icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

bubush
31. máj 2010

baby heslo do januaroviek je 2011

bubush
31. máj 2010

mne ho miyya poslala do IP ked isla do nemocnice ale ja som fakt blba a neschopna sa venovat tabulke tak urcite ste tu daktora kto sa v tom vyziva 😉

mariadaniela
31. máj 2010

@janettka gratulujem, tak budes aj babicka aj maminka a nestresuj sa, dufajme, ze nase babtka su zdravucke, ved ked citam v casopisoch kolko slavnych starsich mamin je v poslednej dobe, tak si pomyslim, preco by som nemohla byt medzi nimi?? Sice nebudem slavna.. 😠 😝 , ale na babatko sa velmi tesim. Neboj vsetko bude v poriadku. Ja idem na genetiku na meranie sije a nosovej kosticky a krvny test 28 juna, vysledky bud za hodinu a pol a ak by boli velmi zle, tak idem na odber klkov a necakam na amniocentezu

bubush
31. máj 2010

maria, janettka - ja som to uz spominala ale aj moja mamina ked cakala mojho ml.brata tak mala 40 rokov,rodila ked mala 41...ju ani neposlali na amnio 😉 a cele tehu bez problemov,porod takisto a teraz je moj ml.brat uz pomaly v puberte 😀

janettka
31. máj 2010

@mariadaniela no ještě jsme to nikomu neřekli,a sama nevím jak to moje dcera vezme...uvidíme.Zatím si dělám hlavu aby jsme došli do toho 12tt který byl pro naše mimi osudný...ale tentokrát se cítím jinak tak snad to dopadne dobře...
bubus a jak jste to braly vy jako děti?
jinak doufám,že tady budete všechny psát vaše postřehy a nákupy...já už jsem v tomto fakt mimo....budu se od vás učit! 🙂

majamat
31. máj 2010

ja mam trochu menej - 34 rokov, ale na prve dieta je to dost. dufam, ze to bude v poriadku. amnio tusim doporucuju od 35r.

janettka
31. máj 2010

a někdo převezmete tu tabulku já totiž nemám představu co se s tím má dělat... 😉

majamat
31. máj 2010

@janettka , v ktorom tt je tvoja dcera?

jankakkk
31. máj 2010

baby, tak idem spravit tu tabulku...ak niektora este v nej nie ste a chcete byt - tak mi napiste IP s udajmi...ked ju budem mat - tak ju tam hned hodim...😉

janettka
31. máj 2010

@majamat no v tvém věku bych asi volila spíš ten screning není invazivní a pokud tam nic nebude asi bych neriskovala...34 není žádný věk...je to spíš pro tebe velký zápřah,tělo na to není zvyklé...holku jsem rodila jako 29letá a v té době jsem byla "stará matka" za mě jsme měli děti v 18,19....

janettka
31. máj 2010

@jankakkk co chceš za údaj?já tam určitě nejsem

janettka
31. máj 2010

@majamat nevím přesně v kterém je tt,moc se doma neukazuje(tak 1x do roka) ale má termín v prosinci někdy na začátku,takže budeme mladší... 😀

zuzanabb
31. máj 2010

@jerryjanka ja tiez mavam migrenu, takze viem ako sa citis. Ja chodievam aj k neurologicke kvoli tomu, lebo som mavala hrozne migreny so zvracanim az kym som nesla na pohotovost a vacsinou skoncila na infuziach. A do tehu som brala frovamen ale ten sa teraz nesmie. Gynekoligicka mi predpisala Voltaren Rapid 50 mg. dala mi ho na reumu, kvoli bolestiam, ale skusila som pri migrene a zabralo. V lekarni mi ho odporucila magistra, ze tento Voltaren (ale nie iny, lebo je ich viac druhov) sa moze prvy a druhy trimester pri akychkolvek silnych bolesiach. Nie stale, teda kazdy den, ale raz za cas a maximalne 2x denne po 50 mg. Aj to tam pisu v letaciku, ze sa moze okrem tretieho trimestra. Takze keby bolo najhorsie, tak si ho chod predpisat a maj ho v zalohe.

