Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
moc děkuji za gratulace, počasí moc nevyšlo ☹ Doufám, že alespoň zítra nebude pršet máme nakoženého tak 5 kg masa😀 😀
Ahoj oslavenkyna .Ako oslavy?? 😀 😀 😀 😀 😀
no zajtra pršať má 😀
ale možno vas to obide
Ahojky, jo super, dostala jsem konvici britu ( o ní jsem si řekla ) 😀 😀 😀
+ od Kačky a MP kytičku )
od Lukášových rodičů bomboniéru a kytičku 😀
a od mamči hnojivo na kytky 😀 😀 originální dárek + 1000,- tak jsem si hned zašla koupit dvě bellindy a nezbyla mi ani koruna 😀 😀 😀 ( původně mě měla mamka 2 koupit, ale nechtělo se jí to shánět tak mi dala peníze ať si je koupím sama 😉
tedy ona jednu koupila ale ta byla malá, tak jí musí vrátit 😉 mám taky obvod jak nějaký mamut 😀 😅
jerryjanka: Jsou ty plíny ok??? Já je nakoupila po 0,99 😅 tedy na některých mě přehodili, ale to je fuk má jich tak 260 takže ještě se budou několikrát opakovat, tak si je pak pohlídám. Koukala jsem že u nás stojí 465,-
tak se docela bojím, co mi jako za 30,- příjde domů 😅
holky tak přestalo pršet a vysvitlo sluníčko, ..... letíme grilovat, večer tu zase budu 😵
ahojte, spisovatelky, uff, je to fuska vsetko precitat 😉
studentky, drzim vam palce, aby sa skusky vydarili. ja by som asi zaspavala nad ucenim.
kinsli, vsetko naljepsie k narodeninam, hlavne vela vela zdravicka 🙂
ja nevolnosti zatial uspesne predychavam, pomaha mi aj trochu sa najest. vacsinou mi je zle doobeda, poobede a hlavne navecer mi uz chutiii, ajajaj... 🙂
este je vraj dobry aj zazvorovy caj na nevolnosti, ale neskusala som.
co sa tyka vitaminov, pred tehu som brala par mesiacov kyselinu listovu 1mg denne, aj femibion, teraz mam od lekara multivitaminy pre tehotne. je tam aj kyselina listova, ale len 400 microgramov, ale hadam to staci.
miyya, vlasy mam strasne aj ja, tiez si ich umyvam kazdy den a mam pocit, ze nijako nedrzia
my sme o babatku povedali zatial iba mojej sestre a manzelovej sestre. chceme este pockat par tyzdnov, ale nejako mi uz vybehlo brusko, tak neviem, ci sa to bude dat utajit len tak pod trickom 😅 vraj pri druhom babatku to vidiet skor. aj ked na vahe mam dve kila dole.
tak si uzivajte slnecny vikend, my ho asi stravime doma, lebo maly ma teplotu a kasle ☹ dufam, ze mu to rychlo prejde, lebo byt doma cely den, to je teda dobre na nervy... 😠
a tiez vitam nove maminky 🙂
kinsli frčís na látkových plienkach?? ja som chcela tiež nakupiť pri malom,ale muž ma nakoniec zrušil.tak teraz lutujem a už to nechám tak. Ale pri druhom by sa mi určite investicia vratila. 😉
ahojte, konecne sa mi podarilo docitat to tu vsetko. vcera sa mi podarilo na obed zaspat a potom sme isli na nakupy.
zhanala som podprsenku pre thotne, alebo na kojenie a akosi nic. je to strasne. ja nemam pomaly co nosit. chcela som nejaku bavlnenu a tie velkosti akosi nesedia. bavlna sa velmi roztahuje a preto potrebujem mensi obvod a vacsie cislo kosickov. asi chcem nieco neskutocne, lebo som taku nenasla. pozriem este internet, ale lepsie je odskusat.
vitam tiez nove maminy, blahozelam oslavenkyni a drzim palce studentkam.
baby začala som špiniť ale v nemocke by so mnou aj tak nič neurobili tak som si dala dva duphastony a budem oddychovať uvidim čo povedia vo štvrtok na sone ☹
ja mavam obcas vytok, ktory je svetlohnedy. vcera to prestalo a dnes zas. nastastie ho nie je vela. dufam, ze sa to upravy.
no aj ja som zatial len svetlohnedo
tak snad to bude ok - ale mam strach no
ahojte....vítam nové tehulky 😵 😵 , oslávenkyni všetko naj 😵 dnes som bola v škole...ďalšia skúška úspešne za mnou 😝 už len dve a jedna práca...a koniec semestráááááá 😎 😎 😎
...vlasy, nechty mám super 😉 ...to som mala aj pri malej
...k tej kyseline, ja beriem Calibrum a tu je info o tej kyseline:
KOĽKO KYSELINY LISTOVEJ DENNE POTREBUJEME?
