icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

yuyka28
6. okt 2011

@monka9999 ahoj, nie nohy v pohode, mna len dost zacal bolievat chrbat, neviem si predstavit sediet teraz v praci, esteze som na PN...no mame rovnaky termin porodu a tiez to bude chlapec 🙂 uz chystas vybavicku?

yuyka28
6. okt 2011

@adrianmama na jednej stranke o tehotenstve som nasla ze babatko je v norme v 30.tyzdni ked ma od 950 g do 2300 g...takze tam spadame 🙂 ja som pribrala tiez okolo 9kg zatial

monka9999
6. okt 2011

@yuyka28 v podstate mi chyba už len odsavačka na soplik a termoska.a ta mala krabička na dudlik.neviem si predstavit ako by som chodila pred vianocami po obchodoch a niečo zhanala.všetci budu nahanat darčeky.a ked už teraz nemožem chodit tak čo potom.boli sme v tesku tatinko si s našim prvym synom vybrali flašku na mlieko na čaj dudlik.tesko ma super vložky do porodnice.tesko značka a su lacne.niečo cez euro.doma sa to nepokazi tak už mam.aj balik plienok do6kg teskove zelene.mam ich oskušane tak som ich rovno zobrala.postielku mi stači zložit prvy decembrovy tyžden.to už zvladnu aj bezomna.keby som nebola doma.takže mam ten zaklad určite. 😀 len mu ešte nachystam potom čo mi ma doniest pre maleho do porodnice ked pojdu pre mna.aby tu nestresoval.vezme a pojde.na chlapa sa nerada spolieham.a vysvetlovat po telefone čo ma zobrat.no radšej nie.a ty maš nachystane?!

alenka600
6. okt 2011

@monka9999 @yuyka28
Ja som sice nejake dva tyzdne za vami, ale u nas nie je ziaden obchod a vsade musim ist autom a uz ma tlaci brucho aj ked soferujem, takze som tento tyzden urobila prve vianocne nakupy - mozno t znie sialene, ale odmietam zhanat nieco v strese, ja som darceky vzdy zacala riesit uz koncom oktobra a koncom novembra som mala nakupene a potom som si len uzivala predvianocny cas. A teraz to plati duplom. No co ja viem, dokedy budem moct pohodlne soferovat?

silusik
6. okt 2011

@yuyka28 Ahojky, my sme boli v 28.tt na ultrazvuku a máme takých 1500g 🙂

dualcore
6. okt 2011

ahojte tehulky🙂 tak ja uz tiez koncim s pripravami a buduci tyzden mam poradnu tak som zvedava ako mi drobec podrastol a zmuznel 🙂 ale kopance dava fakt riadne silne!

yuyka28
6. okt 2011

@monka9999 ja sa chystam zacat kompletizovat vybavu o tyzden- ked mi pridu peniazky 😀 vela veci mame po prvom, ale zistujem ze toho chcem este vela, co som nemala pri prvom, napr. vahu na vazenie babatka, anatomicku podlozku, novy fusak- snivam o lodgeri 😀 a tiez novy kocik...neviem ci si budeme moct vsetko dovolit, ako naschval mame teraz necakane vydavky na servis auta, pokazila sa nam sprcha.. 😢

mirkaolle
6. okt 2011

nepotrebujete náhodou niektorá kočík? ... Bratislava

monka9999
6. okt 2011

@yuyka28 ja som kupila to čo potrebujem.vaha je u mna zbitočnost.ved mam aj digitalnu kuchinsku a j osobnu digi a podložky no zbitočne vydavky.za chvilu ti to bude na figu.kočik mam po prvom.takže ani to nekupujem.tie moderne robia take krpate tak do pol roka.hlavne že su take drahe.mne stačilo ked som pokupila ten zaklad a kolke prachy som minula.strašne.tam 10tam 20 a ked som to zratala no hrozne. 😢

monka9999
6. okt 2011

@alenka600 no a to ja ani nešoferujem.tiež musim ist prevšetko autom.tak sme kupili v tesku skoro všetko čo som potrebovala naraz.aj tak to musim kupit tak čo.darčeky neviem kedy začnem riešit.najradšej by som sa na to tento rok vybodla.ved budeme mat živy.stači mu dat mašlu. 😉

monka9999
6. okt 2011

@dualcore no aj moj.normalne mu možem nad postielku dat malu loptu namiesto kolotoča.ja mam poradnu19oktobra.to ho chce pomerat,pozriet no ved uvidim.

