Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
ahoj tehulky ,ja som z novembroviek , vidím že sa vám to tu už rozbieha .
mamičkám ktoré už majú babenká gratulujem a prajem vela mliečka.
Dievčatá z Ba ak sa rozhodujete aj rodiť u Kocha vrelo odporúčam ,sú naozaj starostlivý 🙂 prajem vám všetkým veľa šťastia a držte sa 😉
@eviline AHoj. No ja mam jit na Kramare. Zatim asi fungujou, jen nevim, ci se to jeste nezmeni 🙂 Nekdo tu rikal, ze prave bude fungovat jen Antolska.
@stellamiapiccola koľko to stojí? ak sa smiem opýtať. (koch)
neviem či si tam u dákeho lekára ja som , a môj lekár ordinuje v Ružinovskej poliklinike ja som platila na rok u môjho Dr.120eu +1200Koch, ak nemáš lekára asi 1500 najlepšie je tam zavolať .
@adunka73 tak to som zvedavá..
Ahojte ja to mám až o mesiac ale chcem sa opýtať keď začne vytekať z prsníkov tak sa musia masírovať či čo???? Som v 36 tt...
Ahojte ja to mám až o mesiac ale chcem sa opýtať keď začne vytekať z prsníkov tak sa musia masírovať či čo???? Som v 36 tt...
Dnes sme boli na ultrazvuku a nas maly nie je az taky maly 🙂 ..., uz mame 3680 g, maly slonik 😒..., no dufam ze do porodu uz velmi nepriberie a nedajboze aby som prenasala, neviem ako ho potom vytlacim ...Ale hlavne, ze je vsetko ok...
Ahojte, my sme dnes boli v porodnici v RK zistit aka je situacia a pan primar nas aj vysetril 🙂 otvorena na 1 cm, zda sa ze buduci tyzden by sme uz mohli mat drobceka 😅
@gabriellka Ja tiez,ale takym supom,ne rozvlacne ako sa vyhrazaju vsetky clanky o prvorodickach 😝
@siuzun Ak ta nic neboli tak masirovat nemusis. Horsie by bolo ak by si mala napnute prsia, plne mlieka - vtedy by ti hrozil zapal, ale to by si citila, ze by ta to aj bolelo a tvrde miesta ako skala - tak to treba rozmasirovat. Zatial som ale nepocula, ze by sa to stalo niekomu pred porodom v takomto rozsahu. Par kvapiek mlieka to je nic.
Masirovat sa skor odporucaju bradavky, pripadne aj drsnejsim uterakom, aby si zvykli na to co pride potom 🙂 To neustale ozuzlavanie ... 😀
ahojte tehulky. tak ja som dnes absolvovala dlhsiu prechadzku a teraz ma bolia krize kruci 😒 zajtra mam poradnu tak som zvedava ako na tom som a ako dlho asi vydrzim este 2v1.dosla som dnes k zaveru ze moje nohy nevyzeraju uz ani ako mamutie...uz sa nedaju prirovnat k nicomu pozemskemu...je to des to zavodnovanie 🙂
a je tu DECEMBEER 😀 ideme na to baby? 😉
Ahojte decembrovky. Tak dnes uz som stihla aj plany poplach, ale ako prvorodicke sa mi to ospravedlnuje. Lekar bol mily a dal mi vybrat, ze sak ak sa moc bojim, tak si ma tam aj nechaju. No doma je lepsi klud a nechcem im tam zaberat miesto, sak mozno to dneska este nebude. V noci som mala bolesti, nad ranom uz pravidelne, tak som sa zlakla. Pridem do nemocnice na CTG a nic, tak neviem. Mozno si chce este pockat na toho Mikulasa 🙂
baby chodíte na meranie prietokov? lebo ja som sa môjho doktora pýtala a on že robíme to, ale vy nemusíte. tak som ostala taká prekvapená z toho. a bolo mi vysvetlené, že to robia iba rizikovkám a ja keď to chcem tak si to mám zaplatiť. stojí to 5 €...akože kašlať na tých 5 eur, ale príde mi to také, že mám na to nárok, či nie? ako ste na tom vy ostatné?
