Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
hlavne si davaj na seba pozor ,aj viet ake pohlaie babenka su?
@chirabell ahoj mi máme termin na 18decembra ale kedže to bude cisarak tak to bude asi 8decembra v Ke v novej nemocnici uvidíme či bude všetko ok na usg a môžem sa opýtať kedy si presne asi otehotnela lebo ja neviem ale 5decembra vstupjeme do 38t.t podľa toho že poslednu menštruáciu som mala okolo 15marca držím vám palčeky
Dnes som si zehlila vecicky pred baby a ako krasne vonali po babatku 🙂 tak sa uz tesiiiiiiim 😀
@stanka1j Ahoj, no moj partner od zaciatku chcel ist, on to skor povazuje za svoje pravo a nemieni sa toho vzdat - narazam na to, ze ja som si nebola ista, ci ho tam chcem, lebo sa mi zdalo, ze situaciu zlahcoval a robil z porodu prechadzku ruzovym sadom. Ale ako sa termin blizi, tak musim uznat, ze si neviem predstavit, ze by som ho nemala mat pri sebe, mam pocit, ze to bez neho nezvladnem a len mi potecu slzy. Akoze jasne, ze dieta porodim ci s nim, ci bez neho, len je to ovplyvnene skor tym, ze zijem v zahranici, nikdy som tu este nebola hospitalizovana a ked si predstavim byt sama v cudzej krajine v nemocnici, vsetci by na mna hovorili cdzou recou......no jednoznacne ho beriem so sebou, bude to jediny kusok domova a niecoho znameho co budem mat pri sebe 🙂
Baby, poslusne hlasim, ze od kedy som tu zacala machrovat ze musim musim musim kazdy den ist na prechadzku alebo aspon cvicit, tak sa mi dari - bud minimalne 30min - 1h prechadzka, alebo cvicenie. A na druhej strane odkedy to robim, tak nevladzem, som unavena a musim spat aj cez den. Ale je to taka prijemna unava 🙂
joj babenky ten môj krpec sa nejak málinko dnes v brušku hýbe... zatial som narátala iba nejaké 3-4 pohyby za celý deň... neviem či mám robiť paniku... lebo doteraz bol dosť živý...
@lienocka1212 pozri pas
@minuska8882 určite nepanikárči, bábetko už má menej miesta v brušku ako doposial. Niekedy drobci kopú ako diví, inokedy prespia celý deň. Aj ja som mala také pocity.
@lienocka1212 nie je za co 🙂 , brusko nemas a zrazu budes behat vonku s kocikom 😀 ..., na mojej susede to takto nebolo vidno a zrazu jedneho dna sa objavila na prechadzke s malym v kociku 😀 ...
@monka9999 my sme vyberali spolu a som rada, ze sme vybrali aspon toto jedno a zhodli sa na nom, inak neviem ako by sa volal 😀 ...No, pohlavie si nenaplanujes, mozno dalsie sa zadari a bude Timea 😉 ...., ved to, nie je lahke vybrat take meno, ktore sa paci obom a nema ho kazde druhe dieta 🙂 ...
@stanka1j hoj moj partner chcel povodne byt pri porode, ale casom si to rozmyslel a povedal, ze bude cakat na chodbe, lebo zevraj odpadne, ale to ho prehovorili iny aby tam nesiel, a tiez tvrdi, ze keby tam bol tak ze odpadne. Ja chcem, aby pri mne bol ako psychicka podpora no nutit ho nebudem, do decembra mozno znova zmeni nazor. A co sa tyka fotiek mne moj drahy urobil nadherne umelecke jesenne, urcite by som zvolila exterier pre fotenie 🙂
@alenka600 JA som si vcera dala 4 hodinove santenie vonku v prirode a uff no vecer som uz ani stat nemohla, a skore ked som doma tak spim aj cez den, ale ked som vonku tak nemusim spat cez den. No horsie je to s malickym, lebo on od 21 do pol noci zuuuruje v brusku a ja som uz taka unavena, ale neda s ami zaspat koli jeho mega silnym kopancom 🙂 No na druhej strane hovorim mu, len kopkaj aspon viem ze si vporiadku 🙂
@minuska8882 Suhlasim s misi 76 niekedy mi ide vrusnu stenu prekopnut inokedy je menej aktivny, aj ked to skor byva cez den vecer je moc aktitvny kazdy den. Uz sa ani nepamätam, kedy som sa poriadne vyspala 🙂
@monika288 aj ja a uz sa neviem dockat 🙂 aj ked viem,ze tak za par mesiacov a po kopkach ,neviem ci budeme take nadsene,ale elan ma neopusta 🙂
@alenka600 tak v takom pripade s tebou suhlasim,ze manzel by mal byt pri tebe ak budes rodit v zahranici...
aj ked ja som toho nazoru,ze ja svojho manzela pri porode nechcem.viem ,ze je to najkrasi zazitok na svete ale su veci ,ktore netreba predstierat a vo vztahu by mala byt aj kusok intimity....