alenka600
6. okt 2011

@monka9999 😎 😀 🙂

adrianmama
6. okt 2011

tak som dnes zacala kompletizovat veci do porodnice, a keby som mala peniaze, tak nakupim uz aj ja vianocne darceky...zial, nejake peniaze dostanem az zaciatkom decembra, tak neviem, ako poriesim, lebo cez internet nakupovat v decembri bude asy dost o hubu.... 🙂 uz teraz musim chodit polkrokmi, a pomaly, tak si myslim, ze uz koncom novembra, sa mi uz ani nebude chciet medzi tie davy do nakupnych centier.... 🙂 vianoce budu asy skor skromnejsie.

dualcore
6. okt 2011

@monka9999 no veru fajn napad s tou loptou🙂 mna caka poradna13.10.Dnes mi syn dostal nadchu a do vecera sme mali teplotu 39.2 ☹ chuda male cely horel a len stale chcel lezat pri mne a aby som ho drzala za srdiecko.teraz uz na stastie spinka anjelik.hadam bude kludna noc.

monka9999
7. okt 2011

@dualcore aby si to od neho nedostala!je to nebespečne.nemaš zavarene čierne maliny lesne?su vyborne od teploty.a možno by ich zjedol.aj sa citronom potieraju dlane,ale to odskušane nemam.maly mi nebyva vobec chory.za minuly rok nevymeškal ani hodinu.trocha nadcha ked je zima ale nič hrozne.s to ho najskor naparujem nad kamilkami ked je bez teploty.to potom vyleži daky acilpirin ajeto.samozrejme keby mal horučky tak ideme lekarovi.naštastie.je zdravy. 😉

dualcore
7. okt 2011

@monka9999 no paradox je ze mne korinko tiez nebyva a teraz ako naschval.opat mu vyletela teplota ☹ veru maliny nemam a zo sliviek som naposledy urobila kolac.sice bol vyborny ale teraz by sa mi zisli. 🙂

monka9999
7. okt 2011

@dualcore slivky som ešte nedavala.zatial sme skušali len maliny. 😉

leeaa8
7. okt 2011

ahojte maminky cakatelky,

ja som v 31tom tyzdni, a v 30t. mal nas drobcek 1350g a lekarka mi povedala, ze je to akurat na dany tyzden. Myslim si, ze je to u kazdeho individualne. termin mame 8.12.2011, pekny datum, hned mesiac po mojich narodeninach. Straaasne sa tesime s manzelom
[url=http://ticker.kiga.sk/][img]http://ticker.kiga.sk/tickers/yw5qnyndt2d4f0qy.png[/img][/url]

Inak, mate niektore skusenosti, s poverami, ze ak sa mamicka udrie a ma modrinu na zadku ako ja, tak ju bude mat i dietatko, myslim si ze to nie je pravda, ale skuste mi nieco o tom napisat. Dakujem

a prajem vsetkym kraasne tehulkovanie

nikita308
7. okt 2011

@dualcore ak môžem poradiť na tú horúčku, tak tým citrónom treba potierať zápästia alebo dávať studené obklady skríža (pravá ruka - ľavá noha a opačne)... ale dúfam, že už aj tak máte po horúčke a už ste o.k. 🙂

slniecko2011
7. okt 2011

@leeaa8
ahoj 🙂 ako citam asi mas pravdu s tymi kilami lebo nase babo malo v 30tt+3..1850 gramov cize podstatne viac a to termin mam 2.12. no predpokladam ze to bude aj skor 🙂
co sa tyka tych povier tak manzel je cudzinec a v jeho krajine je povera taka ze ked je zena tehotna a ma na nieco strasne chut a nakoniec to jedlo nema(nezje) tak tam kde sa na tele prave dotkne tam sa babu na tele vytvori tzv. ohen (dufam ze vies co myslim) taka ta cervena skvrna ktora nezmizne alebo sa vytvori pygmentovi fliak...tak ale su to len povery

flowerfairy
7. okt 2011

@leeaa8 Toto poznam, ja som sa pri prvom tehotenstve popalila zehlickou a tiez mi hovorili, ze maly bude mat na tom istom mieste skvrnu a hadaj co 🙂 Jasne, ze nema. Takze su to asi fakt povery.

