icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

dualcore
1. nov 2011

ahoj maminky...no ja som cakala ze ma zacne palit zaha po dnesnej veceri aaaa nic...s chutou som si dala orechove spagety a dotlacila som to par kuskami chipsov .hrozna kombinacia ja viem ale tak nejak som neodolala a malemu to v brusku vobec nevadi 😝 mam za posledne dni nejaku vacsiu pazravku.uz by som sa mala zacat krotit,vcera som si merala obvod bruska (90cm) a mam ho jak ked som rodila prveho syna...som zvedava pri akom cisle sa zastavim v tomto tehu 😒

monka9999
1. nov 2011

@dualcore no to si siá nedala ešte taku kombinaciu ako ja.moj muž ked mavidel tak som myslela že bude vracat.v mesiarstve som si kupila čerstve škvarky,ešte boli teple a ked som sa ich napchala s chlebom,tak som si nato dala zmrzlinu.to som mala zo začiatku take kombinacie.už ma to prešlo.naštastie.no ale vobec mi nebolo zle.čo sa čudujem.ale možem povedat že za toto tehotenstvo som ešte ani raz nevracala!pri prvom som každy den od začiatku 4mesiaca až do porodu.aj na čakačke tesne pred porodom. 😀

dualcore
1. nov 2011

@monka9999 ja som mala prvé tehotenstvo úplne pohodové, vôbec mi nebývalo zle, zato pri tomto druhom som si to užila, prvé mesiace som mohla zjesť iba celozrnnú žemľu a balkánsky syr. ostatné išlo preč. ale teraz si to vynahrádzam, tie kombinácie stoja zato.

monka9999
1. nov 2011

@dualcore ja som pri prvom nemohla nič čo obsahovala mlieko v akejkolvek forme.aj ked som o tom nevedela moj žaludok to hned zistil.mohla som jest len zmrzlinu.tak som mala každy den jeden polarkovy sneh.sa čudujem že sa mi nenarodil eskimak.to som pri prvom jedavala paprikovy lalok a na to zmrzlinu.strašna kombinacia ale ked som to zjedla bolo mi dobre. 😀

nellka26
1. nov 2011

ahojte baby,citam tu vase kombinacie jedal a vidim sa v nich, ale teraz ma takmer kazdy den pali zaha a vypijem takmer liter mlieka za vecer a noc, uz pomaly neviem, co zjest, aby som nemala s tym problem
Ja cakam dvojcata, a to ma tlaci na zaludok a druhe na mocovy mechur, takze nemam na vyber, raz je to kyselina v zaludku a ked nie to tak som stale na vecku 🙂

misi76
2. nov 2011

@nellka26 tak to sme na tom presne rovnako 🙂 , mne pomáha Fatra minerálka.

lucylla
2. nov 2011

babenky, tie ktore chodite alebo sa chystate do poradne na antolsku, mam otazocku....Funguje to tak, ze sa netreba objednavat vopred a mozete si vybrat hcviaku ambulanciu a doktora? Idem buduci tyzden prvy krat a velmi by ste mi pomohli so svojimi skusenostami a postrehmi. A este,ked by ste mi vedeli poradit dobreho doktora, ku ktoremu ist, hlavne co sa tyka odbornosti... Dakujem vopred 🙂.

alenka600
2. nov 2011

Ahojte, aj vam sa sniva o babätku? Mne sa sniva asi uz jeden mesiac, aj som o tom citala, ze je to samozrejme normalne v tom poslednom obdobi, vsak nas to zamestnava myslienkovo ako priorita 🙂 A ak sa vam sniva - su to skor veci, ze - aky bude tazky porod, ako nestihnem do nemocnice, atd, alebo su to skor prijemne veci? Pekny den, Alena

votaress
2. nov 2011

@alenka600 Ahoj mne sa snivaju len pekne veci ako ho kocikujem, ako sa na na usmieva. V jednom sne som dokonca kocikovala dievcatko a pritom je to potvrdene ze bude chlapcek :D Zaujimave je, ale ze vzdy ked sa mi s malickym sniva vzdy som pred rodnym domom 🙂

votaress
2. nov 2011

@lucylla Ahoj, mozes vybrat hociaku ambulanciu aspon co som pocula. A zevraj Janac je dobry....

