Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@karolina23 ten je kraaaaaaasny 🙂 len nevies ci ta cierna farba neblebne na slnku ? inak je krasny .. aj sikovny vyzera byt, ze ma vsetko co treba 🙂
@blela a preco sa s nimi uz nemaznas ? ci sa bojis aby na teba neskocili ? 😒 a no ja chodim s chlpatou navolnom takze tahanie neriesime, poslucha pekne 🙂 a na luke to nema zmysel aby bola zapnuta ... a za malo, ten nosic je podla mna super vec aj ked ides niekam a nevies ci sa tam da s kocikom 🙂
@wieruss aj ja som nad tym rozmyslala ale citala som ze je odolna proti slnku ta latka aj proti dazdu vsetky vyrobky od taka to tak maju tak hadam to tak bude a potom je aj cerveny na predaj taky isty dizajn len je cely cerveny tak ved uvidime ale znacka tako ma zatial oslovila kamoska ho ma a vravela ze aj vanicka je priestranna aj sportove casti sa jej velmi pacia tak hadam dobre vyberiem🙂)
@karolina23 jasneeee..ved koniec koncov aj nam povedali az v 5.mesiaci 😉 ja som prve pohyby pocitila v 18.tt takze je to podla mna uplne normalne 🙂
@karolina23 tak to je fajn vediet, ja som strasne nerozhodna co sa tyka kocikov ... teraz akurat obzeram Mikado http://www.e-kociky.sk/?572,aston ale neviem, ze aka farba by bola taka najlepsia aj pre chlapca aj dievcatko, kedze rozmyslame ze sa nechame prekvapit ... 🙂
@janka3591 fuuu tak to je super lebo mi kazdy vravel ze to mi creva robia ale ja som vedela ze to niesu creva ved to malinke sa hlasi ze mamka ja som v brusku a hlasim sa ti juchuuuu je to velmi krasny pocit 😉 😉 mm by chcel tiez citit ale ten si nato bude musiet pockat 😀
@weiruss nooo ten je krasny ma super dizajn peknucky je aj vo fialovo ciernej mas tam vela na vyber ale tak co ja viem aj cerveny je taky ze aj pre chlapca aj pre dievcatko ved aky ti padne do oka tak si kup a aj cenovo je celkom dostupny 😀 😀 😀
@karolina23 ved toto, ze tolko krasnych farieb az sa clovek nevie rozhodnut 😀 a tiez cena je ok... mm povedal, ze do tych 500 eur aby som sa vopchala, tak som celkom rada, ze mam tolko moznosti ze co ... ale napr. paci sa mi aj tento : http://www.e-kociky.sk/?537,danny-sport-prestig... vo farbe Gold 🙂
@weiruss nooo presne nevie sa clovek rozhodnut aj mne povedal ze do tych 500euri a tento mi tiez aj cenovo vyhovuje co som si vybrala tak hadam mozno aj o nieco zlacnie stale tam davaju zlavy tak uvidime , ten gold je pekny mne sa aj ten cerveny paci ale tak jeden ti udrie tak do oci ze ho budes chciet za kazdu cenu 😀 http://www.e-kociky.sk/?870,tako-captiva-old-mobil mne sa paci aj tento ma krasnu farbu a dobre vyzera len uz radsej kupim kocik aby bolo aj pre dievcatko aj pre chlapca aj pre dalsie babulky ak budeme mat teda ak neznicime kocik s prvym babatkom ale tak hadam nie🙂))))
@karolina23 jj aj ten druhy je krasny... 🙂 heh no ja tiez dufam, ze kocik vydrzi aj druhe dieta 😀 pripadne predam a kupime zas nieco ine 😀 😀
ahojte..len som nakukla, lebo vidim ze riesite kociky.. taka nostalgia ma chytila, ako sme my pred rokom takto spekulovali.. 😀 tak vam prajem dobry vyber a krasne tehulkovanie 🙂
@wieruss no presne tak lebo oni ked sa začnu tešiť dvaja akždy ma po 60kg a zavalia sa namna tak dovi dopo..mi bez voditka nemôžme chodiť lebo musiem prejst celu dedinu aby sme zašli an luku kde sa vyblaznia a pes je dost agresivny ked sa niekto kumne približi chodila som s nim an cvičak na obranu tak bez voditka nehrozi aj ked sice posluchne ale to miknutie a podobne no radšej to neriskujem 😉
baby no teda vy už kočikujete dobre dobre len dohodte nejake inšpirace budem mať s čoho vyberat zatim s každou suhlasim peknučke vyberate 😝
@wieruss: Veru, veru, aj keby som mala zbytocne peniaze 300 eur a viac by som veru do kocika neinvestovala. Ved baby bude aj tak chodit aj v aute, potom bude leto, nebude v nom chce lezat. Inak nad tym nosicom tiez uvazujem, nemame sice psika, ale zobrat babatko do lesa a tak, na to sa kocik moc nehodi 🙂.
