icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

swanqueen
23. nov 2011

@gabriellka ja tak isto spim ako zarezana, len to wc absolvujem vnoci,ale inak chrapem dalej 🙂 a revem stale aj jaaa, mna vsetko dojme, nejaka reklama, proste cokolvek 😀
@fifi284 aj mne to straasne rychlo ubehlo. nechce sa mi verit ze to krasne brusenko uz o chvlu nebudem mat. toto je podla mna naaajsexi postavicka, ziadne modelky, sak toto je ake sexi 🙂
naozaj muzi su ukrateni o ten nadherny pocit ked sa babatko hybe v brusku,to je to najkrajsie.

janka3591
23. nov 2011

@swanqueen fuuuh naposledy ked som bola na sone bola vaha 2800g +- dnes som bola na poradni, a este buduci tyzden v stredu ideme, ak by sme nesli skor : 😉 krcok 1,5cm ale otvorena este nie som. Primar vravel, ze ak nepojdem do 1.12. tak 2.12. nastupim do nemocnice a porod vyvolaju 🙂 Inak vsetko oki, az na to ze najradsej by som si isla odrodit uz dneska 😉

julie1412
23. nov 2011

@dualcore Vdaka, spytaj sa a daj potom vediet, nech vieme, na co sa mame pripravit....

tatianka7
23. nov 2011

@gabriellka no..to bol. 😀 Bodaj by som nepreklepla..par veci nas drobcek fakt nemusi,napriklad kope,ked si lakujem nechty-tak,ze sa to fakt neda rovno 😉 a tiez obcas paradne vyvadza,ked zanedbavam jeho tatina a lozim po nete..Pekne skordoradostne dieta.. 🙂

gabriellka
23. nov 2011

@tatianka7 aj ja mám škodoradostné po tatinovi 😀 😀 keď som bola tak v polovici a cítila také slabé pohyby, tak on mohol mať aj celý deň ruku na bruchu malá sa ani nepohla. ako náhle ju dal preč, začala vystrájať ako na kolotoči. tak som mu vždy hovorila že malá je škodoradostná po ňom, že sa niekde vyškiera v bruchu ako s ním vybabrala 😀

lusja
23. nov 2011

@fifi284 ahoj 🙂 ja som bola dnes na sono a maly ma vraj 45cm a 2.7kg ... a ze do terminu moze este tak 1 kg pribrat...dufam, ze to nebude moc velky valibuk, nech to je lahsie 🙂
mas pravdu, strasne rychlo to cele ubieha... ked som zistila, ze som tehotna, vravela som si, ze ved este straaaaaaaasne vela casu do decembra... a sup, maly je uz dole hlavou, miery a prietoky su vraj idealne... brusko mam uz klesnute cca 2. tyzden a manzelik ma kontroluje, ci mi je dobre a planuje, ako ho bude ucit jazit na bicykli 😀 na Vianoce uz dufam budeme traja 😉
@tatianka7 no veru, nocne vstavanie a dlhe prechadzky s nocnikom 🙂 ale inak je vsetko v pohode, citim sa vyborne, len sa rychlo unavim...obcas sa mi dokonca podari vybehnut na nakupy - v sprievode statneho osetrovatela 😀 cize manzela 😀 dufam, ze maly bude taky isty klidas, ako sme my dvaja 😉

tehulka21
23. nov 2011

@votaress ja sa chystam do Ruzinovskej cez ten GinFiv co tam chodim a ty?
tak ja mavam tiez uz take pocity a stavy..niekedy som tiez uz nervozna vstanem v noci z postele prechadzam sa a tiez priatel pozera co zas akoby to bolo fakt prijemne..a ta panva ma fakt doraza sa citim ako keby som dostala taku dobru kopacku tam dole 😖 podla mna je naladovost v tomto stadiu bezna lebo sa uz neviem dockat a zaroven ma uz znervoznuje to ze som neni sebestacna...

votaress
24. nov 2011

@tehulka21 Ja budem na Antolskej, ale pri sucasnej situacii lekarov mozno porodime aj doma :D

lucylla
24. nov 2011

tak poradna za nami, pomalicky sa zacinam otvarat a krcok 1,5 cm 🙂 ...
Cesta Mhd dnes bola opat katastrofa, plny autobus a samozrejme nikto neuvolnil miesto, az mi do placu bolo ☹ .
Vcera na prednaske som sa dozvedela, za na Antolskej dalo kopec doktorov a anesteziologov vypovede, uz teraz nestihaju, ale ze sa nemame bat, zevraj bude o nas postarane 😕 , to som teda zvedava....
Inak aj ja sa citim fajn, len sa uz ledva hybem, ale v noci tiez spim ako zarezana, dvakrat idem na zachod a potom hned zalomim, brusko ma boli len ked mam vstat z postele, este v pohodke aj poupratujem, len mi to trva dlhsie ako obvykle 😀

minuska8882
24. nov 2011

ja už sa cítim ako nejaká veľeryba.. a keby ste ma videli ako vstávam tak by ste sa schuti zasmiali... zajtra nám idú robiť všetky vyšetrenia pretože mám rizikové... tak som zvedavá ako krpec podrástol... a už sa teším keď ho znova uvidím...

