Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@nikita308 to poznám, ja som doma uz vyse troch rokov s malym a ti poviem, ze mi to uz riadne lezie na mozog. Tiez dost vela rozmyslam. 😒
A vies co? Nerozmyslaj a uzivaj si volno, kym sa narodi babatenko 🙂
@flowerfairy no ja som doma len 1 týždeň... 😀 ale to si človek zvykne, zrazu som zostala sama, navyknutá na kolektív... to chce len čas... musím niečo porábať, aby som zbytočne nemyslela na hovadinky a čakám, kým príde dcéra zo školy a manžel z roboty... už to je potom lepšie... 😉
jej baby, ja som doma uz 4 mesiace a ostava mi este mesiac na marodke a potom materska...tak sa tesim ze nebudem musiet aspon tie vychadzky dodrziavat- to je to najhorsie co moze byt 😠 aspon pre tehotne ktore mozu normalne chodit a predsa su casovo obmedzivane
@julinkaaa11 Moja rec, tiez uz ratam dni, kedy mi skonci pn a pojdem na matersku. Hrozne je to s tymi vychadzkami ☹ Ale uz len mesiac a pol 😉
@nikita308 Jasne, ze si zvyknes a o chvilu sa uz nudit nebudes 🙂 A teraz mozes ist do mesta na nakupy alebo nieco take. 😀 Ja som iny pripad, uz som doma dlho, ale na zaciatku som sa tesila, ze nebudem musiet rano vstavat a ist do roboty 🙂
@flowerfairy Ja ráno vstávam tak isto ako keď idem do práce, lebo zasa musím vychystať dcéru do školy... 😉 akurát že si viac fyzicky odpočiniem... síce ja som robila v kancli, fyzicky som sa nenarobila, ale nemusím po toľkých schodoch chodiť ako v robote... 😀
Ahojte dievcata 🙂 pardon maminky a buduce maminky 🙂
pisem sem prvykrat termin mame zatial stanoveny na 22.12.2011 ale myslim ze to bude aj skor...
baby z Ba viete odporucit nejakeho dobreho porodnika ? chcem ist rodit na Antolsku ale nemam vybraneho doktora a radsej by som si nejakeho zazmluvnila....
Inak stale chodim do prace chcem to potiahnut este do konca oktobra, peniazky sa zidu mne sa oplati viac chodit do prace ako byt PN a na materskej predsa budem aj tak dlho cize sa tesim ze mozem byt v praci 😉
Ahojte, chcela by som sa opytat - som v 28 tyzdni, resp. v 27.t ako hovori moj lekar, pribrala som cca 8 kil, mozno trosku viac. Asi 2 dni ma "tlaci brucho" alebo neviem ako to popisat 😒 To zamena je take ako keby tazsie, dost napnute, tazsie sa mi dycha lebo mi tlaci na pluca predpokladam neviem si najst polohu na sedenie. Mate to niekto? Co s tym? Dakujem za rady
Ahojte baby, tak ja se k vam pridam, jestli muzu, termin mame 5. 12. 🙂 Nekdo jdete rodit na Kramare? Ja jdu tam.
Ahojte maminy cakatelky. my mame termin akurat na silvestra. No dufam, ze sa to trosicku posunie (ci uz na januar alebo skorsi december) velmi nerada by som prave tento cas travila v porodnici. Pribrali sme zatial 9 kil ale problem ktory ma trapi su moje slabiny. Hlavne v noci, ked idem na WC tak ma tak strasne bolia, ze niekedy si myslim ze na to vecko ani nedorazim. Nevie mi niektora z vas poradit nieco nato? Doktorka mi povedala, ze je to normalne a bolo hotovo. Niekde som citala, ze je na to dobre plavanie, len neviem ci je plavanie v tomto termine mozne. Ako ste na tom vy?
@gregina ahoj, ja som decembrovka 2010. Rodila som na silvestra o 23:10. Pre problemy s placentou ma museli tesne pred polnocou uspať a prebrala som sa v novom roku. Bola som rada že som bola ešte na Vianoce doma s rodinou. Ale nech sa už narodí kedykoľvek, hlavne nech je zdravučké.
jáj baby nebolia vás rebrá?... mňa strašne a hlavne ľavá strana... neviete z čoho?
