icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

simi251
26. nov 2011

@tina1982
@slniecko2011 Baby ja zase stale chrumem cervenu papriku, salatove uhorky a jem cisty biely jogurt. Ale v takych mnozstvach, ze sa az musim krotit.

simi251
26. nov 2011

@tina1982 Co som sa docitala je akurat to, ze ak ty sama mas problem so zlcnikom tak radsej nie. Ale ze by skodili na srdce? Myslim si ze prave naopak. Znizuju cholesterol a su tiez velmi dobre na mozog.

slniecko2011
26. nov 2011

@simi251 tak salatove uhorky boli isty cas mojim hlavnym jedlom, len potom ma z nich akosi zacal stipat jazyk, tak som hovorila manzelovi nech uz radsej nekupuje 😀

tina1982
26. nov 2011

@simi251 A co hovoris na to ze tiez zjem denne aj kilo jablk,postupne,a doteraz som normalne zjedla tak raz za rok jedno,myslim tym pred tehu.

simi251
26. nov 2011

@tina1982 Tak jablka ja tiez tak 4 az 5 denne ale len jeden druh mi chuti. A keby som mohla,, zrala,, by som ich viac. A este chodim do chladnicky na tvrdy syr len tak si vzdy odkrojim. A acidofilne mlieko len to sa fakt snazim len pohar denne lebo ze vraj viac by prehanalo. Boooooze a tie vone.......baby normalne chodim cuchat kozenu penazenku. Alebo smrad lepidla ked idem okolo opravovne obuvi. No proste komedia. 😀

tina1982
26. nov 2011

@simi251 No presne mne zasa strane vonaju cerstve noviny,farba na hoci co,prach persil a ariel ovoniavam kazdy den,potom benzin a hlavne z vyfuku,no hotovy fetak.Som si myslela ze uz hadam nikoho takeho nenajdem,ako som ja a to cakam 3 dieta a pred tym som toto vobec nezazivala.Hruza vsak?

simi251
26. nov 2011

@tina1982 Ani ja si to z prveho tehu nepamatam. Akurat viem ze som jedla vela tych pomarancov a ovocnych jogurtov. Ale teraz su to doslova az uchylky. A presne ako pises, tak cerstvo oprate pradlo z pracky vytiahnute a potom ten vlhky pach pracky co ide z bubna, to je moje. A chlorovy zapach na plavarni.

tina1982
26. nov 2011

Ozaj,a ste uz pobalane?Ja mam len jednu cest,tasku a jednu taku pevnu igelitku a tam mam hadam vsetko.Som tu normalne citala ze si to baby oznacuju aby im to potom muz nosil.

martina28p
26. nov 2011

ahojte baby,tak vás tu čítam a tiež sa opýtam-máte aj vy výkyvy nálad?ja som dnes od rána podráždená,a akosi celý deň sa nesie v takej nálade...hučala som po malo,aj po mužovi a už nemám chuť na nič...som akási nervozna...potom je pár dní dobre a zas príde takýto stav,až mi je teraz do plaču... 😢 už by som to chcela mať za sebou

slniecko2011
26. nov 2011

@tina1982 ja som zbalena uz 2 tyzdne 😀 mam dve tasky jednu kde mam svoje veci a druhu pre babo, no tu vo viedni je to asi lahsie s tym balenim, lebo v nemocnici daju vsetko potrebne, z domu si beriem len slapky a hyg.potreby 😉

tina1982
26. nov 2011

@slniecko2011 Budes rodit vo Viedni?Sa mas dufam ze ja porodim hadam v nejakej nemocnici podla toho co sa od decembra chysta,mne by bolo jedno aj doma keby mam niekoho pri sebe kto ma stym skusenosti.Ak tak aj nedopadneme veru.

eviline
26. nov 2011

caute babenky, ste niektora z Petrzalky z okolia drazdiaka? Hladam perspektivne partacku na kocikovanie 🙂

tina1982
26. nov 2011

Boze baby,vcera som piekla medovniky,s chlapcami a aj zme ich zdobili a nechala som ich na doske este aj dnes aby poriadne zaschlo to bielko a normalne uz nemozem okolo toho chodit aby som si neuchmatla ,dufam ze mi do vianoc nieco ostane.