dualcore
2. nov 2011

no mne sa este sny o babatku nesnivali co mi je aj luto.zatial som mala za posledne noci same katastroficke sny v ktorych som sa len hadala s manzelom ale aj to len preto lebo sme mali take zlozitejsie 2tyzdne za sebou ale uz je klud tak sa mi hadam aj sny postupne upravia 🙂
ozaj uz si zacinate pomaly pripravovat tasku do porodnice?ja uz len na kopku davam veci co tam nabalim ale stale este mam co dokupovat 😒

alenka600
2. nov 2011

@dualcore Uaaaa tasku do porodnice? Panika, ja este nic nemam, este nemam ani zoznam z porodnice, ze co mi tam treba. Flakam to hrozne a ked pocujem niekoho takeho svedomiteho ako Ty, tak ma chyta strach ☹
@dualcore @votaress To je zvlastne, ze mne sa sniva s dietatkom, ked som nervozna, ked mam trapenie, ked som velmi nahnevana. A ku podivu sa mi potom snivaju take pozitivne kludne sny (vcera som mala otrasny vecer a potom sa mi snivalo, ze som kojila svoje dieta - pricom ja mam z kojenia hrozny strach a negativny postoj k tomu, no a snivalo sa mi, ze kojenie islo OK a ze to bolo prijemne a fajn a vsetko super 🙂

dualcore
2. nov 2011

@alenka600 a preco mas ku kojeniu negativny postoj? ja som aj pri prvom aj teraz presvedcena o tom ze to proste pojde a hotovo.netreba si z toho robit stres 😉 ja tie veci do porodnice zacinam sumarizovat aby som to potom nemusela riesit na poslednu chvilu.Prvy porod a kontrakcie ma zaskocili zaciatkom 38tt aj napriek tomu ze mi planovali sekciu o tyzden neskor tak teraz by som bola nerada opat zaskocena 🙂 aspon uz viem co tam budem realne potrebovat.

alenka600
2. nov 2011

@dualcore Mne bolo odjakziva neprijemne, ked sa mi niekto dotkol prs, proste nieeee. ked som pozerala ako segra koji - no bolo to zlate, ale.....predsa len ma to urcitu specificku vonu a ten pocit zavislosti......A tie prsne vlozky do podprdy a ako dlho to trva a vobec - no proste cele je to pre mna jedno velke trapenie. Este som to nevyskusala a teda zatial ani nezohladnujem pripadne bolesti a tak. Ja viem, ze je to uplna blbost, ale neviem si pomoct. No keby som nemusela kojit, tak nekojim. Ano, nie je slusne to tu povedat, nechcem sa s nikym hadat, nechcem aby sa teraz do mna niekto obul. Vyskusam to a verim, ze to pojde a budem kojit, ale ako pisem, keby kojenie neexistovalo, spadol by mi kamen zo srdca 🙂

dualcore
2. nov 2011

@alenka600 preco by sa mali do teba obuvat ...myslim ze je to na slobodnej volbe kazdej mamicky.moze byt pokial je zena precitlivelejsia uz len na samotny dotyk ze radsej to ozalie.kazda sme ina a je fakt ze zaciatky kojenia zrovna prijemne niesu aj pre tu co je plne odhodlana kojit a za kazdu cenu.uvidis sama,mozno budes len odsavat alebo odstriekavat a davat lyzickou alebo z flasky.
moje starsie dietakto ma dnes sebadestrukcne stavy.skace mi tu na otocnej stolicke a mna privadza k infarktu 😒

alenka600
2. nov 2011

@dualcore No tak davaj nanho pozor, inac otocna stolicka je asi zdroj mnohych urazov, aj mne sa uz stalo, ze som skoro iks krat sama z nej spadla (mam taku, co sa preklapa do zadu totiz :(
Nemyslela som to tak, ze Ty by si sa konkretne mala do mna obut, ale celkove, lebo je na MK mnoho hadok o tom. Prave naopak, je mi velmi sympaticke, ze si sa ma na to opytala 🙂 No kazdopadne som odhodlana bojovat a kojit budem (dufam, ze mi hrdinstvo vydzri aj potom, ked naozaj pride na lamanie chleba 🙂 Uznavam, ze je to asi milion krat zdravsie a ovela praktickejsie ako UM!

dualcore
2. nov 2011

@alenka600 no mne je prave luto tych maminiek do ktorych sa pustaju ohladom kojenia lebo mnoho krat to nejde z roznych dvovodov a prave v tedy treba skor psychicku podporu ako ,,mudre reci ".ved kazda chceme pre svoje babo len to najlepsie. ja som koriho kojila do 9 mes.a odstavil sa mi sam ked mu narastli zubky.chcela som este kojit dalej ale maly proste nechcel a tak som presla na UM a nevieme sa ho zbavit do teraz pri uspavani 🙂

adrianmama
2. nov 2011

dnes posledna poradna u lekara a o tyzden uz zacnem vymetat chodby antolskej...strasne to uteka, a to nemam este pripravene uplne vsetko...;) pytala som sa dokiho, ako to vidi s porodnicami v decembri v ba, a povedal mi, ze sa nemam coho obavat, ze urcite na ulici nezostanem, co sa mi ale realne moze stat, ze budem rodit bez epi a anestezii.....tak sa zacinam modlit, aby som nemala ziadne komplikacie pri porode, a vsetko slo hladko a hlavne rychlo, nech tam nemusim byt dlho, a boli sme obe zdrave a v poriadku....hmhm, drzim vam vsetkym palce...

