Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
Ahojte, ja sa tiez pripajam, prave dnes som bola na ultrazvuku aj v poradni a najprv sme mali termin podla menzesu 14.1., potom podla ultrazvuku 9.1. a dnes mi podla pohybov povedala ze 21.12.. Tak som zvedava. A z ultrazvuku mi dnes povedali ze to bude chlapec, tak sa tesiime🙂
Kocik uz mam kupeny s autosedackou aj fusak...tak uz len nejake tie vecicky nam treba 🙂
@nkaps: Ahojky, juj, skoda, ze ti neviem poradit, ona mala na to taky nejaky kruh a podla toho to urcovala. Neviem, ci sa to da zohnat na nete. Ja som pohyby citila uz v nejakom 17tyzdni, co je vraj u prveho babatka dost skoro, tak uvidime, ci to neboli len moje predstavy 😀.
@simi251 tak u teba je to nieco uplne ine, lebo ty uz mas skusenosti a vies co treba a co nie... ja nemam ani sajnu. len sledujem a citam co baby kupuju. takze potom sa ta budem pytat ked uz zacnem, ze co treba a ake velkosti atd 🙂
a este som sa chcela opytat aka je ta overena znacka kocika ktory chces?
Ahojte.Ja mám termín 6.12. 🙂 Pohyby cítim už nejaké 2-3 týždne(kopanie,vlnenie,vydúvanie).Je to moje prvé a asi dievčatko 🙂 Len mám trošku strach,lebo mám aj myom na maternici ☹ V piatok idem na kontrolu a uvidím čo nové..
@ivusiatko fuha to ake velke rozdiely medzi terminmy - to je prilis a podla pohybov ti to akoze lekarka posunula na skor? 😕 toto ziadny gynekolog nerobi... a hlavne kazda citi pohyby v inom case - niektore skor, ine neskor - to je skor taka fama, podla ktorej sa vyrata termin porodu... ja by som sa bala keby mi niekto povedal mesacny rozdiel v termine porodu 😕
@nikita308 tiez by som podla pohybov musela rodit veeeelmi skoro a ani prve nebolo podla pohybov porodene 😉
@ivusiatko ahojkaj, prepac , ale mne doktor povedal, ze termin sa stanovuje do 12tt podla utz , lebo dovtedy rastu vsetky babetka rovnako a potom je to uz individualne... teda termin podla pohybov by som ani nebrala do uvahy 😉 ved niekto zacne citit babo az v 23tt napr.to potom by mal podla tejto uvahy o pohyboch termin o napr. 3 tyzdne neskor ako podla MS 😕 ?
Ahojte babulky, môžem sa ku vám pridat? Tiež máme termín v decembri 28.12. ...čakáme dievčatko 🙂 ...no máme pocit, že to bude aj skôr, pretože malinka je o 1tt napred...ved sa nechame prekvapit 🙂 😉 Všetkým vam tu gratulujem k anjelikom a verim, že to dotiahneme do štastneho konca 😉
@wieruss Mojenko, ja som praáve včera bola u dr., čo ma tak začal hrozne boliet lavy bedrovy klb, dala mi len nejakú mastičku a vraj , ak to do 2tyždnov neprejde, tak ortopedia, no včera večer som mala take obrovske bolesti, som vyliezala z vane a , noha sa mi podlomila a rupla som na pradlovy kôš, kt. som dolamala, no sme vporiadku, len ten kôš to nerozchodi 😀 😎 Máš stále bolesti?
