Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@dualcore ahoj, poznam to velmi dobre, maly mi toto robi posledne dva tyzdne, ze neprijemne tlaci zo spodu, njskor len ked som sa rychlo postavila a teraz skoro za kazdym, ked chodim, az ma prehne dopredu od bolesti a tiez picha, ako pisala votaress..., ale je to len take chvilkove, par sekund..., zajtra idem tiez k doktorovi a popytam sa na to... 😉
@yuyka28 to uz mate krasnu vahu 🙂... ja idem zajtra, tak som zvedava co povie doktor, ale budem na tom asi podobne ako ty, naposledy na ultrazvuku bolo maleho krasne vidiet a doktorka sa zacal smiat ake ma liciska ako maly sysel 😀 ..., takze drobcek to urcite nebude, aspon ho budem moct bozkavat na jeho sunky 😀 ....
@dualcore aj datum porodu, aj poradnu 😀 ..., a uz ides do nemocnice, do ktorej sa chystas rodit, ja na Antolsku. Do rebier aj mna poriadne, nedaj boze sa skrcim, alebo zle sedim, uz kope a tlaci 🙂 ... A teraz ma aj obcas boli brusko uplne hore, kde su rebra tesne pod prsiami, hlavne ked chcem vstat v noci z postele.
Ahojte. môzem sa pridať a pokecať s vami. my čakame prve babetko a termín mam 19. a 21. 12. budeme mat pekny vianocny darcek. tesime sa.
@lucylla nie, ja budem na poradnu chodit az do konca k mojmu gynekologovi, lebo on je zaroven aj porodnik v nemocnici v ktorej budem rodit, takze on robi poradne az do porodu u seba v ambulancii. ma ju na to vybavenu, takze mna navsteva nemocnice bude cakat az v den porodu, dufam. prave sa napchavam arasidami a uz teraz viem, ze mi z nich bude zle. ale malemu chutia, tak nevadi.
Kočky, som v 35tt a dnes ma prvýkrát "prepadli" poslíčkovia.. Strašne ma bolia kríže a podbruško, akoby som mala dostať ms. Čo pomáha na stíšenie tohto stavu?? Vypila som veľkú šálku čaju, šumivé magnézium, ležím s vyloženými nohami a nič ☹ Musím podotknúť, že to nemám pravidelne. Mám skúsiť sprchu? Ak hej - teplú / studenú?? Ďakujem za rady..
No uz je najvyssi cas zbalit tasky do porodnice 🙂. Myslite, ze mi budu stacit tri podlozky do postele ???
@lienocka1212 ja mam 17.12., som inak velmi zvedava komu z nas vyjde porod presne na termin. Ja dufam, ze do 17-teho to mam za sebou a hadam dovtedy nenakyda snehu, aj tak sa ledva gulam a nie to, aby som sa brodila snehom 😀...
@dualcore tak to mas fajn, nemusis menit lekara a on pozna tvoj stav od zaciatku tehu... 🙂 som mysela ci sa nahodou nestretneme v nemocnici... No z arasid mi byvalo zle este pred tehu, neviem co by mi to porobilo teraz..., aj mojmu malemu chuti vela veci, hlavne nezdravych, vlastne jemu chuti vsetko a mama moze po porode zhadzovat 😀 ...
@yuyka28 asi tak, hlavne nech je vsetko ok a rychlo za nami 🙂 ... Ten caj pripravuje porodne cesty na porod, pije sa od 34 tt, mal by ulahcit druhu dobu porodnu a niektore zeny nemuseli nastrihnut..., tiez je dobry ak mas problemy s vylucovanim...
Aha 🙂 , tak to ano, aj ja by som prijala keby nebol lenivy a vysiel skor..., no tak dnes ma len pozrela doktorka od spodu ani nemala v ambulancii ultrazvuk, len storocnu kozu a tlakomer, tak som sa tesila, ze mi povie kolko vazi a nic ☹... , tak dufam, ze nabuduce mi povedia....ale doktori sa aj vela krat pomylili v hmotnosti babenka, tak by som si z toho tazku hlavu nerobila...
