Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
ahojte, u mna to bolo podobne, po sekcii sa mlieko pustilo asi az na 3 den, dovtedy sme sa ucili prisat co tiez vobec neslo,tie prve dni ho prikrmovali sestricky ,ale len UM, potom mi este manzel kupil klobuciky a maly prisiel nato jak treba cickovat, ale to bol pernamentne na cicke a furt zaspaval, stale som ho musela budit nech papa lebo on sa len napil predneho mlieka a zachrapal a ked som ho uz isla polozit do postelky tak zacal revat. po 2 mesiacoch uz som myslela, ze to vzdam a skusila som mu dat bez klobuka a perfekne sa prisal, a tiez to kojenie trvalo 2,5 roka 😀
nikita308 tak to verím,že pri prerabke sa to inak ani neda..nezavidím teda ten bordel..ale ved hadam to všetko postíhatea maličké bude mať všetko včas....a čo ste prerabali???
vika34 ..a doktorky si sa nepýtala na tie nohy??oni by to mali vedieť...hádam po porode sa to napraví a aj malinke bude brať ohlad a nechá ťa vybúvať....xixi kedy máš presne teramín???
@nathy77 mne sa laktacia rozbehla prirodzene a bez problemov.kedze ja som si kontrakcie odzila skoro az do konca a az potom pristupili k cr.tak sa mi hormony spustili prirodzene a nemuseli mi davat nic na spustenie mlieka ako sa to robi pri planovanom cr. takze opat to zalazi asi od toho ako to bude u teba prebiehat. A inak vitaj medzi nami 😉
@dualcore Dakujem krasne 🙂 aj za uvitanie aj za infošky 🙂 Ja tiez sama zo seba nechapem, pretoze v nasej celej rodine nikto taketo velke detuse nerodil a ani ziadne vitaminy neberiem. No jednoducho sa to zariadilo akosi samo 🙂 Ved ked som porodila syna ani samotny primar nechapal,ako som bola hned rano "v relativnej pohode". Chodil okolo mna akoby som bola star 🙂 A to okrem vahy, maly isiel von uplnou rotaciou a k tomu sme este mali uzol na pupocnej snure, jedno stastie bolo, ze snura bola dlha... No co som mala problemy to bolo s tlakom nevedeli mi ho vobec namerat taky som ho mala nizky. Nizky tlak nie je prekazkou pri cisarskom, neviete niekto?? 😖
@flowerfairy Ahoj no spontanne ale to sme nikto netusili ze to bude az take velike akurat moj manzel tipoval ze to bude 5kilove, ja som si z neho utahovala a nakoniec to bola sväta pravda 🙂 A mala si uplnu anestezu alebo spinalku??
Ahojte baby. Chcela by som sa opytat ci aj vam tvrdne brusko, lebo mne ano a mam z toho strabch ze babo nieje v poriadku.
pekna relacia o dojčeni- a je v nej spomenuta aj ta laktacia po cr
@yuyka28 ...no neviem,quajacuran tehotné nemajú užívať podľa príbalového letáku..snáď má doktorka dobré skúsenosti.. http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-...
@woman04 guajacuran tehotne mozu...aj mne to davali v nemocke ked som mala krce a pomohlo mi to 😉
pardom ze som vam tu tak nakukla a zareagovala len som chcela ze je to v poriadku 😉
@solinkarka nie co si aspon si ma ukludnila, lebo som nachvilu zapochybovala o mojej doktorke 😅
vika34 ..odpiť z piva???..))) ja akurát viem že čierne pivo pomáha na tvorbu mlieka,ale nie že ukludnuje nohy....))))
@jedna_iva my bývame u svokrovcov, na poschodí a prerábame celé poschodie... momentálne kúpeľňu, tú komplet celú, ostatné miestnosti, to sú už len také prkotinky (podlahy, maľovka, nábytok meníme a tak)... ale som sa rozhodla, že od budúceho piatku zostanem doma, lebo cítim, že keď chodím do roboty, doma už nič neporobím a keď som doma celý deň, občas si oddýchnem na 10 minút a fungujem v pohode ďalej... 🙂
@nathy77 Tak to je sranda, ze to zistili az tak neskoro, ze je take velke.
Mala som spinalku, takze som bola pri tom a hned mi dali maleho pomojkat (v ramci moznosti), este kym ma zasivali. 🙂
@yuyka28 ..ja liek nepoznám, len som reagovala,lebo ak je v príbalovom letáku,že sa nesmie,je to pre mňa dosť smerodajné..do liečby doktorky by som nekafrala,len ja som typ,ktorý si všetko overuje,kým niečo prehltne 🙂
@monika288 Obcasne tvrdnutie bruska je uplne ale uplne normalne. Ma to snad kazda druha tehulka co som vypozorovala v sukromnej teme decembroviek. O babatko sa vobec nemusis bat. Dolezite je aby si sa neotvarala a aby nebol zkrateny krcok. Zajtra na poradni to spomen doktorovi a on dobre popozera co treba. A predpokladam ze ti predpise Magnezium. Ak je uz nahodou krcok nejako poznaceny, asi ti predpise aj ine lieeky. Ale neboj sa. Predpokladam ze ti netvrdne v pravidelnych intervaloch a viac ako 20 x denne. A ani bolest necitis pri tom?
Mne tvrdlo niekedy v juli, pri rychlej chodzi aebo pri prudkom pohybe, potom som dostala MagneB6, brala som ho asi mesiac, teraz ho beriem len ked si spomeniem 🙂 🙂 a brucho tvrdne len zriedkavo.
Inak niekedy mi tvrdlo aj od tesnejsich nohavic ak ma tlacili na pase. Vtedy som nosila este normalne rifle, nie tie tehotenske. Odkedy noosim tehotenske, prestalo to.
nikita308 ...vôbec sa necítiš unavená??vladzeš??ja ked viacej periem alebo niečo robím ,tak večer ma strašne bolí brucho...možno aj zato že ja mám rozikové tehotenstvo,lebo sa mi skracuje krčok a som otvorená na jeden prst...tiež by som chcela toho viacej porobiť,ale bojím sa....tak som si uz aspoň vecičky dala doporiadku...zajtra idem na poradnu tak som zvedava co mi povie,lebo stale mi bruško tvrdne....
@dulkagabulka dakujem, pozriem 🙂

@nathy77 tak klobúk dolu pred tvojimi pôrodmi... 😨 no veru aj mňa by tá laktácia po cisárskom zaujímala... pri malej som problémy s kojením nemala, ale teraz keď to tu čítam, tak sa normálne obávam... 😒 asi by som nemala tak často chodiť na net... 😖