Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
Chcela by som sa opytat, kupili ste uz odsavacku mlieka, ak hej ktoru ste si vybrali - elektricku alebo rucnu ? Fakt si neviem poradit, ale myslim, ze potrebovat ju urcite budem, hlavne ked s manzelom vela cestujeme. Dakujem za radu 😉
Inak baby nepotrebuje niektora z vas tampony do podprsienky (40ks) + caj pre dojciace maminy?? Mne to ostalo neotvorene, lebo po 2 mesiacov mliecko nam odislo na spacirky do Prahy ci kde. Predam ich spolu za 7eur (najskor som to davala za 9eur), nech mi to nezavadzia v skrini. Mozem spustit este z ceny 1euricko .
takze cakame slona, ako mi povedala doktorka na sone...mame az 3.3oo gr....juj, dufam ze uz moc ta nasa rast nebude, rada by som sa vyhla sekcii.. ☹
@dazdovka heh, no ja mam pocit, ze ta levica sa zobudila vo mne uz teraz 🙂 ...malokedy som si otvorila usta, jedine vtedy, ked ma uz naozaj nieco nastvalo, ale teraz ma rozhodi kazda malickost a hned si otvaram usta na kohokolvek 🙂 , ked sa maly narodi verim ze to bude este horsie 😀 ..., co uz inak si nepomozeme, nie...
@adrianmama nebooj moj maly mal v 34. tt uz 3300g, vy ste este drobci 😀 len sa bojim ake cislo zase dr. zahlasi tento pondelok 😖
@yuyka28 ja som pocula, ze tie vahy mozu byt len orientacne, aj ked brusisko nosim uz naozaj velke...ale teraz co sa narodili baba okolo nas, maju vsetky do 4 kg....mne staci ak bude mat nasa lahko cez 3,5 kg... 🙂
Ahojte, prave ctu v novembrovkach, jak krasne uz tam jedna za druhou rodi a zavidim!!! 😀
@monka9999 Podla mna nie je maly, moj mal na zaciatku 36tt 3300g a stale pocuvam aky je strasne velky, tak vy ste asi v norme 🙂
Mna pri prvej vystrasili, ze bude velka a narodila sa 2900g. Teraz ma strasia, ze maly je maly, tak uvidime, mozno bude valibuk🙂
@monka9999 Ono sa hovorí, že druhé dieťa je väčšie ako prvé... no ja som tiež zvedavá... malá mala pri narodení 2800g a to som ju porodila 2 dni pred termínom, toto druhé malo v 36. tt 2600g, keby som rodila na termín, tak má okolo 3000g (3100g)... ja už čakám, bo mi zátka odišla, ale ako som sa dočítala, nemusím panikáriť, niekto porodí aj týždeň - dva po odídení zátky... 🙂
@monka9999 No ja nemám panikáriť, pokiaľ nemám silné bolesti a neodteká mi voda, nemám ísť do nemocky, aj tak by ma poslali domov... a bolesti mám len také menzesové, ale slabšie, ako keď som nebola tehotná... veď uvidím... keby som porodila aj zajtra, bolo by to ideálne, aj dátum 20.11.2011 a v pondelok mám ísť na predoperačné kvôli cisárskemu, tak by som nemusela ísť.... 😝 ale ani som neni náročná... 😀
cavte babenky,,,tak ja mam termin na 31.12 ale vidim to skor uz teraz je velky a obavam sa cisarskeho,,,mavam uz aj bolesti sem tam,,,je to zle ked som este len v 34tyz.??
@hodula Pokial sa neotvaras, je to v poriadku. Ja mam vonkajsiu branku krcku otvorenu na 1 prst uz od 25.tyzdna, beriem vysoke davky magnezia, guajacuran a donedavna aj diazepam, aby mi prestalo tvrdnut brucho, musim stale lezat. Termin mam 29.12., ale dufam,ze porodim v 38.tyzdni, tak ako prve-tiez ma strasili, aka je velka a narodila sa 2900g a 49cm. Nicoho sa neboj, ak sa ti pohorsi, chod k lekarovi a ten rozhodne, co a ako🙂
tak mne sa krcok skracoval z vnutra a preto mi museli robit cerklaz...zasivanie krcka...o 2 tyzdne steh idem vyberat,tiez beriem magnezium,,a do poradne sa chystam v utorok tak ja len dufam ze je vsetko ok..bolesti su ako menstruacne,,a sem tam ma picha v podbrusku,,,ale maly ma uz okolo 2400gramov tak ak by nahodou sa narodil skor mylsim ze to nebude az tak zle,,,
Ahojte maminky-cakatelky,
ja koncim 37t, od pondelka 38t. zacina a bolesti mavam i v krizoch i v podbrusku, niekedy take ako pisete predmenstruacnee. A napriek tomu , ze jem magnezium tak mi v noci tvrdne brusko, na to sa zobudim, ze mi je na prasknutie. Niekedy mi dorana i prsty na rukach i chodidla opuchnu, mate niektora podobny problem. No a posledne tri dni i moc cez den je nejaky silne zafarbeny , taky ako by mal byt len rano ten prvotný. Nejako sa mi to nezdaa, neviem ci v pondelok nepojdem pozriet moju lekarku aj ked mam predoperacne az 2.12. a termin 8.12.
15.12. som bola pri gynekolog. a povedala, ze vsetko je v poriadku, ze maternica uz je dole, ale ze nie som este otvorenaa. Tak pevne verim, ze su to len poslickovia... Ale najhorsie je, ze maly sa nechce otocit, stale je KP aj ked mu dohovarame a tak hrozi este aj sekcia... Verim, vsak ze sa este otoci.. 🙂
Prajem Vam krasne dotehulkovanie, uz to vsetky mame len za paaar., tak to skuste vydrzat i ja sa pokusim. Pekny den "D
😲

ahojte...tak dnes som si zopakovala nocne vstavanie.maly sa mi o 2rano zobudil a bol hore do 5.30h.skoro som umrela.riadny nacvik na to co ma pri mimi opat caka. ☹