Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@nikita308 ahojte ... ja som uz pribrala 20 kg ..a snazim sa to drzat v norme ale nejako mi to vobec nejde ... uz som ako mali slon .... doktor mi vravel ze ked priberem nad 20kg tak to moze byt ryziko .... tak neviem co mam robit .... vsak uz ani nejem skoro :(
@balaziovatinka woooow, tak to dosť ste pribrali.... 😨 nadomnou sa doktor pozastavuje, že rýchlo naberám... ale to kvôli tomu, že dlho dlho nič a zrazu taký nárast a vraj to nerobí dobre organizmu... zatiaľ sa cítim v pohode... až na to, že už sa mi ťažko sedí, leží, stojí... všetko musím striedať a v robote si ľahnúť nemôžem... musím to ešte nejako vydržať... ja mám skôr všetko v brušku...
@nikita308 ... tak to vam zavidim ... neviem co mam robit ☹ uz ani nejedavam a zakazdim ked idem do poradne tak mam o 4kg viac ... tak dufam ze teraz ked pojdem v 32tt tak to bude lepsie .... niekedy mam pocit ze mam jedno babo v brusku a dhuhe nosim v zadku 🙂
Niekedy rozmyslam ci to nema suvis s tym ze som mala zvysenu funkciu stitnej zlazy ... ale dufam ze nie ...
@balaziovatinka no aj to je dosť možné... ale tak každá priberáme inak... pre mňa je to hrozný nezvyk, hlavne keď niečo robím a už mi bruško prekáža, už nie som taká obratná ako prv... ale nevadí, vydržíme, hlavne nech sú bábätka zdravé... 😵
Mate pravdu .... nejako to vydrzime .... hlavne nech su zdrave 🙂 Uz sa velmi tesime na maleho drobca 🙂
@balaziovatinka my budeme mať po 12-tich rokoch, tak sa aj teším, aj mám obavy trošku... 😉 ale snáď to zvládneme...
@nikita308 Tak držim palce 🙂 ja budem mat prve tak som zvedava ako to zvladneme 🙂
@balaziovatinka nebojte sa, zvládnete... ono sa človek do toho dostane, len tie počiatočné obavy.. keď som mala prvé, tak som sa nad tým tak nezamýšľala, lebo som bola mladá a sprostá a nevedela som, čo ma všetko čaká... 😀 😀 😀 ale už sa každopádne teším, bude to také oživenie v rodine... 😉
... este ze som aj ja " mlada a hlupa " 😀 😀 😀 troska mam obavy ale tolko zien to zvladlo ,nie ? 😖
ja mám tiež trochu obavy,že aké to bude ,predsa dcéra má už 14 ,už si to nepamätám,dúfam,že sa hned do toho dostanem a zvyknem si hlavne rýchlo na to vstávanie,lebo dúfam,že ked porodím začnem konečne normálne spať ,teda ako sa bude dať ,lebo odkedy som tehotná trpím strašnou nespavosťou
vika34 Ahoj...no zdá sa mi že mame toho dost spoločného....čakáme bábatko obe po tak dlhom odstupe detí a nemôžeme spávať....🙂obavy mám aj ja a veľké ako to všetko zvládnem,či budem mať dostatok nervou zase na to,predsa sa človek už na výchovu pozerá trošku inak ako ked som mala 25....ale zase po druhej stránke sa utešujem tým,že mi bude mať kto pomôcť kedže mám dve velké slečny doma....aspioň sa čo to priučia popri surodencovi....xixi
@vika34
@jedna_iva nebojte dievčatá zvládneme to... ja som tiež od bratov mladšia o 13 a 14 rokov a povedala som si kedysi, že v živote ja medzi deťmi nebudem mať taký veľký vekový rozdiel... no a skoro to aj vyšlo... ja som v podstate vyrastala ako jedináčik... ale vtedy bola iná doba... a navyše ja mám dievča, tak presne ako písala @jedna_iva, trošku sa spolieham aj na to, že mi dcéra pomôže... 😉
@balaziovatinka mladý človek si to tak všetko nepripúšťa a ešte (nehovorím že úplne) ale sčasti neuvedomuje tú zodpovednosť... ale ono to príde už v tej pôrodnici... 🙂
@cecil36 ahojkaj, my cakame tiez v decembri 🙂 inak mozem sa opytat preco mas naplanovanu sekciu? ja sa toho strasne bojim, ze sa maly neotoci a nepojde prirodzene 😅 inak nohy / ruky puchnu aj mne a ruky az tak ze trpnu a potom bolia ako cert 😠 znama my odporucila vobec nesolit ak su vysledky ok, tak to skusam, ale po jednom dni by som asi vela chcela, ze nejaky vysledok vidiet ...
