icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

mgk111
21. sep 2011

@flowerfairy pupocna snura v brusku aj keby bola omotana okolo krku babatku neublizi - babatko cez nu nedycha, takze sa nemoze udusit 😉 nadychne sa az ked je na svete a lekar by aj tak nemohol nic robit, keby taketo daco zistil na utz akurat by bola mamicka vystrasena az do konca...

flowerfairy
21. sep 2011

@mgk111 Dakujem, to vies, ja si robim horor uz zo vsetkeho a este ked tu citam vselijake pripady, co sa stali, tak mi vlasy dupkom stavaju. Jedna mamicka, ktoru poznam z konika napriklad prisla o babo v 39tt. Asi by som mala menej citat 😀 Ale na druhej strane ste ma tu velakrat aj ukludnili 🙂

marianne
22. sep 2011

Eliem, mam podobny nazor ako ty. Sono babatka by som si nenechala robit na kazdej poradni. Vyskumy este nemusia potvrdit nic ohladom nevhodnosti pre babatko, to vsak neznamena ze sa teraz budeme na neho pozerat na kazdej poradni. Ja si myslim, ze casty ultrazvuk nie je dobry a obmedzila by som ho len na nutne vysetrenie. Skor by som vyzadovala od lekara, aby mi skontroloval krcok, pretoze ak by si sa predcasne otvarala, mohol by hrozit predcasny porod.

minuska8882
22. sep 2011

... no paráda.. cukor v poriadku...už nikdy nechcem piť tu hnusnú sladkú žbrndu! 😉

minuska8882
22. sep 2011

@flowerfairy ahoj ty si prišla o bábätko?... aj my... pred 2 rokmi... a môžem vedieť čo sa stalo?

monika288
22. sep 2011

Ahojte baby. Chcem sa opytat, mohla by som si urobit harmancekovy kupel neuskodi to babatku.

flowerfairy
22. sep 2011

@minuska8882 Fuuuuj, tu hnusnu zbrndu mi ani nepripominaj. Prave som citala, ze v Amerike piju velmi sladku limonadu a dokonca s citronom, aby to nebolo take hnusne. Sa niekto ma 🙂

My sme prisli o babatko v 11tt, missed abortion, prestalo mu bit srdiecko, bolo to uz viac ako tyzden, ked som isla na sono. Hrozny pocit, ze som o tom vobec nevedela, ziadne krvacanie, bolesti, nic. Potom zistili, ze mam nejaku miernu trombofiliu. Vraj prave toto v kombinacii s virozou sposobilo, ze som potratila. Ani by ma to nenapadlo, lebo prve tehotenstvo som mala bezproblemove. Tak teraz si picham injekcie na riedenie krvi, strasne sa tesime na maleho cloviecika, len ten zly pocit ostava. Ono sa to povie, ze to bolo len na zaciatku a tak, ale kto nezazil nepochopi. A co sa stalo tebe?

A co sa tyka harmancekoveho kupela, to by babatku nemalo uskodit, ale to si len ja myslim.

adrianmama
22. sep 2011

maminky decembrovky, tak mne teraz doki povedal, ze nasa mala ma uz 1700 gr, co je pomerne vela na to, v akom tyzdni som, a aj napisal do knizky ze vaha dietatka je o tri tyzdne viac , ako mam tydzne podla menstruacie.....navyse je mala otocena chrbatikom k lonu, cize este stale nie je hlavickou dole....ako to mate vy? mate uz babetka hlavickou dole?...trosku ma naplnil obavami, aby bolo vsetko ok....

