Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@florentina Tvoje osobnost je asi taky silná, protože jsi to rozjela zase ty mně 🙂
baby to už neni možne
mne je fakt zle od rana ked vstanem až kym nejdem chrapať večer 🙄
flo:my dispozice taky v rodině nemáme,ale chtěla bych vědět zda ve mě je zdravé mimi a pokud by tomu tak nebylo tak by jsme udělali kroky sice bolestivé,ale vím že psychicky bych neměla nato starat se o nemocné postižené dítě ☹ 😅 tak mě snad taky nikdo neodsoudí 😅
adrous určite nie. nikto nevieme ako by sme zareagovali v tom pripade.
je to na každém to rozhodnutí.a je to těžké.poznala jsem postižené děti na praxi v ústavu sociální péči.některé měli downův syndrom,jiné byli po DMO atd...vesměs byly moc fajn a strašně mě obohatili.mají jiné vidění světa.problém je v úrovni péče a chápání postižených vůbec.Viděla jsem jak to probíhá v Holandsku a ten rozdíl!Tam jsou postižení co nejvíce integrovaní do společnosti...fakt by mě také skličovala ta otázka,kdo se postará až tu nebudem...je to tak moc těžké!
ale holky nestresujme se přece.miminko potřebuje pohodu a klid a víru,že všechno bude v pořádku.
Snažím se každý den meditovat ,alespon 15 minut,představuji si jak jsem zdravá i miminko.dává mi to takový klid do duše.
Florentinko držím palečky aby to dobře dopadlo!
jerry,přesně o takových případech hovořila moje doktorka.ale např. moje švagrová to zvládla i mimísek.a kluk se narodil úplně fit🙂)
Ze "mimisek" 😅
a omlouvám se vám všem za pravopis,jsem na to machr 😠
miyya,neviem co napisat, je mi to velmi luto, ale mala nadej este zije tak dufam ze predsalen to srdiecko objavite,mooc drzim prsty...
jerry, mne je tiez v podstate cely den zle, len sa to deli na fazy ked aj ma napina pripadne aj blinkam a na fazy ked mi je "len" zle
tiez neviem co by som jedla a presne idu mi na chut ked uz tak skor nezdrave veci-biele rozky co som predtym vobec nejedla, parky, zemiakove lupienky, veternik... no strasne, a zeleninu vobec okrem uhorky nemozem, ani pomysliet
leni - tak to sme na tom asi rovnako
lebo tiež mi je väčšinu dna len zle - ale každy den aspon raz blinkam - a naťahuje ma - slin mam jak keby mi ktosi do ust naplul doslova - nechutne fuj
a ked jem tak croissantky, rožky so salamou
nič normalne 🙄
a k tym testom na vrodene vady... je to podla mna viac stresu ako osohu z nich... velakrat sa mylia. znamej vyslo ze bude mat downa pravdepodobne tak ju posielali na amnio.... cakali na babo 8 rokov!!! tak ona si proste povedala ze nie, jednoducho ze to by boh, vesmir alebo priroda-kazdy comu veri, nedopustil aby po tolkom snazeni sa podarilo a bolo postihnute, proste si povedala ze bude zdrave... a ukazalo sa ze je uplne zdrave, len tie testy robili o tyzden skorej ako mali, neodhali presne tt....
moja sestra je sestricka a tiez ze pocuva aj take zazitky sestier z gyndy ze bol zisteny down baba sa rozhodla ze si to necha zobrat a ked jej to vybrali-to babo bolo zdrave-proste omyl ☹
ja tiez neviem ako by som v takej situacii zareagovala a dufam ze to nebudem musiet riesit nikdy 😉
baby a prsia mi tak cudne "stoja" ako keby som mala silikony aj take tvrde su, teda neviem este som nechytala silikony ale tak si to predstavujem 😀
leni a jerry ja som vcera "zozrala" celu cokoladu a cely balicek lekoriek - take cukriky, ktore som nejedla roky. Inak mavam tematicke dni - ako dnes mi ide ryza. Uz som jedla rano ryzu v mlieku a teraz idem robit ryzovy nakyp co som tiez nejedla asi 100 rokov.
Normlane nezvraciam a je mi celkom dobre az na rano ak sa nestihnem najest skor ako citim hlad. Inak sa citim uplne ako key som nebola tehotna. ale citam, ze nie som sama. 🙂
miyya je mi to velmi luto ale este nic nie je stratene. musis verit a dufam. drzim palce aby to bolo vsetko v poriadku.
na temu amnio tiez neviem ci ju nebudem musiet absolvovat kvoli umelemu oplodneniu. vraj je pri tom vacsie riziko lebo odpada prirodzeny vyber spermie. tak som zvedava, ale tiez by som sa jej radsej vyhla.
leni ani ja by som nechcela riesit tu situaciu, ze vyjdu zle testy a co teraz. aj ja osobne poznam 2 baby, ktorym vysli zle geneticke a nakoniec sa im narodili uplne zdravucke deticky.
počujte strigy
obkukavali ste kočiky?