@blela jaaaj tak to hej ... ked po tebe skacu to tazko 😒 ale tak snad casom zistia ze mas v brusku babo a budu brat ohlady 😵
@veronicka1901 jaaaj som vcera cely vecer snorila tie kociky a nasla som krasnu kombinaciu s vrabcekmi 😀 😀 ale este pokukam ze co a ako... hlavne asi pojdem kuknut ze ako vyzeraju tie kociky nazivo nech viem potom uz len farbu vybrat 🙂
Aké veci by som mala nakúpiť pre svoje dieťatko?
- kolíska, košík alebo detská postieľka s detským matracom a 3 prestieradlá, igelitová podložka do postieľky. Vankúšik a perinku nemusíte zo začiatku kupovať, bábätko by malo spať na rovnom.
- kočík (najlepšie troj-kombinácia s nafukovacími a vpredu otočnými kolieskami, štvorkolesový), detská autosedačka pre váhu 0-13 kg, takzvané vajíčko (najlacnejšie v Poľsku)
- plienky (20 látkových a na začiatok 2-4 balenia jednorazových)
- prebaľovacia podložka alebo prebaľovací pult (najlepšie oboje)
- detské vlhčené obrúsky (Softino-Lidl)
- masť na zadoček (Sudocrem-lekáreň)
- zhruba 6-8 „bodýčok“ so spodným zapínaním, na zimu s dlhým rukávom
- 6-8 ks dupačiek alebo overalov
- 2 svetríky alebo kabátiky
- 6-8 párov ponožiek
- 1-2 rukavičky (teplé na zimu, bavlnené na leto)
- 1-2 čapičky (teplé na zimu, bavlnené na leto)
- veľkosť oblečenia pre prvé 2-3 mesiace je 54-56
- spací vak alebo zavinovačka
- na zimu teplý fusak do kočíka a do autosedačky, detskú deku
- na kúpanie 2 žinky, 2-3 osušky s kapucňou, 3 uteráky
- vanička na kúpanie, podložka do vaničky, teplomer do vody (netreba ak je 4v1 digitány čelový), mäkkú kefku na vlásky, vatové tyčinky na čistenie ušiek - (pre deti!)
- kozmetika – detské mydlo, olejček na telo (najlepšie olivový-lekáreň, iba suché miesta natrieť), lieh a štvorčeky s buničiny na ošetrenie pupčeka
- nožnice na nechty so zaguľatenými hrotmi alebo detské štikacie klieštiky, odsávačka hlienov (najlepšie na vysávač-lekáreň)
- prací prášok a aviváž na pranie detskej bielizne
- teplomer do zadočku (s mäkkým koncom alebo čelový-digitálny), detské lieky na zníženie teploty (čípky podľa váhy a veku bábätka-lekáreň) a do nošteka Libenar kvapky od 0 mes.- lekáreň
V Poľsku dostať postieľku s matracom, perinky, baldachýny so stojanom, návlečky, kočíky, fusaky, oblečenie, kolotoč nad postieľku, možno už aj prebaľovací pult i podložku a iné....
