icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

blela
18. júl 2011

noo teda baby tak vy už aj predstavu mate o kočiku ja tiež niečo sice okukavam ale len tak po namesti ked sa prechadzam..a čo ste pisali o tom ebay no teda to musim kuknuť nevedela osm o žiadnej takej stranke a teraz sa určite hodi ak nebudem vediet sa tam orientovat poradite 😉 ?mi tiež prerabame tak sme natom asi podobne ako vy dve babulky..sice my sme s anastahovali pred tromi rokmi ale kedže je to ridiny dom a treba stale niečo vonku a dnuka a tak a chceme to zatim riešit bez uveru tak postupne prerabame..teraz sme robili kupelku už je vo finale a teraz budem musiet uprednostnit splanu pred obyvkou kedže tu sme chceli skor a spalnu na posled ale kedže sa nam rodinka rozrastie tak potrebujeme hlavne skrinu a koberec by som chcela na podlahu a tak pomaličky potichučky to dat do finale všetko 🙂 tak teda idme ja kuk tu stranku a aj kočiki pohladam čo se hodili ako vaše favority 😉

wieruss
19. júl 2011

@blela ahojkaj, ked budem vediet urcite poradim 😉 to verim, ze na rodinnom dome je stale co robit ... inak my sme to zobrali presne naopak ako vy, najskor sme spravili spalnu - omalovat, vymenit okna, postel, stoliky, skrina a koberec (tiez sme si vybrali sektor a postupne kupovali ako boli korunky) takze spalna je hotova, ale zas napr. obyvacku nemame vobec okrem tych bodovych svetiel a okien ... no nevadi, ved vsetko pomalicky bude... Ked najdes nejaky pekny koc tak ho sem hod, nech sa mozme inspirovat 🙂 inak v ktorom tt si ? nevidim ti nic v pase...

swanqueen
19. júl 2011

@blela ahoj, neboj sa nic, ja tiez som z tych kociov blazon, ja len pozeram na internete a aj tu na konikovi co baby pridavaju fotky. a tak sa mi tie dva zapacili. akurat jedna baba co rodi v novembri si kupila ten co mne sa paci,tak som sa jej pytala kde a za kolko ho kupovala. ja sa tiez spolieham ze budete davat tipy nech sa inspirujem 🙂 my ideme prerabat cely byt naraz, lebo uz nie je vela casu, takze doost velke obavy mam z toho.. 😒 ktory si tyzden ozaj? a odkial si?

venny26
19. júl 2011

@blela ahoj, ja beriem kočík od kamošky po jednom dieťati. Zdá sa mi dosť vyhodiť za kočík 700 evro.
Beriem od nej Bertini X6 a dáva mi ho za 300.
Tak držím palce pri výbere. pa

nikulqa
19. júl 2011

ahojte zienky, som sa len chcela opytat, ze ci na utz by doktor hned zistil, ze napr,. babatko nema jednu nozku, a keby to zistil hned by to povedal mamicke vsak?

wieruss
19. júl 2011

@nikulqa ahojkaj, podla mna urcite ano, ved uz na NT skriningu co som bola v 12tt tak bolo jasne vidno cele babatko a keby chybala nozicka tak to vidi urcite(aj mamicka by to videla) a urcite to musi povedat mamicke, aby ona vedela ... preco sa pytas ?? 😕

nikulqa
19. júl 2011

@wieruss ale ved ja som bola na Nt screenengu, ale len tak som si pozerala fotky v karte a na ziadnej som nevidela druhu nozicku,a tak teraz si nepamatam ci som na utz videla , sice nam povedala ze ma prekrizene nozky takze asi ma obe. a moze byt ze na fotke to nemusi byt tak vidno?