Babulky, kedy ste boli na 3D sone? My chodime na sono do MT a tam nam dr. povedal, že na 3D sono sa ku nim chodi medzi 25-28tt 😕 😖 ...v 20tt sme boli na sone pozerat organiky , vtedy sme sa aj dozvedeli, že budeme mat princezničku...všetko bolo vporiadku, len som teraz z toho nesvoja, lebo mam pocit, že vy už mate 3D davno za sebou ☹ 😔
@katy33 ahoj, ja som bola tiez na 3D v 20tt na morfologiu, cize vysetroval organiky. a ked sme chceli komerčné 3D aj s fotkami a videami na dvd-čku, tak povedal ze najlepsie je ist az v 24-25tt ked uz je babatko velke a je ho pekne vidno. aby ste z toho aj nieco mali, ked uz si platite. napr. u nas sa plati 69eur, cize dali si zalezat. ale aj tak sa mala este otacala tvarickou prec, lebo ma este kde. ale ukazala nam doktorka fotky z 30tt a tam kraaasne vidno tvaricku, lebo uz sa nema velmi kde schovat a je aj vacsie. my sme sa objednali aj na 30tt na prietoky a popytame si znovu aj fotku 🙂
takze neponahlaj sa, cim neskor, tym krajsie fotky budes mat 🙂
@katy33 na 3D idem zajtra - v 22tt - mam placentu v predu a teraz je dobra doba kvoli tomu, ze je este aj dost plodovej vody a babo sa lepsie pozera... neskor sa zmensuje priestor aj na vrtenie sa babatka, tak sa tazsie pozera... 25by som este chapala ale 28 uz sa mi zda vela... ono je to o tom, ze teraz je babatko menej obalene a vyzera take "vychudnute" a neskor vyzera "krasne gulato" a asi preto to chcu robit neskor... mne naopak povedali, ze radsej skor, pretoze potom nemusi byt vidiet...
@swanqueen
@mgk111 Dakujem, babulky, velmi pekne 🙂 Veru , ja sa objednám na ten cca 26tt, dufam, že sa nám malinka ukaže v plnej svojej krase 😉
@swanqueen Viem, že to stoji peniažky, tak , ako všetko ostatne, no za ten pocit a krásu to určite stoji, my tiež budeme platit za 3D cca 50,-vlastne platime každe sono, pretože chodime do car-u...ale myslim, že sa to neda peniazmi zaplatit - prekrásna pamiatka v podobe dvd a kopec fotiek a najmä ten pocit a zážitok, aký ma z toho mm 🙂 Od začiatku chodi so mnou na všetky utz, čiže vidi, ako malinka rastie a vždy je v siedmom nebi, ked vidi na utz, ako sa tam ten naš červiček trepoce 😀 My tiež pýtame foto, už ich máme celú kopu 😀 ...ale velmi si to vychutnavame, je to náš dlho očakávany, vytúžený anjelik 🙂 Pozerám, že aj vy budete mat princezničku 🙂 ...gratulujeme 😀 už ste sa aj zhodli na mene?
@katy33 no urcite ze to stoji za to, aj ked ja som malicku lutovala, lebo ked sme boli prvykrat, tak mi musela doktorka asi 20min buchat po bruchu aby sa malicka otocila a ona nie a nie sa otocit, isla som sa aj poprechadzat a potom sme to skusili zase,ale proste sa nam neotocila,tak sme museli odist a prist zase o dva dni. a potom zase to buchanie a buchanie po bruchu, ale nakoniec sa nam otocila,ale boli sme tam hodinu. tak podla mna to musi byt stresujuce pre dieta tolko s nim natriasat a rusit ho. ale co uz ked sme takí zvedaví a chceme ju vidiet 🙂 samozrejme, ze to je na nezaplatenie, lebo toto nikde nekupis 🙂
dakujem, ja tiez gratulujem k malinkej 🙂 chcela si dievcatko? mne to bolo jedno, ale viac som si priala dievcatko. no a meno vybral ocko, mne sa sice zo zaciatku nepacilo, ja som chcela Zara, ale on chce Simonku a len toto, cize uz som sa s tym aj zmierila pomaly 🙂 a vy???
ahojte, tak ja neviem ja sa v tom prt vyznam co a ako, povedala mi to takto tak uvidime, ze co z toho bude🙂 a kedy sa to narodi.