Podla toho, co tu citam, som velmi zvedava, ake mame miery my, ale my ideme na ultrazvuk az o tyzden 🙂 Asi je z neho uz riadny chlapisko, podla tych kopancov 😉

Prajem vsetkym krasny tehulkovsky vikendik 🙂

julinkaaa11
7. okt 2011

@leeaa8 nasa mala v 30 tt mala 1385g. takze podobne a termin mam 3.12. ...ale vraj baby su mensie ako chalani. Asi na tom nieco bude 🙂 no hlavne ze su drobcekovia zdravi...
ja tiez na povery neverim 😉
aj ja zelam pekny vikendik 🙂 😉

leeaa8
7. okt 2011

Dakujem Vam za odpovede a pekny vikendik i ked uprsany 😢
http://ticker.kiga.sk/tickers/yw5qnyndt2d4f0qy.png

blela
9. okt 2011

no k tým kilam aj mi sme boli v poradni v piatok a boli sme 30ttplus6 a vahu 2200g doki sa dosmial že to bude mala buchta ale je to ok nevadi to bud budeme večši alebo sa posunie termin ale doki sa skor piklana k velkosti termin mi neposunula taka akurat vaha je 1900g až 2000g takže to mame len o kusok a podla tabuliek je to norma tak nemam stresovat a tak podobne 😉 a kopance už citim menej via cmenej pohyby a krutenie sa vytlačanie že preto že už ma menej miesta..chistame s aj na nejaku výbavičku pokupiť len nam skrina chýba a stolar si dava na čas 😠

monka9999
10. okt 2011

@slniecko2011 ak bude mat ružu treba na to hned priložit placentu!mala by tu krv vytiahnut.ale to bude asi len povera.ja mam horšiu otazku.mala som špinenie a potom slabe krvacanie.ked som s tym bola u lekara,povedal že som ok.ale už som to mala znova.z čoho to je?

monka9999
10. okt 2011

@flowerfairy ja idem 19oktobra na merania.nato kolko som pribrala možem aj rodit. 😀 som zvedava aky bude velky.

monka9999
10. okt 2011

@leeaa8 my mame tiež pekny termin.tento maly ma byt 17decembra,moj muž je 17.7.ja som 16.3 a moj prvy syn je 16.4.takže by sme mali rovnake dni. 😀

leeaa8
10. okt 2011

@monka9999 tak to mate pekne, drzim prsty nech to vsetko dobre dopadne :D 😉

flowerfairy
10. okt 2011

@monka9999 Ja takisto, pri prvom som s takouto vahou uz rodila 😀 Aj brusisko mi dajak narastlo za posledne 2 tyzdne.... 🙂 Ja idem v piatok na morfologicky utz, tak potom dam vediet, aky obrovsky je bubulko 😉
Drzim palceky, aby to spinenie preslo, nech ste v poriadku. Ale ked si doktor mysli, ze je to v pohode, tak urcite je 😉

gabriellka
11. okt 2011

ahojte, veľmi sem nechodím, resp.iba čítam a málo prispievam. ale potrebovala by som radu. som rozmýšľala ako pôjdeme z pôrodnice. ja som fusak do autosedačky nekupovala. a teraz mám dilemu. oblečiem malej iba overal, prikryjem dekou a dám do vajíčka??? alebo mi má manžel priniesť celú vaničku a dať malú do fusaka a prikryť dekou? a ak ju dám do fusaka treba jej obliecť ešte aj overal? nemohla som v noci spať, tak som rozmýšľala 😀 😀