blela
19. júl 2011

@wieruss no tak u vás to vyzerá podobne s prerábkou 🙂 mi sme okna menili vlastne hned ked sme sa nastahovali na celom dome vtedy sme aj spalnu malovali ale kedže mame tu skrinu malinku ani nam nestači tak musime uprednsotnit pred obyvkou a potom aj ten koberec a všetko tak znova vymalujeme chcela by som nejaku tapetu našla som niečo na nete taku červenu peknučku tak tu za postel kedže mame zatim postel bez čela tak ta stena už vyzera hrozne..a skrinu nejaku komodu určite taku vyšiu aby som ju využila ako prebalovaci lebo kupovat zvlašt sa mi zdaju zbytočne vyhodene korunky mam znameho stolara kamoša a ten aj žienke svojej urobil taku dosku so stenami hore na komodu a super to využila ako prebalovaci a teraz už len dosku zložili..no a ten koberec povodne som planovala plavačku som rada že sme to hned nedali lebo použivanim som zistila že bude určite koberec v spalni lepši..no a potom obyvku mame toho dost v plane len sa musime prispôsobit vyške učtu bankomatoveho 😉 toto chceme hlavne do prichody nášho anjelika stihnut a potom postupne kuchynu a tak ale to je hudba buducnosti zatim je fajn ale zmeny určite potrebuje..kočik teda kukam kukam tie vaše su peknučke všetky tri typy čo ste dali ked niečo najdem určite hodim na inšpirace len pravdupovediac sa tým ešte moc nezaoberam lebo ak najdem viac budem mat viac času na uvažovanie a nebudem sa vediet rozhodnuť 😉 no hlavne nech je prakticky a tiež neplanujeme nejak vela investovat do neho len preto aby bol vychitavka ktoru nikto nema to nie ale uvidime no poznam baby ktore hladaju podla tohto aky nema ani jedna baba v dedine alebo v celom meste a potom daju zato vela penazi a zistia že to je len vychytavka doby a neprkaticka..
@swanqueen noo a týžden som 20tt teda podla sona čo mi robil doki moj a teraz čo som bola v tom martine tak 21tt tak ani sama neviem ale povedal ten v martine že sa mam držat svojho že to na sone sa posuva aj podla velkosti že može byt je naša princezna velka a preto sa posuva termin a popritom to neni tak no neviem ani ako vam to napisat lebo ani sama neviem aby ste to pochopili teda každopadne mame pomaly ale isto polku za sebou 😀 a pochádzam s BB a ten pas musim vyplnit slubujem polepšim sa len dako tu len prečitam čo noveho a idem off tak ma to pravdupovediac ani nenapadne ale napravim 😉 no a prerabku celeho bytu fiha tak to budeš mat pestre ale zas budete mat pokoj a krasnučko držim palce a pevne nervi prajem pri prerábani potom možte žienky aj foto prerábky hodit tiež na inšpirace 😝 lebo ja už som tolko krat zmenila nazor na farby a typ a podobne jaj jaaaj...
@nikulqa no ja si tiež myslim že by ti to povedal a musi povedat oni nemôžu zatajovat ani zle veci ani dobre tak sa nebojkaj poznam to ja tiež stresujem pre hocičo aj bez dôvodu ale tohoto sa nemusiš bat určite ked si už bola na sone.
juj baby ja som vam riadny román napisala nehnevajte sa namna dufam že to dočitate..unas bola taka poriadna burka fuu..mam po kvietkoch v okne ☹jááj a musim kuk tu stranku včera som s auž kunej nedostala napišem ako mi to tam šlo ak nebudem chapat tak sa ozvem

slniecko2011
19. júl 2011

nikulqa, nas doktorka strasila do 14 tt ze malinky nema nozku, manzel bol z toho uz na nervy, nakoniec sme zmenili bydlisko tym aj doktorku, a tu vo viedni nam vsetko krasne ukazala na ultrazvuku, ze tu su 2 stehna 2 lytka atd.. take nervy ake sme si zazili neprajem nikomu a pritom to bolo iba blbou doktorkou a vsetko je v poriadku 🙂

blela
19. júl 2011

@slniecko2011 no teda gratulujem teda k dobrým vysledkom no fakt niekedy vedia aj pomôcť ale aj ubližiť týto naši lekári viem podla seba a ktomu ti dufam dodali ako mne ale nestresujte sa v tehotenstve potrebujete klud ..no dik tak bud kludna ked ti povedia niečo taketo ☹

makmitka33
19. júl 2011

Tehulky, určite máte pohyby, ako sa to prejavuje????