Ahojte,je tu nejaka holka s terminom 9.12?A nejaka kocka,ktora chce rodit bud v Trencine alebo na Myjave???Pisete niektore,ze uz o sto tristo🙂 nakupujete kociariky.My este nemame.Kazdy den si vyberiem iny.Teraz ficim na novom type Bexa Fashion Black.Uvidime,bodaj by to bol finalny vyber🙂))Oblecko uz viac menej mam,posledne kusky mi maju prist z MK,hlavne zimny overal.Preto sa Vas pytam,je treba aj fusak do autosedacky.A ked budem mat iba do kocika,nestaci mat v autosedacke overal a dieta prikryte dekou??Dilema!!Kozmetika by tiez bola,chyba este pre mna...Baby je fakt treba ten monitor dychu?A co hovorite na postielku Safari,orechovo-biele prevedenie?Dalej mame FP hojdalku a kolotoc,ale s tou hojdackou som neni moc spokojna.Do nasho bytu je to velke monstrum:( Uvazujete nad prebalovacim pultom,komdou s PP alebo len nad podlozkou?Mame maly byt,v mojom pripade musim setrit priestor ale podlaozka na postielku sa mi zda nestabilna :/ Ach jo,poradte 🙂
Diky a drzim Vam vsetkym palceky,nech sme hlavne vsetky zdrave aj babatka 🙂 PA 🙂
Nahodou tehulka z Ba-Dubravka? 🙂
@dadulka26 ahoj, my mame tremin 10.12, a asy pojdeme na antolsku do blavy...monitor dychu je ovela dolezitejsi, ako kolotoc nad postielkou..;)ved uz v porodnicu maju vsetky babetka monitor vo vozickoch, a mozes neskor aj kludne spavat, ze je mimi v poho, ved toho spanku na zaciatku aj tak nebude vela, tak si ho treba uzit...ja uz mam tiez kocik, concorda fusiona, kupila som aj fusak do sedacky, myslim ze je to istejsie,ze bude mimi v teple, ked nebude auto este v zime zohriate.A myslim, ze aj ked budes chodit na kontroly v zime, vajicko bude viac handy...ja si to vlastne este neviem realne predstavit, kedze moj syncek sa nam narodil v maji. a druhy pokladik bude zimne babo..;) a mam pripravene uz teraz, lebo coarz viac som uz komotnejsia a pri malom dietati mat dost malo casu, aby som to zhanala potom vsetko naraz. jo a zabudla som podotknut, ze mam vacsinu z druhej ruky, da sa usetit velmi vela penazi,lebo vecicky po mimi su v perfektnom stave...;)
@swanqueen Jajha, o tom buchani po brušku vieme tiež svoje, dr. naposledy, ked pozeral organiky, tak ju poprevracal, sem-tam nám prepol utz na 3D, aby sme aspon čo-to videli z malinkej a vtedy si všimol, že malinka otvára pusinku (hltala plod.vodu.), tak sa smial, že mu určite nadáva, čo s nou dovádza 😀
Nám bolo úplne jedno, čo to bude - prešli sme si svojim, než sme sa dopracovali k miminku, no moja ,,intuícia mi hovorila, že to bude na 100% chlapec, tak sme malinku ešte donedavna volali Dávidko a teraz je z toho Vikinka 😀 😝 Tiež vybral mm meno 😉 Simonka je krásne meno - i moja neterka sa tak volá 😉 Mám pocit, že sú tu poväčšine dievčatká 😀 ...máme prevahu 😝
@dadulka26 Moja, tak ako píšeadrianmama @adrianmama , s monitorom dychu by som ani len na sekundu nezaváhala, to bolo prvé, čo sme my vybavovali, ako som zostala tehotná...nespávala by som celé noci, i ked viem, že možnoi tak budem nesvoja, strach o dietatku budeme mat vždy. My nekupujeme klasický fusak, sú teraz fusaky, kt. sa používaju ako zavinovačky - zateplene, no nie je ich plny kočik a su vhodne aj do autosedačky-maju otvory na bezpeč.pásy 😉 O tej postielke uvažujeme i my, no ešte premýšlam nad postielkou so spúšt.bokom,je inak krásna 😉 Tiež som velmi chcela hojdačku, no nakoniec kupim