Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
maria 9mm včera a nemocničnom.on nemá také kvalitné sono.ale malo to byť aj s akciou a akcia neni.
miyya - chjo ☹ dufam že sa do pondelka umudri a ukaže sa ☹
@miyya no ja este stale verim, ze v pondelok bude srdiecko.
miyya 😒 este nevesaj hlavu, aj doktori sa mozu mylit..
asi nie lebo aj ten vačok je velmi malinký. som toto nechcela zažiť.
miyya: Taky doufám ☹
Třeba jsi měla opožděnou ovulku 😉
@miyya aj ja mam babtko o tyzden mensie, ako by som mala mat, tiez som z toho nervozna, ale ak ti od posledneho sona narastlo, tak je dobre este pockat
miyya: Je mi to moc líto 😔 ale víš co naděje umírá poslední 😉
A kdyby to nedejbože nedopadlo, tak zase dobře, že se to tak stalo hned na začátku a né třeba v polovině těhu 😔
@cathushka děkuji za vyzkoušení a jinak jsi měla pravdu, je to tím prohlížečem, psala jsem adminům. Bohužel toto není můj PC, takže tu nemohu nic instalovat, takže mě to fungovat nebude
@miyya těžko se hledají slova, tak pouze posílám na dálku velkou podporu
myiia myslím na vás verím ževšetko je vporiadku.
miyya:tak to je mi líto já to teď čtu je mi hrozně jsem taková přecitlivěla ze všeho hned brečím ☹ 😢
miyya: Kdy jsi byla před tím na sonu??? a jak bylo velké mimi???
miyya:měla jsi i nevolnosti nebo příznaky??
@volejlin k tomu stersujícímu tématu zvanému amniocentéza. Obávám se, že rizika, která se dají v různých příspěvcích vyčíst jsou asi reálná. Je to riziko poškození plodu a také je otázka, jak už tady někdo zmiňoval, jak přesné jsou to výsledky. Pokud vím, těch vyšetření se dá dělat více, zase nemám takový přehled, ale vím, že něco už v I.trimestru, pak snad tripple testy a amnio - snad tu nekecám, nechci to pitvat, dokud nebudu na té genetice, nechci se zbytečně stresovat. Každopádně je-li jich více, je asi potom přesnější i ten výsledek.
Takže jsou-li taková rizika má to cenu to podstupovat? No naprosto chápu, že v rodinách, kde k tomu nejsou dispozice a nic nenasvěčuje o problému, tak je asi lepší zbytečně nepanikařit a vyhnout se tomu. Ale jak jsem psala, máme v nejbližší rodině mentální postižení. Holky kdo nezažil, nepochopí. Vím, že jsou lidé, co i když ví, že dítě bude třeba těžce postižené, tak ho přivedou na svět a neuvažují o jiné možnosti. Já upřímně takové lidi obdivuji. Ale nevím co s nimi udělá pár desítek let péče a zda nakonec budou oni i ty děti šťastné. Když už se stane, nedá se nic dělat, ale dobrovolně se takto rozhodnout, není to tak jednoduché. Možná mne teď někdo odsoudí, ale já žiju v rodině s mentálně postiženým, naštěstí jen v lehčí formě a i tak je to dost náročné. Máte pak vlastně malé velké dítě, které potřebuje pozornost celý život, vyžaduje vaší každodenní péči a to opomíjím finanční stránku a třeba takový luxus jako strávit dovolenou třeba jen s manželem, většinou není nikdo, kdo by to za vás vzal, nikdy dítě nevyroste, neodejde, nemáte ani den oddychu. A co teprve, když rodiče zestárnou a už se o dítě nemohou starat, kdo to udělá pak, skončí v nějakém ústavu, samostané nikdy nebude. Omlouvám se, že jsem se tak rozepsala a taky by mě zajímal váš názor. Já si nestěžuji, vzala jsem si muže i s jeho postiženou sestrou dobrovolně, mám jeho i ji moc ráda, je to hodná holka /žádné malé dítě, je stejně stará jako já/ a já vím, že pokud budu moci zajistit, abych přivedla na svět zdravé dítě /i když vím, že to není stoprocentně jisté a i pak se může cokoli stát, můžu mu už teď ušetřit kupu problémů-protože i když jsem se tak rozepsala vynechala jsem mraky věcí, od toho jak si s ním ostatní nechtějí hrát, jak touží po vlastní rodině, která většinou nebude, o izolaci, nemožnosti seberealizace - nikdo postiženého nechce zaměstnat a jeho to trápí atd./ zkusím pro to udělat maximum.
Miyya: To je mi velmi líto!! ☹ Držém palečky, ať vše dobře dopadne!!!!
florentina: Nikdo tě odsuzovat samozřejmě nebude. ve 12tt máš screaning na vývojové vady. v 16tt máš triple testy, ty jsou děsně nepřesný, a většinou ukazují falešně pozitivní výsledky. Takže pak buď na genetický utrazvuk, není všude ale určitě není problém někam dojet 😉 pojišťovna ho nehradí, stojí okolo 1500,- - nic strašného. Pak máš amniocentézu ( byla jsem na ní ) nic strašného na tom není v rodině kde se vyskytuje mentální onemocnění bych vůbec neváhala a i přes to, že by Ti vyšel dobře ten genetický uptrazvuk tak bych na plodovku šla aby si si potvrdila, že dítě je 100% v pořádku 😉
Já osobě ( v rodině nic nemáme ) ale zaplatím si ten genetický, když vyjde ok, tak už dál nic podnikat nebudu, kdyby byly sebemenší pochybnosti tak letím na amniocentézu. Abych si mohla být pak 100% jistá, že dítě je zdravé.
