icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

tatianka7
13. nov 2011

@blela No mojka,ja mam termin na 13.12.a zatial som vymyslela,ze nas poklad pojde domkov tiez v autosedacke a tak mu pod fusak navleciem kosielku,dupacky,svetrik,ponozky a dve ciapocky-jednu tenucku-izbovu a jednu teplucku,pre pripad budeme mat nachystanu aj deku.

odabinka
13. nov 2011

Tehotenstvo je krasne, ale vsetkeho vela skodi 😀 Uz nech su ti nasi drobci vonku.... Sice len potom zacnu starosti, ale mozno sa budeme citit fyzicky lepsie 😅 Baby, dzte sa! 🙂

flowerfairy
13. nov 2011

@blela Ja som to tak vymyslela, ze mu dam bodynko s dlhym rukavom, dupackovy overalik, ponozticky, dve ciapocky a zimny overal. A samozrejme tiez pojde do fusaku do autosedacky. Uz, aby to bolo 😉

flowerfairy
13. nov 2011

@odabinka Suhlasim "vsemi deseti", tento zivot velryby je uz dost vycerpavajuci 😝 Aj ked zivot bez spanku tiez nebude med lizat 😀 Aj ty sa drž!

gabriellka
13. nov 2011

už pomaly končím 36 tt tak som si čítala čo ma čaká v 37 tt. a dočítala som sa že pôrod môže v tomto týždni prísť úplne spontánne, a pokladá sa to za riadne ukončenie tehotenstva, už nie ako predčasný pôrod. keď som sa tak nad tým zamyslela tak ma chytila strašná panika. na jednej strane by som to už mala najradšej za sebou, na druhej strane na to nie som vôbec pripravená. celý čas som sa nebála, ale teraz čím sa to viac blíži, tým mám väčšie stresy...pomoooooooooooooc 😕 😕 😕

bibes
13. nov 2011

@gabriellka neboj, ono sa to o chvilku zase otoci a prestane strach a zacne strasnaaa tuzba mat to uz za sebou, ja som prenasala 8 dni, a poviem ti, ze ked presiel den terminu, tak uz som si ine nic nezelala, len nech to uz konecne pride, na ziadne strachy som ani nepomyslela.
Veru radsej by som vsetkym dopriala, nech to pride najneskor v den terminu, lebo ked babo nechce nepomozu ziadne babske rady - aj ked som vsetky okna umyla, po schodoch behala, pila malinikovy caj, ...

dualcore
14. nov 2011

ahojte maminky...ako to u vas vyzera v nemocniciach na december?tiez vam porodnici podavali vypovede?ja mam z toho celkom stres co to bude lebo nejak ruzovo to fakt nevyzera.aspon co sa bojnic tyka kde budem rodit ja.hadam sa to do decembra ukludni. 😒 podla poslednej poradne to u mna vyzera na normal porod a nie na sekciu ako tvrdili zo zaciatku takze si asi zazijem obe varianty 🙂 maly ma stake kope do rebier a zaludka a fakt mi byva z toho dost spatne ale uz to nejak dobojujeme.tento tyzden som si dala zavazok ze uz dobalim tasku do porodnice nech mam pokoj. 🙂

nikita308
14. nov 2011

@dualcore ahoj... aj v TN podávali výpovede lekári, primár ževraj nie, ale myslím si, že to nakoniec stiahnu... to by si už vlastne teraz čerpali dovolenku a nechodili by do práce... myslím si, že to sú len naťahovačky medzi nimi a vládou... ja som sa pýtala môjho gynekológa ako to vidí a ten mi s úsmevom na tvári povedal, že primár sa presťahuje do nemocky a bude rodiť celý kraj... 😀 😀 😀

dualcore
14. nov 2011

@nikita308 tak to mna ten moj upozornil ze je lepsie pozerat aj po inych nemocniciach po okoli,ze je otazne ako sa to este do decembra vyvrbi.nakoniec budeme rodit doma pri hrnci s teplou vodou a prestieradlami 🙂 ja sa spolieham na to ze ked uz hadam v kontrakciach zena pride do nemocnice tak ma neotocia a nebudu ma posielat po celom kraji kto ma odrodi 😎

nikita308
14. nov 2011

@dualcore Neboj, ja sa utešujem aj tým, že snáď aj upratovačky v nemocniciach sú už zaškolené ako tak a že by nás dokázali odrodiť aj tie... príp. na vrátnici... (ako môj manžel vraví)... 😀 😀 😀

