Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
baby, k tým prietokom, mne ich doki pozerá od 36. týždňa každú poradňu. Vždy mi vytlačí fotku hlavičky, a vždy za to zaplatím 8,-Eur. Je to síce 8,-Eur, ale je to fakt aj pokoj na duši, že viem, že malý má to čo potrebuje, dostáva sa mu aj kyslík, aj "strava" a že je všetko ok.
ahojko ja mám termín 22.12 ako zistíte že idete rodiť cisárskym rezom
@jahodka789 Aj ja som si to bola nacvicit 😀 V nedelu,akurat,ze mne odisli hlieny a bolesti v noci som mala aj ja.No podla mna len pre to,ze sme si s manzelom dopriali troska radovanok 😉 A povedali mi,ze som otvorena na jeden cm,mam prist,ked mi odtecie voda,alebo ked budem mat pravidelne kontrakcie.
@martuska00 no to nezjistis dopredu,pokud ho nemas uz ted planovany kvuli nejakym predcasnym komplikacim.Behem porodu se ale muze neco zaseknout a to te vezmou na akutni cisarsky rez okamzite. 😒
@jahodka789 môžeš si byť istá, že ja ako prvorodička budem mať určite nejaké plané poplachy 😀 to ale asi tiež patrí k tomu. odkiaľ mám vedieť, či je to len akože alebo už naozaj, keď to nemám s čím porovnať? No ja som zatiaľ v pohode, zatiaľ nevyzerám ani na planý poplach 😀
@tatianka7 🙂 ajajaaaaaj, si mi nasadila chrobaka do hlavy... viem, ze radovanky 😉 mozu vyvolat porod ... ale nejak si to nechcem pripustat 😀 sice som sa zacala otvarat, ale som sa pytala mojho dr., ci je sex OK, sa uskrnul, ze jasne, nazval to eskimacke vyvolavanie porodu a vraj teda ak chceme vsetko urychlit, nemame sa obavat a uzivat si - kym sa da 😀
nuz ale este by som s porodom rada pockala - par dni 😉
ahojte tak ja mam dnesnu poradnu za sebou a doktor mi pohrozil hospitalizaciou koli zavodnovaniu.na stastie som ale doma ale s liekmi na odvodnenie.zatial sa vobec neotvaram ale bolesti v krizoch mam dost casto-hlavne v noci.ani pri prvom som sa nezacala otvarat skor az ked to na mna zrazu prislo 🙂 o tyzden ma caka poradna opat tak dufam ze odpuchnem...nerada by som stravila cas do porodu v nemocke 😒 po tych liekoch vraj budem stale na wc...jak keby som tam uz nemala prechodny pobyt aj bez nich. 😀
@fifi284 tie pravé od falošných rozoznáš tak že pravé máš pravidelne a falošné nepravidelne. mňa keď chytí nejaká bolesť hneď pozerám na hodinky. neviem ako to bude u mňa ale kamoška rodila v lete a jej začali kontrakcie každých 20 minút. takže v pohode, ona sa medzi tým ešte aj oholila doma, trošku primalovala. trvali jej skoro 4 hodiny také slabšie. a to hovoria že kým nemáš každých 5-7 minút netreba ísť do nemocnice. jej potom odtiekla voda, tak zobudila muža to už mala bolesti každých 7 minút a malá sa im narodila až o nejakých 7 hodín. vraj netreba hneď letieť keď dostaneš bolesti, lebo potom si tam hrozne dlho kým porodíš. ak teda nemáš nemocnicu niekoľko km ďaleko
@gabriellka presne tak mna chytili kontrakcie rano o 9 a bolo 15.30 ked som isla do nemocnice.to som mala kontrakcie kazde 4min.je lepsie predychat si to doma ako byt niekolko hodin v tych bolestiach v nemocnici 😉
@gabriellka Ja som bola dnes na kontrolu a doktor mi vraví že spraví dnes aj prietoky a platila som 4 eurá ako vždy za sono.... takže prietoky som si nepriplácala......
A som rada všetko je ok a náš drobec už má 2,650 kg tak bude krásny veľký a zdraví super.... 🙂 😀
@fifi284
Ved prave, nemame tie skusenosti. Dnes tam prisla zaroven aj jedna stvrtorodicka. Ta tam ale hned aj zostala, asi ju brali hned aj na sal. Pri dalsich to vraj ide rychlejsie. Takze nabuduce si dam na cas. Uz sa to ukludnilo, aj ked stale mam taky pocit jak keby mam menzes.