monka9999
22. sep 2011

@adrianmama ja som bola včera a maly sa mi den pred poradnou otočil hlavou dolu.do vtedy som ho mala priečne dolu.važi1kg.termin mam17decembra.ale doktor mi povedal že to sa lubi točit aj do36tyždna.tak by som ešte nestresovala.ešte nerodiš. 😉

monka9999
22. sep 2011

@minuska8882 ja som na tom bola včera.dala som si do toho citron.doktor mi to poradil.dalo sa to vypit. 😉

simi251
22. sep 2011

@adrianmama Moje babatko bolo uz na UTZ v 23 tt dolu hlavou, potom ked som bola na dalsej poradni v 26 tt stale bolo dolu hlavou ale doktorka povedala ze aj tak ma este 2 mesiace aby si naslo konecnu polohu. Takze neboj sa, este sa ti moze otocit. Poloha sa kontrluje tusim az okolo 34 tyzdna, nie? A pisali tu mamicky niektore, ze sa otocilo az tyzden pred porodom. 🙂

dulkagabulka
22. sep 2011

@flowerfairy no....s tym vaginalnym vyšetrenim a či je to nutne- to je otazne...

priatelka šla rodit do Anglicka a bola ako JEDINA zo všetkych tehotnych žien /asi 30 ich tam bolo/, čo sa stretli v porodnom dome na predporodnej priprave, počas tehotenstva vaginalne vyšetrovana
dalšia priatelka porodila tu , na slovensku dvojčata a sama z vlastnej vole počas celeho tehotenstva odmietala vaginalne vyšetrenia, absolvovala iba 3 ultrazvuky...podotykam ,že deti porodila v 40 tt spontanne a radostne

dalšia zo žien, ktore poznam a ktore neabsolvovali počas tehotenstva vaginalne vyšetrenia je tato žena
http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...

v ktorej krajine sa ešte vyšetruje na každej poradni vaginalne? je tu niekto zo zahraničia, kto by mi vedel povedat,ako je to inde?

viem, že v niektorych krajinach od toho už ustupili- vyšetrovanim je zvyšene riziko infekcie- a čo sa krčka tyka, nič sa tym nevyrieši

čo sa tyka otočenia babatka, ešte ma čas- to chce klud 🙂

nikita308
22. sep 2011

@adrianmama ahoj, presne tak ako tu píšu niektoré dievčatá, bábätko sa ti môže otočiť dolu hlavičkou aj týždeň pred pôrodom... kamarátka mala urobené aj predoperačné vyšetrenia, bo maličkú mala priečne a tiež sa jej otočila týždeň pred pôrodom a rodila normálne... ja som mala bábätko priečne, dnes na poradni už bolo dolu hlávkou, ale ešte mi povedal, že sa môže otočiť... no a váhu máte peknú... my vážime 1200g... 😉

minuska8882
22. sep 2011

@flowerfairy nám zomrelo v 37tt... vážil 2.30 kg a meral 49 cm... abrupcia placenty... s tým že malý sa zadusil krvou lebo ho už neoživili... bolo neskoro...preto ten strach.. že čím vyššie tým horšie...

adrianmama
22. sep 2011

dakujem za podporu, teda jeho konstatovanim sa nebudem moc trapit.... 🙂

simi251
22. sep 2011

@adrianmama Nie zatial sa tym urcite netrap. 😉

adrianmama
22. sep 2011

@simi251 tak uz len v klude a v pphode a zdravi mimi donosit do decembra....a idem pozerat po nejakej dule, ked ta EPI nie je bohvieco 🙂

nikita308
23. sep 2011

@adrianmama veru buď len v kľude a pohode... ja viem, že budem rodiť cisárskym, ale som v pohode zatiaľ, lebo dúfam, že pôrod príde aspoň o týždeň skôr a bude bezproblémový a rýchly... som možno optimistka, ale už som to raz tak zažila, tak dúfam, že aj tentoraz to tak bude... 😉

dulkagabulka
23. sep 2011

@minuska8882 držim palce, aby si už držala zdrave babatko 🙂

minuska8882
23. sep 2011

@dulkagabulka no ďakujem, už sa neviem dočkať... aby to bolo !