slniecko2011
26. nov 2011

@tina1982 jo vo viedni, termin mam 2.12., podla mna to v sr nebude az take strasne ako si kazdy mysli, a isto bude vzdy niekto k dispozicii, budem vam drzat palce 🙂

tina1982
26. nov 2011

@martina28p Podla mna je to normalne a si uplne v pohode.To je uz ine ked mas dieta ja to vidim na svojich ako ma denne jeduju,a vytacaju a to nemozem zniest krik i ked ja sama kricim.Tak ktora znas je v poho.teraz?

tina1982
26. nov 2011

A co hovorite na dlhsie sedenie?Mna ide porazit ako ma ta kostrc boli aj ked si sadnem na vankus,akonahle sedim dlhsie to hrozne boli ked sa postavim.Mala som to uz aj pred tym ale preslo to a teraz zasa.

tatianka7
26. nov 2011

@gabriellka jaj,tie decka su uzasne.. 🙂 moj to robieva doteraz svojej starkej :D hihi.. Joj,ale posledne dni sa uz necitim ktovieako,aj ma brusko pobolieva,aj som ochorela k tomu a dost vysoku teplotu som mala..Teraz som uz aj bez magnezia,asi si budem priat,nech to uz mam co najskor za sebou...

tina1982
26. nov 2011

Tak sa nadnes majte krasne a zajtra zasa o jeden den blizsie k porodu.Dobru

tatianka7
26. nov 2011

@lusja Ako zbadam,ci mi uz kleslo brusko? Dr.mi pred pred dvoma tyzdnami povedal,ze sa mam pripravit,lebo to moze byt kazdu chvilu a ja mam pocit,ze nic...Bez toho,aby klesol drobec do lona,neporodim,vsak? Niezeby som sa nevedela dockat porodu,ale .. ale.. ked to hovoril tak vazne,ako by som mala porodit cestou od neho 😉 Ludia mi radia,ze si mam uzivat pokoj a klud,ktory mam,ale mna boli brusko,tvrdne mi,strasne som smadna a potom rovnako strasne beham cikat...O tom,ze snurky si neviem zaviazat,nezmestim sa do nicoho uz ani nehovorim.. 😝

tatianka7
26. nov 2011

@simi251 obuvnicke lepidlo smrdi? 😀 😀 a co folia? alebo molitan?! kym som robila,tak som sa mi pritrafila nejedna hanba s ocuchavanim...lebo u nas v robote sa nasli vsetky tieto lahodky pre nostek,len lepidlo nebolo obuvnicke..Co uz... aspon je na co spominat 😎

dualcore
26. nov 2011

ahojte baby.tak ako vas citam sa dobre bavim. 🙂 ja zatial ziadne vone nepreferujem ale musite byt zlate. na stastie ani nalady nemam zato moj maly akoby citil konkurenciu-stale ma objima a tuli sa.mna len hrozne bolieva spodok bruska-a hlavne v noci ☹

adunka73
26. nov 2011

@dualcore tak isto u nas,mala jakoby zacala citit blizici se konkurenci,je najednou vice tuliva a mazliva,ale hlavne roste jeji ego,takze nejoblibenejsi slova jsou JA a MOJE,NE TVOJE-MOJE,JA! To nas ceka veselo 😵

adunka73
26. nov 2011

@tatianka7 ja jsem citila,ze mi kleslo asi pred tydnem,prestala me den ze dne palit zaha,ktera me dost silne trapila cely cas.A celkove se mi lepe dycha...ted uz ale nevim,za jakou dobu od poklesu bruska asi prijde porod..za mesic,nebo drive?

dazdovka
26. nov 2011

@martina28p Ahoj, tak ja som bola dnes zahrat biliard s mojim milym a prvu hru som hned na zaciatku dala dole ciernu gulu (cize sme len zacali hrat a ja som hned prehrala), potom dalsie dve hry som prehrala tesne. Zvycajne sa viem rozculit, fakt jedujem sa ako cert, no ale dnes nie. Dnes som sa rozrevalaaa, taaak som plakalaaa slziska strasne, neslo to zastavit, moj mily totalne velke flaky od mojich slz mal na tricku, aj sopliska mi tiekli na jeho krk ked ma objimal, hrozne sa smial, aby to nikto v tom podniku nechapal zle a ze akoze sa strasne smejeme... No hruza. Inac moju pubertacku by som najradsej v zlosti niekedy vysmarila pred dvere, nikdy som nikomu nenadala, teraz sa mi tisnu vsetky hnusne nadavky na jazyk, fakt vsetky (hned zavriem dvere a ulavim si, poviem ich do vankusa, alebo pustim hlasnu hudbu a vychrlim do prazdna vsetok jed co pride). Som hrozna, uz nech je mrno mrnave vonku a nech som normalna konecne, lebo mi rube fakt.