matuska133
14. nov 2011

@dualcore ahoj do Bojnic idem rodit aj ja a na predporodnej priprave nam hovorili ze ostavaju len 2 doktori ale ktori neviem a ties mam z toho celkom stres .... 😒

siuzun
14. nov 2011

@gabriellka ja som teraz 34 týždeň a už aj ja začínam mať trošku obavy.. No ale tak to má asi byť.... 😉 Čím ďalej tým viac si čítam ako to bude prebiehať a neviem si to ani predstaviť a mám tiež strach či neprídem do nemocnice neskoro ale sú to iba také obavy... Musíme si veriť a všetko bude ok....... 🙂

siuzun
14. nov 2011

@matuska133 Mám pre vás jednu info.... 😕 Je jedno aký doktor tam bude lebo aj tak vraj väčšinu urobí pôrodná sestrička a doktor príde tak ku koncu alebo keď budú nejaké komplikácie.... 😒 U nás je to teda tak lebo som počula že si zaplatili lekára aby bol pri pôrode a potom buď neprišiel alebo prišiel keď už bolo odrodené. 😒 🙂

lienocka1212
14. nov 2011

@votaress ved jasne, choroba to nie ja kazdy pohyb dobry pohyb ja som za ......
a tak skoro sa potom k tomu aj tak nedostanem,lebo budem mat krajsie na praci 🙂 a to starostlivost o babenko....

lienocka1212
14. nov 2011

@lucylla ako ja si urobim podla seba ,lebo ked bude manzel v robote tak kto mi pomoze sama to budem musiet zvladnut...a najlepsie na tom je ,ze ked si to spravne ulozis tak zoberies vsetko naraz..A to ked ma vidi manzel,vtedy ma najviac nervy a to fak musis zobrat .jasn ze musim.... 😀 aj ked on to mysli v dobrom ,aj tak my sme vsetky rovnake sikulky 🙂 🙂 🙂

lienocka1212
14. nov 2011

@nikita308 a v PN ti vyopreuju aj slepe crevo ,take su tam sikovne 🙂

lienocka1212
14. nov 2011

@gabriellka a nemas sa coho bat,ja som si povedala,ze netreba sa stresovat a vies co je najlepsie, predstav ako budes babenko obliekat do olecenia a strach a paniku prejdde,neviem sa dockat 🙂 mame doma macka a ten sa stal nasim figurantom 🙂

nikita308
14. nov 2011

@lienocka1212 😀 niektorí kamaráti mi vravia, že kedysi žena vykopávala zemiaky, chytili ju bolesti, porodila na poli a potom vykopávala ďalej... lenže to vravia chlapi... 😝

dualcore
14. nov 2011

@matuska133 tak to sa tam asi stretneme ....niekde na tej vratnici 😀

matuska133
14. nov 2011

@siuzun ja viem ze tak porod prebieha ale ide uz len o ten pocit ze sa nemam coho bat a keby cokolvek viem ze sa onas niekto postara...co pri 2 doktoroch na tolko zien ktore rodia v Bojniciach je podla mna nerealne....

matuska133
14. nov 2011

@dualcore no ja dufam ze sa to este nejak vymysli a neodidu...noo ak sa nasa bambula vypyta trosku skor co by mohla tak aj hej :DDD

gabriellka
14. nov 2011

@lienocka1212 @siuzun @bibes
dakujem za povzbudivé slová. ja som sa nebála celý čas a v podstate aj teraz sa snažím myslieť pozitívne, resp premýšlam iba nad tým čo treba ešte dokúpiť, vybaviť, zorganizovať. ale včera som tak v klude ležala a zamyslela som sa nad tým že aké by to asi bolo keby mi teraz odtiekla voda a začnem rodiť. srdce mi začalo biť ako splašené. čakám svoje prvé dieťa a má to aj výhody aj nevýhody že neviem čo ma čaká... v podstate som v klude, ale sú chvíle, keď sa intenzívne zamyslím a začnem stresovať 😲