flowerfairy
23. sep 2011

@minuska8882 Moja zlata, to je strasne, je mi to velmi luto. ☹ To bude nieco podobne, ako ta znama, co som pisala, ze prisla o babo v 39tt. Ani si neviem predstavit, co si musela prezivat. Clovek ma taky falosny pocit kludu, ze v takom neskorom stadiu aj keby doslo k predcasnemu porodu, tak babatko prezije, ale vobec to tak nie je. Strasne ti drzim palce, aby to tentokrat bolo vsetko v poriadku. A urcite bude! O chvilu tu uz budeme debatovat o novorodencoch 🙂

flowerfairy
23. sep 2011

@dulkagabulka No, teda ja sa do vaginalneho vysetrenia nijako nehrniem, to asi nikto! Tiez by som bola najradsej, keby som to nemusela absolvovat vobec. 😀
Lenze to vsetko, co pises je len v pripade idealneho bezproblemoveho tehotenstva. Ale co tie baby, ktorym prave vaginalnym vysetrenim zistili, ze sa otvaraju a len vdaka tomu vedeli, ze maju po zvysok tehotenstva lezat s nohami hore, aby predisli predcasnemu porodu a co ja viem co este. Alebo co rozne zapaly, infekcie, streptokoky (co spomina aj autorka clanku)? Ja som napriklad pri prvom tehotenstve mala infekciu a nevedela som o tom, az doktorka to zistila. Taketo veci mozu ohrozit babatko, ked su neliecene, ci nie?
Jasne, ze bolo najlepsie, ked nase pra pra babky nechodili na ziadne vysetrenia, ked to na nich prislo, tak proste porodili a poobede uz okopavali zemiaky s babatkom na chrbte. Ale bolo aj bezne, ze jednoducho o dieta prisli, alebo zomreli pri porode, comu sa dnes da zabranit. Nehovoriac o tom, ze dnes je v nas a v nasom prostredi ovela viac rizikovych faktorov, ktore vtedy neboli. 😖
Nemysli si, som "vsemi deseti" za co najmenej lekarskych zasahov a vysetreni, ale ja mam obavy (mozno je to tym potratom), takze sa radsej dam vysetrit, aj ked je mi to neprijemne, ako by som potom mala lutovat.

minuska8882
23. sep 2011

@flowerfairy no ďakujem.. no začiatky boli ťažké, ale tak manžel mi vo všetkom pomáhal .. tak sa teraz tešíme...

dulkagabulka
23. sep 2011

@flowerfairy
a čo si mysliš, že ženy v Anglicku a pod. ,ktore nie su vyšetrovane vaginalne všetky potracaju deti? Prečitaj si prosim doktora Odenta, ako to riešil on....
mysliš, že MUDr v tych ostatnych krajinach si možu dovolit taaak strašne riskovat so životmi tych žien? myslim že nie...zrejme maju aj vedecke dokazy na to, že rutinne vaginalne vyšetrenia v tehotentve su škodlive...porod totižto nezačina maternica ani krčok- porod začina dietatko

a na tvoju otazku ohladom žien s vyloženymi nohami odpovedam, že su ženy, ktore ležali s vyloženymi nohami a aj tak potratili, su ženy, ktore chodili par tyždnov i mesiacov otvorene na vela cm a neporodili...su ženy, ktore chodili s odtekajucou vodou od 28tt a porodili dieta donosene v 36tt- nie všetko je tak, ako sa zda

a čo ak sa tie streptokoky a ine nozokomialne nakazy dostanu žene do vaginy prave pri vyšetreni?...tu vobec neide o to,či to je matke prijemne,alebo neprijemne..tu ide o posledne vedecke dokazy...
su ženy, ktore sa radšej nedaju vyšetrit, ako by potom mali lutovat

