Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
a smiem vediet, odkial to vies?
Ahoj holky, tak zdravím po víkendu.
Nejdříve @miyya moc mne to mrzí, drž se, určitě bude zase brzo dobře.
Jinak jsem dočetla chybějící a na všechny špinící maminky moc myslím, věřím, že to bude vše v pořádku.
Ohledně těch nápadů na dovolenou na Slovensku, také jsem si typy uložila, ráda někdy vyzkouším. Byli jsme na dovolené na Slovensku s manželem 3x a vždy se mi tam moooc líbilo. A Bojnice jsou opravdu super!
ahojte kočky,rozmýšlali ste niektorá o 4 D sone?
V kolkom tt by ste isli? rozmyslam v 16tt 🙂 🙂
@florentina , nevyhodou Bojnic je ze termalne kupalisko sa renomovalo uz davno a na dnesne pomery by tam mohlo byt aj viac bazenov. bola som tam naposledy asi pred 4 rokmi. mam to z Prievidza trosku dalej -3km a nechce sa mi tam dochadzat. byvalo tam dost vela ludi, ale kto vie co s tym urobila kriza. aj v Prievidzi je kupalisko - plazove. je tam velka nadrz so spinavou vodou, ale su vzadu aj dva hlbsie bazeny a myslim, ze aj dva detske. voda je tam tiez tarmalna.
A k těm nevolnostem, taky jsem si koupila zázvorová lízátka, balení po 12 ks s různými příchutěmi. Sice nezvracím, ale je mi furt zle. Lízátka jsou dobrá, ale je fakt, že je asi až tak moc užívat nebudu, protože mi vadí, jak jsou sladká.
Zuzanahor o 4D sone jsem původně neuvažovala, přišlo mi to jen jako /nevím jak to pojmenovat/ další potěšení pro rodiče, tak jsem si říkala, že do toho nepůjdu. Ale pak jsem si někde přečetla, že se mýlím, že podle toho mohou i lépe zkontrolovat miminko, jestli je vše v pořádku. Tak to bych do toho šla. Tak se poptám svého dokyho a uvidím. Ale pokud někdo z vás má přesnější info, jak to tedy s tím 4D, popř i 3D je?
majamat, je fakt, že my s mužíkem jsme spíše na památky a přírodu, tomu koupání zase tak moc nedáme. Takže já to posuzovla spíš podle toho.
ja o tom sone neviem moc, ale videla som zaznam zo sona a robia zaroven aj normalne sono. ono je to vylepsene klasicke sono a tym ze sa da prepnut na iny obraz, je to zaujimavejsie. vsetko su to prakticky nove pristroje a urcite su aj citlivejsie ako stare. preto ma vyhody, ale ci ma nejaku vyhodu konkretne 3D obraz to teda neviem.
No a jinak si musím holky taky trochu postěžovat. O víkendu jsem měla neshody s mužem ohledně jeho práce. My máme jinak moc hezký vztah, jsme spolu už léta, ale ta jeho práce mne jednou zabije. Je to taková velká žumpa na peníze. Prostě se mu nedaří. Do teď jsem se ho snažila podporovat, protože běžný chod domácnosti jsem zvládala po té finanční stránce sama (a s pracemi na domácnosti muž vždy pomáhal), ale teď když čekáme to mimi jsem dost nervní a chtěla jsem aby se zamyslel nad změnou. No nebylo to vůbec hezké, ale čert to vem, spíš jde o to, že na to nemohu přestat myslet a jsem kvůli tomu pořád ve stresu. Snažím se to hodit za hlavu, ale nejde to a já mám strach, aby to neublížilo mimi.
@florentina , tak tam je co obzerat. zamok je fakt krasny.
s myyou to uz je iste? Ved dnes mala ist k doktorovi na kontrolu, nie?
janka už hej. ja som už bola nakyrete. 😔 😔 😔
Prajem vám dobré ránko.nedá sa mi sem nenakuknúť.nech robím čo robím a fakt si to zakazujem. 😝
@florentina , je to tazke. moj priatel je v novom zamestnani asi druhy mesiac. predtym 1mesiac odrobil niekde inde. zatial to vypada dobre, ale dufam, ze sa tam nic nepokazi, lebo si nemozeme dovolit byt bez jeho prace. mame nejake uspory, ale ked si prepocitam kolko stoji babatko a aky je ubohy rodic. prispevok po 2 rokoch, tak mi je zle.
