icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

lienocka1212
11. nov 2011

@lucylla neprkaza robim uplne vsetko co sa len da ,este mam na plane okna poumyvt....ja som tiez nebola moc velka ked som sa narodila.tak uvidime ake bude babenko.
je to tak ina doba,pre babenka vsetko mozne aj nemozne clovek od velkej radosti nevie co ma nakupovat.....a v podstate kupuje a to co nema 🙂

lienocka1212
11. nov 2011

@adrianmama ved jasne dolezite je aby vsetko dobre dopadlo.sama som zvedava,ja som pribrala 8kg a aspon to pojde rychlejsie dole 🙂

swanqueen
11. nov 2011

@yuyka28 ahoj, akurat som sa aj ja chcela toto opytat. ja ho beriem (Magne B6) uz dost dlho 3 denne, ale pred par tyzdnami som si zvysila na 5 denne a v utorok mi doktor povedal ze uz od buduceho tyzdna mam vysadit, kvoli kontrakciam, aby som ich citila. to budem ukonceny 37tt. ale bojim sa toho, ze zacne tvrdnut bruskoo 😒

saeda
11. nov 2011

Ahojte, mam kamosku, ktora ma termin v decembri a tak sa vas chcem opytat ako to mate dohodnute s lekarmi v Bratislave, ked teraz dali tie vypovede... mate ich nejako dohodnutych? A ako Epi, ked vypovede dalo mnoho anesteziologov? Alebo pojdete len tak do nejakej porodnice? Boli ste niektora v porodnici uz na poradnu? Ako to tam teraz je? Dakujem za kazdu odpoved....

bayby
11. nov 2011

Ahojte,ja mam termin 29 dec.,ktory mi vypocitala gynekol.a druhy termin 1.1.2012,ten mi vypocitali podla ultrazvuku,tak som sama zvedava kedy to pride.... 🙂

tina1982
11. nov 2011

Ahojte mozem sa pridat?Mamtermin den pred mikulasom,a uz ma fakt vsetko boli.Len som sa chcela spytat ci niekto zvas mava problemy z nohami hlavne vecer,take brnenie neprijemne a ze co stym.Dakujem

bibes
11. nov 2011

@ywulla Ahoj, ja mam Epi-no ale este necvicim, zacnem asi od 36tt, aj ked malo by sa az od 37tt.
A co sa tyka porodnice, tak to je vsade ine, zalezi kam ides rodit a ci je to nadstandard. Jedna znama rodila teraz u Kocha a povedali jej, ze papuce a sprchovy gel 😀
Ja som si nechala poslat zoznam priamo z porodnice a este som si tam doplnila kopec veci, pre vlastny komfort, a okrem toho treba este pocitat s tym, ze ak bude plny nadstandard, tak mi bude treba dalsich x veci, ktore tam nedavaju, takze nabalena idem zase poriadne - 2 tasky, jedna na porod a druha po. Je to lepsie balit do 2 aj kvoli tomu, aby si to uniesla, lebo vsade to treba vlacit so sebou a mne teda nikto nepomohol.

bibes
11. nov 2011

Jo a este k tym taskam, tak doma som nechala dalsie tasky, kde som muzovi napisala cisla v poradi v akom mi ich ma nosit 😀 A zaroven som po nom posielala veci, co neboli treba postupne domov. Napriklad den c.2 som mala vineu a slivkovu vyzivu. Den c.3 latkove plienky na vymenu, lebo mlieko ked zaschne na plienke mi strasne smrdi. Den c. 4 veci pre babatko.
A domov som posielala vacsinou na pranie, nocnu koselu, podpru, plienky, ...

tatianka7
11. nov 2011

@tina1982 fuu,to ja mavam v jednej nohe,niekde pri bedrovom klbe..az sa mi podlomi noha normalne..zatial mi pomohlo zanadavat si 😀 A vraj je to preto,ze sa nam pod tarchou bruska roztahuju bedrove klby..tak neviem,ci je to rovnake,to co mame.