lucylla
2. nov 2011

@votaress vdaka 🙂 , uz som si aj stihla nieco precitat, aj o Janacovi, tohto si velmi chvalia vsade.

lucylla
2. nov 2011

@adrianmama podobne, aj ja som bola dnes posledny krat v poradni u mojej gynky a hor sa na antolsku od buduceho tyzdna, aj mne to leti, a neboj nie si sama, ani ja nemam este vsetko, tento tyzden mam maximalne lenivy a vobec nic sa mi nechce 😒 ...
@dualcore ja som si nachystala tasku do porodnice a tyzden tam mam hodeny vyprany zupan a nic viac, predpokladam, ze kym si vsetko nachystam a zbalim, tak to este potrva minimalne dalsi tyzden 😀 ...

lucylla
2. nov 2011

@alenka600 mne sa snivalo uz niekolko krat o babetku, od kedy som tehotna, nic zle, skor take normalne, ze vidim nase dietatko...Naposledy sa mi snivalo, ze som porodila o mesiac skor a bolo to dievcatko, pritom mam od styroch doktorov potvrdeneho chlapca 🙂

karin0401
3. nov 2011

ahojte.ja mam termin 27.12.2011

barborkac
4. nov 2011

Ahojte, ja mám termín 4.12 podľa PM a podľa sona 12.12. Ako sa cítite?

stanka1j
4. nov 2011

Ja mam termin 25/12/2011 a este nemam tasku do porodnice a ani pre malu - dufam, ze nie som jedina co to takto flaka 😅

gregina
4. nov 2011

@stanka1j My mame termin 31.12. a tiez sme na tom podobne 🙂 Za dva tyzdne odchadzam na MD tak potom sa do toho pustim 😉

julinkaaa11
4. nov 2011

ja uz mam zbalene...teda este musim raz prejst zoznam ci mam vsetko- ako este musim vysterilizovat odsavacku a pribalit- ale to asi tak tesne pred, ked ma nic neprekvapi 😀 ktovie co z tych veci co som zbalila budem aj realne potrebovat 😝
@barborkac ja mam termin 3.12. tak tak podobne ako ty, a citim sa niekedy uplne akoby som ani tehotna nebola a niekedy mi tak tvrdne brusko, je mi tazko sediet- bolieva ma vrchna cast brucha ale to skor svalstvo- no inak zvladam ako tak a ty sa ako citis? 🙂 ale sa nam to krati, ze?

votaress
4. nov 2011

prezident chce zastait transformaciu nemocnic (do volieb),takze hadam nas bude mat kto v decembri odrodit a, ze sa situacia konecne upokoji 🙂

drobcek24
4. nov 2011

mne sestricka vravela ze staci mat od 36.tyzdna zbaleny kufor do porodnice ak nie su pocas celeho tehu ziadne komplikacie co u nas nie su 🙂 kbyze mi nerastie brusko, necitim pohyby a nepali ma zaha tak ani neviem ze som tehotna 🙂....na to palenie zahy fakt pomaha bud mlieko alebo Fatra treba to pit 🙂
juj no ak prezident nezastavi transformaciu nemocnic a lekari nestiahnu vypovede tak sa bude rodit len na antolskej a predpokladam ze aj na vratnici kedze tam bude natresk uz teraz maju natresk a co robit a nie to este ked jedina porodnica pre oblast Ba a okolie a cely Ba kraj bude len Antolska normalne zvazujem rodit v Ban. Stiavnici.....

dualcore
4. nov 2011

@drobcek24 ja aj napriek tomu ze byvam v Ba rodit budem v Bojniciach.tu som rodila aj prveho syna a druheho tam chcem tiez.preto aj cele tehu chodim k dok. do pd a on je aj porodnik a velmi dobry.buduci stvrtok mam poradnu a nastup na MD tak sa aspon s nim dohodnem co a ako v decembri 🙂

drobcek24
4. nov 2011

@dualcore tak to ano ked mas vlastnu skusenost resp. referencie tak to je ine....ja som prvorodicka a absolutne sa neviem rozhodnut kazdy vravi nieco ine kazda mamicka ma inu skusenost....