majamat
31. máj 2010

@janettka , aspon sa vam deticky spolu vahraju. 1 mesiac rozdiel, to je nic.

mariadaniela
31. máj 2010

@janettka ja som to detom este nevravela, len vcera som sa spytala prostrednej ma, 8 rokov ci by netesila babatku a ona, ze ano velmi, ze by mala rada este sestricku, najstarsej ta mala 11 rokov som s auz tiez nenapadne pytala, ona uz ide do puberty a trosku s nou bojujeme, takze ma jej odpved nesklamala?? nechce ziadneho surodenca, lebo by dostala menej darcekov a stale by jej lozil do izby 😀 , Ale oficialne to este nevedia, potom sme to zahovorili a az v 12 tyzdni to planujeme oznamit.. 😝 Strasia to bude musiet nejako prezit, nie zeby mi nezalezalo na jej mienke, ale v takychto veciach je druhorade to, co si ona mysli, ved ked bude ona maminka, tak tiez to bude v pravom rade vec jej a jej manzela 😉 Inac o mladsieho bratricka miluje a miluje male babatka, takze nemam ziadny strach.. 😉

janettka
31. máj 2010

@majamat no uvidíme jak na to zareaguje 😉 třeba se jí to bude líbit,ale jejímu příteli asi ne hihi

jankakkk
31. máj 2010

@janettka nick, vek, mesto, termin porodu

majamat
31. máj 2010

@janettka , je to vase rozhodnutie. aj ked je tvoja dcera a mozno bude proti, casom si na tu myslienku zvikne a ked spolu nebyvate, tak sa jej to az tak nebude dotykat.

janettka
31. máj 2010

@mariadaniela no já když jsem čekala Lenku(12 let) tak bylo téhle Lucce 8let a byla takový náš mazel a když jsme jí řekli,že bude mít bratříčka nebo sestřičku tak její reakc byla:A to jste se zbláznili?Já nechci...a musím říct,že ten starší kluk opatroval,ale ona potvora ne....měli se rádi,ale jen dkud ji to neomezovalo....taky to rodině řekneme až po screningu

zuzanabb
31. máj 2010

priatel ma dcerku z prveho manzelstva, ta ma 9 rokov a vzdy ked bola rec o surodencovi tak v ziadnom pripade. Trochu sa bojim ako to zoberie a ci nebude ziarlit. Byva s nami len kazdy druhy vikend, tak dufam, ze sa nebude citit na druhej kolaji.

florentina
31. máj 2010

Holky děkuji za podporu, už jsem se docela uklidnila. Problémy sice vyřešené nejsou, ale radost z mimi je větší, tak hlavně aby bylo vše ok.

@jankakkk budeš zlatá, když převezmeš správu tabulky, mě je sice 30, ale s PC si taky tykám jen uživatelsky a i to chabě.

@janettka myslím, že ty jsi tu psala o NT screeningu - můžeš mi prosím napsat co to přesně je, případně i název? Jinak mne doktor řekl, že půjdu spíš na amnio, že od odběru chol.klků /nevím jak se to prostě píše, ale týká se to vzorku placenty/ se u nich v centru spíš odstupuje, protože je prý větší riziko potratů.