simi251
11. nov 2011

@tina1982 Ahoj. Ja to pocitujem v nohach uz asi posledne 2 tyzdne. A tiez v podstate len vecer. Ani nie ze brnenie ale napriklad ked si lahneme vecer k TV mam pocit nepokojnych noh. stale s nimi musim hybat. A mam pocit ze to ide niekde od krizov. dufam len ze je to tym, ze babatko tlaci na nejake nervy. Nikdy som to predtym nemala a dufam ze po porode to zmizne. Ale zase pocas dna hocikedy mi zrazu pride taka slabosst do noh, take stvrdnutie svalov ako keby som prave dobehla 12 minutovku. A tiez to ide od krizov vzadu pozdlz noh az dolu.

nikita308
12. nov 2011

@tina1982 Ahoj, s tými nohami to mávam aj ja, ale nie každý večer... a musím si ich naťahovať, ale opatrne, lebo inak zas mám kŕče... 😅 takže je to taký začarovaný kruh, ale dúfam, že po pôrode to pomaličky prejde všetko... 😉

alenka600
12. nov 2011

@simi251
@nikita308
@tina1982
Ja mam to s nohami od siesteho mesiaca - zacalo to tym, ze mi manzel povedal, ze kopem nohami ked spim a potom postupne to bolo uz aj pred zaspatim. Teda ja nie som diagnostik, ale vyhladala som si, ze sa to vola syndrom nepokojnych noh a v tehotenstve sa to moze objavit na hormonalnej baze. Po tehotenstve to zmizne.
Lekar mi na to dal magnezium, dost mi to na to pomaha.

simi251
12. nov 2011

@alenka600 Takze hormonalne? Ja som si myslela ze to je mozno tym, ze sa v tehu inak zakrivuje chrbtica a ze mozno to potom tlaci na nervy a ovplyvnuje nervove drahy v nohach. Lebo mne to velmi pripominalo, ked ma aj mimo tehu zablokovalo v krizoch, boli to podobne pocity slabosti v nohach. Ale dobra sprava je to, ze teda ak su to hormony, po porode to odznie same. Tak uz len vydrzat. 🙂

tatianka7
12. nov 2011

Ahojte kocky,som v 35.tt a chcem sa spytat,ci je normalne ,ked mi byva obcas zle od zaludka.Zacalo to len minuly tyzden a zvycajne to dlho netrva,popritom sa mi tazzsie dycha,a je jedno,ci lezim,chodim alebo sedim 😖 Buduci tyzden mam ist ku dr.,ale ak s tym mate niektora skusenosti,tak budem vdacna za odpoved.

anjelaa
12. nov 2011

@tatianka7 s tym dychanim je to bezne v tomto stadiu tehotenstva, ja mam s tym problemy asi mesiac. Maternica ti tlaci na pluca a branicu, tak to je vysledok. Ked ti spadne brusko nizsie, vraj by to malo prestat. S tym zaludkom neviem, mne nie je zle, akurat ma obcas natahuje.

tatianka7
12. nov 2011

Tak to som zvedava,kedy sa nam ulavi 🙂 Ci to este bude pred porodom 😉 Ten drobec ma niekedy vie riadne porapit,ozaj,nevies.kedy zvykne brusko klesat?

monika288
12. nov 2011

ahoj. Vcera ma zacalo boliet v pobrusku akokeby som isla dostat menzes. Trva to mozmo minutu dve potom to prejde a po niekolkych minutach zase. mala by som ist s tym k doktorovi. poradnu mam az v piatok a neviem ci mam pocat alebo ist uz v pondelok, bojim sa aby sa nieco nestalo babatku ☹

lusja
12. nov 2011

Cawte 🙂 ja mam termin 13.12., teraz v nedelu mi kleslo brucho, tak som zvedava, co sa bude diat...na kontrolu idem v stredu - drzte palce, nech maly este pobudne tam, kde mu je este stale dobre 😉 mate s tym nejake skusenosti? teda s klesnutym bruskom...?
aj ja mam problemy s krizami, hlavne v noci sa budim na to, ze sa mi uz neda nijako lezat - ani na lavom, ani na pravom boku... a tie nohy... obcas ma bolia, akoby som mala riadnu svalovicu...