makmitka33
19. júl 2011

@majka_3 Ahoj majka, musím ti napísať , lebo tiež už som ani neverila,že sa nám to podarí a podarilo, termín máme asi rovnaký, len netuším ako sa prejavujú pohyby...už ich máš? Aké to je?

majka_3
20. júl 2011

@makmitka33 Ahoj 🙂
no hej citim....najprv som citila v 17tt take klopkanie a teraz uz kopkanie 🙂 mrvenie a spulenie 🙂 sranda...ale kraaaasny pocit 🙂

nikulqa
20. júl 2011

@slniecko2011 no tak nas nestrasila, vo vysledkoch sme mali ze excelentna vitalita, ale ked som si ja vcer apozerala fotky babatka tak na ziadnej som nevidela druhu nozku a uz som mala chrobaka v hlave ako puk...ale uz ma aj mm ubezpecil ,ze urcite sme to utz videli,len si to nepamatam ,lebo to dlho trvalo a ,ze sme sa este smiali, ked nam doktorka povedala, ze ma prazdniny v brusku lebo ma prekrizene nozky,tak to fakt musela vidiet dve. my tiez nie sme na Slovensku, sme vo Fr ,tu budem aj rodit. teraz v piatok ideme na kontrolu, ale to utz mi robit nebudu takze len pocut srdiecko budem a povedia mi vysledky z down syndormu to som tiez zvedava,stale je neistota.takze tak ...

makmitka33
20. júl 2011

@majka_3 blahoželám ti, ale ako sa to prejavuje??? Aký je to pocit??? Neviem ten pocit rozoznať ☹

martina28p
20. júl 2011

@majka_3 ahoj,ja som tiež v 19 tt,ale priznám sa nič necítim,som z toho zúfalá,všetci hovoria,že ked už čakám druhé,mala by som to cítiť skôr,ale ja stále nič,neviem či ísť k doktorke skôr,alebo počkať.ešte ma trápi trošičku aj to že som od začiatku tehot.najprv schudla 6 kg a teraz pribrala len 0,5 kg dievčatá-mamičky,mám sa obávať o bábätko,čo myslíte?

majka_3
20. júl 2011

@martina28p podla mna tvoj strach je zbytocny...vazne...je toto vsetko normalne 🙂 vazne ja som pribrala len 2 kg 🙂 a to ze necitis pohyby a si druhorodicka je tak isto ok 🙂 vazne 😉 treba len klud.....
prvy krat som pohyby citila ked som sla s mamou na aute....a citila som take akoby ked mas pricvaknuti niekde nerv a to ti tak trha alebo mika...tak presne tak som to citila na lavo od pupka... asi 4 x prisli sme domov a ja som si rychlo lahla a pocuvala ze to asi drobec..no a opakovalo sa to... potom som zacala pocitovat take akoby natahovanie svalu v brusku a uz citim to spulenie babetka..ze sa mi spravy kopcek na brusku tvrdy a to je ono 🙂 inak je to take neviem ako by som to opisala ale take ked si hladna a scvrka sa ti zaludok tak len je toto nizsie 🙂 pod pupkom .. tiez ked som to citila prvy krat som nevedele ze su to pohyby ale ked sa to zacalo opakovat a intenzivniet tak uz viem ze su to pohyby a kopanceky.... mrvenie natahovanie a co ja viem ake akrobacie tam stvaara 🙂
neboj urcite sa dockas..ani nebudes vediett a dostanes kopacku 🙂 je to krasny pocit mas sa na co tesist 🙂 a nezabudni zato ze si nepribrala a nekope neznamena ze nieje nieco v poriadku 🙂 v prvom rade ty musis byt kludna aby si mohla nieco citit 🙂 najlepsie to citit pololehu..a klud a tichucko 🙂 inak aj som ho vyprovokovala..som sa sprchovala a pri sprche som natrasala s bruskom samozrejme tak s citom a mierne 🙂 a ked som lahla do postele a ostala v klude kopkalo 🙂
klud 😉

