcia? Alebo mate ine indikacie? Ja som prve rodila sekciou a na rozdiel od mnohych uz teraz nejak netuzim po normalnom porode, tak by som chcela vediet, ako som na tom. Dakujem 🙂

marypaige
21. jún 2011

Mne doktor odporucil po prvej sekcii aj druhy porod sekciou. Rozhodnut som sa mala ja - som typ ktory suhlasi s doktormi 😉 vedia toho viac a maju skusenosti s porodmi. Okrem toho tiez mam obavu ako by som zvladla normalny porod po prvej a vlastne aj druhej operacii.

marypaige
21. jún 2011

@dualcore ked mas odvahu rodit po sekcii normalne mozno by to bolo dobre aj v tom ze mozes mat viac deti. Ked su vsetky porody cisarske tak sa odporucaju max 4 deti. Nam to povedal doktor hned pri prvom porode. Tak davam na jeho slova a v decembri ideme na treti 😉

mgk111
21. jún 2011

@flowerfairy ak mas dostatocny rozdiel medzi porodmi (minimalne dva roky) tak druhy porod nemusi byt sekciou... zalezii ako to bezi v ktorej nemocke, ja som mala prvy cisarsky, teraz by som mala rodit normalne, ak nebudu komplikacie... ale viem, ze v jednej nemocke je to proste automaticke, ze uvidia jazvu a sup aj druhy cisarak... alebo asi na dohode s lekarom...
@marypaige mne este vraveli po prvom cisarskom - aby do dalsieho porodu boli aspon dva roky a moze byt prirodzeny a po dvoch cisarskych pauza 5rokov ak chces prirodzeny porod...

adetka
21. jún 2011

tak dnes som si zašla ku gynekológovi.. a dala som si odbrať krv na AFP... najprv sa mi čudovali, že prečo až dnes, ale keď som povedala, že mi nikto nič nepovedal - tak stíchli... výsledok bude o týždeň... výsledky z genetiky konečne došli (po 8 týždňoch)... ale vysvetlenie mi k nim dá môj gynekológ budúci týždeň... že tam vyšli nejaké zlé hodnoty, pre ktoré som v minulosti potrácala... pre čo mi v budúcnosti môže hroziť eklamsia... tak teraz iba čakať... a nestresovať sa 😅

adetka
21. jún 2011

@gloria9 ... nie... necitim... citim si iba creva ked pracuju a zaludok... ale ja mam nadvahu, takze u mna budu tie pohyby neskorsie... 🙂

gloria9
21. jún 2011

@adetka aha no ja sa na nich tesim velmi a hlanve ked budem citit ze kopka