icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

nikita308
29. nov 2011

@karin0401 Ahoj... termín mám 9.-13.12.2011, ale idem na konzultáciu ohľadom cisárskeho, tak neviem či mi ho urobia ešte tento týždeň alebo nabudúci...

lusja
29. nov 2011

Baby, neviem, ci toto pomoze - ale ak mate problem s porodnicou, tu som nasla nejake info... mozno sa oplati tam kuknt: http://tlacovespravy.wordpress.com/2011/11/28/m...

jahodka789
29. nov 2011

@barborkac
Ahoj, mame rovnaky termin. Ja sa chystam za lekarom zajtra. Tiez uz som mala bolesti, este pred dvomi tyzdnami. Celkom nas to vystrasilo, aj na CTG to uz ukazovalo kontrakcie a na cm som odvtedy otvorena. Lekar mi nakazal oddychovat, tak sa toho drzim a doteraz sme 2v1. Ale uz to hadam bude kazdu chvilu, ved termin mame v nedelu. A co sa tyka mliecka, myslim, ze je to individualne. Ja kolostrum mam asi tak dva-tri mesiace ale len tak par kvapiek. Drzim palce vsetkym tehulkam, ktrorych porod este len caka, aby dobre dopadol.

czechzuzanaba
29. nov 2011

Tak ja uz zkousim vsechny metody na vyvolani porodu ktere znam a furt nic 😀 Este teda ta okna jsem nezkousela.

tatianka7
29. nov 2011

@lusja Dakujem,aj za maleho..teraz sa mrvi,tak neviem,ci sa uz nevie dockat,skodoradostnik jeden 😎 A ja som este ku tomu chora,tak dufam,ze maly bude v poriadku.

tatianka7
29. nov 2011

@adunka73 Ach,keby som aspon vedela,co ma caka..Ja by som bola najradsej,keby mi to niekto tam obkecaval..nech nie som sama 😅 A hlave aby som uz vyzdravela,lebo neviem,co je horsie.

lusja
29. nov 2011

@tatianka7 neboj, v pohode budete 😉 obaja! chalanom sa vraj do zimy moc nechce, tak ten tvoj mozno este pocka 😉 moj sa tie mrvi, nevie od radosti co so sebou...a tak dostavam hlavicky do mechura a kopance do zaludka 😖

odabinka
29. nov 2011

Dnes od rana zo mna nieco pomalicky kvapka a ja neviem ci je to moc, vytok, alebo plodova voda ☹ Mam stresovat a ist do nemocnice, alebo este pockat???

dualcore
29. nov 2011

ja by som uz bola v celku v pohode,na zaludok uz netlaci,brusko kleslo.teraz ma zas bolievaju krize a niekedy je to fakt brutus ale vo stvrtok mam poradnu tak dam rec s doktorom 🙂

karin0401
29. nov 2011

@julie1412 dakujem.mame podobny termin 😉 ake lieky si brala?

adunka73
29. nov 2011

@odabinka to vypada na plodovku,muze takto kapkat i par dnu,protoze se stale tvori nova,urcite zkontaktuj lekare.

odabinka
29. nov 2011

@adunka73 Dakujem 🙂 Zajtra som prva na rade u lekara - pre istotu 🙂

adunka73
29. nov 2011

@odabinka muzes v klidu spat,zadna panika to neni,ale k lekarovi urcite prva 😀 Preji moc stesti 😵

odabinka
29. nov 2011

@adunka73 A co ak to je ta plodova voda? Daju ma do nemocnice??? 😨

adunka73
29. nov 2011

@odabinka urcite se podivaji na kolik jsi otevrena a zmeri kontrakce,podle toho se zaridi dal...tady ve Svedsku nechavaji plodovku kapat 3 dny,pokud k tomu nejsou jine priznaky-bolesti,kontrakce,krev atd...tak az potom to resi.Kdyby tekla proudem nebo praskla najednou a vytekla cela,tak uz je to vice akutni situace,ale ukapavani je v pohode.

