icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

mariadaniela
3. jún 2010

aja by som spala som velmi unavena, ledva pletiem nohami

majamat
3. jún 2010

@zuzanabb , jasne, mna to celkom bavi a co neviem, zistim na internete. urcite lepsie rozumiem niektorym tym vyrazom ako laik. ten Prednizon je riadny ekrazit, ale ked nic ine nezabera, je dobrym riesenim. Dr. ho nepredpisuje zbytocne iba ked musi.

majamat
3. jún 2010

@mariadaniela , tak si oddychni. ja som sa poobede natiahla, ale nakoniec som nespala. aj to pomohlo.

mariadaniela
3. jún 2010

@majamat to by ma museli nechat, este musim odviest starsiu na karate, okupat ich a ine hluposti, ja ked padnem do postele tak ako kamen- hned som tvrda

majamat
3. jún 2010

@mariadaniela , vsak mi aj napadlo, ze ta asi dost zamestnavaju deti. ja deti este nemam, ale viem si to predstavit. dnes som mala na navsteve kamosky s 2 malymi detmi. taky maly diablici. boli zlaty. musela som si natocit video ako sa nahanaju.

zuzanabb
3. jún 2010

@majamat s krcovymi zilami tiez nie je sranda a hlavne v tehu. nosis aj pancuchy? o plucnej chlamidii som este ani nepocula. beries na to lieky? a preco si za travenie mozes sama? ci si to myslela tak, ze si das radsej buchty na pare ako spenat? 😉 😀
Prednoson beriem 10 mg, vraj je to maximalna davka aka sa smie. Tak to skusim casom postupne znizit nech nie je dieta zavisle hned ako sa narodi 😅 😝 Lebo mi povedali, ze je lepsie drzat zapal v uzadi a brat ten prednison ako ho nebrat a mat telo rozbite. Urcite ani babatku by ten zapal nepomohol....

zuzanabb
3. jún 2010

inak sme dopadli, ze sa tu bavime o chorobach ako dochodkyne 😀

majamat
3. jún 2010

@zuzanabb , na krcove zily neberiem nic a ani nemam puncochy. planujem si ich dat predpista. kr. zily mam uz 22r. - ze dochodkyne. to som taketo dedictvo dostala od mamy. poslednych par rokov mi robia problemy hlavne cez leto. skusala som aj drahe lieky a ziadna zmena. cez leto nam uz vyskocia bruska a zily dostanu zabrat.
chlamidia je infekcia, ktoru mozes mat roky a ani o tom nevies. ja som zacala mat pred 15 rokmi problem s castymi zapalmi priedusiek, boleli ma klby a svaly, mala som casto afty v ustach a zhorsili sa mi pecen. testy( nie moc ) preto predpokladam, ze uz vtedy som mala chlamidiu. zistili mi ju pred rokom a preliecili ma 5 baleniami ATB, ale udejne sa neda len tak lahko vyhubit. vdaka tomu sa mi tiez pred 2r. zscsli robit afty. chlamidia sposobuje nedostatok vitamonov a mne chyba vit.B. ked ho uzivam, je dobre.kaslem uz 15r, ale teraz je to miernejsie ako na zaciatku.
a ten zaludok- som maskrtna a casto sa prejedam. tak vznika ezofagealny reflux. ja to nemam potvrdene, ale myslim si to. ked sa nespravne stravujem, zacne ma palit zaha. to je prejav refluxu, zaludok sa dobre nezavrie a kyselina ide hore.

nordi
3. jún 2010

ahojte ja som v 7 tt termin mam v januari chcem sa opytat mate niekto skusenost s porodnicou v lucenci?

jerryjanka
3. jún 2010

@majamat niečo podobne mam aj ja. je to otras
a tearz ked progesteron dviha tvorbu žaludočnej kyseliny tak to je uplne že des.

majamat
3. jún 2010

@nordi , vitaj. ja som z Prievidze, takze neviem. videla som temu o porodniciach.