@lucylla tak to som zvedava aj ja.co je este lepsie v mojom pripade ,tak zrovna v tom termine mame sluzbu vo vchode 😀 ak napada sneh tak poodhrnam zoberiem kufor a pojdem 🙂 🙂 budem uz vo svungu.... rozbehnuta a tak budem na to spominat 🙂 🙂
@lienocka1212 no pekne, ked este budes vladat s bruskom 🙂 a mozno ti to pomoze a keby nahodou, tak od lopaty poletis rovno do porodnice 😀 ...
Nemáte niektorá taký vyselektovaný overený zoznam vecí do pôrodnice? Pre maminu i bábo... Lebo všetko, čo som našla na nete, sa mi zdá prehnané, je tam veľa zbytočností (aspoň podľa mňa). Ďakujem 🙂
baby ktore beriete / brali ste magnezium kedy ho idete vysadit?
@ywulla ahoj, ja som si povyberala asi zo 4 zoznamov, ze co asi budem potrebovat, a ked nahodou , tak priatel mi prinesie... a skus si pozriet podla nemocnice, do ktorej ides rodit, ze co ti asi treba...Ja som si pozrela moju a mala tam taky kratky zoznam na stranke, ake veci treba do porodnice 🙂 .
@yuyka28 no vidis, len ziadne stresy a obavy 🙂 ..., tak ani to druhe babo podla mna nebudes mat velke 🙂 , radsej nech je trosku baculate a bez komplikacii... Ono je to asi aj o genoch a co si babatko od matky zoberie pocas tehotenstva, tak aj ja mam trosku obavy, lebo ked som sa narodila, mala som 4 kg, a to moja mamina pribrala len 9 kg.... takze je dost mozne, ze aj maly bude taky slonik 😀 ....
Kočky, ktorá máte zakúpené EPI-NO? Už ste začali cvičiť?
@lucylla a tak ja som fak zvedava ake bude nase babenko velke,lebo ked niekomu poviem,ze za 32dni idem rodit tak pozeraju na mna ako nechapavo ,manzel ma vacsie brusko ako ja 🙂
a myslim si,ze teraz sme fajnovejsie ,nase starenky pohrabali seno a zrazu bolo babenko a robilo sa dalej( samozrejme nechcem nikoho urazit) 🙂
@lienocka1212 😀 , takze to ani moc nie je vidiet na tebe a nezavadzia ti brusko vo vsetkom 🙂 , asi budes mat male babo....
Je to tak ako pises, odrodilo sa na poli, ked sa okopavali zemiaky, alebo doma a na druhy den sa makalo dalej..., ziadne vymysli neboli, teraz si clovek nevie vybrat od dobroty, aj co sa tyka porodu, vybavy, veci pre babatko..., ale co uz je to tou dobou a aj my sme vyberavejsie a citlivejsie... 🙂
@lienocka1212 to mas uplne jedno, na mna uz v septembri pozerala predavacka v nasom obchode, ze kedy mam termin,a ked som povedala ze az v decembri, tak krutila hlavou..;) mam sice lahko cez 80 kg, ale nas rod maju zeny proste obrovske brusiska vycnievajuce dopredu...naopak, moja sesterka, ked bola tehotna, nebolo to na nej skoro vobec vidno, pribrala lahko do 8 kg, a jej mimi malo nieco do 4 kg 🙂 ....a moje prve tehu som pribrala nieco okolo 15 kg a syncek mal 3,5 kg....tak som zvedava, kolko bude mat nove mimi, a to som pribrala uz cez 12 kg.... 🙂

@monika288 treba ist na EKG vysetrenie- povedz tvojmu gyn.ze chces epidural, on ta tam posle, ja idem buduci tyzden a tiez by ti mal tvoj gynekolog spravit odber krvi...si niekde z okolia DK?