Odporúčaná denná dávka pre dospelého je 400 mikrogramov (µg). Počas tehotenstva sa odporúča zvýšiť príjem na 600 až 800 µg, odporúčanie pre dojčiace mamičky je 500 µg. Dojča by malo denne prijať 65 µg kyseliny listovej, odporúčaná dávka sa vekom postupne zvyšuje až na 400 µg pre dospievajúcich. Výskumy ukazujú, že príjem kyseliny listovej u nášho obyvateľstva je nižší, ako sa odporúča.
Obsah kyseliny listovej vo vybraných potravinách (µg na 100 g potraviny)
paradajky 203
červená reďkovka 192
špenát 164
pór 103
špargľa 93
kel 85
čínska kapusta 83
šalát 58
mrkva 56
karfiol 58
kapusta 51
vodový melón 150
maliny 150
čučoriedky 126
banán 55
celozrnné, grahamové pečivo 50 – 90
chlieb Bevit 50
sójová múka 200
sója, fazuľa 240
vlašské, lieskové orechy 70
arašidy 100
žĺtok 83
kuracia, morčacia pečeň 559
bravčová pečeň 121
...dočítať vás je nenormálne...pletiete sa mi jedna radosť 😅 😅 😅 všetky zdravím...páááááá 😉
to je dobry rozpis potravin s kys.listovou. zas som o nieco mudrejsia. diky, Dada
no ja beriem kyselinu listovu 1000mg
tak jednu denne
okrem toho magne B6
a elastiQ a tam je KL tiež ale len 400 mg
okrem toho tam je milion vitaminov je to multivitamin s mineralmi s postupnym uvolnovanim
pôvodne som si chcela kupiť femibion - no je fakt dosť drahy takže som zvolila kombinaciu tychto troch veci
ja mam aj acidum folicum a aj Calibrum baby plan. kombinujem to. mam aj magnesium.
jj - tak to je najlepšie - raz to raz to 😉
mna dnes trochu viac zabolelo pri lezani.ja nezaspim inak ako na bruchu s tak divne vyklbenou nohou takze brucho je odlahcene.ako by sa malo spravne lezat.Viem ze teraz je to v podstate jedno a vo vyssom stadiu sa nesmie spat na chrbte.alebo ?
jojci29 toto som našla---možno ti to pomôže 😉
Nájdenie správnej polohy:
Správna poloha pri spánku hlavne od druhého trimestra môže výrazne zvýšiť komfort spánku rodičky. Ku koncu tehotenstva býva najlepšia poloha na ľavom boku, kde prúdi krv cez placentu bez problémov. Zvýšená poloha niekedy až v polosede alebo sede pomáha zmierniť neduhy, ktoré pôsobia na spánok v posledných týždňoch tehotenstva.
Poloha na chrbte nie je práve najvhodnejšia, pretože tlak bruška na žilu, ktorá privádza krv do maternice môže spôsobovať závraty. Ak sa polohy na chrbte nedokážete vzdať, uložte si pod seba tri vankúše, pyramídovo navýšené od chrbta po hlavu alebo spite v medzipolohe s podopretým chrbtom, čo je celkom dobrý kompromis medzi polohou na chrbte a polohou na boku.
Spanie na boku je asi najvhodnejšie. Takto sa celkom pohodlne uložíte aj s veľkým bruškom. Pre väčší komfort si podložte jeden vankúšik pod vrchné koleno a druhý pod bruško.
jojci,ja spavam asi rovnako. som zvedava ako dlho to takto pojde. niekedy mam bruchon tak na 16tt, lebo mam nejake lenive creva. moje brucho je stale take nafuknute.
tych januarovych babatiek bude dost.
no ved dnes som si vsimla ze mi uz nabieha brucho ,nejak skoro.Ale ako niekto pisal pri druhom je vidiet skor.A ja mam creva sakramentsky lenive a niekedy som ako v 9 mesiaci.Pekne sa rozrastame.Zatial ziadna trnavcanka 😎
...a ja som si myslela, že čo mám aké veľké brucho...aj muž hovorí, že vyzerám na 5-6 mesiac....ale ako som sa dočítala, pri druhom vyskočí bruško rýchlejšie. Inak som nepribrala ani gram...fu...zatiaľ...lebo pri malej 20kg 😅 😅 😝 uvidíme, ako teraz... 😉
ja sa moc nevazim. asi by som dostala sok, keby som sa postavila na vahu. nejak mi to zacalo vrtat hlavou, asi na vahu skocim.
ja na vahu kaslem aj tak priberiem jak des.A je jedno ci sa budem obmedzovat a kontrolovat co zjem.Kila sa na mna nalepia tak ci tak.Cely zivot som bojovala s kilami.
v obdobi, ked som otehotnela, som schudla 2 kg. teraz mam uz 3 kg navyse.
najhorsie je, ze ked mam pocit na vracanie, vacsinou som hladna. pomoze jedlo. zaberaju mi aj sumienkove cukriky, ale skoda, ze zjem balik za den.

jerry neboj určite ano. Možno sa ti rozť. maternica.