@nkaps prepac, ze som ti sem vpadla, len ma zaujal zoznam veci, ktore sa chystas kupit, alebo sa rozhodujes ci si kupit. Ak ti mozem poradit z vlastnej skusenosti, tak:
-kocik kupuj taky, pri ktorom uz predavaju aj autosedacku (vajicko). V polsku by som nekupovala
- latkove plienky ti stacia 10 (aj to je mozno vela)
-detske vlhcene obrusky (kupovala by som overene- dobru cenu maju aj babylove z DM sensitive, nivea baby, pampers)
- 6-8 dupaciek je velmi vela (nevynosis). Praktickejsie su take co sa skladaju z dvoch casti (ocenis pri castom prebalovani), cize pulovrik a nohavice (take teplakoidne). Stacia ti 4 ks
- ponozky 2 pary (viac nepotrebujes)
- rovnako rukavicky - stacia jedny (niekedy maju zimne overaly uz rukavicky k tomu)
- na kupanie - ziadna zinka (ale tepla voda a tvoje ruky),
- staci ti 1-2 detske osusky. uteraky sa kvalitou nelíšia od dospelých, takže dalsia zbytocna investicia
Ahojte..tak aj ja by som sa ku Vám rada pridala..termín mám 30.decembra
@sisaha ahojky kočík mám po malom a kupovali sme ho v Poľsku trojkombináciu s vajíčkom pripajaním na kočík som spokojná.... cena v SK 7800, látkových plienok mám asi 30 lebo malý s nimi spinkáva, a zvykla som ho na nich prebalovať, detské vlhčené obrúsky (Softino-Lidl) - som s nimi veľmi spokojná a stoja iba 23 Sk 72 ks, oblečenie kupovať nemusím, lebo mám veľa po malom a ešte mi aj sesternica dá... žinky som ani nekupovala ani nebudem a osušky mám 😉 toto mi prišlo mailom ja som tam len do zátvoriek doplnila moje skúsenosti a odporúčania... ale díky za rady 🙂
Dievcata, ponozticky treba, aj ked budem baby balit do zavinovacky? Treba dupacky a na to este ponozky, aby nebolo zimka? Som uplny novacik 🙂 .
@veronicka1901 ano, ja som tak davala, na dupacky este aj ponozky. Ponozky som davala aj ked som malej obliekla vacsie cislo dupaciek - prebytocnu latku som skryla do ponozky.. Tym padom som nekupovala vela najmensich veci, ale rovno som kupila ve. 62-68 a riesila takto, aby to dieta vynosilo co najdlhsie 😉
@sisaha: Tak to teda dakujem za radu a pridavam ponozky na zoznam 🙂. Davala si tensie alebo skor hrubsie?
@veronicka1901 zalezi ako mate doma teplo, babatko budes mat v decembri, takze asi skor hrubsie.. Ale ak zase kurite dost, tak stacia aj tensie. Mozno budes mat babo zavinute este aj v zavinovacke.. zalezi od vela faktorov. Kup si aj take aj take a uvidis 😉
@sisaha: Super, vdaka za rady 🙂.
baby, planujete pouzivat latkove plienky?
@karolina23 jeej, ty máš aký istý termín ako ja:D
no ja som velky fanda ponoziek ...takze ja isto aj do zavinovacky.vcera som akurat kupila novorodenecke zimne rukavicky ...skoro som uz zabudla ake je to malicke 🙂 a dokonca som urobila fajn ulovok....kupila som cumlikoveho maznacika v obchode ktory rusili za 1.80e a nie za povodnych 9.80e.... 🙂
@moli2008 jeeeeej to je nahodicka no super mozno budeme naraz rodit alebo jedna skôr a druha neskôr alebo opacne heeee sranda tusim je tu este jedna baba co ma taky isty termin v jednej teme som citala tusim🙂)))

inak ako som zatial pozerala tak cakate vsetky dievcatka to je krasne tema s dievcatkami alebo aj niekto bude mat chlapceka?????? aj ja som na pn ale len na urade na socialku nemam narok kedze som bola nezamestnana 2 roky zatial mi neprislo nic a myslim ani nepride kedze nepoberam ziadny prispevok akurat co mi urad plati zdravotku ale zato by hadam nechodili ci??? 😕