Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@dimi ale prijemny sok nie? my sme tiez az tak skoro neplanovali ale velmi sa tesime 🙂
holky tak malýho jsem dala hajat jupíííí 🙂 😉 holky začíná se mi u oběda navalovat tak začínám mít nechutenství u hlavního jídla 🙄 😨
@eviqa neboj dobre to dopadne ja som 6tt a mame 6mm mozno pojdeme narovnako
@adrous juuuuuuuuuuuuj poznam a ranne zvracanie aka parada uz to zacalo 😒
pozeram ze su tu este dve prievidzanky 😉
😕 haw, možno pôjdeme. Uvidíme
ten kukuč mal byť na konci
haw, a krásne foto
@eviqa dik moja mala alzbetka 😀
ahojte baby aj ja sa chcem k vam pripojit.... 🙂 🙂
Vitam nove tehulky.
Jerry super ze je vsetko v poriadku teraz sa uz nestresuj.
S tou materskou co ja viem,tak sa musi platit tych 270 dni pred porodom.
Baby co si myslite o sono vysetreni?Je naozaj skodlive caste presvecovanie?Co je caste?Citala som ze v zahranici Anglicko,Australia robia len 2 sona za tehotenstvo.Ja bodem mat do 12 tt 4 za sebou.
, je tu niekto koho velmi bolia krize?? Ja mam problem s platnickami a uz druhy tyzden ledva chodim, moje lieky nemozem tak trpim a strasne ☹ , davam si len suche teplo na krize a trosku mi to oslabuje bolesti, ale len na chvilu, lekar ma upokojuje, ze to prejde ked s maternica zdvihne viac do hora, ze mi pravdepodobne teraz tlaci na tu choru platnicku. No je to neprijemne ani chodit ani sediet 🙄
okrem toho je mi stale zle, uz nezvraciam, chvalabohum, ale stale ma napina, nic mi nechuti, nastastie s a mi vaha zastavila uz nechudnem, aj tak ma 4 kila dole, pocas tohto mesiaca.len prsia mi rastu, brusko nemam, ale zas jaj mam aj bez teho pneumatiku na brusku 😀
vitam nove tehulky 😀
jojci - to taky pořád řeším..na netu jsem našla informace i pro i proti - co jsem tak četla tak zatím nebylo dokazno, že by to ve skutečnosti způsobovalo problémy...asi platí vše s mírou..ale pak je ještě otázka zda je případné zlo ultrazvku horší než stres, který zažíva maminka, když si není jistá, že je vše ok 😒
haw, dimi ahoj
lole - u mne to nebylo jen o nedostatku komunikace, já jsem prostě zjistila, že mi víc vyhovuje nějaký řád. Nepotřebuji vést za ručičku, nedělá mi problém ani pracovní odpovědnost, ale mám problém s disciplínou. Né, že bych se doma flákala, ale pořád je co dělat, uklízet, vařit, nějaké pochůzky a já se vždy k práci dostala až večer a pak jsem z toho šílela. Mnohem víc mi vyhovuje pracovní doba. Já vím, že někdo namítne, že jsem si ji mohla zavést i doma, ale mě to prostě nefungovalo, nebyla jsem šťastná a po nástupu do práce jsem moc spokojená. Ale když ti to vyhovuje je to super, jen já jsem prostě zjistila, že svoboda může být dvojsečná.
A k tomu živnosťáku,
pokud máš nárok na mateřkou, tak nesmíš během doby jejího pobírání podnikat. U rodičovského příspěvku už potom můžeš. Přehledy a přiznání se sice podávají za období jednoho roku, ale jak prokážeš, že jsi během té doby nepodnikala, právě vzhledem k tomu, že se to nedá ohlídat? Podle mě by jsi si teda měla na tu dobu pozastavit živnostňák, tím je to prokázané a já to tedy udělám. Je ale otázka, jestli to ten, kdo ti bude dávky vyplácet, bude kontrolovat, takže je to opravdu na ověření na socce kam patříš. Nicméně to jsou papírové záležitosti, co se týká skutečného výkonu práce, těžko ti někdo zkontorluje zda ji vykonáváš (pokud tě někde sociální pracovnice třeba nevyhmátne, ale to je dle mě téměř nepravděpodobné) a pak je otázka co děláš, protože pokud by jsi se mohla dohodnout na fakturaci třeba až po mateřské, tak to těžko někdo dokáže, ale je to na tobě. Jak jsem psala já předtím, já bych s tím nejraději se vším sekla, abych si mohla mateřskou opravdu užít, tak doufám, že se mi to povede. Práce jsem si fakt užila až až - už léta dělám 10-12 hodin dennně někdy třeba i o víkendech, takže si dám ráda pohov.
@jerryjanka krasna fotecka... gratulujem este raz. 🙂
@hawajcanka vitaaaaaaj 😉
flo, taky mi trvalo pár měsícu, než jsem si zařídila nějaký ten řád...tedy spíš to za mně zařídili složenky a hypotéka, která se platit musí 😀 teď je to již rutina. Ale jak píšeš - svoboda je dvojsečná a každému vyhovuje něco jiného. Ja jsem právě předtím než jsem začala podnikat byla pár let zaměstnaná a hrozně mně ubíjelo jednání šéfa, kterému na firmě záleželo mnohem míň než mně..byl to takovy mimoň 🙂
Babulky asi až zajtra upravím tabulku, nestíham.
Tiež vítam nové tehulky a jerry som rada, že si ok.
Jinak ja mám svojí práci hrozně ráda, takže asi budu chtít trochu pracovat i počas mateřské..jen tak cvičně, abych moc nevypadla 🙂 ..no uvidíme jaká bude skutečnost..až budu držet toho našeho broučka v náručí, tak mně to asi rychle přejde 😀
a vratila som si pass,aby ste si nemysleli,že nepatrím k vám. ale zajtra ho upravím po Ko u dokyho. 😉
@danata3 dakujem 😀
lole, přesně tak, uvidíš jak s tebou hormony zacloumají. Mám kamarádku, která své dítě miluje, ale aby byla spokojená tak potřebuje i práci a o to radši se pak věnuje prckovi. Takže je to na každém, je to podle mne jedno, zkloubit se dá hodně věcí, když člověk chce. Taky mám kamarádku co dělala při prvním dítěti, ale když se jí narodilo druhé, už toho bylo moc a nechala toho.
baby som totalne hrozná
ja som schopna zaspať kedykolvek
aj teraz som si lahla a zobidila som sa až na to že som hladna - tak som sa najedla a už by som zasa spala 😀 😅
Ty Si jerryjanka doma????tak to Ti závidííím, ja som v práci (sekretariát riaditeľa) a najradšej by som si ľahla na hosťovskú sedačku a zaspala 😖 , ale nedááááá sa, nemôžem 😔 ☹
@jerryjanka ty opakujes pocuvaj 🙂 😀
ahojte bambulky......................som vas prisla trosicku pozriet 😉
vitam nove tehulky 🙂 🙂 🙂
........................................................az v pondelok ideme na dalsie sono a krv, a ja uz sa neviem dockat - bozinku to cakanie ma uplne ubija, ach jaj 😕
tija a pred nami ešte okolo 33 tyždnov čakania fuuuuuuuuuuuuha

@eviqa mne dal termin na 15 januar uvidime 🙂 a neboj dopadne to dobre