Pôrod v decembri 2011
Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.
@zuzika251 mne to ten moj dr. tak vysvetlil, aby sa predislo predcasnemu prasknutiu vody, a ak by praskla, nech to nie je take "rizikove". Tie cipky to preliecia trosku zvonku, ale ATB aj tak treba - pre istotu. len sa nepamatam, ako sa tie moje volali - zacinalo to na M a boli to take zlte gulicky. a ze toho streptokoka mozu liecit az po porode, ATB v tej infuzii to nevyliecia, je to zdlhavejsie a je pravdepodobne, ze to ma aj partner, tak sa musia liecit obaja...
@lusja hmmmm a nemôžeš mať iného streptokoka? lebo mne prišli výsledky z kultivácie, kde dr. z mikrobiológie pripísala, čo na toho streptokoka treba predpísať a preto mám robené ampicilínové atb. zajtra idem na poradňu tak sa opýtam môjho dr. či to môže mať aj partner tohto streptokoka a či dostanem aj infúziu...
@tatianka7 aj ja sa neviem dockat 🙂 len sa obavam toho,ze ked bude po vsetkom chytim sa bruska a nebudem citit ako sa mrvka a nathuje 🙂 jasne budem mat babenko pri sebe ale ymiesane pocity mam 🙂
uz to asi na mna ide 🙂
@zuzika251 neviem, podla toho co pises, mas asi rovnakeho, pred porodom sa na neho robia testy - vola sa Streptococcus agalactiae. Dr. mi vravel, ze ziadne atb. pred porodom by sa nanho nemali davat, kvoli babu, ze by mala stacit pri porode ta infuzia s atb. a potom to treba liecit dalej. Nema na teba ziaden vplyv, neskodi ti - zevraj...ale nestudovala som to blizsie. ked sa pozries do tehot. knizky, zistis, co mas, tam ti to musia napisat a vlozit vysledky, aby v porodnici vedeli, ze ho mas.
@superstarka ako citis poslickov 🙂 ,lebo ja stale nic
😀
@hanahsuza nieco na tom asi bude 🙂
@janka3591 gratulujeme ,roztrhlo sa vrece z babenkami 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@lusja Ahoj.... dnes som bola v PN, takže mi upravil termín na 19.12., do pôrodnice nastupujem 12.12. a 13.12. mi budú robiť sekciu... ak neporodím dovtedy... a v piatok tam idem ešte na kontrolu, lebo som dosť otvorená... a som milo prekvapená z prístupu sestričiek aj doktorov, dúfam, že to nezakríknem... 🙂
Vďaka veľká 🙂
@nikita308 ahoj ja mam termin 12 tak sa mozno stretneme 🙂 a aky tam bol doktor?
@lienocka1212 Ahoj... bol tam Karaba (ale ten iba pobehoval), ale mňa vyšetrovala Straková... a ešte nejaký tam pobehoval, ale ja som tam bola druhýkrát v živote, ja ich vôbec nepoznám... ale urobili na mňa dobrý dojem, dúfam, že to bude také dobré aj keď tam budem ležať... 🙂 robili mi CTG, 4-krát im vypadla elektrika, začalo im to písať po rusky, tak som tam ležala ako taká mrochta na tej koze, oni tam behali, nevedeli potom heslá na PC... 😀 😀 😀 a mali tam veľa mikulášskych balíčkov, ale nedali mi ani jeden.... ☹
@nikita308 🙂 Dnes si mala stastie, v celych PN bol vypadok elektriny 🙂 som rada, ze som nepiekla, padlo by mi cesto 😀 neviem, co sa dialo, ale dufam, ze sa to min. pocas decembra nezopakuje, nech mame v tej porodnici klud 😉 termin mam 13.12. a vraj to moze byt uz tento tyzden, ale zas Karaba mi povedal, ze okolo 18.12. Kedze sa od min. tyzdna otvaram, cakam, ze to bude skor ako neskor 🙂 asi sa nas tam stretne viac 😉
@nikita308 😉 to je len dobre, ze ich pustali, aspon budeme mat kde lezat! 😉 to brucho...fuuu...ja ho mam tvrde hlavne v noci - ked sedim, je to OK. len cakam, co bude...bo si neviem predstavit, ako to vyzera, ked odchadza voda - nemusi hned vsetka, staci po kapkach...a ja mam dnes cely den taky divny pocit. To je strasne, ked nevieme, co mame cakat.... a bolesti nikde 😖 ta neistota je hroznaaaa!
@lusja Mne pri prvom pôrode odtiekla voda všetka naraz, ako keby mi vypadol odtiaľ štupeľ... 😀 hneď som dostala aj kontrakcie, tak som sa pobrala do pôrodnice, tam mi dali klystír, osprchovala som sa, vyšla na pôrodný stôl, 3-krát zatlačila a malá bola na svete... všetko trvalo dokopy 2 hodiny a bolesti veľké neboli... úplne ukážkový pôrod... akurát zašívanie ma bolelo, ale dalo sa prežiť... neviem či aj tento by bol taký... vlastne ani neviem ako to vyzerá na vzdychárni, tam som sa nedostala... 😉 no a teraz len čakám, pozorujem sa, no veru neistota...
@nikita308 ty si stastna baba 😉 taky porod by sme asi chceli mat vsetky! teda ja urcite!!! ako premierovy neodradi od toho dalsieho 😀 hihi, ked uz budes v nemocnici, aspon sa na tu vzdycharen mozes cez dvere pozriet.
Dufam, ze natrafime na dobrych doktorov a sestricky! bolo by fajn mat v nich oporu.
ved uvidime, coho sa od tych nasich krpcov dockame 😉 ozaj, budes mat chlapceka alebo dievcatko? ja cakam chalana, zda sa, ze bude dost neposedny, co sa stale hemzi a prevaluje - akurat teraz ma kludovy rezim asi 😀
@nikita308 Tak to si mala super.No ja čakám každú chvílu že mi povie doktor že sa už otváram a stále nič. 😵 Tak príjemný pôrod.

@dualcore taky prejeme velike gratulace,at se vam dari.mela jsi epi pri porode?