@nikita308
ja som tiež nechcela mať taký vekový rozdiel ,max.6 rokov ,začali sme na druhom dieťati pracovať ,ked mala 4 a osud to tak chcel ,že už bude mať 14 😀 .
Snád pomôže aj ked by som nechcela ,aby bola z môjho materstva znechutená,budem sa snažiť ju využívať iba v najnutnejších prípadoch,pochybujem,že pôjde s malým von ,aj ked sa pýtala asi 5 razy či ju pustím kočíkovať,myslím,že ani tých 5 razy čo sa na to pýtala,nebude chcieť ísť, 😀,hned po prvom raze zistí,že je to nuda 🙂
@jedna_iva
a ty prečo nespíš? JA Odkedy som tehotrná,strašne mi klepe nohami,nevydržím v posteli ,niekedy ani sedieť ,nie to ešte ležať,dnes som teda náhodou spala cca 4 hodiny v kuse ,to sa mi nestalo už pár mesiacov
Ja mám trochu obavy aj z toho ,že predsa už nemám ani 20,ani30 ,myslím,že z tejto témy som víťazkou o najstaršiu tehuľku,ale hádam sa do toho nejak dostanem,a budem si vedieť pomôcť ,hklavne nech sa už poriadne vyspím .
Babi ja som ako slon ,priberám každy tt o jedno kilo už mám 18 kg navyše a stále to stúpa 😕
to preto ,že nemnôžem spať a vyžieram kuchyňu,bože to sa bude strašne ťažko zhadzovať
@wieruss ahojky 🙂 Ja mam sekciu z viacerych dovodov. Pri prvej dcere som mala komplikovany porod, neotvarala som sa a malu museli nakniec ozivovat. Potom sme sa dlllho snazili o babo a podarilo sa az po 3 ivf. A navyse mam nizko polozenu placentu. Tak sa viaceri dr. zhodli, ze CR by bol lepsi. Myslim, ze aj ja som mu viac naklonena po skusenostiach s prvym porodom. Ten strach o mimco je po nom doslova panicky 😠 A ty mas sekciu kvoli comu? Inak aj ja teraz skoro vobec nesolim, ale tiez len par dni, tak uvidim co to spravi 😉
@cecil36 jaj tak to potom ano , uz chapem, len v pase mas uvedeneho len drobceka co cakas, tak ma nenapadlo, ze mas este dalsie dieta 😉 a ja nemam naplanovy cr, praveze som pisala, ze sa bojim aby som ho nemala 😅 lebo vsetci okolo mna same cr, az taky strach na mna ... a zas verim, ze ked mas zle skusenosti s prirodzenym tak psychicky je to len lepsie, ked to mas takto ... inak mozem sa opytat ake si mala komplikacie pri prvom babetku ?
Ahojte tehulky, maly mi zaspinkal, jupiiiiii 🙂
@nikita308 To s nohavicami chapem, mam kamosku, co je taka mensia a tiez ma problem, aspon mala, teraz je to uz asi lepsie, asi je viac veci XS.
@cecil36 Aj my sme o tyzden vacsi a tiez pradepodobne pojdeme na CR, kedze aj prvy tak isiel a navyse chrustik je nozickami dole. Ale ja som rada, ja mam s tym dobre skusenosti. 😉
@wieruss Neboj, ono sa este do porodu urcite otoci a aj keby si mala CR, nie je to nic hrozne, naopak, ak je planovany, usetris si dlhe hodiny bolesti. Ber to tak, ze bude ako ma byt, v konecnom dosledku bude dolezite len to, ze uz mas svoje babatenko pri sebe a to stoji za vsetko 🙂
@flowerfairy dakujem, citim sa lepsie 😉 a ono ked mas planovany cr tak ti ho robia kedy si ty vyberes ci kedy ti to vyberu oni, alebo ti ho spravia na TP ? 🙂 inak nemala si problemy potom, resp. vecsie bolesti ?