@flowerfairy baby, ja som tiez na pn a lekar mi dal vychadzky neobmezdene...ze aj take je mozne 🙂
ahojte mamičky čakateľky, som tu nová a rada by som sa pridalala k vám, lebo aj ja som decembrová. Som na PN od druhého mesiaca a celkom mi to vyhovovalo, lebo na začiatku som bývala príšerne unavená a za tých pár mesiacov mi neboli ani raz na kontrole. 😀
Keďže čakáme prvé bábätko, nemôžem hovoriť z vlastnej skúsenosti, ale mňa zas bolia zospodu pravé rebrá , a čo som čítala, tak dieťatko zatiaľ vystupuje hore a tlačí na orgány a posúva ich smerom nahor, neboj, posledný meiac by malo dieťatko zostúpiť dole a malo by to povoliť, aspoň toľko z literatúry 🙂 , necháme sa prakvapiť. 😅
@gregina vôbec žiadne a som v pohode - našťastie 🙂
ani keď sme boli na dovči pri mori, ani teraz v bazéne v chlórovej - ale zase na tú plaváreň chodí máličko ľudí, tak je to iné ako na nejakom preľudnenom kupku v lete - to by som neskúšala (a ani prírodné jazerá, ale veď na tie je už aj tak zima 🙂 )
ahojte maminy, vcera sme boli na UTZ v 30.tyzdni, chcem sa spytat, ci aj vam hovorili vahu babatka...my mame okolo 1950 g, no zda sa mi to privela 😕
@yuyka28 ahoj, my sme malo 1750, a doki mi aj napisal do knizky, ze vahu ma dieta o tri tyzdne starsie..;)
ahojte maminy decembrovky.....rada by som sa spytala na ockovanie proti TBC...Od noveho roka je zevraj zrusene toto povinne ocovanie, ja som este nenasla nic potvrdzujuce.....ale chcem sa spytat, ci davate svoji mimi napriek tomu este v decembri zaockovavat.....ja skor nie, len sa obavam nepochopeniu lekarov, alebo mozno to uz budu brat uplne navolno..... 😒
@dendusa Paaaani aj ja chceeeeeem 🙂 Ale uz to vydrzim, uz len mesiac a budem aj ja "neobmedzena" na materskej 😀
@lowike To plavanie ti zavidim, ja som cele leto trpela, strasne som chcela ist, hlavne kvoli malemu, lebo chudak nebol na kupalisku toho roku vobec. Pytala som sa na to doktorky, lebo ma aj dost boli chrbat a klby, ale ona povedala, ze mozem plavat - v cistej vode. A taka je akurat tak vo vani 😀 ale uz sa nam to krati, to uz vydrzime cokolne, nie? 🙂
@adrianmama Dobre vediet, ze to zrusilil....No neviem, ja ho asi dam. My sme nastastie pri prvom nikdy nemali ziadne reakcie na ockovanie a snad to niecomu pomoze.... 😒
@adrianmama akurat pozeram do knizky, tak ja tam mam vahu babatka na 32+3 😅 asi musim obmedzit sladke lebo sa to na nas lepi 😀
@yuyka28 ja neviem ci to bude sladkostami, lebo ja som ich obmedzila uplne na minimum, ale tento tyzden som sa uz spustila.....mozno teraz narastli viac a tieto posledne mesiace uz nebudu priberat az tak rychlo... 🙂 teda v to dufam, nerada by som rodila 5 kilove mimi...staci tak cca 3,5 kg plus minus........ja som sa dokiho pytala, ci mam nieco obmedzit alebo ci mam nieco robit, ked je take velke, ale povedal, aby som sa neznepokojovala, ze je vsetko OK....tak mu proste musim verit 🙂 a to som zatial pribrala len 9 kg, ale je pravda, ze po prvom som stihla nabrat 7 kg navyse, ako som mala pre porodom, ale to bolo zavinene, ze som nesportovala a iba sa napchavala, aby som mala dobre mliecko... 🙂 takze som uz v prvom mesiaci vyzerala na treti mesiac, a vsetci sa cuduju, ze rodime v decembri....ale co, v poho.. 🙂

@flowerfairy no len my prerábame a je to všetko také o držku, síce sa moc nestresujem, to iba včera začala som nad tým rozmýšľať... 😀 zostala som doma, nechodím už do roboty, tak rozmýšľam a niekedy to nie je dobré... 😀 😀 😀