🙂 🙂 🙂

alenka600
23. sep 2011

@dulkagabulka Ahoj, pytala si sa, ci ma niekto skusenost zo zahranicia. Ja to neviem porovnat, lebo som prvy raz tehotna a nikdy som na SR nic podobne neabsolvovala, ale vsak Ty si mozno z toho zoberies info, ktoru potrebujes.
Chodim k lekarovi do Francuzska, strstnutia mame raz za 4-5 tyzdnov, morfologicky ultrazvuk mi robil az v 27mom tyzdni a teraz ma aj prvy raz vaginalne vysetril - resp. mi iba urobil vaginalny ultrazvuk, zistil ze sa neotvaram a to je vsetko.
Celkove som si to predstavovala inac, moja segra mala totiz tazke tehotenstvo, takze som mala podobne ocakavania aj ja. Zda sa mi, ze tu o mna poriadne ani nikto nezakopne, pokial nemam problem, tak ma tu nikto neriesi. A aj som si povedala, ze to je asi dobre, som strasne stastna, ze mam dobre tehotenstvo, zatil nulove problemy a teda naco sa mam pripravovat na katastroficke scenare? raz do mesiaca mi zoberu krv, lebo nie som imunna voci toxo, raz za 5 tyzdnov pokecam s gyndosom, tento tyzden som bola prvy raz na stretnuti s niecim ako porodna asistentka - mam sa sama rozhodnut, ci chcem dalsie stretnutia. Aha a test na tehotensku cukrovku mi povedali - ze ak sa mi bude zdat ze vela priberam, tak sa mam objednat.
Takze neviem, ci som zodpovedala Tvoju otazku, tolko k mojim skusenostiam 🙂

dulkagabulka
23. sep 2011

@alenka600 Ali, dakujem velmi pekne 🙂

simi251
23. sep 2011

@alenka600
@dulkagabulka Tak aj ja som vo FR. A vaginalne vysetrenia absolvujem kazdy mesiac. Ak kratucke asi 1 minutove sono ale brusne. Len pozrie akciu srdiecka. Odbery na toxo kazdy mesiac, moc kazdy mesiac a dnes glykemicky test lebo doktorke sa zdalo vela prirastok na vahe 10 kg. Tak pre istotu ma poslala na test. Ked som sa postazovala na bolesti krizov, uz som mala vytlaceny recept na 1O sedeni s fyzioterapeutom. Ked som povedala ze mam farebny vytok, ihned robila odbery. Akykolvek problem...hned to riesi. Magnezium a zelezo mi odporuca brat aj ako prevenciu.

Toto nepisem preto, ze by som chcela posudzovat, ze ci vsetko robi moja doktorka dobre alebo nie. Pisem len preto, aby bolo jasne ze aj vo FR su rozni lekari s roznymi metodami. Tak ako Alenka pise ze sa jej zda ze tu vo FR nic neriesia, tak moja doktorka je presny opak.

alenka600
23. sep 2011

@simi251 @dulkagabulka juj tak to je super s tym fyzioterapeutom! Mne na tie bolesti dal magnezium. A vcera mi lekar trosku zdvihol adrenalin, lebo ked sa ho moj manzel pytal, ci budem velmi unavena koncom tehotenstva, tak lekar odpovedal - ale ved zeny su na to stvorene......takze urcite je to aj o lekarovi. nechcem zovseobecnovat, preto som napisala, ze nedokazem to porovnat - prve tehotestvo.
Ako vravim, kedze je dieta v poriadku, tak som rada, ze mi da kazdy pokoj s vysetreniami a ked si nie som niecim ista, tak napisem napr. simi251, ci je to dobre, ci to ma byt tak, ci inak vo Francuzsku 🙂 (touto cestou dakujem 🙂))
Ale keby som mala problem, tak asi by som to az tak radostne a s lahkostou nebrala....

simi251
23. sep 2011

@alenka600 Neboj sa, popisme, vymenime skusenosti. 🙂 Aj ked sme kazda na druhom konci FR. 😀

A teraz si sledovana gynekologom? Ci generalistom?

alenka600
23. sep 2011

@simi251 Gynekologom, generalistu ani nemam. Vidis, co mail, to novinka pre mna 🙂)))