janka3591
20. júl 2011

@swanqueen ahojky tak k nam pribudne Dominik 🙂 vsetko je v najlepsom poriadku 🙂 v utorok letime do Andaluzie nakoniec 😉 dufam ze vsetko bude ok 🙂

swanqueen
21. júl 2011

@janka3591 jeeej, gratulujeeem !!! krasnucky je, videla som fotky! 🙂 no super, hlavne ze je vsetko v poriadku. takze andaluzia, kraasne, uz ste aj stihli vybrat? na kolko idete? tak maly sa bude kupkat vo vodicke, jemu bude ale faajne 🙂

swanqueen
21. júl 2011

@martina28p ahoj, ja som tiez schudla v prvom trimestri 3kg a az teraz tento tyzden uz mam naspat svoju vahu, cize 49kg. takze ja som v podstate len nabrala naspat to co som schudla vtedy, nic naviac zatial. ja citim kopanceky dost vyrazne, aj to vidim ked sa pozeram na brucho, lebo som stihla a ked lezim,je to pekne vidno ked ma kopne, vyduju sa mi nohavicky,alebo ked sa presuva vidno to na bruchu. ale prvykrat som kopancek citila len ked som mala prilozenu ruku. ale napriklad od nedele asi zmenila polohu,lebo uz ich citim ovela menej, dokonca dva dni som necitila nic. predtym kopala dole a teraz je otocena nozickami hore a tam to citim ovela menej, aj to len vecer posledne dni. naozaj si lahni na brucho, vystri sa, poloz si jemne ruky na brusko a skus sa sustredit. ale aj podla mna nemusis panikarit, urcite to este pride. ale ked mas obavy, tak skoc k lekarovi. ja som v utorok mala akurat poradnu a vsetko bolo ok, cize som kludnejsia, aj ked sa mala nehybe cely den 😉

blela
21. júl 2011

@martina28p presne tak ako pisali baby neznepokojuj sa ja osm tiež strsovala ale kedže mam kusok nadvahu tak som až po vysvetleni dokiho pochopila že prvy dovod je že som prvorodička a rozznam pohyby neskor a druhy že mam kusok kilo n avyše na brušku teda hrubšiu stenu brušnu a tak to menj citim..ale teraz to je už ine už ju citim každy den hereku našu včera to bolo take najintenzivnejšie a dne spraveže tak podstatne menej bola som dnes v poradni a pýtala sa dokiho na to tak že to je uplne normalne a že zaleži aj ako sa otoči presne ako pisala swanqueen 😉 takže s anebojka a mysli že je všetko ok ja tiež postresujem prehocičo ale zas sa ukludnim myšlienkou že je všetko ok 😉

babulky tak dne ssom boal v poradni všetko ok tak sa tešim spravil mi aj sono ale len take narýchlo preto že mu nesedlei týždne vypočet jeho a doktora Grochala s toho martina..potvrdil že to aj jemu vyzera na dievčatko 😝 takže o tri týždne sa mame ukazat že skor lebo ptom ma dovolenku dlho..a 24tt to je za tie tri týždne tak ma ist na ten cukor tu sldaku vodu pit čo každa ma odtoho odhovara a hnusi mi to popredu ale tak hadam zvladnem..idem ja kusok poupratovať a pobuvať si včera som bola skamoškou vyberat prenu svadobne šatočky tak som s anevybuvala a dnes osm za sskoro vstavaôa do tej poradne tak musim dobehnut lebo som neznesitelna už sama na seba od unavy 😉 prajem pekny dnik

janka3591
21. júl 2011

@swanqueen na 11 dni 🙂 v pondelok idem este na poradnu, a v utorok ideme 🙂 Ano chlapcek, a je uplne najkrajsi 🙂 Kopenká uz riadne, cim dalej tym viac, a velmi sa hanbil pana doktora 😉 este aj pimpulaka schovaval 😎