bubush
31. máj 2010

@janettka no ja som mala vtedy 15, brat 17 takze ked mamina porodila sme mali o rok viac takze uz dost velky a ja som bola teda v riadnej puberte...ja ti ani neviem ako sme to brali-jednoducho tak ako to bolo-nevyvadzali sme...proste sme vedeli ze takto to je a nic s tym nespravime tak sme to ani neriesili..mamine bolo stale zle (ale to jej byvalo aj pri nas) takze ja som sa flakala a ona bola taka unavena z nevolnosti ze sa ma ani nepytala kde som...takze mne to vyhovovalo 😀 ale tak nerobila som jej zle, nechodila nad ranom domov len som bola rada ze sa jej nemusim vyspovedat...
a brata ked sa narodil sme v pohode brali-chodili sme s maminou kocikovat - sranda bola ze ludia nevedeli komu patri to dieta v kociku 😀 😝 no ale tak to fungovalo nejake 2 roky a my so starsim bratom sme potom uz isli svojimi cestami-kvoli praci prec 😉

majamat
31. máj 2010

@zuzanabb , musi prekonat to obdobie, ked sa bude bat, ze bude na druhej kolaji. musite sa jej len venovat a myslim, ze ked budete mat babatko, tak jej mozes vselico poukazovat, co sa tyka starostlivosti a obcas poziadat o pomoc pri niecom. nebude mat pocit, ze je zbytocna

janettka
31. máj 2010

@florentina je to přesnější než tripletesty,dělá se mezi 12tt a 13tt já jdu do Pronatalu Praha...je to odběr krve a přesný UTZ kde se měří velikost nosní kůstky a ještě další parametry a tím se má vyloučit Dawn a ještě spousta jiných postižení...jezdila jsem do Pronatalu kvůli MA a vím,že spousta doktorů ho upřednostňuje a pokud by ti vyšel dobře a pak špatně tripltesty tak tě na amio hnát nebudou,ty tripl jsou často falešně pozitivní,jo ale platí se...stojí asi 1.200 Kč

majamat
31. máj 2010

moj brat sa tiez narodil, ked som mala skoro 9r. moja sestra mala 7r. boli sme v pohode a tesili sme sa z babatka. tiez sme kocikovali.

janettka
31. máj 2010

bubush no u nás Lenka chtěla strašně ještě sourozence a když jsme hlídali sestře tu její holčičku a hlídala jak divá,bylo to až úsměvné...je mi jasné,že počáteční elán pohasne,ale i tak si myslím,že bude nadšená...u těch starších to až tak neřešíme,bydlí zvlášť a mají svůj život...a já jim do něho taky nekecám...

mariadaniela
31. máj 2010

@janettka mne inac zaujmavo, pri mladsom vysli pozitivne testy v 12 tyzdni na Daw a AFP, my vysiel negativne- maly je uplne zdravy, aj pri prostrednej mi vysli zle testy na Daw, nechapem koli comu... Ale vraj aj krvacanie v prvom trisemestri a branie duphastonu, ci ustrogestanu sposobuje pozitivitu tychto testov, na to s a spytam na genetike.

florentina
31. máj 2010

@janettka děkuji za info. Já bych měla být odeslána někam na genetiku, tak jsem zvědavá kam mě doky pošle. Jen mám takovou zkušenost, že občas si člověk musí sám o něco říct, tak proto jsem se ptala, abych se na to dotázala dokyho. Takže když se zeptám na NT screening - měl by vědět o co jde?
No a s amnio uvidíme. Vím, že tripl testy jsou často falešně pozitivní, tak na ně se radši moc soustředit nebudu. Ale nevím, zda kdyby mi vyšel dobře NT screening by mě už neposlali na amnio, když máme v rodině to postižení. Tomu se obávám prostě nevyhnu.

janettka
31. máj 2010

holky pokud je nějaké postižení tak vás asi amnio nemine a já sama bych ho asi taky podstoupila,jen vím,že ač se NT screening zatím neproplácí,doktoři (ti odbornější) jsou jednoznačně pro.florentinko určitě by o něm měl vědět,ale na něho myslím dokonce nepotřebuješ doporučení stačí jim tam hodně dopředu zavolat a oni ti dají termín a pak jen výsledky předáš svému doktorovi...

janettka
31. máj 2010

@florentina nevím odkud jsi,ale na Prahu ti mohu dát kontakt