Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@zuzlik_12 my sme chceli vediet čo to bude ,lebo sme mali doma chlapca.a ked mi povedal že aj to druhe je chlapec,tak som to rozdychavala celu cestu domoy a plakala do večera.aj prve som chcela dievča.ale nech.už sme sa s tym zmierili,len je to zdrave a nech ho nemusim porodit na chodniku.lebo podla toho čo hovoria v spravach tak tam asi rodit budem.ak povedia že som rizikova pacientka.
@zuzlik_12 v decembri nebudu fungovat všetky porodnice,lebo dali vypovede.a konkretne trnava kam mam ist bude brat len pacientky pacientky bez komplikacii a nebudu robit sekcie.pozri si na nete včerajšie televizne noviny.markizu.no hlavne že odrodia ciganky.aby neboli diskriminovane.normalne mi je s toho zle.len či by si to dovolili povedat ciganke že ju neodrodia.ved by im cigany hubu rozbili.
no kuknem.ja idem do Žiliny a dúfam, že tam sa takéto niečo diať nebude 😖
@monka9999 no u nas v kosiciach viem ktori lekari na gynekologii dali vypovede a ktori nie, takze ja sa toho az tak neobavam, aj anesteziologa mam vybrateho, lebo moj priatel je doktor, takze to su jeho kamarati, takze ja toto az tak neriesim, o vsetko sa stara on. ale je to fakt hrozne, keby aj u nas dali vsetci vypovede, tak potom neviem..
@lienocka1212 😎 A nakoniec som dnes pre zmenu zmakla aj tie joga cvicenia - no nechcem tvrdit ze som cvicila jogu, len som si z knihy o tehotenskej joge vybrala nejake cvicenia, co sa mi zdali, ze ma prijemne natiahnu a skusala som podla fotiek trosku. Takze uz mam dva dni nejaku disciplinu, drzim sama sebe palce, nech to takto ide dalej.
@swanqueen , nooo, bolo to uff, ale teraz už v pohodičke. mená už máme a teraz keď sa všetci pýtajú čo to bude, tak že vuau že fakt nevieme.a samozrejme som si vypočula nééékonečne veľa povedačiek, ty máš okrúhle bruško, to bude dievča, alebo že mi neberie z krásy, to bude chlapecc.......atď .....ale má to svoje super čaro, že budeme obaja čakať do poslednej chvíľočky a tešiť sa. a keď sa rozprávame s manželom, tak vždy podpichuje že jasné,,,chlapisko a ja že jasnéé,,dievča ale fakt neviem 🙂 a potom sa dokúpi určite aj niečo ružové alebo modré..xi.
Neskutocna unava na mna prichadza, snad je to tym pocasim, clovek, aby cely den prespal :(
@zuzlik_12 no urcite to musi mat svoje caro nevediet to 🙂 ale neriad sa povedačkami, to nezistis. ja mam brucho kazdy vravi ako chlapcenske, uzke, priberam len cisto do bruska a tak isto kazdy tvrdi ze absolutne som nezoskaredela, ze praveze ako mi to pristane. a pritom cakame dievku. teda dufam ze nebude ziadne prekvapko,lebo ja mam kooomplet vsetko ruzove, okrem kociara 🙂
@janka3591 tak pobrala som vsetky mozne obtiahnute veci co som mala doma a mala si pravdu, naozaj to vyzera dobre na tych fotkach - aspon co mi ukazovala, dufam, ze budu coskoro 🙂 Inak pozeram, ze mas rovnaky termin ako ja ... vsetko u Vas v pohodicke ? 😉
@monika288 ja som naliata vodou uz vyse mesiaca, ale nevadi vsak je jasne, ze ako tehu nebudem vyzerat ked necakam baby a naopak 😀 a nemas tu fotecky, som ze sa idem kuk a nemas albumik ziaden ... ci este nemate ? 😉
@marthiana Aj moja kamoska rodila v 35tt, ale vsetko bolo super o 5 dni boli doma, maly bol od zaciatku nadherny, ani nebol chuducky, krasne zdrave donosene babatko.
CS je cervikalne skore, doktor ti to pise do tehotenskeho preukazu, nejak zlozito sa to vypocitava, ale znamena to v podstate, ci sa uz otvaras a ako sa ti meni krcok maternice. Ja mam 3-4, co je uplne v pohode na tento tyzden, ale bojim sa, stale mam take pobolievanie ako pri mrche, kadejake pichanie ani magnezium mi nepomaha.