swanqueen
21. júl 2011

@blela jeej takze bude dievcatko? gratulujeeem. potom napis ake mena zvazujete 🙂 jak ti faaajne ze mozes ist spat, ja trcim v praaaci a zaspavam tu ☹ tak pekny dnicek a sladke sny 😔

swanqueen
21. júl 2011

@janka3591 my sme az 12.8. objednaní na 3D, lebo chceme dvd-čko. na 13.8. ma priatel narodeniny aj meniny, takze bude mat zaroven darcek 🙂 a ja mam tiez onedlho na to, takze taky spolocny to bude 🙂 uz sa neviem dockat a potom si ju budem pozerat staale dookola 🙂 ja by som taaak isla este na jednu dovolenku, ale uz rozbiehame ten byt, takze bude roboty aaz az a hlavne peniazky treba odkladat na tu prestavbu. tesim sa uz na fotky, dufam ze das dajake s bruskom v plavkaach 🙂 ja ked som bola este som ziadne nemala, keby si ma videla, nepovies ze koniec 4.mesiaca

janka3591
21. júl 2011

@swanqueen ano dvd je super 🙂 my sme ho pozerali vcera dookola 😎 jasneee bytik je prednejsi. Brusko mne vybehlo teraz za posledne 2 tyzdne ale riadne, i ked vsetci vravia, ze ho mam aj tak stale male na stadium tehotenstva, ale pre mna je najpodstatnejsie to, ze malinky je v poriadku!!! 😉 a nie velkost bruska, uvidis aj tebe zrazu z nicoho nic to brusko vybehne, a nie je nad to brusko, ked u vykuka 😉

swanqueen
21. júl 2011

@janka3591 no ja mam stale velmi malinke, jedine kedy je velke je vecer po celom dni, ked som plna jedla a nafuknuta, vtedy je poriadne. ale rano ked som prazdna a sfuknuta tak je dost male. v robote mi vravia ze ake malee, uz mi to lezie na nervy, ved presne ako pises, mala je v poriadku, tak brucho nie je podstatne. aj vcera som stretla kamosku a ona ze ci aj jem daco,alebo drzim dietu. no ja za to nemozem ze nepriberam, jem normalne. doktor povedal ze som z tych stastnych, ktore priberaju len do brucha. akoze nestazujem sa na to ze som stihla,ale bruskom by som sa uz chcela popýšiť trosku 🙂

apoloma
21. júl 2011

@swanqueen ja mam tiez male brusko a nepribrala som este ani jedine kilo ...

janka3591
21. júl 2011

@swanqueen mne hovorili to iste, ze musim jest a ze si mam uvedomit, ze za 2 papam, ale tiez som nazoru, ze sa nebudem prejedat nasilu, len preto, ze som tehotna 🙂 a zrazu vyskocilo tak, ze ani neviem ako 😉 cize podla mna, to caka v blizkej buducosti aj teba 😉 a ludia si zavistliví, takze rada odo mna, nikoho netreba pocuvat 😎
@apoloma ja som tiez mala malinke, a ako som pisala, vyskocilo mi teraz za posledne 2 tyzdne 🙂 a koniec koncov, aspon nebudeme musiet tolko zhadzovat 😉

swanqueen
21. júl 2011

@apoloma no v 17tt som este mohla fotit plavky na titulku 🙂 ked pozeram tie fotky co si niektore baby fotia bruska od 5tt pomaly, tak to ja mam take ako ony v 12tt 🙂 ale nevadii, cim mensie narastie, tym mensie po porode aj ostane, dufam. hlavne nech je mala v poriadku. ja som akurat dosiahla tu vahu co som mala pred tehu, lebo v zaciatkoch som z nevolnosti schudla na 46kg. teraz mam svojich 49kg, tak ako predtym. takze v podstate nic naviac.

swanqueen
21. júl 2011

@janka3591 ono aj mne vyskocilo za posledny tyzden, tak dufam ze na dalsi vyskoci este viac 🙂 ale jasne, co sa nad tym budeme vzrusovat. ty hlavne zacinaj balit na dovčuuuu. juuj ale ti fajne 🙂 odides z tohto hnusneho pocasia do tepluuucka.