@jahodka789 to se muzu tesit na bleskovy porod,jako dalsi ctvrtorodicka 😉 ..ten treti byl teda rychlovka,probudila
me siiilena kontrakce ve 3.30 rano,bez varovani a jakoby mi nekdo paral cele brucho nozem...okamzite me chytla hnacka,cekala jsem pul hodiny na wc nez jsem mohla probudit manzu,honem jsme se pobalili a ja uz v obyvacke citila tlak hlavicky uplne nizko v panvi.Preskocila jsem prvni i druhou fazi porodu,zaclo to hned tou treti...mala se narodila 20min po prijezdu do porodnice,cela voda mi praskla najednou a vylila se pred vchodem do budovy jako vodopad,bylo 5hod rano,staly tam tri mlade devcata a myslim,ze jsem je vystrasila do konce zivota.Stala jsem tam v zupanu,bylo leto,tekly ze me proudy vody,kricela jsem jak hysterka ze uz to nevydrziiiim...To uz me manza musel posadit na invalidni vozik a jen prehodit na postel,10cm otevrena...5.20 byla dcerka na svete.
Prvni a druhy porod sel normalne,postupne a pomalu,museli mi pichnout i plodovku,klasika.No jsem zvedava,co me ceka ted... 😨
@lusja Ja som sa dala zlakat,ale ludia,tie bolestiii,to neprajem nikomu,tak radsej budem skusat drepy a schody,ked sa mi maly v brusku zunuje 😀 .Naposledy sme to skusali v sobotu vecer,co je skoro tyzden dozadu a este stale sme dva v jednom 😅 ,takze ti nasi drobci medzi nas zavitaju aj tak vtedy,ked sa im bude chciet 😉
@gabriellka 🙂 ďakujem. Tak už teda teóriu ovládam, už len ako to bude vyzerať v praxi :DDD to bude stres, panika. Auuu. Už to vidím 🙂 Nejak to už len dopadne 🙂
Ahojte. tak ja to mam uz stastlivo za sebou. Mala sa pytala na svet presne pred tyzdnom. Vola sa Nelinka a mala 3050g a 50 cm. Vsetkym zelam aby ste to zvladli bez problemov a mali uz pri sebe krasne vonave batozky 😉
jej takze prve babo uz mame!gratulujem vam aj malickej aj maminke 😀
Ahojte. Ja mám termín 19. a 21. 12. uz sa to blizi. tesim sa velmi ale sa aj bojim. je to prve babetko neviem co ma caka. kedy to na mňa pride. drzim vam vsetkym palceky a detickam vela zdravicka do zivota.
Ahojte. Aj ja mám termín 20.12. 🙂 a už ma pomaly chytá stres, lebo mám pocit, že nič nie je pripravené a že by som ešte chcela odmraziť mrazničku, upratať skriňu, kuchynskú linku, vytepovať koberec, sedačku, vymalovať detskú.. 😲 🙂 ale ešte, že mám takého zlatého muža a polovicu vecí urobí on 🙂 Inak ja už čakám naše tretie bábätko, ale s pôrodom je to vždy akoby po prvé, každý je iný, takže i ja mám trochu bojku, ale len kus, na povzbudenie pre Lenku, neboj to zvládneme 😉 Držím palce
@lenka192 Ahoj, aj ja mám termín 19. 12. Pocity mám asi ako ty. Tiež sa teším, ale mám zároveň aj strach z nepoznaného. neprejde deň, keď si nepredstavujem aké to asi bude. Milion otázok, ktoré aj tak nikto nezodpovie, treba to jednoducho zažiť a prežiť na vlastnej koži. Tak držím palce nech je všetko ok!
Ďakujem Ti. Ako vidím, nie som tu jediný tehotný nočný vták 🙂 ale našim drobčekom asi padne vhod keď si už pôjdeme oddychovať. Tak dobrú noc mamičky a budúce mamičky, ja už idem do perín 🙂

December je tu a ako čítam, pomaly ale isto sa to ru rozbehne 🙂 Držím nám každej palce, aby pôrod prebehol tak ako má, možno ešte lepšie, aby u nikoho nenastali žiadne komplikácie a aby sme naše batôžky mali v náručí 😉 ja sa už tiež neviem dočkať, no keď sa zamyslím, že to môže prísť každú chvíľu, tak mi tuhne aj krv v žilách, tak sa bojím 😀