asi len húpacie kresielko - dietatko tam dlhšie vydrží - kamaratkin malinky už bude mat 3 roky a stále ju taha za sebou, je to jeho najoblúbenejšie sedátko 🙂 My komodku s PP nebudeme kupovat, menili sme teraz obyv.izbu a ku nej sme objednali väčšiu a vyššiu komodu - dokúpim ku nej iba podložku a švagor mi urobí pod ňu dreveny podstavec, kt.sa bude dat uchytit odzadu na komodu 😉 Je super, že už máš pripravených dost vecičiek, to sa o mne povedat neda, stále si vravim, že je dost času a pritom to tak letí, snád to všetko postihame 🙂
Fúúúha, a ja že s výbavičkou mám ešte veľa času... Ako čítam, som asi najnezodpovednejšia 😒 Mám kúpené len hniezdo a baldachýn na postieľku. Aj chytám ošiale, no nebaví ma moc nakupovať, keďže ešte stále nevieme pohlavie. Neutrálne vecičky sú síce krásne, no pokiaľ by sme mali dievčatko, ružovou by som nešetrila 🙂 Čo sa týka vecí ako monitor dychu, prebaľovací pult, vanička, kočiar...atď - to mám zatiaľ len vyhliadnuté a uložené v obľúbených 😉 Väčšinu vecí budem určite kupovať tu, veď výber je nadštandartný a po obchodom sa mi vážne nechce "zgýňať" 🙂
ahojte tak ja si zosumarizovanie veci nechavam na buduci mesiac.teraz ideme este na dovolenku tak nakupujeme veci tam ale inak mam v plane sa hned potom do toho pustit.ja uz cely 9mes.budem v pd u rodicov a tam budem aj rodit tak doma uz chcem mat vsetko pripravene lebo nazad pridem uz aj s malym.na stastie nejake velke nakupy uz nemusim robit .uz len par bodyciek s dlhym rukavkom a fusak do autosedacky s odsavackou mlieka inak vsio 🙂
@ywulla urcite nie si najnezodpovednejsia, ja nemam kupene este vooobec ale voobec nic, ani jednu ponozku 🙂 nasi su totiz poverciví a stale sa im to zda skoro, aj rodina aj priatel. takze ja zacnem az v koncom septembra. aj tak prerabame byt a nemam to kde uskladnovat. a byt bude hotovy az koncom oktobra. takze LTT 🙂 ale povyberane co by som chcela uz mam. aj kocik uz viem aky chcem. cize len to ist kupit.
aahojte..tak teda tu sa už nakupuje a kuka po vecičkách a vybeve vo velkom babule dve ktore ste pisali že ešte nič nemate ja taktiež patrim kuvam takž esm etri ja nemam taktiež ani ponožtičku ani ni etak pre povery ale skrz vlastneho predsvedčenia že je ešte čas ale ked som sa tak včera skamaratkou nad tým zamylsela tak to ubiehaaaa ako voda a času je čim dalej menej tak musim aj aj niečo pokuka apson povyberat v prvom rade musiem poriešiť skrinu do spalne až potom možem začať nakupovať vecičky 🙂 tiež chem ku nej komoduz a poriešiť ju na prebalovaci mame šikovneho kamarata stolara čo urobi taku podložkuu pretože suhlaism svami zda sa mi to pevnejšie ako ta podložka na postielku..kočik som jeden omrkla taky jednoduchši len sa mi páči ten fialový ved ais som vam aj link davala davnejšie a neviem či by to bola farba aj pre chlapca kedže je možne že sa doktori pomýlili..
@katy33 vy ste boli v martine u mudr.Grochala?a smiem sa opýtať prečo len tak s valstnej vole alebo vas odporučil tvoj gynekolog..mi sme tam tiež boli v 20tt a povedal nam že to bud edievka a že je v poriadku čože presne ako si pisala zážitok na nezaplatenie 🙂
@swanqueen Môj mm tiež chcel chlapčeka, dokonca si bol istý - vraj vie, čo robil 😀 😕 a nakoniec šup ho babulka, ale teraz je preštastný, že bude dievonka 😉 Vás už teraz čaká sono až v tom 30tt - či pôjdete ešte skôr?