ahojte 🙂 aj ja budem mat asi opat cisarak ale vobec mi to nevadi.ja som mala aj pri prvom a uplne v pohode.vecer sa maly narodil a rano o 10h som uz behala sama.je to na kazdej mamicke ako rychlo sa vzchopi.ale babo je velmi dobry hnaci motor. 🙂
babenky aj mne dneska doktor odporučil cisársky... a dvakrát som neni z toho nadšená... 😒
@wieruss Mne vybrali oni datum, asi tak tyzden pred terminom. Problemy som nastastie ziadne nemala, hojilo sa to dobre. Jasne, ze ta jazva chvilu boli, ale zase co si budeme hovorit, niektore baby si po normalnom porode aj mesiac nevedia sadnut a o wc ani nehovorim. Ja v tom case uz som ani nevedela, ze som nejaky cisarak mala. Takze aj jedno aj druhe ma svoje vyhody a nevyhody. Je to velmi individualne.
@dualcore Paaani, to si dobra, ze si tak rychlo behala 🙂 Ja som mala cisarak rano a az na druhy den poobede som vstala a to niezeby som nechcla, ale jednoducho sa nedalo, odpadavala som. Som zvedava, ako to bude tentoraz. Jedine toho sa bojim, ze vraj druhy krat sa to hoji horsie. Vraj... 😒
@cecil36 Este si sa pytala na puchnutie noh, no mne nejakym zazrakom zatial nepuchnu. A to pri prvom babatku som ich mala ako slonie labky, cela som bola opuchnuta. Ale to zas nebolo zle, lebo po porode som sa hned sfukla o vyse 10 kg, ked som odpuchla. Teraz sa obavam, ze tie nabrate kila niesu ziadne opuchy ale poctive sadielko 🙂 Mozno aj preto mi nepuchnu, ze teraz si picham injekcie na riedenie krvi, lebo mam nejaku miernu formu trombofilie 😝
@wieruss jaaaaaj ja tam nemam moju pubisku zapisanu, ani som si to neuvedomila 😀 Dufam ta tymto mojim opisom nevystrasim, ale ber to tak, ze toto su skor vynimky 😉 Pri dcere som bola uz dva tyzdne po termine a nic, tak ma zobrali do nemocky a pichali mi injekcie. Zas nic. Tak som dostala tabletku od spodu a odisla voda a prisli kontrakcie. Stale som sa neotvarala a bolesti boli fakt riadne. Tak dve flase oxytocinu. Kontrakcie brutal a otvaranie len slabucke. Tam niekde mi mali spravit cisara, ale asi v ramci setrenia ma nechali tak. 24 hodin po odteceni vody som sa konecne ako tak otvorila a malu mohli vybrat. Ale nedychala, tak ju museli ozivovat. Nastastie som mala stastie na super pediatra- pluciara a tomu sa ju podarilo zachranit. A potom putovala pre istotu do inkubatora. No, po tomto radsej volim ten CR, lebo mam paniku. A dnes som sa dozvedela, ze k mojim diagnozkam pribudla este jedna- tehu cukrovka 😠
@flowerfairy no aj na mne bude sadielka 😀 Ozaj, mala si po prvom CR nejake velke bolesti. Neviem na co sa mam pripravit... i ked viem, ze kazda z nas to ma ine 😉
@flowerfairy no ja som to zvladala v pohode maly sa narodil vecer o 18.13 a druhy den o 6som zacala skusat sedenie a o 10 som uz behala sama.ale doktor vravel ze vraj vela urobilo to ze som odmietka infuzie od bolesti.je fakt ze v noci ked mi prestal ucinkovat spinal som mala bolesti riadne ale to po par hodinkach preslo a potom sa uz dalo v pohode. dufam ze aj pri druhom ak skoncim na cisaraku co mi hrozi to nebude o nic horsie.

@flowerfairy ako sa to vezme... napr. s oblečením mám problémy, topy, tričká ani tak nie, ale nohavice kúpiť na mňa je doslova umenie...
@cecil36 ja som si dala urobiť komplet vyšetrenia a doktor mi povedal, že môžem byť rada, že to mám taký metabolizmus...