icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

thozu
22. máj 2010

fuuuha susann to si ma teraz sokla 😕 no nerada by som zle radit, skusim to kuknut niekde na nete ale nemala som ani potuchy ze aj niektore bylinky mozu poskodit...pohladam a poinformujem ale VDAKA moc za news 😉

denne73
22. máj 2010

Thozu nemaj zo mna depky ja píšem že sa idem učiť a sedim na koniku. 😀 Inak mne to ide hrozne mám asi 150stran textu teda vyprac. otázok a je to moc ťažké. ☹ Thozu mna prsia absolutne nebolia 😕

denne73
22. máj 2010

thozu z čoho štatnicuješ???

nikinka1981
22. máj 2010

Ahojte, na chvíľku som ,,vypla" od učenia, lebo ma to už nebaví ☹ Vonku nádherné počasie u nás na záhrade sa varí guľáš a a rôzne rilované veci a ja som tam ešte nebola, kvôli učeniu na pondelok.

Inak kinsley prajem všetko najlepšie k narodeninám.

Mňa dnes konečne nič nebolí, no samozrejme okrem pŕs, tie bolia stále, ale ani bruško ani v boku ma nepichá. Možno preto, že som si pospala a teraz tiež ležím a nepohybujem sa.

thozu- ja som čaj z alchemilky pila vždy pri menštruačných bolestiach, je to bylinka výhradne pre ženy 🙂 neviem ale počula som, že by sa v tehotenstve mal piť až od druhého trimestra, lebo spôsobuje sťahovanie hladkého svalstva na maternici čo v prvých týždňoch nie je dobré.

denne73
22. máj 2010

ahoj ninka aj ty sa učíš??? hm??? tak my budeme mať mudre deťúirence 😀 😀 😀

nikinka1981
22. máj 2010

No veru učím sa ☹ musím v pondelok urobiť oslednú a najťažšiu skúšku ☹ a najhoršie, že sa to učí strašne zle ☹

denne73
22. máj 2010

kde a čo študuješ??

thozu
22. máj 2010

ok dievcence- takze tu su nejake tie vysledky:
- nasla som aj jednu stranku kde by sa alchemilka nemala, hovorila to jedna pani doktorka, teda aspon nie vo velkych davkach
- viacere lekarenske stranky, ktore ju naopak odporucaju, tak ak budete mat chvilku cas len si ceknite, no dost ju chvalia v prvom trimestri proti moznemu potratu, aj jedna diskusia na konikovi "hroziaci potrat" a tam ju baby tiez rozobrali

Čaj z pŕhľavy, potočnice lekárskej alebo lopúcha môžu pomôcť pri anémii
alchemilka (proti hroziacemu potratu sa od 3. mesiaca tehotenstva pije 1 šálka nálevu denne z 1 polievkovej lyžice)
arnika (masážny olej s jej obsahom zlepšuje prekrvenie pokožky, zabraňuje vzniku strií, odstraňuje svalové napätie)
na bolesti chrbta pomôže masírovanie s olejom z levandule lekárskej a tymiánu

Povzbudzujúci čaj pre tehotné:
Žíhľava – zvyšuje príjem železa, hlavne pokiaľ do čaju pridáte pár kvapiek citróna
Praslicka – spoločne so žíhľavou podporuje funkciu obličiek
Alchemilka – upravuje hladinu hormónov
Ľubovník – účinkuje proti podráždenosti, nekľudnému spánku, napomáhá činnosti vyprázdňovacej sústavy
Medovka – ukľudňuje, účinkuje proti nespavosti a bušeniu srdca

denne73
22. máj 2010

Thozu a mäta sa môže??

nikinka1981
22. máj 2010

Študujem na SPU v nitre 3 ročník a teraz mám manažment ochrany rastlín a všetky choroby musím vedieť po latinsky ☹

A Ty kde študuješ?

nikinka1981
22. máj 2010

Mäta sa môže len počas tehotenstva, ale nie počas dojčenia, lebo spôsobuje stratu mlieka tuším.

thozu
22. máj 2010

denne ja som na EF UMB v BB a studujem ekonomiu takze ked ta motyka vystreli bude zo mna snad Ing 😀 ale tiez je toho kopa a odhodlavam sa ale nejde mi to velmi 😒 akurat teraz vykuklo slniecko tak snaaad sa vyberiem trosku na zahradku aj s vypracovanymi tezami 🙂 nikinka a ty ako??? ides nam prikladom v uceni? 😀 😀

denne73
22. máj 2010

ja 14.6 štatnicujem na bc z odboru špeciálny pedagog- pedagogika mentálne postihnutých ?Takže baby pozor rastie vám tu špeckár možno si tu otvorím aj poradňu. xixixixixxi. Inak pracujem ako učitelka v Mš mám 4-5 roč. detičky

nikinka1981
22. máj 2010

denne - tiež v Nitre študuješ?