adunka73
26. nov 2011

@dazdovka 😅 😅 ..a az bude venku,tak budeme vzpominat,jak to bylo fajn v klidu,kdyz bylo uvnitr 😉

adunka73
26. nov 2011

@dazdovka ..jinak ja cekam,ze jeste vic nenormalni budu po porodu,dopadla jsem tak naposledy,kdyz nam nefungovalo kojeni,to byl mazec,probrecela jsem skoro 8.tydnu,uplna pakarna.Takze si ted uzivam posledni dny pohodve nenormalnosti.. 😎

dazdovka
26. nov 2011

@adunka73 juj to si ma nepotesila s tym kojenim, ja som si myslela, ze ked som prve dieta uspesne odkojila 15mesiacov, tak dalsie babo uz po takej praxi nebude problem... Inac ja mam teraz uz asi mesiac prsia ako dve skaly, uz si normalne v sprche po troskach odstriekavam mlieko, to mi pride velmi divne... Nemas s tym nahodou skusenost, ci sa pri dalsich tehotenstvach zacina tvorit mlieko takto predcasne?

adunka73
26. nov 2011

to ti muzu jenom zavidet,urcíte budes bez problemu kojit,prska si zapamatovaly jake to bylo naposledy,tak se ti uz pripravuji...ja jsem mela u kazdeho ditete problemy,prostredni dcerku jsem velmi tezko odkojila 9.mesicu a to byl muj maximalni rekord.Ted se mi vubec nezvetsily,o nejakych kapkach mlicka nemuzu ani mluvit,to neznam...no zkusim pro to zas udelat vsecko,byla bych moc stastna,kdyby se zadarilo a kojeni fungovalo,ale jsem uz pripravena na UM.Nemuzu se zas tolik trapit jako naposled,doplatila na to cela rodina,proste horor...jsem odjakziva naladovana teorii a tema kojeni je moje oblibene u vsech kamaradek,sbiram zkusenosti cely zivot,ale praxe pak vypada uplne jinak 😢 😢 😢

adunka73
26. nov 2011

@dazdovka nakonec je to dobra otazka pro ostatni "decembrovky",jake maji pocity v prskach,jestli uz neco ukapkava nebo ne?

dazdovka
26. nov 2011

@adunka73 dakujem za odpoved, fakt som si myslela ze toto je nejakou komplikaciou... Inac ani u nas v rodine zeny nekojili, nedarilo sa, aj mam aj stara mam maximalne 3 mesiace, neslo to, vsetci sme boli na kozom mlieku odchovani. Ja som zase bojovala o to aby som mohla kojit (mame na truc, ta tvrdila ze ja nikdy kojit nebudem), zaciatky boli tazke tiez som 3-4 mesiace len odstriekavala a davala z flasky, tiez som bola z toho psychicky na dne, vypadala som ako z koncentraku, taky kostlivec podrazdeny, iba som dokolecka dokola sterilizovala flasky, dudle, odsavacku a odstriekavala po kvapkach a revala ako blazon. Asi tam niekde som aj nechala moje city k dietatu, v mojej hlave som bola len malo vykonny obedar, nic viac, dieta mi pripadalo ako male upircatko, ktore by len salo moju zivotnu silu... A potom sa to nejako spustilo, ani neviem ako, ale mlieko sa zrazu rozbehlo a snad sa mi to aj v hlave, aj v srdci upravilo. Dcera ale nebola o nic viac odolna proti virozam a bakteriam ako jej bratranec v rovnakom veku, ktory bol odzaciatku na umelom mlieku, to musim cestne priznat, cize z toho hladiska ze by materske mlieko davalo viac imunoaktivnych latok, to sa u nas nepotvrdilo..
Vyborny napad - otazka pre vsetky buduce MAMINY, ako sa vam pripravuju prsia na kojenie, uz citite nalievanie, alebo aj niekolko kvapiek vyjde?