stanka1j
24. nov 2011

Tak ja som bola na kontrole, tak som sa postazovala na strasne bolesti krizov, ktore mam uz 3 tyzdne, hned na to som musela ist na CTG a zistili, ze mam pravidelne kontrakcie :( Neviem si to vysvetlit, takze teraz som na rizikovom a z postele sa nemozem ani pohnut. Len mi nejde dohlavy , ze tie bolesti mam tak dlho , to akoze aj tie kontrakcie som mala tak dlho, a to som ich ani necitila?

tehulka14
24. nov 2011

@stanka1j Stani može byt ja som prišla do nemocky na ctg v 28tt a ukazovalo mi kontrakcie a ja som vobec necitila

stanka1j
24. nov 2011

@tehulka14 A kolko si musela zostat v nemocnici? Okrem toho bolaveho chrbata sa citim vyborne, este sme sa smiali rano s kolegami v kancelarii, ze ani nevyzeram, ze za par tyzdnov idem rodit ☹

tehulka14
24. nov 2011

@stanka1j mne hned nasadili infuzky magneziove a aj injekcie a večer a rano som chodila na ctg a zlepšilo sa to s liečbou prestali po 5 dnoch tušim neviem,ale mne povedaliá,že ioba ležat by nestačilo,držim paste viem aky strach to je☹či neporodiš skor

stanka1j
24. nov 2011

@tehulka14 Dakujem, hadam to dobre dopadne, este len cakam na infuzku.

tehulka14
24. nov 2011

@stanka1j jaj tak ty si v nemocke??som myslela,že mas ležat len doma tak aspom budeš odsledovana keby to neodsleduju už sa len može rozbehnut porod takto to vedia zastavit🙂 a krčok nemas skarateny otvorena niesi?

votaress
24. nov 2011

@lucylla Ejha moj drahy predsa dosiahne svoje a nedostanem EPI lebo mi ju nebude mat kto pichnut :( no tak aspon lekara si zazmluvnime...

lucylla
25. nov 2011

@votaress pani doktorka vravela na prednaske, ze si ju nemame zatial platit do 1.12. a potom sa mame popytat svojich doktorov aky je stav 🙂 ...

silusik
25. nov 2011

baby??kto planuje silvestrovat v nemocke? 🙂 ...

lule1
25. nov 2011

Pripravujem reportaz do TV Markiza o pocitoch a ocakavaniach buducich oteckov (porovnanie s minulostou, cvicenia s mamickami, ucast na porode na gyn. prehliadkach). Bol by niektori z vašich partnerov, manzelov ochotni podelit sa so skusenostami s ocakavania babatka? Prosim BA a okolie. Velmi pekne dakujem a tesim sa.

votaress
25. nov 2011

@silusik mozno aj ano, uvidime ako sa to vyvinie, ale robime si srandu, ze budem pustat ohnostroj z balkona nemocnice

dualcore
25. nov 2011

@votaress ja som sa tak nejak rozhodla ze chcem rodit v 39tt tak som zvedava ako sa s tym stotozni drobcek v brusku 🙂

fifi284
25. nov 2011

🙂 skoro celý večer počúvam vianočné pesničky, aby boli malinkému známe, no a skoro pri každej pesničke mi idú slzy do očí 🙂 keď príde čas týchto pesničiek už by mal byť malý princ v našom náručí 🙂

tina1982
26. nov 2011

@alenka600 ,dakujem za radu,a len dufam ze mi to po porode fakt prejde.

naka.n
26. nov 2011

Ahojte kocky.....mate pravdu..ubehlo to neskutocne rychlo a posledny mesiac musime len vydrzat.My cakame druhe babo 26decembra a najradsej uz by som chcela terza....uz funim hrozne🙂)) nas malinky..teda bude velky🙂 ma uz teraz v 35tyzdni asi 3.5kil...takze opet valibuk🙂 mam obavy z porodu,kedze nebudem rodit na slovebsku ale v uk,,,,tak som zvedava,ze aky rozdiel bude.ale zatial som spokojna so starostlivostou🙂))) tak drzme si palce🙂)))

tehulka21
26. nov 2011

@votaress tak to mas svatu pravdu 😀

tina1982
26. nov 2011

Caute mamicky.Chcem sa spytat je to moc zle alebo skodlive ked mi teraz posledne tyzdne chutia hrozne vlaske orechy,a hlavne vecer?Ako keby to potrebuju len moje dasna medzi zubami.Pride mi to cudne ale jem ich aj ked za tyzden mam uz termin.Dakujem

slniecko2011
26. nov 2011

@tina1982 podla mna je to uplne normalne, ja mam zas stale chut na mak 🙂

simi251
26. nov 2011

@tina1982 Ja som pocula jednu alergologicku ako o tom hovorila ze co sa tyka alergenov v tehotenstve je uz zastaraly nazor ze sa im treba v kazdom pripade vyhybat. Len vtedy ak su obaja rodicia alergici, vtedy treba predpokladat ze by to mohlo zle posobit aj na plod teda babatko. Ja som sa v prvom tehu napchavala pomarancmi a teraz tiez jem vsetko, vsetky potraviny ktore su oznacovane za alergeny. Neverim ze to moze vyvolat u mojho dietata alergiu. Kedze na nu nema predispozicie ziskane od nas rodicov. Daj si do googlu ,, vlasske orechy v tehotenstve,, a uvidis ze su dokonca odporucane pre vysoky obsah napr Ca.

tina1982
26. nov 2011

Diki za odpoved,lem manzel mi hovori ze orechy su tazke na srdce,a ze aby som neublizila malemu.
@slniecko2011