Ja štátnicujem 21.6. 🙂

denne73
22. máj 2010

Nie ja som Z Prešova xixixi pravá vychodňarka. 😀 😀 😀

thozu
22. máj 2010

jj denne na margo tej mäty som aj ja nasla ze v malych davkach v tehotenstve ale nie pocas dojcenia ako pisala nikinka 😀 noo a ja tu hladam po nete a mame odbornicku na rastlinky v januarovkach 😀 to aby sme zmanazovali nejaku bylinkovu seansu 😀 😀 co niki? 😀 😀

denne73
22. máj 2010

No a 22.6 mám hned skušky na Mgr

denne73
22. máj 2010

8.6 obhajujem bakalarku a chytla som hrozného oponenta dak držte palce.

thozu
22. máj 2010

jeeeej denne sak to mas super medzi takymi detickami 😅 😅 a zlata ze prava vychodniarka 😉 uff zienky tak ako pozeram tak ja pojdem medzi prvymi...uz na den deti 🙄 akurat myslim ze isabella ma uz v pondelok statnice myslim 🙂

thozu
22. máj 2010

no to mas inak skvele ze uz vies oponenta, ja budem rada ak sa ho dozviem 3 dni pred statnicami aj s oponentskymi otazkami 😒 to este len pridu nervy...

denne73
22. máj 2010

Thozu tfuj, tfuj budem držať päste jak šalena. 😀 Inakj ja idem celkom prvá o 8.h ráno asi sa tam os strachu zveziem k zemi.

denne73
22. máj 2010

hej ja som sa nebavila nabehla som na fakultu a vytiahla to zo sekretárky . No bolo mi to treba?? Chytla som taku oponentku ktorá prednáša ako písať bc No prosto Oži v koži

nikinka1981
22. máj 2010

No to ja som tiež východniarka z PP a tam cestujem pravidelne 260km km, ale už som si zvykla.
Ja tiež 23.6. príjimačky na Ing. takže tak narovnako 🙂

thozu - to ja tiež behám strašne veľa po nete a hľadám čo môžem a čo by sa v tehotenstve nemalo. Veď napríklad mám veľmi rada surovú mrkvu, len tak postrúhanú, ale obsahuje veľa beta-karoténu - čo v tehotenstve nevadí , ale je to provitamín vitamínu A a ten vo väčšom množstve poškodzuje plod, takže preto sú všetky vitamíny pre tehotné vyrábané bez vit. A.

thozu
22. máj 2010

noo ale tak aspon to budes mat za sebou...ja neviem ci sa tesim viac z toho ze budem mat po tom, alebo ze na druhy den idem k doktorovi na ultrazvuk 😉

denne73
22. máj 2010

Ninka aj tebe držím palce. Holky zvladneme to a budeme bc

denne73
22. máj 2010

Šak presne to ja sa učím k otázke a mija myseľ premýšľa o bábetku 😉

denne73
22. máj 2010

Ja som si kupila asi týžden pred tehu len tak femibion 800

nikinka1981
22. máj 2010

No ja tak isto som dostala oponenta, s ktorým som mala už tú česť byť v potýčke v prvom ročníku ☹ Ešte neviem ani akú známku mi navrhol, ale A-čko od neho ani nemôžem čakať...☹

denne73
22. máj 2010

Ninka máš môj obdiv 260 km nehrozí. 😝

thozu
22. máj 2010

wooow niki ty si riadny expert 😉 asi by som si aj ja mala zacat davat pozor na niektore veci, lebo okrem kavy a alkoholu som toho vela nevylucila, hoci sa snazim vela zeleniny a ovocia a tu mrkvu tiez zboznujem 😒
a denne neboooj budeme na teba mysliet, a este stale mas cas, si mozes povedat ze jooj este je len maj a ja to mam v juni 😀 akurat ze u mna je to hned prvy jun 😀