blela
14. nov 2011

dakujem aj ja som tak uvažovala len či to reku nebude vela aj overla aj fusak ale asi nie no ved bude ziimaaa..BABY ja si myslim že to štat nebude moct dopustit aj ked sice u nas v našom štate je všetko možne aj nemožne možnym ale toto by asi bolo vela a budu musiet niečo spravit sice už maju par dni ale snad sa už nejak dohodnu a fakt by to bol kolabs pre všetkych a to si nemožu dovolit tak ja nad tym ani neuvažujem..bud ustupia lekari niektory a zostanu alebo štat ..môj nazor 😉

flowerfairy
14. nov 2011

Babulky, neviem, ci ste sa tu uz o tom bavili, ale davate si odobrat a uschovavat pupocnikovu krv? Ja som bola takmer rozhodnuta, ze si to dame, aj ked nam bude chybat kazda korunka, ale po tom, co som o tom citala fakt neviem. Vraj je takmer nulova sanca, ze sa vyuzije a ovela viac sa doporucuje ju darovat do centralneho registra. Co myslite?

dualcore
14. nov 2011

tak my si ju nedavame uschovat.ako pises co to si o tom clovek precital a rozhodli sme sa ze nie.
fuuu prave som sa natlacila pizzou a maly mi ju pomaha travit kopanim do zaludka 😒 .dnes som sa uz konecne pustila do balenia tasky do nemocnice a zajtra to dokoncim,musim dokupit este krem na prsia a malemu na zadocek a uz to bude vsetko. 🙂

lienocka1212
14. nov 2011

@lienocka1212 ved jasne ved ,to je malina nie ,a ked nahodou dostanu chripku ,zomiaraju 🙂

lienocka1212
14. nov 2011

@gabriellka a ja cakam prve babenko a tiez neviem do coho sme sa pustili 🙂 ale zatial je to super.....
aj keby ti teraz odtiekla voda ,tak urcite nebudes rozmyslat nad takymito vecami ,pretoze v danej situaci sa zachovas uplne inak ,ako si predstavujes jednoduch zoberies tasku, kufor ,zhlboka sa nadychnes vypadne slzicka ☹ ,ze uz je to tu a pojdes po babenko 🙂
myslim,ze ak mas vsetko nachystane a pripravene tak sa nemas coho obavat,hlavne ziadna panika 🙂

dazdovka
14. nov 2011

@flowerfairy pupocnikova krv je fajn, ale na velku vacsinu indikacii sa da pouzit aj cudzia - darovana... Kamaratka mojho mileho je porodna asistentka a hovorila, ze uz sa neberie ani do darcovskej banky, ze jej je uz vela a nevyuziva sa tolko... Keby mame peniaze nazvys, tak by som to dala odlozit do sukromnej rezervy z dovodu, ze v EU je klonovanie zakazane a je to vlastne jediny zdroj, odkial moze mat dietatko k dispozicii vlastne kmenove bunky. Vlastne kmenove bunky boli uspesne pouzite na liecbu prerusenych nervovych vlaken (cize ako poistka pri potencialnom ochrnuti sposobenom urazom), ale to si mozu dovolit len vyvoleni, robi sa to v americe...

bibes
14. nov 2011

@flowerfairy ja som odobrat dala a teraz si chcem dat zase, sanca ze ju budeme potrebovat je mala, ale radsej takto, ako si potom hlavu trieskat, ze som nedala. Do centralneho registra darovat je sice pekne, ale su tam tak prisne podmienky, ze nepoznam snad nikoho, kto by ich splnal... napr. pocas celeho tehotenstva vobec ziadne lieky, dieta nesmie do 1 roka ochoriet, pribuzni ziadne geneticke ochorenia.... neviem si predstavit, kto by toto splnil.

flowerfairy
14. nov 2011

@dazdovka
@bibes Diky, no naozaj neviem. Tiez si hovorim, ze ziadne peniaze za to nestoja, aby som si potom trieskala hlavu a najma ked pri prvom sme si to nedali. Len ma sokovala informacia, ze je minimalna sanca, ze sa to vyuzije, aj keby dieta ochorelo a ze sa preferuju bunky kostnej drene surodenca alebo ineho pribuzneho a az potom sa uvazuje o pupocnikovej krvi. Aj to s tymi prisnymi podmienkami som citala, napr. aj to, ze minimalna porodna vaha musi byt 4 kg. Vyzera, ze ja tie podmienky splnat nebudem uz len tym, ze som si cele tehu pichala injekcie na riedenie krvi. Zaujimave, ze ked si to clovek zaplati, tak ziadne take podmienky niesu.... 😒