@gabriellka Pokial viem, tak prietoky robia kazdej v 36.tyzdni. Ja som bola v pondelok. Sukromni lekari, ktori maju na to pristroj, si za to aj zinkasuju, a ti co pristroj nemaju, posielaju do nemocnice, tam to robia zadarmo. Ak si nebola, skus zavolat do nemocnice a spytaj sa na to.
ahojte 🙂 takže dnes je deň D 😉 máme termín, dufam, že čoskoro už budeme na svete 😉 i keď náznak žiaden
Info pre rodicky:
http://vybrali.sme.sk/c/Otvorene-listy-ministro...
@gabriellka Ahoj, to je divne, mna tam poslala lekarka minuly tyzden a nic som nedoplacala. Robi sa to spolu s ultrazvukom. Holky co tu pisali uz boli v 36. tyzdni na tomto vysetreni, ale zasa moju sestru, ktora rodila na Kramaroch, tak tej to vysetrenie nerobili vobec. Ze by v kazdej nemocnicic robili ine vysetrenia?
nuz baby, dnes som sa vratila z poradne, dr. mi povedal, ze som otvorena na cca 1,5 prsta a ze do tyzdna to mozem mat za sebou a maly bude na svete - som teraz v 38 tt, takze pohoda... len zacinam mat celkom dost zmiesane pocity 😎 drzte palce - keby nieco 😉
@gabriellka ahoj. myslim, ze u nas v PN sa robi meranie prietokov automaticky, merali mi ich este v septembri, len sa nepamatam, kolko to stalo.
@marthiana
@tehulka14
veru, neviem, ako a kedy to bude, o krkcku sme sa s dr. nebavili 🙂 len ma kukol, skonstatoval, ze teda som na 1.5 prsta ci cm a ze do tyzdna to moze byt. Ale ze ako prvorodicke mi to moze este chvilu potrvat. A neda sa mi spavat...predposledne 2 noci boli hrozne, kazdu hodinu som sa budila, napate brucho som mala... dnes je to uz lepsie.
ani neviem, ake pocity by som mala mat...ale obcas ma chyta zavrat, alebo cosi take, hoci tlak mam uple idealny. Inak sa citim celkom fajn...az na to gulanie 😀
Ahojte kolegynky maminky 🙂 ja mám termín 6.12. takže pomalinky už to tu bude. Najradšej by som bola keby som to už mala za sebou. Len neviem čo mám očakávať a ako majú vyzerať tie kontrakcie nakoľko som prvorodička. už aspoň týždeň ma pobolievajú krížu ako pri krámoch - môže to byť nejaký sprievodný jav? Inak nič, teda vlastne na vrchu bruška ako keby sa mi sťahovala maternica, ale je to iba na vrchu nejde to do celého bruška. Tak neviem či to môžu byť tie falošné kontrakcie alebo sa mi malinké hýbe. Ako by mali vyzerať tie kontrakcie? začína sa to tými bolesťami krížov? jooooj

@czechzuzanaba Ahoj, no podla toho ktoru porodnicu mas na mysli, ja chodim na antolsku, vcera som bola na kontrole, vsetko tam vyzera ok, normalne funguju, doktor mi povedal, aby som o tyzden prisla uz aj s taskou, lebo mam nabeh na gestozu tak si ma tam rovno nechaju a podla nalezu mozno rovno aj odrodia... tak drzte palce. Akurat neviem ako je to s tym zazmluvnovanim momentalne, lebo este minuly tyzden mi povedal, ze maju od riaditela zakaz uzatvarat zmluvy,kvoli situacii ale ze ma odrodi aj bez nej, nemam si robit starosti, teraz v utorok ma nenapadlo sa na to znova pytat...