kukus
12. nov 2011

@tatianka7 ahoj ja mam ten isty problem som v 36tt..cele tehu mi prebiehalo v poho ziadne nevolnosti a teraz posledne 2-3tyzdne mi dost casto zostane zle od zaludka.dost ma to znervoznuje ale dufam ze je to normalne 🙂

nikita308
12. nov 2011

@lusja Ahoj... aj ja mám už klesnuté bruško asi 2 - 3 týždne aj som otvorená a zatiaľ som 2 v 1... a dúfam, že aspoň do konca novembra vydržím... 🙂 a to spanie mám také ako ty, na chrbáte vôbec nemôžem spať a prehadzujem sa len z ľavého na pravý bok a opačne... to už je asi predpríprava na to, že v noci sa moc nevyspíme... 😉

simi251
12. nov 2011

@tatianka7 Som ta pochopila ze nezvyknes zvracat len ti ostane tazko? Skus papat castejsie ale len malicke porcie. vies to brusko predsa len rastie a zabera miesto a zaludok potom nema moznost sa tak roztahovat. 😀 Proste netreba zaplnit zaludok.

votaress
12. nov 2011

@tatianka7 Ahoj aj mne byva obcas nevolno najmä ak sa vela napapam (kyselina v zaludku) preto tomu predchadzam tak ze papam menej ale. casto

votaress
12. nov 2011

@lienocka1212 Mne moj drahy tiez dnes oznamil, ze mame nejake spinave okna, tak neviem kto sa nato podujme, kedze ja tiez robim vsetko akokeby som nebola ani tehotna....

lucylla
12. nov 2011

@lienocka1212 tak tak, aj ja by som kupila vsetko pomaly na co pozriem, ale potom si poviem, ze vsak to asi ani nevyuzijeme a kopec veci este urcite dotane, ked sa narodi, uz teraz mu nemam kam dat veci, som prala pre maleho veci a 7 praciek mi vyslo 🙂 ...
Podobne, okna mam uz za sebou, ale malovali sme, tak bolo roboty dost a inak tiez upratujem a nakupujem, ovesana s taskami z obchodu a brucho pred sebou, ludia len tak zazeraju po mne 😀 .... Co uz s nami..., proste si rada robim veci po svojom a priatel mi nadava 😉

flowerfairy
12. nov 2011

@monika288 Ahoj a ja mam take ako keby menstruacne bolesti aj niekolko krat denne a este mi pri namahe niekedy tvrdne brusko - myslim, ze to suvisi. Doktorka mi na to dala magnezium. Stale sa to stava, ale bez toho Mg by to bolo mozno castejsie. Myslim, ze to babatku nemoze ublizit, ale mozes aspon zavolat doktorke, aby si bola kludna. Drz sa 🙂

minuska8882
12. nov 2011

@bayby no tak to máme skoro rovnaké... ja prvý 28. a druhý tiež prvého ... ale dúfam, že to bude tak o týždeň skôr...

tatianka7
12. nov 2011

@simi251 No veru,iba mi tazko ostane,dufam,ze je to len tym,lebo vcera som sa v noci zobudila,vstala z postele a bolo mi zle..Tak hadam vyskusam ist do postele nie uplne napapana a snad bude dobre.

tatianka7
12. nov 2011

@lusja Ahoj,pises,ze ked ti kleslo brusko,tak ta viac bolia krize? Tak sa mam na co tesit 😖 Ja sa zvyknem budit na to,ze ma boli v podbrusku-ako keby som mala dostat menstruaciu.A kym nevstanem,tak to neprestane a jedno,ako sa otocim.

tatianka7
12. nov 2011

@kukus Ahoj,baby mi pisu,ze je to normalne,ze vacsia maternica nam tlaci na zaludok a mam skusit po menej papat,aby som nemala plne brusko..Tak by to malo byt okej,drzim palceky 😉

blela
13. nov 2011

baby ake oblečeničko idete chistat ked pojdete s pôrodnice domov pre babatko?ja neviem som zufala stoho či overal či nejaku kombinezu či bundičku chcem v autosedačke niest domov bambulku a neviem že čo je vhodne kolko vrstiev a tak poradte 😉 fusak určite ten už mame aj do autosedačky..