@wieruss jj..1. 12. 🙂 zatial vsetko v najlepsom poriadku, velmi sa tesime na malinkeho, len aby nas mal kro odrodit ☹ toho sa trosku bojim, ze ako to vlastne bude a to mam uz dohodnuteho aj porodnika aj anesteziologicku ☹ a obaja povedali, ze oni sami nevedia, ze co bude, tak teraz cakame tyzden co tyzden, co sa bude diat a ci sa niekto neumudri 😉
som rada, ze fotenie dopadlo v pohodicke 🙂 budete mat krasnu pamiatku 😉
pred chvilkou mal nas krpcek stikutku, to bolo zlate 🙂
@alenka600 alenka 600 gratulujem potesila si ma 🙂
@lucylla ahoj aj nase babenko a hlabne ked si dam jablcko alebo nieco kyselsie 🙂
@lienocka1212 🙂 , ano, tak je to predsa z jedla? som sa nevedela dopatrat z coho to byva 🙂 , lebo nas maly ju ma v poslednej dobe skoro kazdy den...
@lucylla mame rovnaky termin!moj ešte štikutku nemal.zato kope až strah.mam taku strašnu kyselinu v žaludku že už neviem čo by som si na to dala.ešte si nezistovala kto ta odrodi?ja musim zistit ktory doktori dali v TT vypovede.aby ma vobec zobrali.budu tam brat len bezproblemove pacientky a žiadne cisarske.ja som od maja na rizikovom.som zvedava čo mi povedia.kolko sa ti podarilo pribrat?v 32tyždni mal maly 6cm stehennu kost.tebe nahodou nemerali?nemam to s kym porovnat.povedal mi doktor že to je na dany tyžden aj moc. 😅
@monka9999 ahoj 🙂 , no ja len dufam, ze nebudem prenasat, chcela by som byt na sviatky doma....ani ja som nevedela, najskor, ze ma stikutku, citila som to ako slabe pravidelne stuchania, a potom ze je to stikutka 🙂 ..., no a kyselina, ani mi nevrav, uz som tu pisala, ze niekedy mam pocit, ze sa povraciam, mne trochu pomaha mlieko...
Zatial som si nezistovla, ale tiez mam z tych doktorov hlavu v smutku, no dufam, ze sa to ukludni dovtedy, ale neviem ☹ , myslim , ze nas nemozu nechat len tak, to by si nikto nezobral na zodpovednost...., ja som zatial ok, v utorok idem do poradne, uvidim co mi povie tam....
Maly mal naposledy v 30tt+3 1645g, ze je o dva tyzdne vacsi 😅 , odvtedy som nebola, som zvedava kolko bude mat, ked sa narodi 😀 ...., no a ja som pribrala zatial 14 kg, a to sa celkom hybem, mam pocit, ze priberam uz len ked sa na jedlo pozriem 🙂 , a ty?
Musime verit, ze sa to tymi nemocnicami volako vyriesi a nestresovat sa..., aj ked ma to dost nastvalo.
@monika288 no to som zvedava , potom sa nezabudni ozvat 🙂 ja som tiez zvedava ze kedy budu tie nase, hlavne som chcela mat aspon jednu taku schopnu kde sme aj s mm aj chlpatou do knizky ako spomienku 😵
@monka9999 neboj nic, bude to ok... a vyvolavat zbytocne nebudu, to by si nezobrali na svedomie keby sa nahodou nieco pritrafilo.... nakoniec to isto vyriesia a umudria sa 😉
@lucylla ja som nabrala 15kg.ale mala som problemy s vysokym tlakom a strašne som puchla.nohy som mala take,že som nemohla na lavu ani stupat.bolelo ma to ako ked si vytkneš členok.aj tyžden.muž mi to musel natierat a stahovat obvezom.potom som našla moje pančuchy na krčove žily a tie mi robili dobre.pri prvom som presne vedela ked mal štikutku.ale tento to nemal.zato mi nacvičuje spartakiadu.večer sme išli o9spat že si konečne pospim a tento cvičil do 11.a samozrejme od pol1 si dal repete a do rana do3.keby som jedla sladke že mal moc energie alebo čo.ja som myslela že ma porazi.prersne som vedela kedy to bola hlava.ani na jednom boku ano na chrbte.už som bola zufala.moj mal v 32tyždni 2kg a 40cm.pri prvom som pribrala okolo12kg a ked som išla s porodnice mala som 10kg dole.všetko bola voda.teraz som zvedava čo mi zostane.ak ich budeme mat v termine tak do vianoc sme davno doma.na4den puštaju domov.

budeme mať prekvapko 😀
Zo začiatku som chcela vedieť čo to bude, ale manžel nechcel. že čo ak sa pomýlia a my budeme čakať niečo iné a nakoniec to bude naopak. a keby som to vedela ja, tak mu to určite vykecám.xi.. ale teraz to už neriešim..a kupujeme samé žltučké a zelené vecičky ako pre kuriatko...heh
no, toho sa prave bojim, že keď je teraz také akčné v noci tak čo potom keď sa narodí 🙂