@lucylla ahojte a my s manzelom sme sa zhodli ,este sme ani spolu poriadne nechodili a v menach sme mali jasno.... 🙂
@lienocka1212 my sme mali vždy vybrane len dievčenske a znova je to chalan.tak bol problem.jedno vybrat sa ešte ako tak dalo.ale druhe... 😅
@votaress ked sa nato neciti tak ho nenut.chlap nevydrži to čo žena.moj vidi krv a jemu zle.ked som čakala prve bola som asi v 7mesiaci tak mu pružina roztrhla kožu na ruke.a celu cestu do nemocnice som ho počuvala či pojdem s nim do vnutra.až zle mu bolo.samozrejme ma tam tehotnu nepustili.no že to vobec prežil.aj teraz povedal že tam nepojde ani omylom.že on potom pride ked bude na svete.ved by mali viac roboty s nim ako somnou.aj sused machroval ako pojde k porodu.až kym nedostala bolesti a bolo po hrdinovi.hned sa triasol prehanalo ho no mal všetko.a bol na chodbe. 😅
@monka9999 a nezabudni si pridat oriesky,ja to tak robim vde orechy su zdrave 🙂
@monka9999 aj my cakame chlapceka ,takze sme sa rozhodli hnet ...
@alenka600 Ani si nevies predstavit, ale som v podobnej situacii ako ty, presne to tak isto vnimam ako ty vzhladom na to ze zijem v zahranici ( Portugalsko - zdravotnictvo je hadam este horsie ako na SR, a tiez som tu iba rok, takze jazyk este neviem - vzhladom na to, ze v praci hovorime iba anglicky) Nechcem byt sama pri porode, bola by som strasne stastna , keby ho mam pri sebe, strasne sa ale bojim, ci nebude mat nechut k sexu po tom vsetkom , ked uz teraz ma velky strach co len sa ma trosku dotknut aby nam neublizil - co som sa natrapila, ze ma milenku a tak , ale on sa skutocne o nas tak boji. Povedal mi sice, ze tam bude ak chcem , ze ako podpora len sa strasne bojim tych nasledkov potom, lebo to by nam vztah bez sexu asi dlho nevydrzal a po 5 rokoch ho teda urcite stratit nechcem.... no neviem ☹
@votaress Ahojcek , tak dakujem za radu, urcite teda pojdeme fotit von, co sa tyka manzela pri porode, som z toho cela nestastna ☹ ja by som ho tam strasne chcela mat ako podporu ale strasne sa bojim co to s nim urobi cely ten porod, ci sa mu nezhnusi sex a tak...ked uz teraz 3 mesiace nic 😖 On mi povedal, ze urcite pojde ale vidim na nom , ze sa do toho nuti ...... nechcem byt sebecka, ale tu v zahranici by mi fakt pomohlo keby je so mnou , ani nikoho z rodiny sa mi sem nepodari dostat, kedze termin ma presne na vianocny vecer ☹
@stanka1j Urcite aj pre mna by to bola opora ja sice nie som v zahranici ale tiez som tu "sama" bez rodiny kamaratiek... Ale nebudem ho nutit, sam sa rozhodne a budem ho akceptovat. CO sa tyka fotenia mozem poslat na ukazku fotku na mail, musi byt ale slnecno vtedy to je naj 🙂
@monka9999 Mas pravdu, kazdy sa sam rozhodne... moj zase nema problem s krvou, ale s ihlami, stacilo ked videl ako som maal ihlu od infuzky napichnutu par dni v ruke ked som bola hospitalizovana a mal dost, aj mi vravel ze radsej nie lebo by doktori museli asi jeho kriesit a nie venovat sa mojmu porodu 🙂

@dulkagabulka snažím sa pomaličky dýchať, aby sa mi srdiečko spomalilo a to s tými očami vyskúšam. Pozorujem, že to mávam hlavne ráno, po raňajkách, alebo po rannom osprchovaní, hýbem sa pomaly ale aj tak som zadýchaná a srdce bije.
@lienocka1212 ďakujem tešíme sa veľmi, už by sme to chceli mať za sebou, ale vydržím, nech sú hlavne drobčekovia zdraví a veľkí ako majú byť