Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
tak bambulky - prave som pojedla 3 rozky s maslom a cinskou kapustou, a krajec chleba s medom, a kesu orechy - no uz to zacina 🙂 🙂 🙂
awe - no u mna teda - je mi zle ked sa najem ale ked som hladna tak mi je fakt blivno - totalka tak žerem jak kyselina 🙄
babyyyy - ako si tam ulozim tyzdne? to mi nevypocita tu na MK termin porodu samo? 😕
tija28 - 😀 😀
jerryjanka - vidim, ze sme na tom podobne...tak musime asi casto papat, nech nas hlad neprepadne 😉
Miyya myslím na tebe, drž se!
Jinak holky já jsem taky pořád hrozně unavená, naštěstí jsem teď na neschopence a doufám, že než půjdu do práce, tak se to zlepší.
A když už se tu bavíme o nevolnostech, z doslechu vím také pouze o těch již zmíněných zázvorových lízátkách z lékárny.
Já mám spíš problémy s motáním hlavy, máte to také někdo? S tím si vůbec nevím rady, ale dost mne to obtěžuje, občas mám strach, že spadnu i ze židle. Včera jsem psala s humorem, že je to jak nekončící kocovina, ale je to fakt dost nepříjemné.
baby - no radsej nech nam je zle z prejedania ako od hladu, no nie ???? 😀 😀 😀
florentina - to budes mat asi tym, ze mas nizky tlak - to aj ja mavam - len ja nepijem kafe, tak sa s tym snazim zapasit - a pi vodu, to tiez pomoze aspon trocha 😉
florentina - asi mas nizky tlak, keby si skusila slabu kavicku, nescu s mliekom? mozno by ti to pomohlo...zavidim ti, ze si doma, to by som prespala cele dni 😵 ja som v praci, ale je to ako za trest, ti poviem 😝
ja už tiež bojujem s nevoľnosťami, ale v lekárni mi doporučili bylinkový čaj pre tehotné.....a paráda.....teda na žalúdku mám trochu ťažobu stále, ale aspon nezvraciam
babyy- ako si pridam tie tehu tyzdne do profilu?ja som asi blbaaa 😕
jsem napsala příspěvek a někam se ztratil, tak to zkusím znovu...
Asi budete mít pravdu s tím tlakem. Já se ale teď kofeinu snažím vyhnout, prý může napomáhat k potratům a já už teď beru Dhupaston na udržení, tak se bojím...i když můj doktor tvrdí, že se může vše s mírou.
Na neschopence jsem a taky pořád spím, neumím si představit, že bych teď byla v práci, ale neschopenka skončí - jsem doma z jiných než těhu důvodů- tak jsem zvědavá jak to budu zvládat pak.
awe - já jsem si dala v nastavení v sekci těhotenství termín porodu a tím se automaticky uvedl i ten týden. Termín porodu mi tu tuším spočetla jerry 🙂 , ale dá se i na netu v odkazech na těhu kalkulačku
florentina - ja som pila kavicku tak jednu max. vynimocne dve za den, od kedy viem, ze som tehu, zriekla som sa kofeinu uplne...ja beriem utrogestan, to je podobne ako duphaston.
flori - dakujeeem, idem vyskusat 🙂
Tak já zkusím radu od tija 28 a zkusím hodně pít vodu, děkuji
awe, tak koukám, že už ti to funguje. Je to super, obě jsme v šestém týdnu - už jsi byla u doktora a kdy jdeš příště. A pokud si už psala, tak se omlouvám, snažím se dočítat, ale nedá se to vše zapamatovat. Já už se nemůžu dočkat srdíčka.
awe - uplne vlavo hore mas rozne kolonky, kde mas napisane: .......moj fotoblog, tak chod nan, a ked si nato kliknes, otvori sa ti ina stranka, kde na pravej strane pod obrazkom svojej fotky(resp.toho kresleneho dievcatka) mas napisane, ze: zmen udaje v profile a tam nato klikni................tam sa ti otvori okno, kde na hornej liste mas rozne kolonky, a je tam kolonka tehotenstvo a rodina a do toho klikni, dopln si tam datum porodu..............a potvrd to - a je to hotovo 😀
kocky, dakujem, uz mi to funguje 😉
flori, ja som si to poopravila, ja az zajtra zacinam 6tt 🙂 vo stvrtok ideme na prvy uzv a podla toho uvidime, kedy sa objedname na srdiecko, ale chcem tak v 7tt, nech je uz 100% vidiet 😵 neviem sa uz dockat 😵
a sme tesne za sebou 😀
awe - tak si to krasne zvladla 😉
florentina - s tou vodou urcite nic nepokazis, a urcite sa ti ulavi trocha 😉 ........a aj ja uzivam duphaston, a este kyselinu listovu, vitamin E, a magnesium - obcas mam pocit, ze moj organizmus je predavkovany 😀 a to mi naordinoval moj gyndos 😉
...........inak som baby citala o vitamine E, ze by sa nemal uzivat v tehotenstve, neviete mi poradit ? lebo ja mam uzivat 1x denne a to vitamin E 400................
a to ho uzivam uz 8 tyzdnov
awe, tak já mám jen pár dní navíc, na srdíčko jdu za dva týdny a moc doufám, že bude jako zvon
tija - ja ti asi neporadim, ja mam uzivat len kyselinu listovu a utrogestan, ten do 12tt.
babulky, super sa mi s vami pise, ale som k.o., lucim sa pre dnesok, zajtra vas docitam, idem do hajan 😵 dobru nocku 🙂
baby - ked uvidite srdiecko - tak to bude ten najkrajsi prvy zazitok z tehulkovania - a moc vam to zelam a verim, ze budete velmi vytesene ako my ostatne 🙂
flori - urcite bude bit ako zvon na 100% 😉
tijuš to som nepočula že by sa E nemal - počula som o betakarotene - teda Ačko - ale E? to fakt nie
tija, s tím vitamínem E to bude v pořádku. Já jsem si koupila sama vitamíny Calibrum babyplan pro toto období a tam je také viatmin E 30mg a pak Vitamin C, Kyselina listová, Železo a Jód. No netvrdím, že je to to nejlepší co je, ale já nevěděla, co jiného koupit, doktor byl jen pro vyváženou stravu a až teď jsem zjistila, že třeba listovka se dá koupit zvlášť. Nicméně špatné to snad nebude a vitamin E tam je.
jerry - si si ista - lebo som niekde citala, ze 400-ka je silna, tak neviem 😉
no tak si kup 200 vku
ked sa bojkaš
jerry a tušíš proč betakaroten Ne?
Mě by teda vůbec nenapadlo, že se nějaké vitamíny /pokud jsou v rozumné míře/ nesmí.
Já než zjistila, že jsem těhu brala jsem selen a vápník+hořčík+zinek. A to calibrum babyplan jsem brala cca rok a když jsem to vzdala, protože jsem si říkala, že to stejně nějak nejde, tak jsem po půl roce těhu 😉

jerryjanka - veru nevyspime 😅 ale nevadi, nase pokladiky budu stat za to 😵
baby - aj vam byva tak zle od hladu? az na odpadnutie....to je des, mna ked premoze vlci hlad, tak koniec 😀
pozeram, ze kazda uz mate v pase pridane tehu tyzdne...idem si pridat aj ja 😉