adunka73
29. nov 2011

...ale odhaduju,ze do trech dnu mas mimco v naruci,pokud je to teda plodovka 😉

odabinka
29. nov 2011

@adunka73 No ja som vo Viedni a vobec netusim ako postupuju tu 😕 Naposledy u lekara bolo vsetko ok a o dva dni v nemocnici ze som uz trochu otvorena. No som zvedava co bude zajtra, ale ja sa obavam, ze iba stresujem 😅 Ale mat mimino uz tento tyzden... to by bolo super 🙂

adunka73
29. nov 2011

@odabinka no tak jestli jsi uz otevrena a ted kape plodovka,tak mas mimino temer zarucene jeste tento tyden.I kdyby cekali 3 dny jako tady 🙂 dej vedet zitra,jestli budes mit moznost.Drzim palce 🙂

odabinka
29. nov 2011

@adunka73 Zacinam sa bat 😀 ale tak prijemne... Zajtra sa teda ozvem, ked neskoncim v nemocnici... Ale aj tak si myslim, ze je to skor moc, ze male tlaci na mechur 😅

adunka73
29. nov 2011

@odabinka no ja mam pokazde tezko uverit,ze uz je cas rodit a to se mi zadari pokazde v termine,muzu mit kontrakce silne jako kun a stale cekam doma a nechci do porodnice,protoze co kdyz to jsou poslicci,at tam neotravuju personal a oni me neposlou zpatky domu...a mam pokazde tisic vymluv,proc jeste cekat a cekat.Nebyt manzi,tak posledni dve dcerky porodim doma.Nemyslim si,ze by sis ucikavala cely den 😀 😀 jestli nemas i v normalnim stavu problemy s inkontinenci,tak je malo pravdepodobne,ze mimino tlaci cely den na jednu stranu a zrovna na mocak.Urcite jsi byla behem dne na wc a kdyz se vycikas a pak to presto stale ukapkava dal,tak je to jasne 😵

odabinka
29. nov 2011

@adunka73 Jaaaaaj no dobre, tak teda sa zajtra uvidi 😅 Urcite sa ozvem hned ako budem moct 🙂

minuska8882
29. nov 2011

ahojte kočky, tak my sa máme fajn... krpec už váži 2 700 g... máme už celkom vyzretu placentu a krčok skrátený a otvorená na jeden prst... a to ešte viac ako tri týždne do termínu... len sa bojím ako to spoznám keď to začne, lebo nepoznám žiadne tvrdnutie brucha ani tých poslíčkov... teda zatiaľ som nič také nezaznamenala...

gabriellka
29. nov 2011

@tatianka7 myslím že sa nemáš čoho obávať. ja mám tiež termín 14.12. a už pred dvomi týždňami mi doky povedal to čo tebe. a povedal že už som začala 9-ty mesiac, tak by malo byť všetko o.k.a stále som 2 v 1... aj keď väčšina lekárov tvrdí že už v 37 tt sa tehotenstvo pokladá za donosené. my končíme 38 tak je to v pohode. ja by som to už najradšej mala za sebou...

julie1412
29. nov 2011

@karin0401 Ja som brala magnezium 3x denne po 2 tablety, guajacuran 3x denne 1 tabletu a diazepam 2x denne 1 tabletu. Teraz mam uz len to magnezium a dufam, ze uz to nebude dlho trvat🙂

adunka73
29. nov 2011

@minuska8882 neboj,to urcite poznas az to opravdu zacne,to nejde nepoznat 😉 muze ti nejdriv prasknout voda-pokape nebo potece,nebo zacnes mit bolesti jako na mens x 100...potom x 100000... ,ktere se budou stupnovat a casovy usek mezi kontrakcemi zkracovat,nebo odejde hlenova zatka a nebo vsecko uplne najednou 😕

adunka73
29. nov 2011

@minuska8882 ...a vetsinou zaroven s kontrakcemi prijde i poradna hnacka 🙄

bibes
29. nov 2011

@odabinka ahoj, uz je to asi neskoro pre teba tato odpoved, ked ides rano k lekarovi, ale existuju take vlozky, ktore rozpoznaju ci ide o plodovu vodu alebo nie - sa podla toho sfarbia, myslim ze sa to da aj kupit v lekarni, a urcite ti to daju u lekara ako test.

adunka73
29. nov 2011

@bibes no to je parada,ze existuji takove veci,nemam ani tuseni 😕

bibes
29. nov 2011

@adunka73 vola sa to Al-Sense kit http://www.mojalekaren.sk/al-sense-3ks-test-uni...
Ja teda s tymto problem nemam, mne vodu pichli az v porodnici 🙂 ale viem, ze napriklad na pohotovost ked pride tehotna s tym, ze jej odteka voda, tak jej to daju ako test.

czechzuzanaba
30. nov 2011

Ahojte, nezjistovali jste nahodou nektera jak je to v BA s tema porodnicama? 🙂