@miyya drž sa a buď silná, hlavne kvôli synčekovi, ktorého máš doma.
3D sono je to kde vidite trojrozmerne babatko a 4D sono je vlastne to iste len to je este v pohybe...cize je to vlastne to iste.Na tom 3D/4D sone je lepsie aj vidiet ci dietatko nema nahodou razstep pery alebo podobne vrodene chyby - takze nie je to len pre potesenie...inac je to naozajzazitok - teda aspon mne s manzelom sa to pacilo. Da sa ist okolo 15 tt - tam je to ale nic moc a potom sa chodi okolo 24 tt - tam uz krasne vidiet tvaricku a cele dietatko - lekari odporucaju toto druhe sono. Ja som doplacala 1200 Sk.
niki držím sa podla mna až obdivuhodne a teba tiež obdivujem ako si to zvládla po dvoch MA. ale teraz sa nebojkaj, už to bude všetko dobré. do tretice by v tom musel byť čert,aby to nevyšlo. Držkaj sa a užívaj si to krásne obdobie. 🙂
@majamat, naprosto ti rozumím. Mě je z toho také zle. Přeju vám, ať je přítel v práci spokojený. Nebojím se mateřské, ale ta je jen půl roku. Obávám se, že až budeme žít z rodičovského příspěvku, tak nebude ani na chleba. A navíc si ještě momentálně právě vyčítám, že se z toho stresuji, aby se to nepodepsalo na mimču, protože ať je to jak chce, moc si ho přejeme a těšíme se na něj.
no určite sem niekedy zájdem babulky.to sa už nedá inak. 😉 ale teraz by som si radšej zrušila net.nech mám chvílku klud.ale nevadí,verím, že sa mužovi bude dariť a za tri mesiace skúsime snažilkovať.len je to dlho tie 3 mesiace. fakt som zvedavá ako to ja netrpezlivý človek vydržím.verím,že nabudúce to už bude v poriadku.
miyya, souhlasím, chybíš nám. Přeji ať se mužovi daří co nejdříve, moc dobře vím, jak je to důležité.
hezký den holky,opět další propršený den...nevím,ale už se těším až zas vysvitne sluníčko,v ten okamžik všechno zahodím a jdu se slunit do zásoby!!!!
flor asi väčšina z nás má tieto stresy.aj ja neviem čo bude s nami,ked máme takú velkú hypoteku a tak. ked nastúpim do práce,tak ma hned vyrazia.tak musíme doma všetko zvážiť.ja som dúfala,že krízu presedim doma na materskej,ale neviem či sa to bude dať.každopádne neviem kto ma zamestná,ja som doma totálne zblbla a čo vám poviem asi by som teraz zvládla robiť len upratovačku. som aboslutne nesústredená na prácu. ja som to už skúšala a na 5 mesiacov som sa vrátila do práce,ale fakt som takmer celú pracovnú dobu myslela na syna a také že nadčasy som brala velmi ťažko.stále som chcela domov k synovi.
tak to bude zaujímavé
babulky 😵 😵 😵
@zuzanahor. ja som bola v 24 a bolo to uz na hranici teraz pojdem urcite 20,21tt odporucaju od 18 po 24tt ale maleho bolo krasne vidiet
najnakladnejsie su vstupne veci - ako kocik, postielka a tak. Tie vecicky na oblecenie sa daju dnes nakupit za par korun. Ale co je fakt drahe je podla mna mliecko pre deticky. Ak Vam nebude dopriane kojenie - tak je to fakt des. Ja som maleho kojila 11 mesiacov a potom sme zacali kupovat Nutrilon HA - ten hypoalergenny. Teraz pije mlieko len na ranajky a na veceru a za tyzden spapa 1 skatulke ktora stoji 11 eur. To si neviem predstavit keby pil mliecko 5-6 krat denne ako male mimino. To ide neskutocne do penazi...
je dobre byt v klude, ale fakt je, ze stres je beznou sucastou zivota, takze trochu stresu by malo miminko vydrzat. aj my sme urcite pocitovali stresy nasich rodicou. uz aj taky maly tvor dokaze byt silny. takze snaz sa ukludni, ale nero si dalsie starosti, ze ma mimiko stres, lebo sa dostanes do zacarovaneho kruhu. neciem ti dat inu radu. kazda mamicka to musi zvladnut sama.
@miyya 😉 🙂

@majamat: to víš, že vim - to byl účel....