Osobně bych dítě s downem nechtěla.
flo uplne chapem ako si to myslela - samozrejme že ak nie je dôvod na amnio by ma nedostali ani parom volov - ale proste ked ten problem je a môže sa to stať tak by som to urobila aj ja. ale verim že budete ok - a nič nebude treba riešiť 😵
flo: neváhej! nejlepší na toto vyšetření jsou v olomouci. sestřence ostrava a havířov potvrdil downa až olomouca ho vyvrátila... malý je zdravý a zcela v pořádku!!!
@florentina Souhlasím s tebou. Znám soustu mentálně postižených lidí. Jsou to fajn lidé, ale přesně jak říkáš, musí se o ně někdo postarat a co až tady já, jako rodič nebudu? Skončí v ústavu. I když bych mu obětovala všechen volný čas třeba i na úkor druhého, zdravého dítěte, do smrti se o něj starat nemůžu (a ani nevím, jestli bych v tom viděla smysl svého života. Vím, že to možná zní hnusně, ale mám ráda svoje povolání a další věci a tohle je doživotní závazek, o jehož správnosti nejsem tak úplně přesvědčená) A to ani nemluvím o tom, že s mentálním postižením jdou ruku v ruce často i zdravotní problémy.
Florentina - urcite sa oplati vela rozpravat aj o tejto teme, lebo sa rodia aj postihnute deti a z mojho hladiska robis dobre a urcite to nie je odsudenia hodne. Ja sa amniocentezy dost bojim a pokial to nebude nutne, tak radsej nepojdem. Zase co sa tyka postihnutia dietata, zalezi od druhu, z toho, co som v zivote videla viem, ze je napriklad velky rozdiel, ked je dieta postihnute daltonizmom, alebo autizmom. Jedno by som nechcela zazit, ale druhe by som dokazala zniest. Vela autistickych deti ma napriklad vynimocne schopnosti. Tusim daltonov syndrom sa da zistit aj z merania sije dietatka, a keby to vyslo nejake vysoke percento, tak potom by som asi rozmyslala nad amniocentezou...
holky všem děkuji za reakce.
Kinsli - děkuji za upřesnění co vše se dá podstoupit. O nepřesnosti tripl testů už jsem slyšela, tak o těch si zrovna říkám, proč se tak masivně dělají.
Jinak když si člověk může za takovéto vyšetření připlatit, není o čem váhat. No Už aby to bylo za mnou a všemi kdo to budou podstupovat, hryže to ve mě stejně nejistě jak to, jak úspěšně přežít první trimestr. Ale zase se uklidňuji tím, že už "to" máme vybrané, tak snad nebude zase tak pravděpodobné aby se to opakovalo a moc doufám, že mimi bude zdravé.
florentina: Určitě bude 😉
Holky nevím proč jste tak proti amniocentéze. Tam jediné co je tak musí být po odbětu asi 3 týdny klidový režim, což by šlo u mě asi dost těžko s dvouletou dračicí 😀
no ja ked je na nu dôvod tak nemam proti nej vlastne nič
ale čitala som tu na koniku viac pripadov kedy prišli vysledky že babatko je v poriadku - dosť dlho sa na ne čaka - a babatko už vtedy nežilo lebo zaniesli infekciu a poškodili ho 😔
Miyya, to mi je ľúto, teraz čítam, čo si pisala :(
ale veľmi dúfam, že nakoniec bude všetko ok, veď si aj napísala, že nemá take kvalitne sono. Tak do pondelka ešte viac malé narastie a bude vidieť srdiecko.
A ešte keď si aj neskôr mala ovulku, tak by to malo byt dobre.
Drz sa a oddychuj.
mojej švagri pri oboch tehu vyšli zlé krvné testy, podstúpila amnio a bolo to OK...obe deti sú zdravé, vekovo 11 a 9 rokov 🙂
Tak jen mimo téma, k tomu co jsem řešila předtím, i když jsem nenainstalovala ten nový prohlížeč, tak najednou mi nahoře samo vyskočilo políčko "zmínka o mě" a rozběhla to sova33, tak to byl asi nějaký počítačový šotek 😉
@florentina Nebo váha mé osobnosti 😀

babulky ešte síce je malinkatá nádej,ale asi nič z toho. len sa dohodnite, kto bude robiť tabulku. dajte mi vedieť do IP. radšej sem nebudem chodiť velmi.aby mi nebolo smutno.
Ale zvládam to a mala som takého tucha. len nebudte smutné za mna. ved už čo už a hlavne sa držte. ja sem sem-tam nakuknem,aby som vedel, čo máte nové. 😉