majamat
3. jún 2010

@jerryjanka , mna to trapi cast vecer. asi 3 mesiace dozadu ma zaha palila snad 3 tyzdne. nevedela som sa oho zbavit. zacala som uzivat Malox tbl, ale iba 1 denne a preslo to. ani dieta mi nepomahala. keby som nebola taka zrava, tak by to bolo lepsie.

jerryjanka
3. jún 2010

no ja teraz mam kyselinu hlavne po sladkom aj po obyčajnych piškotach s čistou vodou...
sladke vôbec nemôžem inak mam kyselinu no 😔

majamat
3. jún 2010

@jerryjanka , mne sa to tiez casto zhorsovalo po sladkom. citala som, ze to zhorsuju aj rajciny, mlieko a kava.

jerryjanka
3. jún 2010

v podstate podporuje tvorbu kyseliny aj mlieko ale sladke viac. vlastne mi je zle zo všetkeho no 😅

majamat
3. jún 2010

@jerryjanka , mlieko ani nie ze by podporovalo tvorbu kyseliny, ale sposobuje, ze sa zaludok neuzavrie a obsah ide hore. preto pali zaha. v tehotenstve je to tazke, ked sa nemozu moc uzivat lieky. ked sa mi to rozbehne, mozem aj drzat hladovku a nic nepomaha.

jerryjanka
3. jún 2010

už nech je januar 😀

majamat
3. jún 2010

@jerryjanka , uz sa tesim. budeme opatrovat nase miminka. mne teraz zas nejak zle travy. zaha ma nastastie zatial nepali.

jerryjanka
3. jún 2010

ja som skusila kusok pizze
a asi poletí ...

cathushka
3. jún 2010

ahojte.
co sa tyka spania na chrbte a bruchu tak na bruchu sa moze este do stvrteho mesiaca, potom uz to babatku skodi a nam prekaza a na chrbte mozete spat kolko chcete, ked vam to neprekaza, lebo babatka sa vo vyssom stadiu brania spaniu na chrbte( asi ich gravitacia posiela niekam kde ich omina )a preto vela tehuliek na chrbte nespava. Tiez sa vtedy zle dycha. A je normalne ked mozete spat v noci len na jednom boku - podla polohy dietatka, to si ale kazde babo urci samo. Teda tolko som pocula o tom ja a cosi aj podobne prezila.

cathushka
3. jún 2010

na zahu a kyselinu su dobre mandle ale ja ich teraz akosi nemozem citit a zistila som ze mi v tomto tehu smrdi vareny kalerab a vsetko sa mi zda akesi potuchnute.

cathushka
3. jún 2010

kto chcete, najdite si ma na Facebooku: Katarina Dedikova Pajtinova.
nemam sajn kde su v tejto debate vsetky mena.

majamat
3. jún 2010

@cathushka , ja som si ta uz ulozila, ale moc tam nechodim. ked mi pride mail z FB, tak pozriem kto sa mi ozval, pripadne odpisem a koncim. FB ma nejak nelaka.

cathushka
3. jún 2010

@majamat
viem, aj som ti chcela kuknut do albumov ale nic tam nie je, ja som taky zvedavec na fotky.
ach maly dnes robi cirkus so zaspavanim, toto tu uz dlho nebolo.

majamat
3. jún 2010

@cathushka , mozno casom nieco pridam. svadbu som neabsolvovala, dati nemam. takze taketo fotky nemam.

hawajcanka
3. jún 2010

@cathushka aj tvoj? 🙂

cathushka
3. jún 2010

@hawajcanka
uz zalomil, po rozpravke, uspavanke, rozhovore, mojkani......mi dal dobrovolne sam papa a kusajuc svojho plysaka do nosa zalomil

hawajcanka
3. jún 2010

@majamat vraj zrusili od 1.6 porodnicu v handlovej
🙄

janulka24
3. jún 2010

Ahojte, je tu niektora z PO?