@jerryjanka ja tak nenapadne pomalicky obkukavam zatial len na nete ale voobec v tomto nemam prehlad, ale vsak este je dost casu ho ziskat.... ja by som najradsej vybrala nejaky normalne v obchode a potom ak by bola lepsia cena tak objednala z netu
no tak ja obkukavam kočiky už 3 roky 😀
sranda že najskôr som kukala len na dizajn
potom som si začala zisťovať ostatne veci
a nakoniec som sa rozhodla pre kočik ktory mi padol pred rokmi do oka ako prvy 😅 nielen kvoli dizajnu
ale kvoli celkovej funkčnosti a tak 😅
no keďže sa to narodí v januári budeme skôr potrebovať sánky ako kočíky 😀
tak presne preto som nechcela umele ani male ani zdvojene kolieska - ale velke nafukovacie a jednoznačne 3 kolku 😀 lebo v snehu - to je des
@crazybabenka ale sranda je aj to že som videla lyže na kočík predavať
už neviem kde ale fakt som to videla. 😀 😀 😀
@jerryjanka a ktory kocik, hod link ak je aj na nete
ja chcem tiez nafukovacie kolieska, ale zas stvorkolku troj sa mi zda nestabilne
nestabilna trojkolka je len ak je predne koliesko nepohyblive - a hlavne teda ja som skôr za to kupiť značkovy kočik z druhej ruky ako polsky kočik novy... 😅
tu je link
http://product-images.paidonresults.net/1/62440...
Pekny je ten quinny, len skoda, ze na slovensku ho tusim nepredavaju, myslim v obchodoch...
luculele - to si kde videla?
ja som z maleho mesta a tu ho maju na predajniach minimalne 2 obchody a ostatne aj na objednavku
ale normlane sa na svk predava - v obhcodoch len je drahy ja som si vybrala možnosť z druhej ruky
Klikla som si na ich stranke na zoznam distributorov 🙂 a na slovensku nemali ziadnych. Tak asi to nesleduju tak pedantne. A kolko taky kocik stoji v obchode asi?
holky teď jsem se byla projít a vždy když se rozpohybuji, tak mám takové tlaky v břiše, není to nic nesnesitelného, ale nejsem si jista, že to tak má být. Jak jste na tom vy? Nevím zda mám jít k dokymu. Když si sednu a odpočinu je zase vše ok. Doktor povídal, že nemám dělat nic rizikového, ale že se mám co nejvíc snažit chodit a přirozeně hýbat a snažit se udržet si co největší fyzičku.
Jinak nad kočárkem jsem zatím nerozmýšlela, ten co se líbí tobě Jerry je moc pěkný. I když já asi taky budu spíš pro čtyřkolku a rozhodně nafukovací kolečka. Ale je fakt, že moc nechápu holky a že je znám a nejsou nijak za vodou, co si koupí kočárek za 20tisíc a výš. (pro slovenské maminky 800 eur a výš 😉 ). Teda já jako chápu, že když na to někdo má, tak proč si nekoupit to nej, ale ty holky co znám já maj výplatu 13000 a koupí si kočár třeba za 25000 a to znám i případy, že ho pak třikrát reklamovaly. Takže já si taky myslím, proč nekuopit kvalitní kočár z druhé ruky.
no v obchode zaplatiš - podla toho čo k nemu chceš
za komplet tak 1000 eur - ale nie je v tom uplne všetko len kočik, vanička, autosedačka, niekto dava aj fusak a tašku nie každy, plaštenka len na hlboky aj sieťka je len na hlboky, fusak do autosedačky vo vybave nebyva
celkovo vyjde na stare skk okolo 45000 ked to chceš všetko originalne, nove a komplet
inak sa da kupiť na nete za takych 1000 eur
a z druhej ruky komplet za 400 eur pri tychto kočikoch im rychlo klesa cena a kočik použity 6 mesiacov kupiš za polovičnu cenu ale zasa ma vo vybave druhu najbezpečnejšiu autosedačku v ramci vajičok - bezpečnejšia je už len romer. tu je maxi cosi
@florentina presne razim rovnaky nazor ako ty
ja som hlavne za bezpečnosť a polske kočiky proste bezpečne nie su - o autosedačkach k tymto kočikom sa neda moc dobreho povedať - nemaju často ani certifikat bezpečnosti - o crash testoch nehovoriac.
takže radšej ked chcem investovať 500 eur tak kočik fakt dobry, kvalitny bezpečny s dobrou vybavou ale po jednom miminku ako proste novy ale naprd. neberiem nikomu ked si chce taky kupiť - len proste mne to nesedi no. 🤐
Mne by tiez nevadil kocik z druhej ruky, ved sa uvidi, aka bude koncom roka ponuka. Len rozmyslam tak, ze ani novy kocik nie je na zahodenie a potom, ked ho clovek douziva sa da predat...
taky souhlasím,stačí second hand.ale ten co tu ukázala jerry je úžasnej!a i v zimě je v pohodě??
florentinko,snad ty tlaky nic neznamenají,ale urcite se raději porad s doktorem.
dříve jsem hodně sportovala ,až 2 hodiny denne,chodila jsem běhat,do fitka.doktorko mi ted doporucila pro prvni trimestr jen prochazky plus par cviku na míči.jinak se cvičení začíná pro těhulky až od 2.trimestru a taky plavání.

@sova33 To bude pravděpodobnější 😀 , tak až bude zase koník stávkovat, ozvu se 😉