@blela Mojenko, nie, my sme boli v car-e Helios, tam budeme chodit až do posledného ultrazvuku 😉
Ahojte babule 🙂
@katy33 @swanqueen moj mm zas tvrdil, ze robil babulku, tak som si chlapca ani nepripustala a ked mi dok povedal, ze vidi pipik ma skoro vystrelo na tom lehatku ze neverim 😀
Inak my uz mame kupenu komodu aj kocik, sme si doviezli z BA ked sme boli teraz cez vikend na vylete 🙂 tiez uz par veciciek mame. Monitor dychu chcem urcite kupit, je to podla mna fajn vec, ale rozhodla som sa, ze chcem novy, kedze sesternica mi hovorila, ze pouzity uz nemusi byt taky citlivy ... Takisto mam vyhliadnute dalsie vecicky, ale snazim sa nekupovat lebo rodina a priatelia mi hovorili, ze by tiez radi nieco kupili tak som poskytla moznosti : hniezdo, kolotoc, hraciu deku a podobne 😀 😀 tak som zvedava a ked nie, korunky su odlozene, kupime si samy 🙂
@wieruss 😀 ...aj ja som tak šla na sono s istotou, že bude chlapčur a dr. oznamil, že tam vidi ,,kavove zrno,, 😀 Teraz premyšlam , čo urobit, pretože nám ma monitor požičat kamarát a teraz budem mat celkom obavy ☹ A aký ste vybrali kočik - farba,....Ja sa budem tiež už snažit pomalinky kupovat potrebne veci, sa bojim, ak by nahodou sa niečo prihodilo skôr, môj mm je stressman a neviem, čo by veru pokupil potom on 😀 Mojenko, nad odsavačkou si ešte nepremyšlala? Ja budem mat pravdepodobne problem normalne malinku kojit, tak odsvačku musim kupit, len neviem, či elekt., kt.je drahšia, al. uplne stači ručna...
no baby, toto som sa chcela aj ja opytat, na tu odsavacku, ci kupujete alebo nie? a ak ano,tak elektricku alebo rucnu? ten monitor dychu chcem urcite aj ja, ale neviem ktora znacka je najlepsia, poradte potom aky kupujete,lebo je ich viac a ja neviem ktory.
@katy33 no ja idem v utorok na glukozovy test a neviem ci mi spravi doktor aj poradnu, alebo nie. ked ano,tak on ma v ambulancii normalny usg a pri kazdej poradni mi robi. a na 3D ideme az v 30tt na prietoky. a vy?
juuj, mne inak to brucho zacalo riadne rast...ja v tychto horucavach uz ledva vladzem...doteraz som ani nevedela ze som tehu.
a ako je to u vas s priberanim??? ja som v 1.trimestri schudla 3kg, mala som 46kg, potom som sa naspat vratila na svoju povodnu vahu ktoru som mala pred tehu, cize 49kg a teraz mam uz 53kg, rano som sa vazila....a ja pritom vobec nejem vela, jem tak isto ako som jedla predtym, dokonca mozno aj menej, lebo nevladzem, ako keby som uz mala zmensenu kapacitu zaludka🙂 ako ste na tom vy s vahou?
@swanqueen Fuuuu, aspon budeš mat ten gluk.test za sebou 😉 Ja mam teraz poradnu 13.9. a dr. vravela, že už vtedy ma pošle na cukor 😕 🙄 a na 3D ideme 19.9. - máme povolene prviest si so sebou dalšie dve osoby, chcem vziat mamu, nech i ona vidi svoje vnúčatko - mala by som byt vtedy nejaky 26tt...tak snad bude malinku pekne vidiet 😉 Ty si ešte o kolko predo mnou s tt a teraz sa ti brušinko vyhuplo, mne sa hrozne vyrašilo za tieto posledne dni 😕 A sváhou som to mala presne ako ty, prve mesiace som schudla, potom nabrala na svoju vahu 57kg a teraz máme 62kg, čiže 5kilečiek navyše 🙂 😉 ...a to ich bude ešte určite dobre viac 😀 😝 A ty že 53kg, ved na tebe musi len bruško trčat 😀 Ja som zo začiatku hrozne jedla,ale naozaj, že hrozne...a teraz už jem menšie porcie, ale častejšie, lebo sa mi do žaludka už tolko zaraz nevmesti 😀 ...určite je to spôsobene tym, ako sa nam tam bambulky roztahuju, tak nam aj tlačia kade-tade 😉 Ozaj a nad postielkou si premyšlala - aby mala spuštaci bok, al. netreba? 😕

@simi251
@nkaps baby ja sa neriadim podľa prvých pohybov vôbec, lebo ak by som sa riadila, tak by som porodila už v 7. mesiaci... ja som strašne chudá, placentu mám vzadu a prvé pohyby som cítila veľmi skoro...